Belépés
csatlakozz be a játékba!
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Walkie Talkie
a fórum kommunikációs csatornája


Galaktikus feljegyzések
legújabb hősi eposzaink

Statisztika
so many stars shining in the sky

Kasztok Nők ♀ Férfiak ♂
Föld eleműek 2 2
Víz eleműek - -
Tűz eleműek 1 2
Levegő eleműek 3 1
Emberek 1 2
Telepesek 1 1
Katonaság 1 1
Flotta 5 5
Consilium - 3
Lázadók 3 1
Összesen 17 18

Stars can't shine
without darkness

Jelenleg 4 felhasználó van itt :: 3 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Bruce Rockwood, Readash, Sabrina Steele


A legtöbb felhasználó (23 fő) Kedd Jan. 02, 2018 2:01 pm-kor volt itt.

Share | 
 

 Örvény vízesés - Rang Oázis

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
 #1•• TémanyitásTárgy: Örvény vízesés - Rang Oázis   Csüt. Júl. 05, 2018 9:59 am


Sziklákkal körülvett, kétlábúak által nehezen megtalálható hely ez, ahová kisebb állatok és furcsa madarak gyakran járnak fürdeni vagy éppen csak megpihenni.

A Rang Oázis nevet tréfából kapta egy fiatal ocantis lánytól, eleinte némi gúnnyal fűszerezve, egyik barátja után. Mára azonban rajta ragadt ez a név, és a kevesek, akik ismerik a helyét, illetve a fiatalok, akik amolyan kisebb helyi legendaként beszélnek róla olykor-olykor, így nevezik.

Örvény vízesésnek azért hívják, mert a szél a sziklák között úgy kavarodik, hogy a vízesés tetején körbe fröcsköli a vizet. Ez a hang a sziklák közül érkezők számára hangosabb, mint a bent lévőknek, így mondhatjuk, hogy ez egy jól védhető állás.

//A leírásért köszönet Dorannak!//

avatar


Alfa és Omega

Titulus :
☆ admiral ☆
Tartózkodási hely :
☆ wherever it's needed ☆
Mentális erõ :
352
Képességpontok :
294

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #2•• TémanyitásTárgy: Re: Örvény vízesés - Rang Oázis   Csüt. Júl. 05, 2018 10:10 am

Doran, becenevén Rang fejét - és persze haját, teljes testét - kitisztítandó - és megtisztítandó - a vízesés alatt állt, és mosta magát. Természetesen pucér seggel a világ felé. Illetve mikor hogy, a mosdás összetett tevékenység, néha forgolódás is megy közben.

Éppen javában benne vagyunk a bongók párzási időszakában, így ezek az öklömnyi bogarak messze bezengik az erdőt törzsi dobokra emlékeztető hangjukkal. Ez kiváló ritmust szolgáltat a madarak éneke alá, és egy egészen komplex zenei élményt nyújt.
Így a legjobb fürdeni. Amíg a néhány itt lebzselő rang madár ütemesen bólogat, én is riszálok fürdés közben. Rám fért már egy kis kikapcsolódás.

Attól függetlenül, hogy éppen lazulok, továbbra is felderítő és vadász vagyok, erdőjáró. Ezért hát mindig figyelek a környezetemre. Mikor meghallom a közeledő lépteket a sziklák között, először hunyorogva arra sandítok, de mikor felismerem ezt a rég hallott járást, csak riszálom (úgyis, úgyis) tovább vigyorogva, és visszafordulok a vízesés belseje felé.

Ha közelebb ért az illető, majd látványosan megijedve felkiáltok, mint akit kényelmetlenül megleptek fürdőzés közben.
- Jajj!

avatar


Ocantis polgár

Karakterlap :
Titulus :
"Aki több színben lát"
Tartózkodási hely :
Ocan bolygó
Mentális erõ :
21
Képességpontok :
10

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #3•• TémanyitásTárgy: Re: Örvény vízesés - Rang Oázis   Hétf. Júl. 09, 2018 9:38 pm

DoranA szél fújt, az ágak hajladoztak, ő pedig követte azok vonalát. A fű kifutott a lába alól, megmondva neki, hogy merre tegye a következő lépést. Neki nem ment. Csak azt tudta, hogy el akar menni messzire. Az emlékek fájtak neki, a jelen pedig feltépte ezeket a rég feledett hegeket. Úgy érezte a semmiben lebeg. Csak a sötétség vette körül, már a természet megnyugtató morajlását is csak tompán hallotta, s évek múltán eleredt a könnye. Csak egy-két csepp hangtalanul. Végigszánkázott az arcán, megtorpanva az áll peremén, majd onnan lecsöppenve a földre.
Merengéséből egy ismerős hang zökkentette ki. Az oázis. Alig akarta elhinni, hogy a természet ennyire csúfot űzött belőle. Nem volt senkije, és erre még emlékezteti is azzal, hogy odahozza, ahova a legkellemesebb emlékei tartoznak, s melyeket már olyannyira feledne. Már épp valami csúnyát üvöltött volna bele a levegőbe dühösen, amikor mozgolódásra lett figyelmes.
Az érzékei azonnal kapcsoltak, tompulásukból mintha egyszerre ébredtek volna fel. Az ostor a kezébe csúszott, s közelebb ment. Valaki ott fürdött. Ott, ahol csak egy ember tartózkodhatott volna, de ő eltűnt.
- Remélem jó okod van arra, hogy itt tartózkodj, mert nem vagyok vidám hangulatomban
- szólította meg a feneket a lány, és egyáltalán nem zavartatta magát, hogy a másik meztelen. De ahogy megfordult, tátva maradt a szája. Szó szerint. Erre nem számított, és annyira lefagyott, hogy csak szemét meresztgette a fiún.
- Teh...hogy? - tette fel az első, kicsit sem értelmes kérdését, de ahelyett, hogy megvárta volna a választ, leküzdötte a kettőjük közötti távolságot, és a fiú nyakába borult. Nem zavarta a nyakába eső víz, szorosan ölelte, mint amennyire senki mást. Mintha még mindig ugyanaz a kislány lenne, aki a fiúval kiszökött ide.
Eltávolodva tőle viszont egy akkora taslást lekevert a fiúnak, hogy az valószínűleg azt sem tudta fiú-e vagy lány. Aztán kilépett a zuhatag alól, és ténylegesen gondolkodott rajta, hogy otthagyja a meztelenül álldogálót.


avatar


Ocantis harcos

Karakterlap :
Tartózkodási hely :
Ocan bolygó
Mentális erõ :
23
Képességpontok :
17

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #4•• TémanyitásTárgy: Re: Örvény vízesés - Rang Oázis   Ajánlott tartalomVissza az elejére Go down
 

Örvény vízesés - Rang Oázis

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

 Similar topics

-
» Vízesések
» A nagy vízesés
» -= Masamune műhelye =-
» Eska vízesés

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Volentis 142 – Memento mori :: Volentis 142 FRPG :: Ocan bolygó-
^
ˇ