Belépés
csatlakozz be a játékba!
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Walkie Talkie
a fórum kommunikációs csatornája


Galaktikus feljegyzések
legújabb hősi eposzaink

Statisztika
so many stars shining in the sky

Kasztok Nők ♀ Férfiak ♂
Föld eleműek 2 1
Víz eleműek - -
Tűz eleműek - 1
Levegő eleműek 3 1
Emberek 1 2
Telepesek 1 1
Katonaság 1 1
Flotta 10 13
Consilium - 2
Lázadók 3 1
Összesen 21 23

Stars can't shine
without darkness

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


A legtöbb felhasználó (23 fő) Kedd Jan. 02, 2018 2:01 pm-kor volt itt.

Share | 
 

 Légzsilip, a hajón kívül

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
 #1•• TémanyitásTárgy: Légzsilip, a hajón kívül   Pént. Jan. 19, 2018 1:07 pm

☆A légzsilipeken keresztül lehet kijutni az űrbe, a hajó külső részére. A dekompressziót követően itt lehet felkészülni az EVA-ra, beöltözni a szkafanderekbe és elhagyni a hajót. Érdemes MME-t vagy kötelet használni, hogy valamilyen módon kapcsolatban maradjon az űrhajós a hajóval.

avatar


Alfa és Omega

Titulus :
☆ admiral ☆
Tartózkodási hely :
☆ wherever it's needed ☆
Hozzászólás száma :
429

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #2•• TémanyitásTárgy: Re: Légzsilip, a hajón kívül   Csüt. Jan. 25, 2018 4:46 pm

Sam & Hespera
We have a problem I suppose

Az univerzum királynőjének érzem magam, ahogy a narancs újra és újra sikeresen landol a tenyeremben, és még a dallamot sem tévesztem el. Lépteimet hamiskás dúdolgatás és vidám füttyszó kíséri, miközben bal kezemben a még bontatlan gyümölcsöt dobálgatom. Nem is igazán figyelem, merre megyek, lábaim ösztönösen vezetnek a 2-es légzsilip felé. Annyiszor megtettem már ezt az utat, hogy becsukott szemmel is képes lennék rá... Csak elég hülyén festenék, főleg a naranccsal a kezemben.
A legénység türelmetlen, tudni akarják, mikor indulhatunk tovább. Abszolút megértem a helyzetüket, én is élek-halok a száguldásért, de nem fogjuk beindítani a hajtóműveket, amíg egy emberem trutyit kaparászik az Arkan oldaláról. Megtehettem volna, hogy érte küldetek valakit, vagy csak rákérdezek a rádión, de éppen kommunikációs nehézségekkel küzdöttünk, plusz a parancsnoki híd kezdett túlságosan unalmassá válni, és már untam Jo ügyetlenkedését bámulni, ezért magam indultam kivizsgálni Lewis állapotát.
Felpattintom a nadrágom térdénél a zsebet és előhúzom az adóvevőmet. Némi pötyögés, gomb lenyom, és már beszélhetek is.
- Sam, helyzetjelentést kérek.
S lőn néma csend. Várok pár pillanatot, mielőtt megismételném a parancsot, aztán az első, ami eszembe jut, és ami a leglogikusabbnak tűnik: megint elrontottam valamit a rádión. Nem vagyok egy kommunikációs zseni, de hát ezért vannak rá külön embereim. Így hát ahhoz a módszerhez folyamodok, amit még Jonsson tanított kommunikációs probléma esetén: fogom az adóvevőt és hozzáverem párszor a tenyeremhez.
- Sam, jelentkezzen! - szólok bele ismét, ám ezúttal sem érkezik válasz. Semmi zajos recsegés, semmi elhaló foszlány. Teljes és halálos néma csend.
Oké, ezt az utolsó jelzőt visszavonnám.
Megszaporázom kissé a lépteimet, és a légzsilip kapujához érve ököllel verek rá a nyitógombra. Türelmetlenül megvárom, hogy kiegyenlítődjön odabent a nyomás, majd a narancsot ledobva belépek. Az egyik EVA ruhához sétálok, leemelem a helyéről a sisakot és a fejemre húzom, hogy az ottani rádión keresztül próbáljak meg kapcsolatba lépni a nővel.
- Sam, ajánlom, hogy még a hajó oldalán legyen és trutyit sikáljon, különben nagyon mérges leszek - Fenyegetésem rejtett aggodalmat sugall, de amíg nem muszáj, nem festeném az ördögöt a falra. Az űr kiszámíthatatlan, hiszem, hogy csak egy kis technikai gikszerről lehet szó, és pillanatokon belül felcsendül majd a sisakomban a válasz...avatar


Az URS Arkan kapitánya

Karakterlap :
Titulus :
captain of the URS Arkan 2600
Tartózkodási hely :
beyond the stars
Hozzászólás száma :
76

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #3•• TémanyitásTárgy: Re: Légzsilip, a hajón kívül   Szomb. Jan. 27, 2018 11:58 am

Hespera & Sam
Az űr számos ismeretlen dolgot rejt a számunkra, és ahogy egyre több mindent fedezünk fel, úgy kell számolnunk a veszéllyel is. Nemrég egy kisebb aszteroida mezőbe csöppentünk, melyet sűrű, fekete felhő lengett be. Nem ez volt az első hasonló eset, amióta az Arkan úton van, így a kapitány átvezetett minket rajta, a probléma csak az, hogy a hajó külső részén némi kár keletkezett. Nem tudni pontosan, hogy mi, de az biztos, hogy valamiféle trutyi ránk ragadt, amit nem lenne rossz eltávolítani. Belülről viszont nem látjuk, és ha a hajónak baja van, akkor azt nekem kell rendbe tennem, és hát így kerültem ki az egyik EVA ruhában. Természetesen a hajóhoz vagyok kötve és adóvevő is akad nálam, hogy a kommunikációt fent tudjam tartani az Arkannal, de azzal nem számolok, ami odakint vár rám.
Szerencsére a fekete trutyiból csak a hajónak ez a része kapott a bejövő adatok alapján, így nem kell körbejárnom az egészet, viszont a probléma az, hogy elég ragaszkodó cuccról van szó. Ettől függetlenül fel vagyok készülve erre, de arra nem, amit akkor látok, amikor az első adagot eltávolítom a hajó oldaláról. A trutyi helyén ki van marva a hajó anyaga, mintha kárt tett volna benne, akár egy erős sav. Jobb lesz vigyáznom, és ezek szerint előbb eltávolítanom az összeset és utána visszatérnem a szereléshez. Elég hamar kijöttem, így komoly kár nem keletkezhet, de gyorsan kell dolgoznom. Ebben a ruhában azért ez nem olyan egyszerű, de szépen haladok, viszont az egyik helyen túl nagy méretű a trutymó, így miközben próbálom leszedni, az adóvevőre is rácsöppen az anyagból, az pedig előttem kezd el sisteregni, majd pillanatok alatt megy tönkre. Az adóvevő anyaga lényegesen gyengébb, mint a hajóé, így kezemből kiengedem a tárgyat, hagyva elrepülni akármerre, majd ekkor látom meg vállamnál is a sistergést. Felpillantok, így veszem észre, hogy fentről csöppent rám egy kis adag, és elég gyorsan elkezdi kikezdeni a ruhámat. Ez így nem lesz jó! Ha kilyukad, akkor bajba leszek, és jelenleg nem vagyok túl közel a bejárathoz... ha pedig átjut a ruhán és a bőrömhöz ér... Nem, ebbe nem gondolhatok bele, de ekkor ér az újabb csepp, majdnem ugyanoda.
Vissza kéne mennem, mert bár le kell szedni ezt az egészet a hajóról, nem voltam tisztában a trutyi hatásával, így rossz taktikát választottam az eltávolítására. Mégis, kissé kezdek kétségbe esni, amikor a ruhám még tovább sérül, és ekkor hallom meg Hespera hangját.
- Kapitány! Húzzon be a hajóra! - nem ragozom tovább, egyelőre nem mondok többet, de a remény felragyog. Pont jókor van itt. Biztosan próbált elérni az adóvevőn, az pedig mivel tönkrement, nem küldte már át a jelet, így személyesen jött ide, és milyen jól tette. Ha segít, akkor gyorsabban beérek és nem lesz gond, így én is elkezdek megindulni a bejárat felé és csak reménykedni merek abba, hogy a ruha kibírja, amíg Wells kapitány segít. Remélem nem fog feleslegesen kérdezgetni, majd csak ha már beértem és teszi azt, amire kértem. Túl erős ez a sav, nem akarom elveszíteni a karomat, és persze megfulladni se szándékozom idekint.avatar


Az URS Jola tisztje

Karakterlap :
Tartózkodási hely :
URS Jola fedélzetén
Hozzászólás száma :
198

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #4•• TémanyitásTárgy: Re: Légzsilip, a hajón kívül   Hétf. Feb. 12, 2018 5:13 pm

Sam & Hespera
We have a problem I suppose

Már épp arra jutok, hogy valakit nagyon fenékbe fogok billenteni perceken belül, amikor végre felcsendül a fülemben Sam hangja. Megkönnyebbült sóhajom azonban épp csak felrebben ajkaimról, máris tudatosul bennem, hogy valami baj van. Nem kezdek el most rögtön kérdezősködni, felismerem a helyzet komolyságát, és az, hogy Samet a hajón belül tudjuk, prioritást élvez.
- Vettem - felelem még, hogy tudja, jövök, aztán már le is dobom a fejemről a sisakot, hogy az EVA ruhámért siethessek. Ilyen gyors öltözést talán még sosem hajtottam végre, mint most, de ha lenne nálam stopper és érdekelne az idő, azt is megkockáztatnám, hogy a legénység rekordját is magasan verem. Szinte már félig kint vagyok - de csak szinte, mert sem megfulladni, sem megfagyni, sem más egyebet nem óhajtok -, amikor a ruha zárásaként a sisak is felkerül, aztán újabb sürgető csapás a zsilip melletti gombra, és a kapu máris kitárul. Ellenőrzöm a ruha derekán, hogy a kötél megfelelően tart-e, mielőtt kilibbennék a fekete semmibe.
A hajó oldalán lévő kapaszkodóknál fogva húzom ki magam, követve Sam kötelét, hogy beazonosíthassam, pontosan merre van. Óvatosan érintem hozzá a tenyerem a kötélhez, és a kesztyűn át is érzem annak mozgásából, hogy a nő is mozgásban van. Gyengéden rámarkolok a kötélre és óvatosan magam felé húzom, és amint a minimális ellenállás is megszűnik, bátrabban és jóval gyorsabban kezdem el betekerni.
- Megvagy! - motyogom, de hogy neki vagy magamnak szól-e a dünnyögés, azt még én sem tudom. Legnagyobb megkönnyebbülésemre hamarosan megpillantom a fehér szkafandert, ám addig még nem kezdek el örömködni, amíg mindketten a hajó belsejében nem vagyunk. Így hát folytatom a kötél tekerését, egyre közelebb húzva magamhoz, majd az utolsó pár méteren elengedem és hagyom, hogy Sam magától idesodródjon. Elkapom a vállát, bár a lendületének köszönhetően így is összeütközünk és hátrébb sodródunk.
- Kapcsolat! - jelentem büszkén, és amint biztosra vettem, hogy stabilan fogom, szabad kezemmel a távolabbi fogantyúba kapaszkodom, könnyedén visszahúzva magunkat a zsiliphez. Pacsi a gombra, és a kapuk összezáródnak mögöttünk, ahogy a fedélzetre érünk.
- Mi a fene történt? - kérdezem, amint kiszabadítottam a sisak alól összekócolódott fürtjeimet, és még csak azzal sem fáradozom, hogy felkeljek a földről, ahova kényelmesen lehuppantam. Csak ekkor tűnik fel, hogy valami nem stimmel Sam ruhájával.
- Az adóvevő? - teszem még hozzá, mielőtt felelhetne, hogy tudja, a sikertelen kommunikációs kísérleteimre is várok még valamiféle magyarázatot, illetve azt is jó lenne tudni, hogy áll a hajó tisztításával - nem akarom azonban túl sok kérdéssel lefárasztani egyelőre, így türelmetlenül várom, hogy mit felel. Nem kezdek el levetkőzni, hátha újból ki kell mennünk.avatar


Az URS Arkan kapitánya

Karakterlap :
Titulus :
captain of the URS Arkan 2600
Tartózkodási hely :
beyond the stars
Hozzászólás száma :
76

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #5•• TémanyitásTárgy: Re: Légzsilip, a hajón kívül   Kedd Jún. 12, 2018 1:42 pm

szabad játéktér

avatar


Alfa és Omega

Titulus :
☆ admiral ☆
Tartózkodási hely :
☆ wherever it's needed ☆
Hozzászólás száma :
429

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #6•• TémanyitásTárgy: Re: Légzsilip, a hajón kívül   Ajánlott tartalomVissza az elejére Go down
 

Légzsilip, a hajón kívül

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Volentis 142 – Memento mori :: Volentis 142 FRPG :: A világûr :: Az URS Arkan fedélzetén :: Legénységi fedélzet-
^
ˇ