Belépés
csatlakozz be a játékba!
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Walkie Talkie
a fórum kommunikációs csatornája


Galaktikus feljegyzések
legújabb hősi eposzaink

Statisztika
so many stars shining in the sky

Kasztok Nők ♀ Férfiak ♂
Föld eleműek 2 1
Víz eleműek - -
Tűz eleműek - 1
Levegő eleműek 3 1
Emberek 1 2
Telepesek 1 1
Katonaság 1 1
Flotta 10 13
Consilium - 2
Lázadók 3 1
Összesen 21 23

Stars can't shine
without darkness

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


A legtöbb felhasználó (23 fő) Kedd Jan. 02, 2018 2:01 pm-kor volt itt.

Share | 
 

 3-as transzporter állomás

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
 #1•• TémanyitásTárgy: 3-as transzporter állomás   Hétf. Jan. 01, 2018 4:08 pm

***

avatar


Alfa és Omega

Titulus :
☆ admiral ☆
Tartózkodási hely :
☆ wherever it's needed ☆
Hozzászólás száma :
429

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #2•• TémanyitásTárgy: Freya & Edgar   Vas. Nov. 18, 2018 10:30 pm


Freya & Edgar


Amint lelépek a transzport állomás dobogójáról, már csak pár lépés választ el az új szolgálati helyemtől. A Parancsot megkaptam, és most itt vagyok. Az egyenruhám igaz, még a Földi századosi ruházat, de jelenleg más fajtát nem kaptam. Az volt a legkézenfekvőbb, ha a rangjelzésemet levéve a Hadnagyi csillagokra cseréltem. Igazából fogalmam sincs az itteni szokásokról, de azt tudom, hogy ha majd a posztomat megkapom, akkor az eligazításnál tudni fogok pár dolgot. Tisztelegve léptem a Hajóra, ahol egy Kadét fogadott, aki elvezet majd a rangidős Tiszt elé.
- Edgar Malinor Hadnagy, engedélyt kérek a Jola fedélzetére lépnem!- húztam ki magam és tisztelgésre emeltem a kezem.  
-Üdvözlöm a Jola fedélzetén, Malinor Hadnagy!- köszöntött a protokoll szerint az Ügyeletes tiszt, majd kérte, hogy menjek utána. - Kövessen, kérem!
A folyosóra lépve, szinte minden izgatottságom eltűnt és helyébe a „katona-énem” vette át a helyét. Parancsot teljesítek, s most nem arra kell gondolnom, hogy mi volt a Földi életem során, hanem illeszkednem kell az itteni szokásokhoz. Az „Üti”-t követve nem is volt kétségem, hogy hová vezet, most körbe sem nagyon tudok nézni, de talán majd később. Jelentkeznem kell a felettesemnél, és pár perc múlva kiderül hová tartunk a kísérőmmel. A liftbe szállva, már csak egy csendes levegővételre jutott, mikor kinyílt az ajtó. A Tiszt elé lépve megálltam, és kihúztam magam.
-Edgar Malinor Hadnagy! Szolgálatra jelentkezem! Hölgyem /Uram/!- emeltem a kezem a fejemhez, tisztelegve előtte, és vártam az utasítását.


 avatar


Az URS Jola tisztje

Karakterlap :

Titulus :
Hadnagy
Tartózkodási hely :
URS Jola fedélzetén
Hozzászólás száma :
88

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #3•• TémanyitásTárgy: Re: 3-as transzporter állomás   Hétf. Nov. 26, 2018 10:41 pm

Edi & Freya
A mai nap az új hadnagyunkat várjuk. Lassan a teljes legénységgel fel leszünk szerelkezve a Jolán. Aminek valahol örülök, de közben néha hiányoznak azok a csendes napok. Most alig van esélyem arra, hogy nyugalomban megebédeljek, vagy csak elsétáljak a folyosón a kabinomig. Kiváncsi vagyok az új áldozatra. Főleg arra, hogyan bírja majd az iramot.
Az utolsó papírt is a helyére rakom, mikor meg is érkeznek. A tisztelgése tökéletes. Alaposan szemügyre veszem őt, majd egy mosoly kúszik arcomra.
-Pihenjen!-Közben kezemet már nyújtom is felé, hogy bemutatkozzam neki.
-Freya Peterson Parancsnok! Üdvözlöm a Jola fedélzetén! Ma én kaptam azt a megtiszteltetést, hogy körbevezessem Önt és elmondjam az alap szabályokat. Bármiféle kérdése van ne tartsa vissza. Úgy gondoltam elsőként a kabinját mutatnám meg, ahol lepakolhat. Onnan meg folytatjuk utunkat. Nem kicsi a hajó és könnyen el lehet tévedni benne, így nagyon figyeljen... Mondjuk annyian vagyunk már a hajón, hogy lehetetlenség nem összefutni valakivel.-Eddig még senki sem tűnt el véglek. Igen volt aki eltévedt, de idővel sikerüleljutnia oda, ahova akart. Emlékszem mikor én jártam először a Jola fedélzetén. Nagyon sokszor távedtem el. Egyszer még azt is hittem, hogy elvesztem és soha senki nem fog megtalálni.
-Nos tőlem akkor indulhatunk is!-
_________________

"A világot élvezni kell, nem pedig félni tőle."


avatar


Az URS Jola tisztje

Karakterlap :
Titulus :
Parancsnok
Tartózkodási hely :
URS Jola
Hozzászólás száma :
103

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #4•• TémanyitásTárgy: Re: 3-as transzporter állomás   Kedd Nov. 27, 2018 6:39 pm


Freya & Edgar

Elfogadtam a Parancsnok felém nyújtott kezét, és viszonoztam kézszorítását. Mint megtudtam, Freya Peterson Parancsnok lesz a közvetlen felettesem. Legalábbis jelen pillanatban, mert még nem ismerem a többieket. Még nehezen ismerem ki magam a Hajón, de segítségének hála, hamarosan többet megtudok a részlegekről. Elsősorban a Kabinomhoz vezet, és megmutatja majd, hogy miként igazodjak el a következőkben egymagam.
-Köszönöm, Peterson Parancsnok! Értettem!- válaszolok, majdnem hogy gépiesen, de örülök, hogy perceken belül látványosan megnő a helyismeretem új Otthonomban.
- Nem fogom vissza a kérdéseimet, ha felmerülnének, Parancsnok. - teszem hozzá egy kis bólintással, és várom, hogy induljunk.
- Készen állok. – nézek rá, majd követve, tartom vele a lépést, hogy minél több információt gyűjtsek be az útvonalról, mert ezek után majd egyedül kell boldogulnom.


 avatar


Az URS Jola tisztje

Karakterlap :

Titulus :
Hadnagy
Tartózkodási hely :
URS Jola fedélzetén
Hozzászólás száma :
88

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #5•• TémanyitásTárgy: Re: 3-as transzporter állomás   Csüt. Dec. 27, 2018 9:16 pm

Edi & Freya
Nem is húzom sokáig az időt, amint vlaszt kapok már meg is indulok a kabinok felé.
-A szabályokról nem fecsegnék túl sokat. Szerintem elég egyértelműek, de ha nem van egy vaskos könyv, ha végig akarná esetleg lapozni, csak nyugodtan. Egyszerűen csak viselkedjen katonához méltóan. Mi nem vagyunk azok a karótnyelt főtisztek. Főleg nem az alparancsnok, de ez nm jelenti azt, hogy ha kell akkor nem tudunk keményen odacsapni. Ha munka van, akkor azt komolyan kell venni. Szabadidőben meg nem mondom azt, hogy bármi megengedett, de akkor nem vesszük olyan szigorúan a szabályokat, ha mondhatom így, főleg nem az etikettet.-Egy rövid ismertetőt terveztem, de lett belőle egy összevisszaság. Nah ez van, amikor nem szedem össze rendesen a gondolataimat.
-No, de elég is volt ennyi. Inkább meséljen magáról egy kicsit. Sose szerettem az aktákat bújni.-Magyarázom el. Persz egy két alap információt tudok, de biztosan tud majd olyat is mesélni, amit nem feltétlenül írnak bele.
_________________

"A világot élvezni kell, nem pedig félni tőle."


avatar


Az URS Jola tisztje

Karakterlap :
Titulus :
Parancsnok
Tartózkodási hely :
URS Jola
Hozzászólás száma :
103

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #6•• TémanyitásTárgy: Re: 3-as transzporter állomás   Pént. Dec. 28, 2018 2:06 pm


Freya  & Edgar

Az már teljesen tiszta, hogy a szabályzatokkal képben vagyok és alkalmazni is tudom, ha arra kerül sor. A Parancsnok szélesen ecsetelte ennek fontosságát és hasznosságát, amit meg is értve bólintottam a szavaira.
-Igenis, Hölgyem!- vágtam rá, igaz nem olyan mereven, de egyértelműen.
Azt már sejtem, vagyis tudom, hogy minden helynek megvan a maga szokása, így előbb tájékozódnom kell az itteniekről, mielőtt szólnék vagy megjegyeznék bármit is. A Parancsnokot követve, és hallgatni szavait, teljesen megértem, hogy kíváncsi rám, mert nem ismer. Ez persze kölcsönös, mert én sem vagyok elegendő ismeretséggel, még az akták nyilvános részét olvasva sem. Tudom, hogy hozzáférést engedélyeztethetnék bizonyos részletekre – ami nem is lenne szokatlan a beosztásom révén – de jobban szeretek a saját szememmel meggyőződni a Legénység tagjairól. Nem valami kémként utánuk nézni, bár ez szerintem nem lenne az. Titkos iratokat nem nézek, csak érdekel a múltjuk publikus része, hogy tudjam, kikkel vagyok egy Hajón. Evidens, hogy ők is tudni akarnak rólam valamit, bár az aktám jó része megsemmisült a katasztrófában. Nem vagyok paranoiás, és ez nagy előny. Több katonatársam „veszett”oda, így nagyon kevesen maradtunk. Többségükről semmit sem tudtam meg, ahogy a családom tagjairól, de ezt meg tudom érteni. A szüleim nem kis beosztásúak „voltak”, de a Consilium biztosan tud róluk, mivel magas rangban és befolyással voltak a Földön is. De ennek jó pár éve, és ha meg tudok majd többet a fagyasztásom körülményeiről, akkor talán fény derül arra is, hogy hol vannak jelenleg. A „kisöcsém” John is hiányzik. Hosszú ideje nem láttam és remélem, hogy életben maradt. Néha elmerengek a múlt emlékeiben és a sok ugratáson, amit együtt tettünk gyerekként, hiányzik az az önfeledt testvéri szeretet, amit akkoriban lehet, nem is értettünk pontosan. Fiatalok voltunk és meggondolatlanok sok tekintetben, de azok az évek már nem hiszem, hogy visszatérnek. Sokszor jut eszembe az arcán végigterülő vigyor, mikor beálltam a Seregbe és elkerültem a „háztól”. Anyánk szavai csengenek mindig a fülemben, ahogy átölelt és suttogott a fülembe. „Mindig veled leszek, kisfiam….”, majd csókot nyomott a homlokomra és mosolygott rám. A legszebb mosoly volt nekem, amit valaha láttam, ahogy a felismerés meg fájdalmas, hogy egy jó ideig nem láthatom őket. Nehéz szívvel szálltam be akkor a csapatszállítóba, bár önként tettem, de a búcsúzás akkor is nehéz volt. Éveken át harcoltam és végeztem el a kiképzések sorozatát, ami persze nem volt könnyű, de hajtott az akaratom és a küzdelem, hogy méltó legyek a családom és magam elvárásainak. Nem igazán adtam fel még akkor sem, mikor a sokadik veszteség után fordulóponthoz ért a karrierem. A Szakaszból, akikkel végigcsináltuk a Tengerészgyalogos kiképzést, egy véletlen baleset folytán csak hárman maradtunk életben. A többiek odavesztek a robbanásban. Miután a Kórházból kiengedtek minket és valami folytán egy érdemkereszttel tértünk vissza az állományba. Az esetről ezután egy szó sem esett. Furcsa mód úgy tűnt el a jelentések közül, mintha nem is létezett volna. Később kiszivárgott pár adat, hogy az a robbanás, nem volt véletlen. Igaz, hogy az „igazi célpont”nem azok a szerencsétlenek voltak…. hanem én….
Nem volt könnyű felismerni a helyzetet, főleg, hogy elég magas körökből indulhatott el, bár a Politikai intrikák nem éppen „szabályos játékok” szerint zajlanak. Ekkor tapasztaltam meg először, hogy ez a fajta félreállítási kísérlet kudarca ellenére, valószínűleg nem fogják feladni, hogy ne próbálkozzanak ismét. Ebben a tudatban és gondolatok közt teltek az évek, de csend honolt a környezetemben. Mondjuk úgy, hogy „elfelejtődtem”, mikor bevetésekről- bevetésekre vittek, vagyis kaptam parancsot a végrehajtásukra. Több éven át harcoltam az új egységemmel és jártuk a Földet, hogy a katasztrófákban, vagy amiben éppen szükségük volt a Fejeseknek egy diszkréten és hatékonyan működő egységre, akkor minket vetettek be. Jótékony volt az anonim kilétünk és éveken át minden olyan modern felszereléssel is elláttak, amit kevesen ismertek. A fejlesztők külön csapatokra osztva tervezték és gyártották le a szükségleteinknek és egyéni képességeinknek megfelelő fegyverzetet és felszerelést. Ekkoriban kaptam a „kicsikémet”, ami gyors, csendes és hatékony. Egy olyan sniper puska, ami teljesen rám van „igazítva”. Minden tekintetben csak én használhatom, mert más kezében használhatatlan. Különleges védelemmel van ellátva, bár ezen akkoriban csak mosolyogtam. Most már jobban fel tudom mérni a magántulajdon elvét. Aztán, mikor elkövetkezett a Föld pusztulása napja. Inkább nem eleveníteném fel a történteket. Odaveszett szinte mindenki, aki fontos volt nekem, vagy eltűntek. Hiába a Századosi rangom, vagy éppen a bevetésekben eltöltött hosszú évek sorozata, amikor nem tudtam megvédeni azokat, akikre felesküdtem. Fájdalmas volt a tudat, amikor láttam a Föld pusztulását és fogalmam se volt akkor, hogy mi történik körülöttem. Vérben ázva feküdtem valahol egy orvosi ágyon, ahová nem tudom hogyan kerültem. Sok emlék kiesett, ahogy az utána következő évek talán, amíg jégkockaként voltam lefagyasztva. Most viszont itt vagyok, és egy újabb lehetőséget kaptam, hogy a Hazámat és a Jola Hajón szolgálókat védelmezzem legjobb tudásom szerint. Ezekkel a gondolatokkal elmerülve követem a Parancsnokot, bár rákérdezett a múltam részleteire, de nem tudom elmondani neki, mert köt a titoktartási esküm. Igaz, hogy felettesem, de nem szeghetem meg az adott szavamat, még az életem árán sem. Katona vagyok, és ha az aktám publikus részén túl valamilyen információhoz jutna bárki, akkor a Családom vagy Ők lennének a célkeresztben, ha valami „illetéktelen” fülébe jutna. Tudom, hogy a jelenlegi Tiszti Kar vagy éppen a Jola legénysége teljes mértékben a semlegesség, vagyis a teljes bizalom megadásán alapszik, de esküm köt, és ahogy most egy újabb, amivel ide tartozom Hűséggel, így nem akarnék senkit bajba sodorni. Jobb az óvatosság, ahogy azt is megértem, hogy bizonyos dolgokat fel akarnak fedni a múltamból. A Kapitány hozzáférést kapott a titkosított részekhez, ami a szüleimről szólnak, bár biztos vagyok benne, hogy megtartja az inkognitómat. Bízom benne, ahogy az itt lévőkben, de most talán korai lenne felfednem magam bizonyos részletekben.
-Pontosan mire kíváncsi, Parancsnok?- kérdeztem vissza egy könnyed kérdéssel, bár szerintem nagyon jól tudja, hogy egy Katonától kérdezni a múltjáról, nem éppen mesedélután lenne. De ha kíváncsi az elmúlt éveim alatt kapott jellemzéseimre, akkor lehet, hogy olvasni kényszerül, mert önmagamról nagyon keveset beszélek, ahogy másról is.
-Nem vagyok a szavak embere.. Mint már tudja…- nézek rá egy halvány mosollyal, és remélem, nem veszi zokon, hogy nem szeretnék belemélyedni a múltba, inkább előre tekintve a jövőre.


   avatar


Az URS Jola tisztje

Karakterlap :

Titulus :
Hadnagy
Tartózkodási hely :
URS Jola fedélzetén
Hozzászólás száma :
88

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #7•• TémanyitásTárgy: Re: 3-as transzporter állomás   Ajánlott tartalomVissza az elejére Go down
 

3-as transzporter állomás

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Volentis 142 – Memento mori :: Volentis 142 FRPG :: A világûr :: Az URS Jola fedélzetén :: Gépház-
^
ˇ