Belépés
csatlakozz be a játékba!
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Walkie Talkie
a fórum kommunikációs csatornája


Galaktikus feljegyzések
legújabb hősi eposzaink

Statisztika
so many stars shining in the sky

Kasztok Nők ♀ Férfiak ♂
Föld eleműek 2 1
Víz eleműek - -
Tűz eleműek - 1
Levegő eleműek 3 1
Emberek 1 2
Telepesek 1 1
Katonaság 1 1
Flotta 10 9
Consilium - 4
Lázadók 3 1
Összesen 21 21

Stars can't shine
without darkness

Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Leda Valentine


A legtöbb felhasználó (23 fő) Kedd Jan. 02, 2018 2:01 pm-kor volt itt.

Share | 
 

 Az erdőből kivezető ösvény

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
 #1•• TémanyitásTárgy: Az erdőből kivezető ösvény   Szomb. Dec. 30, 2017 10:14 am

☆ Bár elhagyatottnak tűnik, a kapu körül futó ösvények nagyon is védettek, főként a föld elemű ocantisoknak köszönhetően. Csak azért, mert zöldellő táj ölel körbe, még nem jelenti, hogy a fáknak nincs szemük...

avatar


Alfa és Omega

Titulus :
☆ admiral ☆
Tartózkodási hely :
☆ wherever it's needed ☆
Hozzászólás száma :
409

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #2•• TémanyitásTárgy: Re: Az erdőből kivezető ösvény   Szomb. Jan. 20, 2018 12:38 pmDwaiia

A világ narancsszín fényben úszik, mialatt a nappalok megvilágítója egyre lejjebb süllyed a horizonton. Az éj közeledtét suttogja minden egyes pillanatban, ez pedig arra késztet, hogy lépteim felgyorsítva haladjak a számunkra kijelölt területen. Jelenleg még tökéletesen láthatóak az apróbb részletek, de mindez csak idő kérdése. Hamarosan sötétbe borul a környék, akkor pedig lelassulunk majd, akár akarunk, akár nem. A lehető legalaposabban kell átkutatnunk az erdő ezen részét, a tőlünk telhető leggyorsabban.
Az ebéd idején jócskán túl jártunk már, amikor szólítottak minket. Egy gyermek eltűnése mindig aggodalommal töltötte meg népem szívét, mióta azonban az emberek megérkeztek, mindehhez gyanakvó harag is párosult. Az eltűnések sűrűsödtek, s egyesek szerint nemcsak azokhoz, de a jelenlegi esethez is közük lehet, holott egyik esetben sem bizonyított ez a felvetés. Biztos vagyok benne, hogy néhányan egyszerűen elmentek, mert nem akartak megbékélni a jövevények jelenlétével, míg mások…
Fejem enyhén megrázom, hogy kiverjem belőle a baljós gondolatokat. Nincs idő arra, hogy ezzel foglalkozzak, nem bocsátkozhatok találgatásokba. Nyelek egyet, mintha ezzel elnyomhatnám a keserű emlékeket fejemben. Nagy levegőt veszek, majd az erdei ösvény kijáratánál megtorpanok. Innen indulunk majd, fokozatosan haladva befelé, már ha társamnak nincs ellenvetése ezzel kapcsolatban.
- Tartsunk egy kis szünetet! – szólok neki.
Noha nem vagyok túlzottan fáradt, nem árthat, ha szusszanunk és átgondoljuk, miként tovább. Semmi értelme az esztelen, szétszórt kutatásnak, valamint ezt talán segít majd abban, hogy újra feladatunkra koncentráljak, avagy az eltűnt gyerekre. Mindez csupán okaim egyik része. A másik, hogy még azelőtt gondoskodnunk kell a megfelelő fényforrásról, mielőtt teljesen besötétedik. Néhány mélyebb lélegzetvétel után, képemen nyugodt mosollyal keresek fáklyának és tűznek való, lehullott ágakat. Azt reméltem, mostanra már valaki megtalálja azt a fiút. A levegő egyre hűvösebb idekint, ha a szabadban van valahol, biztosan fázni fog…avatar


Ocantis harcos

Hozzászólás száma :
23

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #3•• TémanyitásTárgy: Re: Az erdőből kivezető ösvény   Vas. Jan. 21, 2018 2:52 pm

Alecia

Aznap kicsit tovább húzódott a szántóföldeken nyújtott segítsége. Egy idősebb néni kérte meg a segítségre, és ő nem volt rest rögtön ugrani, és a tőle tellő legnagyobb támogatást nyújtani. Így történt, hogy később kezdte a ebédet, mint ahogy szokta. És mégsem volt éhes. Csak kapargatta a zabkásáját, és közben mégis minden idegszála megfeszült. Érezte, hogy valami baj van. Még a fák is azt susogták, hogy hamarosan rossz dolog fog történni. Erre jött a hír a gyermek eltűnéséről.
Nem késlekedett, rögtön indult. Felkapta a táskáját, amely mindig elő volt készítve az ilyen esetekre, és a másik lánnyal együtt neki vágtak az útnak. Gyorsan haladtak, az ágak elhajoltak az útjukból, még ők is segíteni szerettek volna.
Már órák óta gyalogoltak, a nap is kezdett alábukni a horizonton, hogy a holdal felváltság egymást. Alecia kérésére csak bólintott egyet. Ő maga nem volt fáradt, inkább csak az eltűnt gyerekre koncentrált, de tudta, hogy azzal nem mennek semmire, ha úgy folytatják az utat, hogy az egyikük elfáradt. Így legalább mind a ketten kizökennek a keresés ritmusából. A változás mindig azt jelenti, hogy egy kicsivel éberebbek lesznek.
Míg a társa a fáklyát rakta össze, ő maga körbe nézett. Aztán lehajolt a földhöz, és a kezét a talajra fektette. Becsukta a szemét, és igyekezett szinkronba hozni a légzését a fák sóhajával. Reménykedett, hogy majd valami útmutatást ad az anyatermészet nekik. De a gyermek mintha szőrén szálán eltűnt volna.
Kinyitotta a szemét, és úgy próbált eligazodni a félhomályban. Nincsenek lábnyomok, egyedül az állatoké.
- Folytatnunk kellene a keresést - jegyezte meg, és vörös fürtjeit arrébb turta hogy ne legyenek az arcában. Tudta, hogy most csak nehezebb lesz a dolguk.
A félhomály és a hideg nem kedeznek nekik, és pár órán belül fel kell adniuk,
ha nem találnak semmit.
- Menjünk arra - választotta ki az egyik ösvényt. Bár kicsit sem volt benne biztos, hogy ez lesz a helyes válasz, nem késlekedhettek azzal, hogy vitába bocsássák a témát.

avatar


Ocantis harcos

Karakterlap :
Tartózkodási hely :
Ocan bolygó
Hozzászólás száma :
28

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #4•• TémanyitásTárgy: Re: Az erdőből kivezető ösvény   Szer. Jan. 24, 2018 10:41 amDwaiia

Fél szemmel társamra sandítok, miután sikerül összeszednem a fáklyák alapanyagát. Elmosolyodom, amikor rájövök, hogy mivel próbálkozik. Az erdő és a föld sokat tudhat, ám úgy tűnik, jelenleg nem túl közlékenyek, más különben Dwaiia valószínűleg elmondaná, hogy mit talált. A jelenlegi körülmények között már egy óránk sincs az este beálltáig. Mennünk kellene, tudom jól, de azzal, hogy fáklyákkal indulunk útnak, a keresésünk végét elnyújthatjuk nagyjából fél órával. Minden azon múlik, mikor gyújtjuk meg őket.
- Hamarosan folytatjuk. Pár perc és elkészülnek – próbálom nyugtatni egy kicsit.
Kezeim gyakorlott mozdulatokkal dolgoznak. A vastagabb ágdarabok egyik végét bevágom keresztirányban. Két néhány ujjnyi hosszú ágat kihegyezek és elvékonyítok, miközben faforgácsot készítek. Egy kendőt veszek elő, amit csíkokra vágok. Azt hiszem, mindent sikeresen előkészítettem.
- Ha segítesz, hamarabb indulhatunk! – invitálom a lányt.
Amennyiben úgy látom, hogy hajlandó rá, úgy elé tolom az alapanyagok felét és elkezdem készíteni saját fáklyámat, mutatva közben, hogyan csinálja meg az övét. Azokon kívül, amikkel korábban foglalkoztam, láthat néhány levelet és két kisebb gallyat. A kihegyezett pöcök köré fakérget rögzítek a felhasított kendő egy darabjával, majd ugyanezt megcsinálom még egyszer, hogy valamivel vastagabb legyen. Mielőtt a külső réteget rászorítanám az alatta lévőre, zöld leveleket gyömöszölök az alsó részbe, így növelve közöttük a távolságot. Ezt követően az üres terekbe, amik a pöcök vékony hegye és a két kör között vannak, megtöltöm a forgáccsal. Az elég hamar képes lángra kapni, ha a meggyújtáson a sor.
- Ezekkel nyerünk magunknak nagyjából fél órát, miután teljesen lemegy a nap. Ha az letelik, attól tartok, be kell fejeznünk mára. Utána hazamehetsz, én ide jövök majd vissza, hogy korán reggel újra elindulhassak – magyarázom.
Persze, ha nem áll be segíteni, akkor megcsinálom az övét is, igaz, így kétszer annyi időbe kerül az elkészítésük. Az utolsó teendőnk, hogy az előbb készített tárgyat beleszorítsuk az ágak bevágott részébe. Ahhoz, hogy szétfeszítsük őket, a két kis gallyat használjuk. Keresztbe és hosszába is jut egy-egy, amit a vágás mentén lecsúsztatok annyira, hogy az égetni kívánt rész épphogy beleférjen.
- Mehetünk! – fordulok az általa kijelölt út felé.
Mindent át kell néznünk, mindegy, hogy hol kezdjük. Felesleges lenne azon vitázni, melyik ösvénnyel kezdjük, ugyanakkor mielőtt újra belelendülnénk a keresésbe, megjelölöm az irányt, hogy tudjuk, melyiket néztük már át.avatar


Ocantis harcos

Hozzászólás száma :
23

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #5•• TémanyitásTárgy: Re: Az erdőből kivezető ösvény   Hétf. Feb. 05, 2018 5:54 pm

Alecia

Minthogy egyebet nem tudott tenni, így elkezdte sürgetni a másikat. Nem rosszból, csak egyszerűen irritálta, hogy nem tesz semmit. Így kicsit megörült, amikor a lány mondta neki, hogy segítsen. Viszont az aggodalmat keltett benne, hogy fogalma sem volt róla, hogy csinálja.
Bólintott, és megfogta a dolgokat, amiket Alecia is. Figyelte, ahogy társa keze lendületesen mozgott, és felidézte benne azt, amikor bátyja akarta megtanítani neki ugyanezt. Akkor nem vette komolyan a feladatot, és éppen a "mindenkire haragszom" időszakát élte. Bár valamilyen szempontból még most is itt tartott, csak éppen kevésbé volt benne erőteljes ez a fajta dac.
Próbálta leutánozni a mozdulatokat, de valahogy úgy érezte, az nem az igazi. ott volt a but meg a kendő, levelek és egyéb eszközök. Végül valahogy csak összerakta a saját fáklyáját, és csak bízni tudott benne, hogy az majd meggyúllad, ha arra kerül a sor.
Elindult, és éppen csak a szeme sarkából látta, amikor a lány megjelölte az útjuk irányát. Nem volt rossz ötlet, ezt el kellett ismernie Dwaiianak. Talán a bátyja mégsem olyan rossz tanár, mint ahogy elsőre gondolta.
Újra beállt a csönd kettőjük közé. De ez egyáltalán nem vot az az idegesítő hallgatás, inkább csak azért esett így a dolog, mert mind a ketten a feladatukra koncentráltak. És milyen jól is tették. Dwaiia hirtelen megérzett egy apró rezgést.
- Érezted? A természet üzenni próbál nekünk. Lehet, hogy tudja hol vannak a gyerekek - mondta, hangja lelkesedést idézett, pedig ő is tudta, hogy ez akár veszélynek a jele is lehet egyszerre. A föld jelzéseit nem volt egyszerű megkülönböztetni egymástól, hiszen többnyire ugyanolyan volt az ocantis lábnak.

avatar


Ocantis harcos

Karakterlap :
Tartózkodási hely :
Ocan bolygó
Hozzászólás száma :
28

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #6•• TémanyitásTárgy: Re: Az erdőből kivezető ösvény   Kedd Jún. 12, 2018 1:27 pm

szabad játéktér

avatar


Alfa és Omega

Titulus :
☆ admiral ☆
Tartózkodási hely :
☆ wherever it's needed ☆
Hozzászólás száma :
409

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #7•• TémanyitásTárgy: Re: Az erdőből kivezető ösvény   Ajánlott tartalomVissza az elejére Go down
 

Az erdőből kivezető ösvény

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

 Similar topics

-
» Erdőségek
» Erdőségek
» Fenyőerdők
» Fumiyuubo erdőség
» Erdőségek

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Volentis 142 – Memento mori :: Volentis 142 FRPG :: Ocan bolygó :: Az Ocan fõváros :: A mindenség kapuja-
^
ˇ