Belépés
csatlakozz be a játékba!
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Walkie Talkie
a fórum kommunikációs csatornája


Galaktikus feljegyzések
legújabb hősi eposzaink

Statisztika
so many stars shining in the sky

Kasztok Nők ♀ Férfiak ♂
Föld eleműek 2 1
Víz eleműek - -
Tűz eleműek - 1
Levegő eleműek 3 1
Emberek 1 2
Telepesek 1 1
Katonaság 1 1
Flotta 10 9
Consilium - 2
Lázadók 3 1
Összesen 21 19

Stars can't shine
without darkness

Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Elliana Minnick


A legtöbb felhasználó (23 fő) Kedd Jan. 02, 2018 2:01 pm-kor volt itt.

Share | 
 

 Aranyszín erdő - A nap és Hold útja

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next
ÜzenetSzerző
 #11•• TémanyitásTárgy: Re: Aranyszín erdő - A nap és Hold útja   Vas. Jan. 21, 2018 11:34 pm

D W A I I A

Megtették az első lépést a bizalom felé. Ő is és a lány is. De azért egymást figyelték, miközben ettek. Nem tudta, mennyire gyakori ennél a népnél a vörös haj, de náluk kifejezetten ritka volt. Alig választottak ki olyan genetikájú embereket a hajóra, akik hordozták ezeket a géneket, így tekintete sokszor vándorolt a vállán szétterülő hajára.
Felemelte szemöldökét, mikor félretette az ételt. Kicsit nyammogott a saját ízletes sült húsán, ahogyan figyelte a mutogatást. Aztán bólogatott, hogy igen értette, mire gondolt a lány.
- Persze, tudom. Nálunk mindenki tudja, hogy az Ocan bolygó a ti területetek, és hidd el, tiszteletben tartom. De ha visszamennék a telepesekhez... Kivégeznének.
Az egyezmény szerint nem volt más helye az embereknek a bolygón, csak a saját kis telepükön. Minden más helyre külön engedéllyel juthattak csak el. Ez még fent, a Volentisen is egyértelmű volt.
Letette a tálat maga mellé, és komolyan nézett a lányra.
- Ha azt akarod, hogy tovább álljak, akkor megteszem.
Várt egy kicsit, aztán két kezét a magasba emelte. Jobb kezével magára mutatott, majd két ujjával a levegőben járást formált. Aztán hüvelykujját felmutatva jelezte, hogy ezzel neki minden rendben van. Végül két tenyerével felfelé egy üdvözlő mozdulatot tett, átadva ezzel a lehetőséget a lánynak. Ez az ő bolygója, ő pedig tiszteletben tartja a döntését.

avatar


Törvényen kívüli

Karakterlap :
Titulus :
dezertőr
Tartózkodási hely :
Ocan bolygó
Hozzászólás száma :
27

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #12•• TémanyitásTárgy: Re: Aranyszín erdő - A nap és Hold útja   Hétf. Jan. 22, 2018 11:37 am

Robert Miller

Úgy tűnt ez a dolog nehezebb lesz, mint remélte. Amikor a férfi beszélni kezdett hozzá, ő csak összeszűkített szemekkel nézett rá, és az arcvonásaiból próbált közetkezdtetni arra, hogy mit magyaráz. Azt látta rajta, hogy olyan valamiről beszél, ami sajnálattal tölti el. Ekkor már megijedt.
Aztán jött a mutogatás rész. Rögtön úgy kezdődött, hogy az égre mutatott az öreg. Az ocantisok között is elterjedt az a hír, hogy ezek az emberek az égből érkeztek, de hogy pontosan hogyan, azt nem tudták. Éppen ezért is rémült meg Dwaiia annyira. Ő maga is a felhőket kezdte pásztázni, de természetesen semmit nem látott. Aztán az ember még mutogatott tovább. Erre csak bólogatott a lány. Aztán mutatott a férfira és magára, majd fel az égbe. Ő is menni akart. Nem számított, hogy az öreg azt mutogatta, hogy a gyerekek jól vannak ott, ő nem hitte el. Csak az járt a fejében, hogy mennyire kétségbe lehetnek esve, és hogy muszáj megmentenie őket. Az egyedüli kapcsolata, az eddigi legerősebb nyoma pedig az előtte álló férfi volt. Még az sem érdekelte, hogy talán sose jön onnan többet vissza, és hogy odáig talán a növények sem érnek el.
Újra elmutogatta a kicsi ocanok jelét, közben ki is mondta az Ocan gyerekek szavakat, aztán pedig a csuklóját összetéve mutatta, hogy rabok. Remélte, hogy a férfi erről nem tudott, hiszen a lány már éppen kezdte megkedvelni a mosolygós öregembert.

avatar


Ocantis harcos

Karakterlap :
Tartózkodási hely :
Ocan bolygó
Hozzászólás száma :
28

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #13•• TémanyitásTárgy: Re: Aranyszín erdő - A nap és Hold útja   Kedd Jan. 23, 2018 10:05 pm

D W A I I A

A lány bólogatott, tehát értette, amit mondott. Sejtette, hogy tisztában volt vele az ocantis, hogy nem egy közülük, bár nem volt benne biztos, a környéken hány fajta dialektust beszélnek. Akár még hihette is volna, hogy közéjük tartozott.
- Ember - tette hozzá magára mutatva. Szerette volna tudni, az ő nyelvükön vajon hogyan nevezik a fajukat, de hiába tette volna fel a kérdését, ha a lány nem értette egyáltalán, amit mondott. - Robert Miller - bökte meg a saját mellkasát göcsörtös ujjaival.
Összevonta szemöldökét, mikor a lány kezdett el mutogatni. Arcvonásai megkeményedtek, ahogyan kezei az ég felé lendültek. Felvette a tálat, majd ismét a tűzhely felé indult. Rázta a fejét, rá sem nézett az ismeretlen lányra.
- Mi biztosan nem megyünk fel. - Határozott mozdulatokkal pakolta össze a holmiját. Nem messze innen találta meg a tökéletes helyet, ahol észrevétlenül húzódhat meg éjszakára. - Nem is értem, minek akarsz felmenni. Ott csak halál vár mindenkire.
Visszanézett az ocantisra. Éppen a csuklóját tartotta össze, mintha bilincsbe verték volna. Egy keserű mosoly jelent meg az arcán, miközben azt az egy szót hallgatta.
- Nem értem, mit beszélsz, de nem foglak a foglyomként elvinni téged sehova.

avatar


Törvényen kívüli

Karakterlap :
Titulus :
dezertőr
Tartózkodási hely :
Ocan bolygó
Hozzászólás száma :
27

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #14•• TémanyitásTárgy: Re: Aranyszín erdő - A nap és Hold útja   Csüt. Jan. 25, 2018 9:30 am

Robert Miller

Az öreg beszélni kezdett. Bemutatkozott. Leglábbis a lány így értelmezte. És tudta, hogy neki is be kéne, ez így illendő. De vajon megbízhat-e a férfiban? Végülis ez csak egy név...nem?
- Robert. Miller - ismételte a férfi után. Aztán végre döntött, és magára mutatott. - Dwaiia. Ocan - tette hozzá, hiszen a férfi is mondta a fajtája nevét, igaz, előbb.
Már majdnem elhitte, hogy sikerült neki kapcsolatot találni az eltűnt gyerekek, és maga között, amikor a Robert nemet intett a fejével. Dwaiia arcvonásai erre megkeményedtek, és elkezdte magyarázni, hogy az ocan gyerekek miatt kellene. Persze ezt csak a közös nyelvükön, a testbeszéddel.
Az öreg elfordult, mintha még hallani sem akarna róla. hogy ők ketten felmennek. Pedig az imént pont azt mutogatta, hogy ő megteszi. Akkor most ezt nem értette a lány. Szóval azzal van baja a férfinek, hogy ő is menni akar?
Szúrós szemmel nézte az öreget, és közben a saját nelvén mondta, hogy ő addig nem megy el innen, amíg Robert fel nem viszi oda. Aztán persze rájött, hogy ezzel semmit nem ér el, mert a férfi nem érti. Tehát mutogatni kezdett. Magára, aztán a talajra alatt, egy x-et formált a kezével, aztán elmutatott a messzeségbe. Aztán újra az öregre és magára, majd az égre. Remélte, hogy így érthető lesz a dolog.

avatar


Ocantis harcos

Karakterlap :
Tartózkodási hely :
Ocan bolygó
Hozzászólás száma :
28

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #15•• TémanyitásTárgy: Re: Aranyszín erdő - A nap és Hold útja   Hétf. Feb. 05, 2018 9:13 pm

D W A I I A

A fémtányér jeges érintése magához térítette. Nem barátkozni érkezett a bolygóra. Egyedül akart lenni. Mert nem érdemelt többet. ÉS mert elég volt a hazugságokból.
Örült a társaságnak. Valamiért jobban megbízott az Ocanon élőkben mint a saját fajtájában. De mégsem annyira, hogy közvetlen barátságot kössön velük.
Nem értette, mit mondott a lány. Tőle akár meg is fenyegethette, hogy elveszi az életét, ha nem viszi fel őt a hajóra. Nem foglalkozott azzal, mit akart. Számára a barátkozás itt ért végett. Határozott mozdulatokkal pakolta össze a holmiját és a maradék ételt. Alig pillantott rá a lányra.
- Nem érdekel, mivel fenyegetsz. Nem viszlek fel téged az anyahajóra. Oda csak meghalni mehet a fajtád. - Keserű hangot ütött meg, és az eddig kedélyes öregember szerepét átvette a csalódott katonáé. Arcvonásai megkeményedtek, mozdulatai feszülté váltak.
A lány felé fordult. Mennyire fiatal, és mégis mennyire a halálát kívánja!
- Ég veled Dwaiia, az Ocan bolygóról!
Számára ez volt a búcsú. A soha-viszont-nem-látásra. A lány is jobban járt, ha nem fut majd vele össze soha többet. Ő pedig biztosra veszi majd, hogy hazafele menet egy kellően nagy kitérővel ér majd el a célig.

avatar


Törvényen kívüli

Karakterlap :
Titulus :
dezertőr
Tartózkodási hely :
Ocan bolygó
Hozzászólás száma :
27

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #16•• TémanyitásTárgy: Re: Aranyszín erdő - A nap és Hold útja   Kedd Feb. 27, 2018 6:23 pm

Robert Miller

Kissé meglepődött azon a hangon, amit a férfi magából adott ki. Sokkal ellenségesebb volt eddig, érződött rajta a frusztráció. A öreg arca pedig ennél csak még rosszabb volt. Szemei olyan élesen villantak, mint két penge, s ha a lány nem akart volna mindent megtudni, talán inkább szedte volna a sátorfáját, és odébb áll. De Robert azt mondta, fent vannak a gyerekek. És ha volt lehetősége, hogy megmentse őket, akkor már biztos, hogy nem tántoríthatta el semmi.
Ugyanolyan szúrósan nézett vissza a férfi kékjeibe, mint azok az övéibe. Makacs volt. Eléggé ahhoz, hogy ezek után elkezdje követni a férfit. Igaz, hogy azt mondta, hogy ott fog maradni, de annak mi értelme volna, ha látszólag a férfi tovább áll. Azzal nem érte volna el a célját.
Akár azt is megtehette volna, hogy a fákat megkéri, hogy állítsák meg az öreget. Hogy addig ne mehessen tovább, amíg nem segített. De túlságosan szerette a természetet ahhoz, hogy csak úgy, mindenféle utasításokat adjon neki. Meg túl nagyképű is, hiszen biztosra vette, hogy a férfinél jobb kondícióban van.
A léptei halkak voltak, bár nem szándékos. Mégis, az lehetett az érzése Robertnek, hogy a lány settenkedik. Bár annak nem sok értelme lett volna, tekintve, hogy konkrétan a férfi mögött ballagott. Na jó, azért egy méter távolságot tartott, de csak a bizalmatlansága végett.

avatar


Ocantis harcos

Karakterlap :
Tartózkodási hely :
Ocan bolygó
Hozzászólás száma :
28

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #17•• TémanyitásTárgy: Re: Aranyszín erdő - A nap és Hold útja   Kedd Jún. 12, 2018 1:32 pm

szabad játéktér

avatar


Alfa és Omega

Titulus :
☆ admiral ☆
Tartózkodási hely :
☆ wherever it's needed ☆
Hozzászólás száma :
416

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #18•• TémanyitásTárgy: Re: Aranyszín erdő - A nap és Hold útja   Szer. Jún. 13, 2018 7:37 pm

Doran

A sötét éjszaka lassan magába falta az erdőt, ahogy haladtunk utunkon előre, célunk felé, követve az ösvényt, ahol letérünk majd róla. Vajon mi mikor tértünk le a szüleink, az élet által kijelölt, békésnek szánt ösvényéről, ahol a jövő saját család alaptásáról szólt volna, ahol gyermekeink játszanak egymással önfeledten? Ez is a jövevények számlájára róható? Ilyen és ehhez hasonló gondolatok cikáztak a fejemben, miközben csendben lépkedtem Doran mellett.
Ma vadászunk, hisz fogytán az élelem, az erőnkre pedig nagyobb szükségünk van, mint eddig valaha. Bár amióta öcsém előkerült nem sokat beszéltünk eltünése körülményeiről, lévén nem emlékszik, én pedig nem faggatom. Magára hagyom, ha magányra van szüksége, csitítom, ha az éjszaka közepén rémálmok gyötrik. Tudom, hogy eljön az idő, amikor emlékei visszatérnek és én ott leszek mellette, hogy támaszt nyújtsak számára, ha szüksége lesz rá.
Most azonban oldalba böktem, jelezvén, hogy eljött az ideje letérni a vékonyka ösvényről, mely eddig némi biztonságot jelentett. Most azonban belépünk az erdő lényeinek birodalmába, ahol ha nem vagyunk elég óvatosak akár mi maguk lehetünk a fő fogás, nem pedig fordítva.
Kezem erősebben szorítja az íj markolatát, készen a lövésre, ha szükséges. Nem vagyok a legkiválóbb vadász, erre azért remélem emlékszik. Halvány mosollyal nyugtázok egy régi emléket.

avatar


Ocantis polgár

Karakterlap :
Tartózkodási hely :
Ocan
Hozzászólás száma :
63

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #19•• TémanyitásTárgy: Re: Aranyszín erdő - A nap és Hold útja   Csüt. Júl. 05, 2018 9:31 am

Mióta előkerültem, nem igazán beszéltünk a történtekről. Ez persze nem csoda. Semmi stabil emlékem nincs, csupán foszlányok. Illetve azok a töredékek, amik rémálmaimban bukkannak fel. Akár igazak is lehetnek, nem tudhatom biztosan. Minden esetre zaklatott, ezer szilánkra tört majd újból összeforrt (vagy megfagyott?) lelkemnek könnyebb így, hogy megpróbálok elmerülni a mindennapok történéseiben.

Vadászat. Gyakran csupán egy ürügy számomra, hogy a fák közé vessem magam. Hiszen enni így is, úgy is kell. Minden élőnek. Tehát ha más okom nem volt, és egy felderítés indokait bárki kétségbe vonta volna, hát vadászni mentem.
Letérve az ösvényről két szökkenéssel felsietek az első ferdébb törzsű fán, hogy aztán az ágak között haladva szemléljem a terepet. Ez az én igazi otthonom, nem egyik vagy másik nagyobb doboz, amit ház néven neveznek mások. Arcomra halovány mosoly kúszik, mielőtt szám is kiegyenesedne ellaposodó tekintetemmel együtt, ahogy figyelmem egy másik szintre emelkedik.
Szemeim sötétpiros színt öltenek, látómezőmbe pedig megannyi sárgás-vöröses folt kerül, melyek fel-felbukkannak a növényzet takarásából. Élők.

avatar


Ocantis polgár

Karakterlap :
Titulus :
"Aki több színben lát"
Tartózkodási hely :
Ocan bolygó
Hozzászólás száma :
40

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #20•• TémanyitásTárgy: Re: Aranyszín erdő - A nap és Hold útja   Vas. Júl. 15, 2018 3:05 pm

Doran & Niara

Pillantásom követi Dorant, ahogy a fára szökken. Mozdulatai irigylésre méltatnak, nem hiába ez a természetes közege, ezt már régen beláttam, de sosem voltam képes a nyomába lépni. Más utakon járunk, jártunk. Most mégis újra összefonódni látszik sorsunk, hiszen nincs egymáson kívül senkink. Ha van is, élnek még valahol az a jövő zenéje lesz.
Érzékeimet kiélezem, míg szemem hozzászokik a sötéthez. Egy pillanatra lecsukom őket és átadom magam az erdőnek, hogy ő is megtegye velem ugyanezt. Hallgatom, mit súg számomra az éj szellője, mit sodor felénk. Illatokat, zajokat, érzéseket, mozdulatokat. Adrenalin áramlik a testembe, ahogy meghallom, fülembe kúszik az erdő élettel telt lüktetése. Ujjaim alatt megfeszül az íj húrja és felnyílik tekintetem, melyet rászegezek a célpontomra. Bár közel sem látom megfelelően, érzem. Fegyverem lövésre készen, immár nem csak a tekintem követi a vadat, hanem az íjon feszülő nyilam is. Játszom a széllel, hogy az felénk sodorja a vad illatát. A megfelelőnek vélt időben elengedem éppúgy a szél feletti hatalmam, mint a nyilat, hogy céljára találjon. Szinte érezni vélem, ahogy a vad húsába mar és leteríti azt. A találat most mégis elmarad, tudom mielőtt vélt céljához érne. Utolsó előtti pillanatban figyelmem eltereli egy messziről érkező hang valahonnan az erdőn túlról, melyet figyelmen kívül hagyok és zsákmányunk felé terelem pillantásom. Tán mégis eltaláltam, de csak megsebesíteni sikerült. Nem gondolkodom, cselekszem. bevetem magam az erdő mélyébe és szaladok amerre célpontomat vélem. Ha csupán megsebesítenem sikerült, úgy tartozom neki egy gyors végzettel. Az a minimum.  _________________

Mikor azt súgják a fülembe: nem éled túl a vihart.

Visszasúgom mosolyogva:

Én vagyok a VIHAR.


avatar


Ocantis polgár

Karakterlap :
Tartózkodási hely :
Ocan
Hozzászólás száma :
63

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #21•• TémanyitásTárgy: Re: Aranyszín erdő - A nap és Hold útja   Ajánlott tartalomVissza az elejére Go down
 

Aranyszín erdő - A nap és Hold útja

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
2 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Volentis 142 – Memento mori :: Volentis 142 FRPG :: Ocan bolygó-
^
ˇ