Belépés
csatlakozz be a játékba!
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Walkie Talkie
a fórum kommunikációs csatornája


Galaktikus feljegyzések
legújabb hősi eposzaink

Today at 12:17 am
Kanyargós ösvények

Yesterday at 11:26 pm
A pszichiátriai rendelőhöz tartozó terápiás szoba

Yesterday at 2:15 pm
Dzsungel

Hétf. Dec. 17, 2018 5:48 pm
SR-29 Aszteroidatörő sikló. A Rasa Rendszer aszteroida övében sodródva.

Hétf. Dec. 17, 2018 12:20 am
Rakodótér

Vas. Dec. 16, 2018 10:02 pm
Jack Silver kabinja

Vas. Dec. 16, 2018 8:18 pm
Hiányzásnapló

Pént. Dec. 14, 2018 11:17 pm
A Konvoj

Pént. Dec. 14, 2018 7:51 pm
Viharsziget

Csüt. Dec. 13, 2018 8:49 pm
Fegyverfejlesztési részleg

Statisztika
so many stars shining in the sky

Kasztok Nők ♀ Férfiak ♂
Föld eleműek 2 1
Víz eleműek - -
Tűz eleműek - 1
Levegő eleműek 3 1
Emberek 1 2
Telepesek 1 1
Katonaság 1 1
Flotta 10 9
Consilium - 2
Lázadók 3 1
Összesen 21 19

Stars can't shine
without darkness

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég :: 1 Bot

Nincs


A legtöbb felhasználó (23 fő) Kedd Jan. 02, 2018 2:01 pm-kor volt itt.

Share | 
 

 Folyosók és lift - Lakó Fedélzet

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3
ÜzenetSzerző
 #21•• TémanyitásTárgy: Re: Folyosók és lift - Lakó Fedélzet   Csüt. Nov. 22, 2018 9:27 pm

Hajónapló 26-J2


Mocorgásra ébredek, a szoba homályában lassan emelem fel kócos fejem, a szemeim még csak résnyire vannak nyitva az álmosságtól. Látom a fekete loboncot libbenni, aztán nyílik a kabin ajtó és a tegnap esti vendégem elmegy. Az órára pillantok.
- BASSZUS!!! - úgy pattanok fel, mint akit ágyúból lőttek ki. Miért nem ébresztett fel?! Nem csak ő késik el, hanem én is!! Azonnal kapkodom fel a ruháimat magamra. Húzom fel a cipőm, fél lábon ugrálva megyek a fürdőbe, ajkaim között a hajgumim fogom, felhúzott lábamra próbálom felerőszakolni a cipőt. Mikor sikerül, pár gyors és hanyag mozdulat a haj rendbe tételére és összefogom lófarokba, gyors fog mosás, de olyan gyors, hogy úgy száguldani még a Jola se tud. Ezután már megyek is kifelé, sietős léptekkel. Hirtelen azonban utánam szólnak és én megtorpanok, láthatóan egy kicsit szét vagyok még esve, de azért így is felismerem az illetőt: noha fél éve nem láttam.
- Bastien! - ejtem ki franciásan. Tudom, hogy alapjáraton nem így kéne mondani, de én így becézem, mióta találkoztunk. Ó azt a napot sose felejtem el... Mikor heves vitába bonyolódtam egy másik kadéttal a képzésről, és egyszer csak megjelent, és elmagyarázta, miért van igazam. Hát annál felemelőbb nem lehetett volna semmi aznap, főleg, mert igen hamar levágtuk, hogy ő az a pilóta, aki egy felettesét megütötte. A személy leírás egyszerűen eltéveszthetetlen volt: még mindig olyan magas, hogy konkrétan meg kell emelnem egy kicsit a fejem, hogy arcára nézzek, pedig én sem vagyok alacsony.
- Örülök, hogy végre összefutottunk. Képzeld, a Jolára helyeztek! - viccelődök úgy, mintha nem is a hajón lennénk, hanem a Volentisen beszélgetnénk. Kuncogok egyet, próbálom megigazítani a hajam, érzem, hogy hullik szét a hajgumiból.
- Jó régóta nem láttalak. Hogy vagy, hogy mennek a dolgaid? - kérdezem mosolyogva. Hát nem mondom, az alatt a fél év alatt se lett rondább, se alacsonyabb. Azt nem mondom, hogy magasabb lett, de ez a borosta! Na ez azért jól áll neki.


Zene: Complètement fou × Megjegyzés: A szám címe szerint: teljesen őrült... Very Happy

_________________
A still more glorious dawn awaits
Not a sunrise, but a galaxy rise
A morning filled with 400 billion suns
The rising of the milky wayavatar


Az URS Jola tisztje

Karakterlap :
Titulus :
Voice of Jola
Hozzászólás száma :
29

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #22•• TémanyitásTárgy: Re: Folyosók és lift - Lakó Fedélzet   Pént. Nov. 23, 2018 2:34 pm

To: Angyallány


Ismerősen csendül a hangja, ahogy a vonásait is megismerném ezer közül, mikor felém fordul. Jó a név és arcmemóriám, ez igaz, de egy érdekes szituációban ismertem meg és nem kicsit volt fordulatos. Azt hiszem mi ketten élveztük azt a vitát, míg kiokosítottam a harmadik felet a tényekről. Nem vagyok egy nagyszájú fickó, de az igazságérzetem sokszor mondatja ki velem azt, ami a valóság. Ritkán hunyászkodok meg minden szó nélkül, persze ahol a logika sem működik, ott nem lehet mit tenni...
Megmosolyogtat a lelkesedése, amikor elújságolja, hogy mit keres itt. Alighanem nemrég érkezett akkor, mert a nevével még nem találkoztam. Egyszer találkoztunk, akkor sem hosszas időre.
- Nahát, valóban? Akkor még tarthatok sok másból is gyorstalpalót. - nem gondolom komolyan, de szórakoztat a tudat, hogy akkor mennyire elviccelődtünk a szituáción. Mintha tett volna arra utalást, hogy tud a felfüggesztésemről, de ebben nem lehetek teljesen biztos. Akkor még nem meséltem el neki, hogy ide jövök. Most pedig egy egységhez tartozunk.
- Igen, úgy nagyjából egy éve. Azóta belaktam ezt a helyet. Hova helyeztek? - talán még a mindennapjainkban is többször összefutunk, ha olyan a szerencsénk. De erre egyből nem vennék mérget. Tényleg kellemetlennek érzem, hogy nem tudom mikor érkezett és mit csinál itt, pedig lehet egyszerűen csak elsétálunk egymás mellett ki tudja hány napja - hete? -.
- Jó látni egy régi ismerős arcot megint. Siettél valahova? - ha már vaktában lövöldözünk, akkor lövöldözzünk profin, nem igaz? Nem hagyom, hogy csak szó nélkül ácsorogjunk egymással szemben. Bár ahogy emlékszem, ha valakinek, hát neki volt beszélőkéje. Tetszett az a bájos megnyilvánulás minden varázsával együtt.  

avatar


Az URS Jola tisztje

Tartózkodási hely :
URS Jola
Hozzászólás száma :
8

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #23•• TémanyitásTárgy: Re: Folyosók és lift - Lakó Fedélzet   Szomb. Nov. 24, 2018 1:18 pm

Hajónapló 26-J2


Elég rég nem láttam a férfit. Nem tudom pontosan, mennyi ideje, ami azt illeti, mivel csak futólag találkoztunk és ismerkedtünk meg, ezért el is feledkeztem róla. Néha ugyan felmerült ő is, meg a helyzet is közöttünk, a kadétok között, ezzel csipkelődtünk egymás között, de egyébként csak egy "futó kaland" volt a dolog. A gyorstalpaló említése után elvigyorodom.
- Arra nem lesz szükség, az a kadét nem került fel a Jolára. Bár én lehet elfogadnék egy-két dologból gyorstalpalót. - vigyorgom tovább és kacsintok egyet. Nem tehetek róla, ez a fajta játékosság és flört a véremben van. Aki ismer, az már tudja, hogy nem mindig komolyak a szándékaim, sőt, ez igazából csak játék szokott nálam lenni. Ha komolyan nyomulok valakire, aaaaaaaz egészen más. A következő kérdésre fejemmel a plafon felé bökök.
- A hídra. Én vagyok az új kommunikációs tiszt. - pukedlizek egyet kuncogva, mintha csak ismerkednénk.
- Oda is sietek egyébként, mielőtt nagyon elkések. Bár most azon az öt percen nem fog múlni. - mondom nagyot sóhajtva. Egy, vagy öt. Mindegy. Ha már találkoztunk, pár szót válthatunk nem? Aztán a fejmosást úgy is megkapom.
- És te? Ugye nem verekedni jöttél? -vigyorgom el magam.
- Mi is a feladatod...? - érdeklődöm, ugyan is mintha régebben mondta volna, csak teljesen kiment a fejemből, hogy milyen feladatai, munkái vannak egyébként.


Zene: Complètement fou × Megjegyzés: A szám címe szerint: teljesen őrült... Very Happy

_________________
A still more glorious dawn awaits
Not a sunrise, but a galaxy rise
A morning filled with 400 billion suns
The rising of the milky wayavatar


Az URS Jola tisztje

Karakterlap :
Titulus :
Voice of Jola
Hozzászólás száma :
29

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #24•• TémanyitásTárgy: Re: Folyosók és lift - Lakó Fedélzet   Kedd Nov. 27, 2018 8:17 am

To: Angyallány


Nem emlékszem egészen rá, hogy a legutóbbi beszélgetésünkkor is ennyire kötetlenül folyt közöttünk az első perctől kezdve a beszélgetés vagy inkább csak mostani sajátosság? Talán mintha a harmadik partner zavarta volna a képet a jelenlétével és a kivagyiságával. Nagy volt az arca, úgy éreztem, hogy helyre kell tennem, mielőtt téves képzetei lesznek és még egy szép napon katasztrófává teszi mások életét. Az ilyen miért választ olyan hivatást, amihez kicsit sem ért?
- Örömmel segítek bármiben. - nem teljesen egyértelmű a célzás, mi több teljesen félreérthető, ha úgy nézzük, de van benne igazság és ha már ő kacsint rám, én veszem a lapot és nem teszek úgy, mint egy begyöpösödött remete.
- Szóval a közeljövőben nagy arányú kommunikációs javulás várható? - nem mintha az elődje félvállról vette volna a munkáját, de egyben biztos lehetek, hogy talán a társaságnak - meg úgy a légkörnek - különösen jót fog tenni, ha ő lesz a kommunikációs tiszt.
- Megbeszélés lesz? Nem tudok róla, hogy most vagy pár perc múlva lesz valami esemény. - tanácstalanul ráncolom a szemöldököm. Lemaradtam volna valamiről, amin nekem is meg kellene jelennem, vagy csak rá vonatkozik az egész és én nyugodt szívvel mehetek vissza a kabinomba pihenni.
- Én? Dehogy, egy éve példátlan a magaviseletem. - és ez így is van helyén. Nem akarom elveszíteni a munkám, a hivatásom, az életemet meg úgy egyáltalán a lehetőséget, hogy mindent megadjak ezáltal a kölyöknek. Más már nincs neki, az pedig jó kérdés, hogy szívességből meddig vigyáznak rá. Így is leperkálok egy csomó rongyot érte.
- Én siklós pilóta vagyok. Mikor hol és hogyan van rám szükség, itt vagy odakint. Épp ellenőriztem, hogy a rendszer mennyire naprakész. - a kezemben meg is emelem az aprócska táblagépet, amivel a műveletet kivitelezni tudtam. - Egyébként akkor üdv a fedélzeten, remélem jól fogod érezni magad közöttünk. Már kiigazodsz mi merre van? Ha valamiben nem vagy biztos még, szívesen segítek.

avatar


Az URS Jola tisztje

Tartózkodási hely :
URS Jola
Hozzászólás száma :
8

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #25•• TémanyitásTárgy: Re: Folyosók és lift - Lakó Fedélzet   Kedd Nov. 27, 2018 8:53 am

Hajónapló 26-J2


Örültem, hogy a férfi hasonló cinkossággal válaszolt az én.. hát, flörtömre. A kérdésére, hogy javul e a kommunikáció, szélesen elmosolyodom.
- A kapitány szerint ígéretes leszek. De akkor nem, ha elkések a műszakomból. - mondom, majd következő kérdésére összeráncolom a szemöldököm és a falon lévő információs panelhez lépek, hogy megnézzem az időt. Hát persze, hogy másfél órával korábban indultam el, mint kellett volna. Vettem egy mély levegőt és lassan kifújtam, majd Bastienre néztem. Elmosolyodom azon, ahogy mondja, hogy példás a magaviselete. Örülök, hogy egyenesbe jött neki minden, bár nem tudom, mi hajtja, motiválja ennyire.
- Őőő... Nehéz volt az ébredés, azt hittem, késésben vagyok... De nem. - válaszolom meg a dolgot, miután mondja, hogy ő a diagnosztika miatt van ébren. Milyen figyelmes és.. Hmmm felelősségteljes. Most elgondolkodom, hogy rám ez mennyire igaz, de inkább jobb, ha nem gondolkodom rajta túl sokat. Nem is lehet, mert túl sok példát nem tudok felhozni magam mellett.
- Hát, szerintem már nem fekszem vissza. Maximum megfésülködöm, hogy emberszabásúnak nézzek ki, aztán megyek reggelizni. Te? Mész aludni? Mikor kezdődik a műszak? - érdeklődöm tőle kis mosollyal.
- Miért a flottát választottad egyébként? - érdeklődöm kíváncsian figyelve őt.


Zene: Complètement fou × Megjegyzés: A szám címe szerint: teljesen őrült... Very Happy

_________________
A still more glorious dawn awaits
Not a sunrise, but a galaxy rise
A morning filled with 400 billion suns
The rising of the milky wayavatar


Az URS Jola tisztje

Karakterlap :
Titulus :
Voice of Jola
Hozzászólás száma :
29

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #26•• TémanyitásTárgy: Re: Folyosók és lift - Lakó Fedélzet   Kedd Nov. 27, 2018 10:14 pm

To: Angyallány


Cseppet sem féltem abból a szempontból, hogy feltalálja majd magát nálunk. A beszélőkéjével azt hiszem sohasem lesz probléma és szerintem talán diplomatikusan is tudja kezelni a helyzeteket. Megnézném egy vészhelyzetes szituációban, hogy mit lépne és mennyire kezelné higgadtan a helyzetet.
- Dehogy késel el, még van több mint egy órád. - szórakozottan billentem oldalt a fejem, mintha csak elgondolkoznék. Te lány, hát még csak nemrég jöttél! Megmosolyogtat, hogy ennyire be akarja tartani a szabályokat, bár átérzem mert én pontosan ugyanezt teszem. Meg akarok felelni az elvárásoknak és a lehető legminimálisabban hibázni. Tudom, hogy az mibe kerülne és sok más lehetőségem nem maradna. A francba is, nem vagyunk annyian, hogy ne tudnák meg sokan, hogy mit tettem, ha akkora horderejű cselekedetet hajtok végre, mint hogy megütöttem a felettesem. Igen, így volt, nem tagadom egy percig sem. De mindig is kellemetlen volt beszélnem róla és szívesebben feledném el. Nincs rosszabb annál, mint mikor beskatulyázva kell élnie az embernek.
- Az a típus vagy, akinek kell egy kis idő, hogy igazán felébredjen? - teljesen jóhiszeműen gondolom mindezt, mert miért jutnék arra a következtetésre, hogy esetleg keveset aludt, túl sokáig volt fent vagy egyéb elfoglaltságai lehettek. Nem is fontos igazán, inkább csak a helyzet vicces és kissé abszurd, azt hiszem. Még mindig nehéz elhinnem, hogy pont itt találkozok vele megint.
- Szerintem nem panaszkodhatsz, egészen emberszabásúnak nézel ki. Mármint... jó minden, ahogy van. - belekeveredek egy kissé a saját mondandómba, mert azt mégsem mondom ki, hogy már így is elég nőcis.
- A kisugárzásod már most is magával ragadó. - aztán próbálok javítani a helyzeten, de végül csak megint elmosolyodok.
- Öhm... amikor a tiéd, csak nem tudtam aludni. Még visszadőltem volna egy kis időre pihenni, mert szerintem a szieszta fontos. De lehet egy reggeli nekem sem ártana. - elpillantok a folyosón arra, amerre ezek szerint menni készülünk. Akkor lehetséges az is, hogy elindulok vele, mert egy újabb kérdést tesz fel, amire válaszolni kicsit komplikált talán. Vagy mégsem?
- Mert a nevelőapám is pilóta volt és hamar rákaptam az ízére. Sokat mesélt a távol töltött időről, izgalmas kalandokban volt része. Nem is tudom, nem vagyok az a típusú fickó, aki elücsörög otthon. Te? Neked is belső motiváció?

avatar


Az URS Jola tisztje

Tartózkodási hely :
URS Jola
Hozzászólás száma :
8

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #27•• TémanyitásTárgy: Re: Folyosók és lift - Lakó Fedélzet   Hétf. Dec. 03, 2018 9:49 pm

Hajónapló 26-J2


Hát persze, hogy korábban keltem és elnéztem az időt... Azért nem ébresztett fel az a jó édes leány, hogy egyem a zuzáját. Halkan sóhajtok, ahogy ezt a következtetést Bastien is levonja, kissé rá mosolygok a kérdésére.
- Alapjáraton nem, de ez kivételes alkalom. Tudod, az izgalom, sok új, érdekes ember, más környezet... Bár legalább egy ismerős van a hajón. - mondom, majd amikor elkezdi, hogy egészen emberszabásúnak tűnök, elnevetem magam, főleg ahogy belezavarodik a saját mondandójába.
- Ugyan, köszönöm. De így, hogy van időm, legalább nyugodtabban csinálok mindent. - felelem, majd amikor mondja, hogy nincs dolga, kapok az alkalmon.
- Nagyszerű, egy pillanat! - mondom, és ezután felteszem a nagy kérdést: miért van most itt, a flottánál. Amíg kérdésemre kifejti a válaszát, addig kihúzom a hajgumit a hajamból. Hagyom, hogy a barna tincsek a vállamra omoljanak. Finoman ráharapok a gumira és oda állok a sötét panel elé, amely jelen pillanatban egy rossz tükörnek is megfelel. Ujjaimmal fésülöm felfelé a hajam, és felfogom lófarokba, de már legalább nem vagyok zilált. Ezután felé fordulok egy lendülettel és mosollyal.
- Mehetünk! - ruganyos léptekkel indulok el az étkező felé.
- Hát... Eleinte nem kommunikációs tiszt akartam lenni. A rendszer nem igazán olyan lett az évek alatt, mint ígérték, mikor lefagyasztottak minket. Így olvadás után, mikor elkezdtem ismét a tanulmányaimat, a diplomata helyett a kommunikációs tisztséget választottam anyám ötletére. Így legalább több időm van arra, hogy éljek egy kicsit, hozzá szokjak a dolgokhoz, illetve hátha megtalálom azt, akit egyébként is rám erőltetnének. - utalok itt a férjre, majd rá pillantok kis mosollyal.
- Mit szoktál reggelizni? Van kedvenced? Vagy italod? Szoktak itt az emberek alkoholizálni, kabin-partikat tartani? - kérdezősködöm élénken.


Zene: Complètement fou × Megjegyzés: A szám címe szerint: teljesen őrült... Very Happy

_________________
A still more glorious dawn awaits
Not a sunrise, but a galaxy rise
A morning filled with 400 billion suns
The rising of the milky wayavatar


Az URS Jola tisztje

Karakterlap :
Titulus :
Voice of Jola
Hozzászólás száma :
29

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #28•• TémanyitásTárgy: Re: Folyosók és lift - Lakó Fedélzet   Kedd Dec. 04, 2018 3:44 pm

To: Angyallány


Mikor ide kerültem, bennem is legalább ennyire buzgott a bizonyítási vágy, mint benne. Egy csúnya stiklivel a hátam mögött nem akartam megint elbaltázni, hisz tudtam, sok lehetőségem nincs. Fogalmam sincs, milyen lehetett az élet a Földön, hisz én már itt születtem, mégis annyira irigylem azokat, akik megtapasztalhatták a szabadság igazi ízét. Számtalan választási lehetőség, oda mentek, ahová csak akartak, ha nagyon tettek az életcéljaikért, lehettek bárkik. Manapság vagy elit körökbe születik az ember, vagy húzza az igát és szerencsés, ha szereti is amit csinál. Én félig kiváltságosnak érezhetem magam, hogy a feleségem révén szert tettem egy apró szegletre az új bolygón azáltal, hogy tudósként letelepedhetett. Velem együtt és a fiunkkal. Néha úgy érzem csak hazamennék tevékenykedni az otthonom környékén, amikor már nagyon unom a kabinlétet. De kötelességeim vannak és ez az első.
- Hamar megszokod, itt mindenki segítőkész többnyire. - bátorító mosolyt kap tőlem a bizonytalanságot hallva a hangjában. Tényleg semmire nem kell ráparázni, majd a feladatát is könnyedén megtanulja.
- Mint például ezt? - meglepetten vonom fel a szemöldököm, ahogy nekiáll a haját megigazítani csak úgy a kijelzőben. Esküszöm én nem látnám magam ennyire tisztán, hogy még bármit is onnét nézzek le. Nem mintha az én hajammal kellene bármit kezdeni...
- Kész vagy? - rövid, kissé kukacoskodós kérdés ez tőlem arra, hogy még szeretne-e bármit is csinálni, mert akkor már tartanom sem kell a kütyüt. Mehetünk, igenis!
- Szóval a szükség nagy úr? A diplomatáknak soha semmire nincs idejük és megállás nélkül csak utaznak valahová. Hidd el, jól döntöttél. - ez is egy utazós műfaj, de legalább egy valamivel utazunk és az úticél kiszámítható, ha egy év után átlátja az ember.
- Mikor mi van, nem vagyok válogatós. Bizonyára közel sincs annyi minden már, mint a nagy utazás előtt volt. - érdekel a földi múlt, az emberek régi szokásai, láttam már egy koros fickót, aki képtelen volt megszokni, hogy erős korlátok közé van szorítva és noha örült, hogy a felutazók egyike lehetett, sivárnak ítélte meg a további életét.
- Vén róka vagyok már az ilyen kabinpartikhoz. De biztos van, mindig van valami, az emberek egy része vigad még most is, amikor csak tud. - a bejáratnál elállok az útból és magam elé engedem őt. Nem vagyok egy elit hímzés, de a régi udvarias normákra bizony engem is megtanítottak.
- Neked van kedvenced?

avatar


Az URS Jola tisztje

Tartózkodási hely :
URS Jola
Hozzászólás száma :
8

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #29•• TémanyitásTárgy: Re: Folyosók és lift - Lakó Fedélzet   Ajánlott tartalomVissza az elejére Go down
 

Folyosók és lift - Lakó Fedélzet

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
3 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3

 Similar topics

-
» Lakónegyed
» Mosdók és fülledt folyosók környéke...
» Tatia lakása

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Volentis 142 – Memento mori :: Volentis 142 FRPG :: A világûr :: Az URS Jola fedélzetén :: Lakó Fedélzet-
^
ˇ