Belépés
csatlakozz be a játékba!
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Walkie Talkie
a fórum kommunikációs csatornája


Galaktikus feljegyzések
legújabb hősi eposzaink

Statisztika
so many stars shining in the sky

Kasztok Nők ♀ Férfiak ♂
Föld eleműek 2 1
Víz eleműek - -
Tűz eleműek - 1
Levegő eleműek 3 1
Emberek 1 2
Telepesek 1 1
Katonaság 1 1
Flotta 10 13
Consilium - 2
Lázadók 3 1
Összesen 21 23

Stars can't shine
without darkness

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


A legtöbb felhasználó (23 fő) Kedd Jan. 02, 2018 2:01 pm-kor volt itt.

Új téma nyitása   Hozzászólás a témáhozShare | 
 

 Szabályzat

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
 #1•• TémanyitásTárgy: Szabályzat   Szomb. Nov. 11, 2017 8:57 pm


Szabályzat

A Szabályzat az oldal Szentírása, folyamatosan bővülő és frissülő pontjai segítenek megismerkedni a fórumon felállított szabályokkal, bevett szokásokkal, viselkedési normákkal és elvárásokkal. A Szabályzat áttanulmányozása és betartása kötelező, nem ismerete nem mentesít a felelősségre vonás alól!

Regisztráció

- Regisztráció előtt ajánlatos átfutni az avatarfoglalót, mely tartalmazza a már lestoppolt play by-ok mellett a foglalt kereszt- és vezetékneveket is. Érdemes egyedi névvel regisztrálni, melyet még senki sem használ. Ez lehet valamilyen ismert nemzetiség (angol, francia, spanyol stb.), illetve ocantis esetén valamilyen fantázianév is.
- Emberek esetében: kereszt + vezetéknév. Ocantisok esetében: csak keresztnév.
- Ne regisztrálj ismert személyek, ismert hősök nevével! (Sem a közéleti média (belföldi vagy külföldi), sem pedig könyvek, filmek hősének teljes átültetése nem elfogadott! Ne hozz Kirk kapitányt a Star Trekből, sem Gandalfot A Gyűrűk Urából!) A neved legyen egyedi és kitalált, akkor is, ha a története, személyisége esetleg már létező/mások által kitalált figurára hasonlít.
- Érvényes névvel regisztrálj, a nickneveket kerüld! Ha a regisztráció után meggondolnád magad, lehetőséged van a név megváltoztatására, írj az adminoknak és ők segítenek benne!
- Fontos, hogy létező email címet használj, mert a reagokról, privát üzenetekről kérhetsz értesítést az email címedre, és hidd el, ez jelentősen megkönnyíti a mindennapokat.
- Az avatarképed mérete 200x320 lehet! Ha nem értesz a képszerkesztéshez, szívesen segítünk!


Karakteralkotás

- A karakterlapod megírására saját karakter esetén bármennyi idő a rendelkezésedre áll.
- Nem foglalunk előre PB-t! Ha egyidőben véletlenül két ugyanolyan pb-vel rendelkező karakter készülne, akkor az kapja a kiszemelt arcot, aki előbb elkészül (és el is fogadjuk). Kérlek, gondoljatok egymásra is, és ha látjátok, hogy valaki már készül egy adott arccal, ne próbáljatok bevágni elé!
- Félkész karakterként nem használhatod az oldal helyszíneit, leszámítva bizonyos topicokat: a kapcsolatkeresőbe írhatsz úgy is, hogy még nincs karakterlapod. Itt kérhetsz segítséget kapcsolataid, ötleteid kiteljesítéséhez.
- Csak azután kezdhetsz játékba, hogy elfogadtuk a karakterlapodat!
- Amennyiben elkészültél a karakterlapoddal, jelezd felénk az adott topicban! (Ne a chatbe írj, mert ott könnyen elkallódhat a jelzésed!) Az adminok is emberek, előfordulhat, hogy nem tudjuk azonnal megnézni a karaktered. Ha 24 órán belül nem fogad el téged senki (és nem kapsz visszajelzést sem), írj nekünk üzenetet!
- Elfogadás után ne felejtsd el használni az avatarfoglalót!
- Kérjük, ne pakold tele túl sok giffel az adatlapodat, mert megnehezíti az oldal betöltését!

Karakterek

- Az igényelhető karakterek típusairól a leírásoknál olvashatsz, ha pedig bármiféle korlátozás lépne életbe, arról itt és a főoldalon is értesítünk.
- Ügyelj az összetett jellemekre! Ne legyen a karaktered szupererős, aki a kisujja pöccintésével legyőz nyolc katonát. Ne legyél halhatatlan, sem sebezhetetlen, mert senki sem az! Ha meglőnek, vérzel és fáj. Ha a karaktered a tüzet uralja, ne égesd fel Ocan erdejeinek 80%-át egy unalmas szombat délután. Ne idézz elő árvizet csak azért, mert ideges vagy. Lesznek majd harcolós kalandok, ahol elengedheted kissé a képességeidet, de igyekezzetek normális keretek között mozogni!
- Az avatarod alanya csakis hús-vér ember lehet, mégpedig teljesen normális, emberi küllemmel! Nem fogadunk el fantasy vagy rajzolt képeket, festményeket, sem pedig zöld bőrű vagy pikkelyes alanyokat. Az oldalon igényelhető fajok külsőre emberiek, így a saját karaktered arcát is ehhez igazítsd! (Hegyes fül ocantis esetén elbírálható.)
- Keresett és canon karakter esetén előzetesen vedd fel a kapcsolatot a hirdetővel, a staffal! Beszéld le az érkezésed a hirdetést kiíró emberrel, hogy tudja, hogy jössz, és hogy egyeztethessétek ötleteiteket. Ha a hirdetőd nincs megelégedve veled, azzal, ahogyan a keresettjét hozod (canonok esetén az adminok), akkor elveheti tőled a karaktert, hogy újra meghirdesse.
- Ha valamilyen oknál fogva nem tudsz huzamosabb ideig reagot írni, írj a Hiányzásnaplóba! Ha szó nélkül eltűnsz, nem tudunk utánad rohangálni: a karaktered inaktivitásra kerül. Kérjük, mindig jelezd a távolmaradásod idejét és okát!

A multi karakterek

- Nem szabjuk meg, hány karaktered lehet, de csak annyit vállalj, amennyivel el is bírsz!
- A multikat nem kötelező egymás előtt felvállalnotok, de az adminoknak mindig jelezd, ha multiznál! (Vagy azáltal, hogy feltünteted az adatlapodon, vagy pedig írj egy pm-et, hogy titkos multit hoznál)
- A főkaraktereden kívül két karaktert korlátozás nélkül hozhatsz. A negyedik karaktert azonban csak akkor igényelheted ki, ha minden meglévő karaktereddel elérted a 15 reagot.
- Az ötödik karakteredhez az kell, hogy a negyedik karaktereddel írj 15 reagot.
- A hatodik karakteredhez az kell, hogy az ötödik karaktereddel írj 15 reagot - és így tovább. A lényeg, hogy a legújabb karaktereddel meglegyen a 15 reag, mielőtt még egyet igényelnél. Ezért is fontos, hogy az adminok tudjanak minden karakteredről!
- Tévedni szabad, csalni nem érdemes - a trükközés szankciója törlés és karakterstop az adott userre.


Inaktivitás

- 3 havonta tartunk aktivitás ellenőrzést, mely során az inaktív tagok átkerülnek az inaktívak csoportjába. Hogyha valaki vissza szeretne térni közénk, nincs más dolga, mint jelezni ezt valamelyik adminnak.
- Keresett, illetve canon karakter esetén a hirdető elveheti/újra meghirdetheti az adott karaktert, ha az adott user 1 hónapja inaktív (azaz nem születnek játéktéri reagok és nem szól, hogy nem tud írni).
- Keresett, illetve canon karakter akkor is visszavehető, ha nem telt le az egy hónap, de a hirdető nem elégedett az adott játékossal akár tempó, akár stílus tekintetében. A döntését mindenképpen köteles indokolni!


A játéktér

- Kérjük, kerüljétek a színes, összetett reagkódokat, mert diziváltás után elüthetnek az új külső színeitől! Erre valók az oldal alapkódjai, melyek külcsíne külsőváltáskor automatikusan változik és idomul az új színekhez (épp ezért más oldalon nem is működnek!).
- Helyszínt csak az admin hozhat létre, ezért ha olyan helyen játszanál, amihez nincs helyszín létrehozva, jelezd a megfelelő topicban! Ne nyiss új helyszínt a karaktereddel!
- Kivételt képeznek a fenti szabály alól: az alternatív játékok, ahol a helyszín címe a résztvevő játékosok neve. Pl. ha múltban játszanál: Kirk & Spock - 2410. Ilyenkor az, aki nyitja a topicot, az első hozzászólásban a kezdő reagot is küldje el.
- Kivétel továbbá: a kommunikációs topicok (telefon, email), a galéria, az alkotósarok, tehát minden olyan, ami nem játéktéri helyszín.
- Ha egy helyszínen már játék zajlik, ne kezdj el te is ott játszani! Ne csatlakozz be mások játékába engedély nélkül! Egy helyszínen egy játék folyhat. Ha feltétlenül szükséged van arra a helyszínre, ami már foglalt, írj nekünk és megoldjuk valahogy!
- A játéktér használatához elengedhetetlen a világunk ismerete. Az adminoknak nem célja felügyelni minden egyes játékot, de beleolvashatnak mindenbe, ezért kérünk, csak olyasmit játssz ki, ami illeszkedik a világleíráshoz! Ne mesélj sorsfordító eseményeket! (Kisebb csatákat kitalálhattok magatoknak, de pl. ne dőljön el a lázadás sorsa!)
- Ne mozgasd mások karaktereit! Használj inkább feltételes módot. (Pl. ahelyett, hogy leteríti, írd úgy, hogy megpróbálja leteríteni, és ha sikerül/nem sikerül...)
- Más karakterét engedély nélkül megcsonkítani, megölni tilos.
- Nincs minimum vagy maximum szószám a reagoknál, ahogy kötött szám/személy sem. Úgy és annyit írsz, amennyit szeretnél, de mindig idomulj a partneredhez! Aki 800 szóval szeret játszani, annak minimum 400 szóval felelj! Aki E/1-ben ír, azzal te is E/1-et használj! Aki gyors és rövid játékokra keres partnert (200 szó), azt ne sokkold 1000 szavas reagokkal.
- Ha véget ért egy játékod, jelezd a megfelelő topicban! Az admin kiírja, hogy szabad a játéktér, így mások tudják, hogy írhatnak oda.


Kalandok

- Nagyobb kalandokat az oldal adminjai által kinevezett Mesélők/Kalandmesterek vezényelhetnek le. Ennek témája és megírása, levezetése a Mesélő feladata.
- A fórum világát érintő mérföldkövek, fordulatok mesélése játékosoknak tilos! Lehetőséget adunk mindenkinek, hogy formáljátok és alakítsátok a világot, a cselekményt, de magatoktól ne kezdjetek el ilyeneket játszani. Bízzátok ezt a staff elképzeléseire!
- Kisebb kalandokat azonban lemesélhettek egymásnak. Pl. közös vadászatot, egy elveszett gyermek felkutatását stb. Ezek nem befolyásolják az oldal cselekményszálát, sztorivonalát, ezért ezekhez nem szükséges admini hozzájárulás.
- A fórumon lehetőség van a dobókocka funkció használatára. Ennek működéséről később olvashatsz bővebben.


Netikett gyorstalpaló

- Kerüljétek a caps lock túlzott használatát, mert SENKI SEM SZERETI, HA KIABÁLNAK VELE! Ha csupa nagy betűvel írsz, olyan, mintha üvöltöznél a másikkal. Ugyanezen alapelvet követve ne használjatok halmozott írásjeleket! Ne ekkora mennyiségben!!!!!!!!! Akkor is hangsúlyossá teheted a mondandód, ha csak kettő, maximum három írásjelet raksz!! Ugye?? Hosszútávon a halmozott írásjelek bosszantóvá válnak, mintha egy beredbullozott energizer nyuszi lenne a karaktered.
- Az obszcén szóhasználat megengedett, de csak a jóízlés határain belül! Törekedj az irodalmi nyelvezetre, a minél választékosabb szókincsre!
- 18+ avagy erotikus tartalmú játékok, brutális, véres játékok és minden egyéb felnőtt tartalom megengedett, amennyiben jelzed a reag elején! Figyelmeztesd az olvasóidat, milyen tartalom vár rájuk a reagban! Ha nagyon polgárpukkasztó a téma, inkább játsszátok ki privát üzenetben!
- Az adott karakter (vagy akár user) szexuális beállítottsága nem képezheti vita vagy gúny tárgyát. Befogadó, de legfőképpen elfogadó közösség vagyunk, fórumunk legfontosabb alapelve a tolerancia. Nyitottak vagyunk homoszexuális, leszbikus, pánszexuális és bármilyen egyéb karakter iránt, szabadon és megkötések nélkül alkothatóak. Kéretik azonban odafigyelni azokra, akik érzékenyebbek az ilyesmire! Akár heteroszexuális a karaktered, akár meleg, mozogjanak a játékok a jóízlés határain belül! Ne dörgöljük mások orra alá (pl. chaten) azt, ami nem feltétlenül érdekli. Legyen ez egy vica-verza dolog: fogadjuk el, hogy valaki szeret meleg karakterekkel játszani és ne ítéljük el érte, de ha ilyen karaktert hozunk, ne erőszakoljuk rá magunkat arra, aki esetleg nem szereti az ilyesmit!
- Kritizálás helyett törekedj tanácsot adni!
- Hisszük, hogy aki szerepjátékra adja a fejét, korától függetlenül értelmes és intelligens ember, épp ezért, ha konfliktusod adódna egy másik játékossal, ne kezdj el rögtön árulkodni! Igyekezzétek egymás közt, békésen lerendezni, hiszen egymással van bajotok. Ha viszont ez nem megy, mert a másik nem elég nyitott, vagy nem sikerül megbeszélnetek a vitás kérdést, írjatok az adminoknak!

A staff értetek van, úgyhogy bármilyen kérdéssel, kéréssel, óhajjal-sóhajjal bátran forduljatok hozzánk! Igyekszünk mindig segíteni, amiben csak tudunk!

Jó játékokat kíván,
a staff

avatar


Alfa és Omega

Titulus :
☆ admiral ☆
Tartózkodási hely :
☆ wherever it's needed ☆
Hozzászólás száma :
429

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 

Szabályzat

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Volentis 142 – Memento mori :: Valahol az ûrben :: Információs központ-
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához
^
ˇ