Belépés
csatlakozz be a játékba!
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Walkie Talkie
a fórum kommunikációs csatornája


Galaktikus feljegyzések
legújabb hősi eposzaink

Statisztika
so many stars shining in the sky

Kasztok Nők ♀ Férfiak ♂
Föld eleműek 2 1
Víz eleműek - -
Tűz eleműek - 1
Levegő eleműek 3 1
Emberek 1 2
Telepesek 1 1
Katonaság 1 1
Flotta 10 13
Consilium - 2
Lázadók 3 1
Összesen 21 23

Stars can't shine
without darkness

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


A legtöbb felhasználó (23 fő) Kedd Jan. 02, 2018 2:01 pm-kor volt itt.

Share | 
 

 Aranyszín erdő - A nap és Hold útja

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3
ÜzenetSzerző
 #21•• TémanyitásTárgy: Re: Aranyszín erdő - A nap és Hold útja   Pént. Júl. 27, 2018 10:52 am

Az utóbbi időben igen sok minden változott. Többek között én magam is. Épp úgy, ahogy Nia sem egészen olyan, mint volt. Szerencsére már nem az a fajta általánosan negatív, keserű hangulat miatt, mint mielőtt előkerültem. Sokkal inkább valami különös lendület, cselekedni vágyás által. Mintha egy kicsit azért csinálná, hogy engem óvjon. Vagy hogy bizonyítson valakinek. Tán saját magának. Minden esetre a lövése elég jó volt, szóval elismerően biccentek egyet, mielőtt vele együtt tovább lendülök.

Próbálom oldalról beelőzni az állatot kis kerülővel, hogy ha úgy adódik, megállásra késztethessem. Amíg nem áll fenn a veszélye, hogy szem elől tévesztjük, a kegyelemdöfést meghagyom nővéremnek. Az imént kiérdemelte, hogy ez az ő prédája legyen. Ez amolyan vadászok közötti megegyezés, tradíció. Nem annyira erős, hogy éhen maradjon miatta a család, de amíg lehet, tartjuk hozzá magunkat.

Közben azért nyitva tartom a szemem, nehogy egy másik, nagyobb ragadozó is kiszagolja a vérző vadat. Netán ha mégis így lenne, ne érjen meglepetésként.

avatar


Ocantis polgár

Karakterlap :
Titulus :
"Aki több színben lát"
Tartózkodási hely :
Ocan bolygó
Hozzászólás száma :
46

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #22•• TémanyitásTárgy: Re: Aranyszín erdő - A nap és Hold útja   Csüt. Nov. 22, 2018 11:07 am

szabad játéktér

avatar


Alfa és Omega

Titulus :
☆ admiral ☆
Tartózkodási hely :
☆ wherever it's needed ☆
Hozzászólás száma :
429

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #23•• TémanyitásTárgy: Re: Aranyszín erdő - A nap és Hold útja   Pént. Nov. 23, 2018 10:26 am

Az éjszaka egy kékes sarló és egy kerek vöröses alakú holddal érkezett ma. Szokásomhoz híven nem bírtam megülni a hátsómon, és ösztöneim mozgásra késztettek, ahogy megéreztem az erdő illatát.

Vadászat. Gyakran csupán egy ürügy számomra, hogy a fák közé vessem magam. Hiszen enni így is, úgy is kell. Minden élőnek. Tehát ha más okom nem volt, és egy felderítés indokait bárki kétségbe vonta volna, hát vadászni mentem.
Letérve az ösvényről két szökkenéssel felsietek az első ferdébb törzsű fán, hogy aztán az ágak között haladva szemléljem a terepet. Ez az én igazi otthonom, nem egyik vagy másik nagyobb doboz, amit ház néven neveznek mások. Arcomra halovány mosoly kúszik, mielőtt szám is kiegyenesedne ellaposodó tekintetemmel együtt, ahogy figyelmem egy másik szintre emelkedik.
Szemeim sötétpiros színt öltenek, látómezőmbe pedig megannyi sárgás-vöröses folt kerül, melyek fel-felbukkannak a növényzet takarásából. Élők.

avatar


Ocantis polgár

Karakterlap :
Titulus :
"Aki több színben lát"
Tartózkodási hely :
Ocan bolygó
Hozzászólás száma :
46

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #24•• TémanyitásTárgy: Re: Aranyszín erdő - A nap és Hold útja   Csüt. Jan. 03, 2019 3:45 pm

Ilyen nincs, azt hiszem eltévedtem. Ijedten nézek körbe magam körül. Nem ismerem a helyet. Fogalmam sincs hol lehetek. Kétségbeesetten megyek a nővények között, hátha megtalálom a társaimat akikkel elindultunk. De sikertelenül ballagok csak a félhomályban.
Elvesztettem a többieket, nem tudom merre menetek. Hová tűntek? Hangokat hallottam a bozótosból, csupán elindultam, hogy megnézzem mi az. Csak pár percre mehettem el, de mikor visszamentem, már nem voltak azon a helyen ahol elhagytam őket. Elmentek. Én meg egyedül maradtam. Mit csináljak?
Elindultam hát, hátha megtalálom és utol érem őket valahol. Valami neszre lettem figyelmes. Talán ők lehetnek azok? Vagy valaki más? Tudom, hogy léteznek erre felé más lények is, hallottam már róluk. Kissé  ijedt vagyok érzem. Hallom a nesz felém közelít. Megtorpanok. Mi lehet az?

avatar


Civil a Volentisen

Karakterlap :
Titulus :
ember, feleség jelölt
Tartózkodási hely :
Volentis
Hozzászólás száma :
30

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #25•• TémanyitásTárgy: Re: Aranyszín erdő - A nap és Hold útja   Pént. Jan. 04, 2019 3:51 pm

Sikerül kiszúrnom, mik is ezek az élőlények. Gyíkok. Az emberek legalábbis ezt mondanák rájuk. Talán a varánuszra hasonlítanak leginkább. Akkorára nőnek meg, mint egy termetesebb házi macska. A baj csak az velük, hogy három-négy tucatnyian vannak egy-egy csapatban, piszok gyorsak, és agresszívak. Ez persze nem az én bajom, sokkal inkább azé, akit most kinéztek maguknak vacsora gyanánt. Mert hogy nagyon úgy tűnik, találtak valamit, ami nem én vagyok.
Szedem a lábam, és igyekszem a lombokon keresztül haladni. Ez nem mindig könnyű, ezen a környéken azonban a fák között több olyan növény is él, ami nagy területen nyújtja szét a széles, vaskos indáit az ágak felett.

Amit eddig nem is sejtettem, az az, hogy ezek most nem egy szép kis vadállatot néztek ki maguknak. Bár ránézésre pont annyira védtelennek tűnik itt az erdőben, mint egy sérült növényevő. Ez egy ember. Alkatából ítélve egy nő, esetleg valami tudós. Innen csak a körvonalait látom, illetve a benne élő tűz képét.
- HÉ, VITYASSZ! - kiáltok rá. Ezt a két szót hallottam már, és viszonylag értelmesen ki lehet ejteni fura pofák vágása nélkül is, szóval valahogy megmaradt a fejemben. Bár azt nem tudom, honnan...
Na de ott tartottunk, hogy igen, ezek most éppen rohannak felé, ágon és földön. Ha pedig elérik, szétcincálják, úgyhogy remélhetőleg reagálni fog, és legalább megpróbál fedezékbe vagy valami nyíltabb terepre vergődni. Nincs messze egy tisztás, közönséges látással is észlelhető. Ott mondjuk nehezebben ugranak a fejére.
Rohanok, ahogy tudok feléje. Kezemben már két hosszú, enyhén ívelt, alkar hosszú tőr. Szemeim vörösen izzanak, bőröm felforrósodik.

avatar


Ocantis polgár

Karakterlap :
Titulus :
"Aki több színben lát"
Tartózkodási hely :
Ocan bolygó
Hozzászólás száma :
46

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #26•• TémanyitásTárgy: Re: Aranyszín erdő - A nap és Hold útja   Szomb. Jan. 05, 2019 2:54 pm

Ijedten nézek körbe mindenfelé. De nem látok sehol semmit. Pedig nem káprázik a fülem, tényleg valami neszt hallottam az előbb. Szívem egyre hevesebben ver, azt hiszem kiüt rajtam a hideg verejték az ijedségtől. Bepánikoltam. Nem tudom mit tegyek.
Hirtelen furcsa hangra leszek figyelmes, mintha azt mondaná rohanjak. lepillantok az egyik bokor felé és szemem megakad valamin a felém közelít. Gondolkodás nélkül rohanni kezdek, mint egy örült. Fogalmam sincs merre szaladok. A pulzusom az egekben, a légzésem is egyre szaporább. Hátra se merek pillantani csak szaladok szélsebesen, mígnem meg nem pillantok egy valami tisztás félét.
Nem tudom, hogy az az alak, aki azt kiáltotta fussak követe. Jó formán meg sem néztem ki az, csak megfogadtam a tanácsát és eleredtem. Érzem, amint néhány bozontos felkarcolja lábamat és karomat, ahogyan áthasítok közöttük. Nem törődök velük csak rohanok a tisztás felé, ami még így is olyan messzinek tűnik.
Amikor elérek a tisztásra, megtorpanok a közepén. Lihegve visszafelé fordulok, hogy lássam a támadóim követnek-e még. Azt hiszem nem. Összegörnyedek és karom a térdemre helyezem, hogy kifújhassam magamat. Érzem a levegő nehezen áramlik be tüdőmbe. Aztán eszembe jut. Vajon ki mentett meg?

avatar


Civil a Volentisen

Karakterlap :
Titulus :
ember, feleség jelölt
Tartózkodási hely :
Volentis
Hozzászólás száma :
30

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #27•• TémanyitásTárgy: Re: Aranyszín erdő - A nap és Hold útja   Pént. Jan. 18, 2019 2:02 pm

Néhány perc is eltelhet, amíg a tisztás közepén csak az esti szelet és távoli, éjszakai madarak hangját hallani. Ebbe vegyül a rovarok, illetve a földi rovarokhoz nagyon hasonló apró állatok zaja a fűben. Ez egészen nyugtatóan hat, még akkor is, ha valaki nem ezekhez vagy semmilyen éjjeli zajokhoz nem szokott. Főleg egy ilyen kergetőzés után.
Messzebbről nagyobb, vélhetően társas állatok hangjai is hallhatóak. Leginkább farkasüvöltésre vagy szarvasbika bőgésére hasonlít. Nekik nem olyan egyértelmű, mint az emberszerű lényeknek, hogy naplemente után pihenni vonulnak vissza lakhelyükre.

Huss, hangos szisszenés és morgás, majd még kettő. Gyíkok vetődnek a nő felé, hogy újra magasra pumpálják szerencsétlen vérnyomását. Nem érhetnek azonban hozzá, mert egy sötét alak - jómagam, hahahaaa! - két mozdulattal szeli át azt a bizonyos három gyíkot. Még egy hangos, fújtató hangot is hallatok, ahogy az embernek háttal állva, orromon kis lángnyelveket prüszkölve ráförmedek a maradék, immár csonka falkára. Miután szétszaladtak a zörgő fűben, csak aztán csúsztatom vissza hosszú késeimet a combjaimra erősített tokokba. Lassacskán fordulok meg, közben görnyedt, támadó pozíciómból egyúttal fel is egyenesedek. A holdak fénye nagyjából megvilágítja arcomat.

- Jól vagy? - kérdezem saját nyelvünkön. Fogalmam sincs, hogy újdonsült védencem rendelkezik-e azzal a bizonyos eszközzel, ami lehetővé teszi számára a nyelvünk könnyű megértését, de a néhány tucat szúra kiterjedő emberi szókincsem sajnos nem teszi lehetővé értelmes beszélgetés lefolytatását. Így csak reménykedhetek, hogy képesek leszünk kommunikálni.

avatar


Ocantis polgár

Karakterlap :
Titulus :
"Aki több színben lát"
Tartózkodási hely :
Ocan bolygó
Hozzászólás száma :
46

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #28•• TémanyitásTárgy: Re: Aranyszín erdő - A nap és Hold útja   Ajánlott tartalomVissza az elejére Go down
 

Aranyszín erdő - A nap és Hold útja

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
3 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Volentis 142 – Memento mori :: Volentis 142 FRPG :: Ocan bolygó-
^
ˇ