Belépés
csatlakozz be a játékba!
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Walkie Talkie
a fórum kommunikációs csatornája


Galaktikus feljegyzések
legújabb hősi eposzaink

Statisztika
so many stars shining in the sky

Kasztok Nők ♀ Férfiak ♂
Föld eleműek 2 1
Víz eleműek - -
Tűz eleműek - 1
Levegő eleműek 3 1
Emberek 1 2
Telepesek 1 1
Katonaság 1 1
Flotta 10 9
Consilium - 4
Lázadók 3 1
Összesen 21 21

Stars can't shine
without darkness

Jelenleg 3 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Aria D. Chamberlain


A legtöbb felhasználó (23 fő) Kedd Jan. 02, 2018 2:01 pm-kor volt itt.

Share | 
 

 Családügyi Hivatal

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
 #1•• TémanyitásTárgy: Családügyi Hivatal   Pént. Feb. 02, 2018 11:11 am

Túl sok a gyerek, vagy túl kevés? Zavar az örökös sírás és zaj? Esetleg nem tudsz választani a tökéletesnek tűnő férfiak közül? Ím itt az alkalom hogy felkeresd ezt az aprócska kabint, ahol a végtelenségig húzogathatod a sorszámokat, akkor sem kerülsz sorra soha...

avatar


Alfa és Omega

Titulus :
☆ admiral ☆
Tartózkodási hely :
☆ wherever it's needed ☆
Hozzászólás száma :
409

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #2•• TémanyitásTárgy: Re: Családügyi Hivatal   Szomb. Feb. 03, 2018 5:57 pm

Egy anya döntése
Carrie & Will
Már egy jó ideje szemmel tartom Carrie Taylor-t. Mondhatni a Hivatal megalapítása óta, bár ez nem teljesen igaz, hiszen nem attól a perctől, de az ember felfigyel egy olyan nőre, aki szinte hetenként ír kérvényt, vagy ha nem ő, akkor miatta. Az egész kálváriája, még előttem kezdődött. Egy nem hozzá illő férjet kapott, de ő teljesítette kötelezettségét, s két egészséges gyereknek adott életet. Majd jött a baj. Megtagadta az intim együttlétet a férjétől, aki hozzánk fordult, de mi nem kötelezhettük ilyenre, hiszen már teljesítette az előírást. Ha nem szült volna, akkor kényszeríthetnénk, de így már nem. Végül a férje kibulizta a válást, s hogy a gyerekek vele lehessenek. Nem nálam, hanem a Consilium döntése. Tudom, hogy ki az a tanácstag, de vannak ügyek, amikhez senki nem adja a nevét hivatalosan, így a Consilium közös döntése maradt az ügy. A nő ez után megszállott lett, s anyagtigrisként harcolt a gyerekeiért, de nem segíthettem, hiszen a Consilium közös döntése volt, hogy a férfinál maradnak a gyerekek, s újranősülhet. Carrie-t, pedig leküldték a bolygóra. Már akkor tudtam, hogy a nőt könnyen lehetne befolyásolni a gyermekeivel. De nem volt elég fontos ember, hogy megérje összerúgni a port egy másik tanácstaggal.
Jó pár évvel később a volt férje hivatalosan eltűnt, bár szerintem csak valakinek rálépett a lábára, így eltüntetek. Mivel Carrie lent szolgált katonaként, így nem adhattam oda neki a gyerekeket, de nem is szándékoztam. Inkább gátoltam őket. Minél nehezebben éri el őket, annál többet ér neki az, ha láthatja őket. Így központi gondozásba utaltam a gyerekeket. S úgy néz ki, hogy most kifogjam az aranyhalamat, aki teljesíti majd a kívánságaimat. Nem rég kinevezték az Ocan bolygón állomásozók parancsnokának helyettesének. Nem rögtön a kinevezés után, mert az feltűnő lett volna, hanem ha ennyit tudtam várni, akkor már nem számított.
A nehezebb része az, hogy úgy beszéljek vele, hogy ne tűnjön fel a többieknek. Első ötletem az volt, hogy megveretem a fiát, így kaphat engedélyt arra, hogy meglátogassa. Persze ha félholtra verik, csak akkor. De ha egyszer rájönne, akkor megharagszik rám. Ami nem jó, főleg, hogy milyen munkákat kívánok rá bízni. Így más módszert kellet kitalálni. Végül meg lett az ideális ötlet. Küldtem neki egy hivatalos idézést a Családügyi Hivatal nevében. Hamísítottam egy házassági kérvényt, amit ő írt a Volantisról. S mivel több éve a bolygón szolgál, így felmerül a gyanú, hogy valami nincs rendben. Szóval kénytelen lesz személyesen tisztázni.

„Tisztelt Carrie Taylor!

A CH rendszere alapján ön 2626-1124 én házassági kérvényt adott le a Volantison található B278 –as terminálon keresztül. Mivel ön az adott időpontban az Ocan bolygó felszínén teljesített szolgálatot, így adat összeférhetetlenség áll fent. Ezért az ügy tisztázása miatt beidézem a CH központi hivatalába az alul jelzett időpontba…”


Egy ilyen idézésre még a hadsereg tagjai sem mondhatnak nemet, mert aki nem jelenik meg, azt akár sterilizálásra is ítélhetjük. Biztos vagyok benne, hogy megjelenik, szóval intézkedtem, hogy az 5 tárgyalóból 3at tegyenek szabaddá nekem, s a két másik idézést is kiküldtem személyesen, de gondoskodtam róla, hogy a három vendég biztosan kerülje el egymást. Így amikor Miss Taylor megérkezik, akkor azonnal a kijelölt tárgyalóba vezetik. Nem túl nagy helyiség, csupán egy szűk ablaktalan szoba, ahol egy asztal van, s két szék. S mellette a mai napra bevitettem 2 kijelzőt egy – egy hordozó kocsin, amit majd fel akarok használni. Hiába szólnak azonnal, amint megérkezik, még megváratom egy kicsit, s csak 10 perc késéssel nyitok be hozzá az ajtón, a kék öltönyömben, fehér ingemben, kezemben a tabletemmel.
-Elnézését kérek, amiért megvárattam – mondom neki, mintha fontos dolgom lett volna, nem pedig csak Sammy-val való randevúnkat terveztem volna. – William McGrover vagyok, Consiliumi tanácsnok, és a Családügyi Hivatal vezetője. – mutatkozok be.
avatar


A Consilium tagja

Hozzászólás száma :
30

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #3•• TémanyitásTárgy: Re: Családügyi Hivatal   Kedd Feb. 06, 2018 8:34 pm

William McGroverSzámtalan kérvényt beadtam már életem során, hála annak, hogy gyermekeimet elválasztották tőlem. Próbálkoztam az egyszerű látogatási kérelmekkel és az Ocanra való elhelyezésükkel is, mindhiába. Mikor a Családügyi Hivatal idézése eljutott hozzám, a remény lett rajtam úrrá. Azt hittem, végre elértem valamit, csakhogy épp ellenkezőleg. Valami olyasmi miatt rendelnek fel a Volentis fedélzetére, amit egészen biztos, hogy nem én küldtem. Házassági kérvény. Fogalmam sincs, ki szórakozik velem, de ha ismer egy kicsit, tudhatja, hogy eszem ágában sem lenne újra férjhez menni. Szerencse, hogy az illető a hajón küldte el az okmányt, nem pedig lent a bolygón. Az utóbbi esetében akár valódinak is ítélhették volna azt a papírt.
Tőlem szokatlan módon, a sokadik sóhaj hagyja el ajkaim. Fogalmam sincs, miért reménykedtem. A Consiliumnak esze ágában sincs visszaadni őket, elvégre azzal elismernék, hogy hibáztak akkor, amikor volt férjem gondjaira bízták őket, annak ellenére, hogy álláspontjuk szerint a gyereknevelés az anyák dolga. Ráadásul meg is várakoztatnak. Ha így haladok, arra sem lesz időm, hogy megkeressem gyermekeimet, mielőtt vissza kellene mennem. Közelebb vannak most, mint az elmúlt két évben, mégis, elérhetetlen távolságban.
Karjaim keresztbe fonva ácsorgok a kijelölt tárgyaló jobb szélénél. Ujjaim egyenruhámat gyűrik karjaimon, miközben igyekszem féken tartani magam. Legszívesebben fel-le járkálnék, ha nem lennék meggyőződve arról, hogy valaki most is figyel valahonnan és vígan nevetne, ha nyíltabban mutatnám idegességemet.
Amint nyílik az ajtó, karjaim leengedem és katonás tartásba vágom magam. A székektől nagyjából másfél méternyire állok. Tekintetem az érkező alakra téved, hogy gyorsan végigmérhessem őt, majd egyszerűen magam elé terelődik a szemközti falra. A hivatal vezetője, személyesen. Akár örülhetnék is ennek a fejleménynek, ha nem egy férfi lenne és főleg nem a Consilium egyik tagja.
- Carrie Taylor vagyok, a bolygón állomásozó katonák vezetőjének helyettese – mutatkozok be röviden.
Rezzenéstelen arccal figyelek továbbra is magam elé. Ez a fajta fegyelem sokat segít abban, hogy elviseljem egyesek társaságát. Főleg a feletteseimét, akikkel igyekszem a szükséges minimumra korlátozni a találkozásokat. Most sem lennék itt, ha nem kaptam volna azt az idézést.
- Idézést kaptam, Uram – térek ittlétem okára.
A lehető leghamarabb szeretnék túlesni ezen, nem csupán a tanácstag, de saját magam miatt is. Minél hamarabb szabadulok, annál több időm marad az indulásig. Olyan időm, amit reményeim szerint gyermekeimmel tölthetek.

avatar


A Volentis katonája

Hozzászólás száma :
16

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #4•• TémanyitásTárgy: Re: Családügyi Hivatal   Hétf. Feb. 19, 2018 10:10 am

Egy anya döntése
Carrie & Will
Az évek során a Családügyi Hivatal kinőtte magát. Kezdetben csak adminisztratív feladatokat látott el, később pedig már végrehajtói feladatokat is megkapták, hogy evvel csökkentsük a katonaság, és a rendfenntartók leterheltségét. Ugyan nem olyan jók a CH őrei, mint a katonák, sőt nincs is olyan felszerelésük, de nem is ez a lényeg bennük. Hanem az hogy léteznek, s az egyre komolyabb problémák, amikről gondoskodom, hogy napvilágot lássanak, azok egyre jobban bizonyítják, hogy nem csak emberek, hanem technikai háttérre is szüksége van a CH-nak. Mindig csak ki apró lépésekkel, s csak ritkán kerül valami feltűnően nagy változás az életbe. Így legalább a Consilium is jóváhagyja a kéréseimet, többnyire.  Így lehetséges az, hogy ma már ötvenegynéhány alkalmazottam van, amiből 20 fő katonai szolgálattal, mint CH Begyűjtők, és persze biztonsági emberek. Emellett a CH hivítalban nem történik semmi olyan, amiről ne tudnék. Hogyan oldottam ezt meg? Saját belső kamera rendszer. Szigorúan csak kamera, azért ha valaki hozzá jutna, ne legyen terhelő bizonyítéka. De ezek mellet tárgyalók le lettek árnyékolva, hogy a lehallgatók ne működjenek bent, így bármiről lehet nyugodtan beszélni. Persze erről a módosításról már csak 1 technikus tud, mert a másik a beüzemelés után balesetben elhunyt. Apró lépések, mégis a végére saját birodalmam van, saját emberekkel, akik nem fognak csak úgy elárulni, hiszen fontosabb nekik a nyamvadt kis életük.
Amint belépek a helyiségbe Miss Taylor máris katonás fegyelmezett állásba vágja magát, majd viszonozza a bemutatkozást, mintha nem tudnám, kiről van szó.
-Kérem üljön le. – mondom neki, miközben én is leülök az asztallal szemben, nem foglalkozva avval, hogy miféle idézést kapott. Tudom nagyon jól, nincs ma időm az ilyen játékokra.
-Igen tudok róla. – mondom, miközben nyomkodni kezdem a tabletemet, hogy behozzam a formanyomtatványt, amire szükségünk lesz válaszolva az itt létünk okára – Ha jól sejtem, akkor maga katona jellem, nem szeretne több időt eltölteni a bürokráciával, mint amit kellene. – nem kérdezek, hanem kijelentem.
Már fordítom is felé a tabletemet, ahol szép nagy felirat díszeleg.

„Carrie Taylor 55-784-8741 / DF házassági kérvény”

Alatta pedig egy zöld, és egy piros karika.
-Ha tényleg kívánja a házasságot, s maga igényelte, akkor kérem, nyomjon a zöldre, ha nem akkor a pirosra.
Feleslegesnek érzem az időt húzni avval, hogy ismertetem az ügyet, nem erről akarok beszélni vele, s minél hamarabb dűlőre jutunk, annál hamarabb szabadul ő is és én is. Megvárom, hogy válasszon a két gomb közül az érintőpanelen, s csak akkor folyok bele a lényegben.
-Tudja ön nagyon mázlis nőszemély lehet ma, Miss Taylor. – kezdek bele – hiszen már vagy 97 kérvényt adott le, hogy találkozhasson a gyermekeivel, vagy magához vehesse őket – valójában 99-et, de nem kell tudnia, hogy fejből tudom ezeket az adatokat.
Közben a tabletemen bekapcsolom a jobb oldali tv-t, ahol a fia jelenik meg egy ugyan ilyen szobában, s egy CH ügyintézővel beszélget, bár hang nincs a tv-n. A képernyő jobb alsó sarkában jól láthatóan az „5ös tárgyaló” felirat díszeleg, s a mai dátum a pontos idővel. Pár pillanat múlva, egy újabb gombnyomásra a bal oldali tv-n is egy tárgyalónk jelenik meg, ahol a lánya beszélget egy ügyintézőnkkel. Azon a tv-n a „3as tárgyaló” felirat díszeleg, a mai dátummal, és a pontos idővel.
-Milyen mesés csoda lenne, ha hamar le tudnánk zárni ez a kis ügyet, ami folyamatban van, s akkor talán a szomszédban lévő tárgyalások is hamar tudnának végződni. Az meg már egyenesen Isteni csoda lenne, ha véletlenül egy ügyetlen teremszolga a másik két vendéget ide vezetné be, s nem egyből a kijárathoz. Persze, mivel addigra mi már végeznénk, így a véletlenek miatt hármasban lennének itt, ki tudja talán akár egy órácskára is. - mondom teljesen olyan arccal, mintha csak az ügyről tárgyalnánk, s én egy pillanatra sem nézek a tv-kre.


avatar


A Consilium tagja

Hozzászólás száma :
30

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #5•• TémanyitásTárgy: Re: Családügyi Hivatal   Pént. Márc. 02, 2018 12:07 pm

William McGroverAz invitálást követően a székre pillantok. Eddig úgy gondoltam, semmi értelme helyet foglalni, de most úgy érzem, gyorsabban haladunk, ha engedelmesen leülök. Nem mondanám magam kimondottan katonás jellemnek. Inkább csak annak akarok tűnni, persze meglehet, hogy a kiképzés és az a jó pár év, amit az egyenruhámban éltem, nyomot hagyott az általános viselkedésemen. Az élet körülményeit nem lehet letagadni, valami apró jel mindig marad. A megjegyzésre csupán bólintok. Nem érzem szükségét a szavaknak, hiszen sokkal inkább hangzott megállapításnak, mint kérdésnek. Ráadásul… minél kevesebbet beszélünk, annál hamarabb végezhetünk.
Kihúzott háttal ülök a széken mindaddig, amíg a kijelzőn megjelenő nyomtatványhoz nem kell hajolnom. Alighogy meghallom a magyarázatot, ujjam megérinti a piros jelet. Eszem ágában sincs újra férjhez menni. Akkor újrakezdődne minden. Újabb nyomorúságos éjszakák, gyerekszülés… Már van két csodálatos gyermekem, akik bőven elegek nekem. Elegek lennének, ha velem lehetnének.
Mintha a férfi a gondolataimban olvasna. Vonásaim megrezzennek, amint korábban beadott kérvényeim kerülnek terítékre. Miért lennék én szerencsés? Minden egyes kérvényemet visszadobták, leszámítva az utolsót, amire még nem érkezett válasz. Még csak meg sem kell indokolnia a Consiliumnak a döntését. Attól tartok, hamarabb házasítják ki őket, minthogy beleegyeznének az Ocanra történő átköltöztetésükhöz. Akkor pedig már semmit nem tehetek. Új életbe kezdenek, amibe még annyi beleszólásom sem lehet, mint a mostaniba.
A tv felvillanására kapom fel fejem. Tekintetem rá szegeződik, ami nem hiszem, hogy gond lenne. Mi másért kapcsolta volna be, ha nem azért, hogy megmutassa, mi megy benne? Amit azonban látok… Lélegzetem egy pillanatra eláll. Lelkembe fájdalom mar, amikor meglátom fiam alakját kirajzolódni. Miért? Miért van itt? Korábbi gondolataimnak hála egy kisebb pánik lesz rajtam úrrá. Mi van, ha tényleg megtörténik? Ha azért van itt, hogy közöljék vele, kit választott számára a Consilium? Ráadásul nem csak ő, de a lányom is…
Ujjaim ökölbe szorulnak combjaimon. Állkapcsom megfeszül, miközben fogaim fájón összeszorulnak. Szemeimet marni kezdi valami, de gátat kell szabnom a könnyeknek. Nem veszíthetem el a fejem, most nem. Türtőztetnem kell magam, bármennyire nehéz. Néhány másodpercre lehunyom pilláim, mialatt mély levegőt veszek. Zord álarcot öltök magamra, miközben hallgatom a kapott látványhoz tartozó mondatokat. Ez az alak romlottabb, mint elsőre tűnik. Nyilvánvaló, hogy akar valamit, csakhogy nem áll szándékomban ilyen egyszerűen behódolni. A házassági kérvény ügyében vagyok itt, amiatt idéztek be. Mindez nem lehet több mézes madzagnál, amit az orrom előtt próbál elhúzni, ráadásul meglehetősen hatékonyan. Az én gyengeségeim… nyilvánvaló, talán mindenki számára abban a nyomorult tanácsban, hogy mivel tudnak engem dróton rángatni, kedvük szerint.
- A házassági kérvény ügyével úgy sejtem, mostanra végeztünk. Az utolsó kérelmemet, értesüléseim szerint, még vitatja a tanács, tehát nincs olyan ügy, amit meg kellene tárgyalnunk. Félre tájékoztattak volna? – fordulok felé, miután nagy nehezen eltépem tekintetem a kijelzőkről.
Olyan közel vannak, szinte csak egy köpésre. Egyszerűen ki kellene sétálnom a teremből, megtenni néhány lépést a folyosón és ott lehetnék azon termek előtt, amikben ők vannak, mégis, most olyan távolinak tűnnek. Amíg itt vagyok, ezzel az alakkal egy szobában, egyre nagyobbnak tűnik a köztünk lévő távolság. Csupán egy képernyő. Ennyit engednek meg nekem, bár igaz, ez is több, mint a semmi. Kár, hogy ez nem elég. Most nem, ezek az aljas gazemberek azonban nem foglalkoznak vele. Mindig csak a saját érdeküket nézik, erre már rég rájöttem.

avatar


A Volentis katonája

Hozzászólás száma :
16

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #6•• TémanyitásTárgy: Re: Családügyi Hivatal   Kedd Jún. 12, 2018 1:37 pm

szabad játéktér

avatar


Alfa és Omega

Titulus :
☆ admiral ☆
Tartózkodási hely :
☆ wherever it's needed ☆
Hozzászólás száma :
409

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #7•• TémanyitásTárgy: Re: Családügyi Hivatal   Ajánlott tartalomVissza az elejére Go down
 

Családügyi Hivatal

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

 Similar topics

-
» Mikaelson család kunyhója
» Davidson család
» Tatia Petrova
» Hakusho család lakhelye
» Charlotte Petrova

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Volentis 142 – Memento mori :: Volentis 142 FRPG :: Volentis ûrállomás :: Civil zónák-
^
ˇ