Belépés
csatlakozz be a játékba!
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Walkie Talkie
a fórum kommunikációs csatornája


Galaktikus feljegyzések
legújabb hősi eposzaink

Statisztika
so many stars shining in the sky

Kasztok Nők ♀ Férfiak ♂
Föld eleműek 2 1
Víz eleműek - -
Tűz eleműek - 1
Levegő eleműek 3 1
Emberek 1 2
Telepesek 1 1
Katonaság 1 1
Flotta 10 13
Consilium - 2
Lázadók 3 1
Összesen 21 23

Stars can't shine
without darkness

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


A legtöbb felhasználó (23 fő) Kedd Jan. 02, 2018 2:01 pm-kor volt itt.

Share | 
 

 Harci szimulációs terem

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
 #1•• TémanyitásTárgy: Harci szimulációs terem   Szer. Júl. 11, 2018 6:52 pm


Katonai gyakorlatokra szánt Virtuális valóság. Használatához be kell öltözni, és elfoglalni a helyünket a futópadon, onnantól kezdve viszont, hogy a fejünkre húzzuk a VR sisakot, szinte megkülönböztethetetlen a valóságtól.*

A különleges kesztyűknek hála még tapintásra is valóságosnak tűnnek a tárgyak, a kezünkbe fogott fegyvernek érezzük a súlyát, ha pedig eltalálnak, a ruha arról is küld visszajelzést. Bár ez közel sem olyan fájdalmas mint egy valódi lőtt seb, és nem is tesz maradandó kárt a felhasználóban, azért elfelejteni sem fogja egyhamar. Minden találat nagyjából olyan érzés, mint egy közvetlen közelről kapott találat paintballban, csupán itt nem kap tőle véraláfutást a felhasználó.

Alkalmanként külön engedéllyel lehet más célra is használni a szimulációt. Általában külön jutalomként szokták szórakozásra kiadni a termet pár óra azoknak, akik kiérdemelték.

*Erős túlzás. Bár a grafika nagyon élethű, soha senki nem fogja elhinni egy szimulációra, hogy a valóság.

avatar


Alfa és Omega

Titulus :
☆ admiral ☆
Tartózkodási hely :
☆ wherever it's needed ☆
Hozzászólás száma :
429

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #2•• TémanyitásTárgy: Re: Harci szimulációs terem   Szer. Jan. 16, 2019 9:53 pm

< dzsungelszafari Hicks módra  - James és Pressi >


A megbeszélt időpont előtt másodpercre pontosan 8 perccel érkezem dr. Vahlen kabinja elé. Biztos tűkön ülve várja már a mai gyakorlatot, eszemben sincs húzni az időt. Gonoszkás mosoly kúszik a képemre az elkövetkező órák gondolatára, de gyorsan le is törlöm és felöltöm a szokásos kifejezéstelen, szinte már savanyú képem.
Nem ismerem valami faszául a jódoktort, de szándékomban áll megalapozni kicsit a jövőbeni jó viszonyt, úgyhogy már előre szóltam neki, szerezzen be egy jóféle szafari nacit, mert anélkül el sem indulunk. Persze, mivel a szimulációhoz úgyis be kell öltözni egy szenzorokkal teleszórt tapadós ruciba, ez az egész csak arra jó, hogy oldjuk kicsit a hangulatot, mielőtt nekiállunk agyonlövetni magunkat.  Lehetséges persze, hogy elfelejtettem kiemelni, hogy a gyakorlat a HSZT-ben zajlik majd, de ez olyan magától értetődő számomra, hogy eszemben sem volt magyarázkodni. Mivel dokinak szüksége van egy kis továbbképzésre (vagy alapképzésre?) én pedig épp ráérek, szívesen vállaltam a feladatot, még akkor is, ha ezzel valószínűleg Steelenek segítek. Akár Mindenes Tizedes is lehetne a nevem, de ez sosem zavart. Teszem, amit kell, és próbálom kihozni mindenből a legjobbat. Vagy a legviccesebbet. Mikor melyiket dobja a gép.

Diszkréten rátenyerelek a "csengőre" és őszinte kíváncsisággal várom, hogy a doki vajon milyen felszerelésben nyit ajtót. Rajtam a szokásos gyakorló virít, és a szolgálati fegyveremen kívül nincs nálam semmi más. úgyis mindjárt le kell venni, fölösleges lenne bármi egyéb jelenleg.   - üdv Doki! készen áll a dzsungelszafarira? - kérdezem azonnal, amint ajtót nyit, és bárhogy is legyen öltözve, nagyon igyekszem kurvára profi arcot vágni.

avatar


Az URS Jola tisztje

Karakterlap :
Titulus :
trouble
Tartózkodási hely :
URS Jola
Hozzászólás száma :
136

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #3•• TémanyitásTárgy: Re: Harci szimulációs terem   Csüt. Jan. 17, 2019 10:21 am


Pressi & James


Korán ébredtem, de nem azért, mert nem tudtam volna még aludni, hanem mert izgatott voltam a közelgő „kirándulásra” Hicks Tizedessel. Ed még jó tanácsokkal is ellátott, mikor kérdeztem tőle, hogy mit tudna mondani erről a küldetésről. Még nem voltam ilyen jellegű feladaton, így inkább azt kérdeztem, aki járatos az ilyesmikben. Persze, nagy készséggel mondott is pár dolgot, hogy mit csomagoljak össze és mit vegyek fel. Eddig a Laboromban voltam és terepen eddig soha. Vagyis egyszer, mikor egy Sikló ide hozott a fedélzetre. Ezt ugyan nem lehet „terepnek” mondani, de nekem ez volt az egyik ilyen jellegű utazásom. Sokan különc madárnak nézhetnek, de én nagyon jól el voltam a magam kis kémcsövei és kísérletei közt. Most viszont Pressivel kell együtt dolgoznom, aki megmutatja nekem ezt az oldalát is az ittlétemnek. Már tegnap össze is készítettem a ruhákat, amit Ed beszerzett nekem, bár azt nem mondta, hogy milyen időre számítsak, csak egy hawaii-mintás bermudát nyomott a kezembe. Eleinte azt hittem, hogy viccel, de olyan komoly képpel győzött meg, hogy erre szükségem lesz, hogy hittem neki. A khaki színű ing, nadrág és a kalap, már csak plusz volt, bár nem értem, hogy minek kell. Gondolom, hogy van valami funkciója a Napsütéssel szemben, bár azt sem tudom hová megyünk. Amint felöltözöm, és a vállamra kapom a hátizsákot, máris hallom a csengőt az ajtó felől. Igyekeztem, hogy gyorsan magamra kapjam a kalapot és nyitottam az ajtót.
-Jó reggelt Hicks Tizedes.- üdvözöltem, ahogy megláttam. Kissé furcsán nézett rám, de fel is tűnt, hogy nála nincs semmi táska vagy felszerelés.
- Kész vagyok! Mehetünk! Így jó leszek?- kérdeztem kis idő múlva, mert már nem vagyok biztos, hogy megfelelően vagyok e öltözve. Mintha azt mondta volna Ed, hogy mindenképpen ezt a ruhát vegyem fel. Kezd gyanús lenni Press pillantása, ahogy végignéz rajtam, de aztán lehet, hogy már a Siklóba vitte a saját felszerelését.
- Hová is megyünk?- néztem rá kérdőn, de lassan leesik, hogy Ed jól átvághatott ezzel a ruhával, meg a sok holmival, amit bepakoltatott velem a táskába.

   avatar


Az URS Jola tisztje

Karakterlap :
Titulus :
Kutató. Hadnagy.
Tartózkodási hely :
URS Jola fedélzetén
Hozzászólás száma :
18

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #4•• TémanyitásTárgy: Re: Harci szimulációs terem   Csüt. Jan. 17, 2019 11:09 am

Ahogy kinyílik a kabinajtó, és meglátom a teljes szafari felszerelésben előttem álló, egyébként komoly tudóst, kurvára igyekeznem kell, hogy ne nevessem el magam. Esküszöm, rendesen aranyos, ahogy nagy lelkesen, hátizsákkal a vállain áll az ajtóban, készülve a nagy napra -vagy ahogy elnézem inkább egy jó hétre. - Remekül fest, Doki! Szerintem minden stimmel. Kivéve talán... magára fújta már a szúnyogriasztót? Megvárom, ha még nem! - picit már kezd bűntudatom lenni, mert úgy látszik, rendesen beruházott erre a kis gyakorlatra, és rá is készült, pedig valójában csak egy folyosónyit fogunk utazni, azt is lifttel. De komolyan, ez az egész egy egyszerű poénnak indult, amit Vahlen doki valahogy benyalt, én pedig egy csattanós poén lehetőségét látva benne, tettem még rá egy lapáttal. Ed bűne, hogy még segített is készülni a dokinak, az már viszont megint az enyém, hogy nem állítottam le. És íme az élő példa, hogy hová tud fajulni egy egyszerű kis vicc. Megvakarom a fejem, és újra végignézek a férfin, mielőtt válaszolnék a kérdésére. Ha most megmondom az igazat, akkor visszamegy és átöltözik, megkímélve magát egy-két vidáman csillogó tekintettől, amíg a folyosón végigmasírozunk. - A vad és felfedezetlen dzsungel a célállomás. Kipróbálunk néhány fegyvert, megtanul célba lőni, és levadászunk valamit, amiből lehet steaket sütni. Egy szóval: Szafari! - felelem végül vigyorogva és már indulok is a liftek felé.
Nem is kell sokat várni, hogy megérkezzen az egyik felvonó, amiből két, meglepetten vigyorgó hadnagy száll ki, látványosan hosszú pillantásokat vetve Jamesre. Én úgy teszek, mintha fel sem tűnne a dolog, és a HSZT-hez vezető folyosón is ugyanígy sétálok végig, szó nélkül, ha csak James nem kezd kérdezősködni, miért nem a hangár felé vesszük az irányt.
A terem ajtaja készségesen nyílik előttünk, én pedig belépve rögtön szembe fordulok a férfivel és újra végignézek rajta. - Remélem, hogy nem sértődik meg, Doki! Tényleg bejön ez a stíl, de most vetkőzzön! - a felszólítás halálosan komoly, bár ha nagyon akarja, előbb még beállhat a szkennerbe, hogy ebben a cuccban jelenítse meg a program a szimulációban.

avatar


Az URS Jola tisztje

Karakterlap :
Titulus :
trouble
Tartózkodási hely :
URS Jola
Hozzászólás száma :
136

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #5•• TémanyitásTárgy: Re: Harci szimulációs terem   Csüt. Jan. 17, 2019 12:07 pm


Pressi & James

Úgy látszik, hogy a kétségeim nem voltak alaptalanok, bár Pressit elnézve, elég jó kedve van, de biztosan megfelel neki az öltözetem, mert amúgy nem mondott semmi negatívot róla.
-A szúnyogriasztót? Persze! – mutatom neki a kezemen lévő karkötőt, amit külön erre a célra fejlesztettem ki, vagyis egy olyan vegyülettel kezeltem, ami mindenféle rovarra és más egyéb élősködőt távol tart majd tőlem. A fene tudja mi vár majd rám, de jobb, ha felkészülök, amire csak tudok.
- Ez jobb, mint a spray!- nézek rá, majd követem a lift felé. Még akkor sem gyanakodtam, hogy nem a hangár felé tartunk, mikor kiléptünk a folyosóra. Inkább az tűnt fel, hogy akik szembe jöttek velünk úgy megbámulnak, mintha soha életükben nem láttak volna ruhában.
- Milyen fegyvert?! Célba lövünk? – nézek rá meglepetten, de biztos valami helyi szokás, hogy a vacsorát saját kezűleg kell majd megszereznünk.
-JAAhh!- villant belém a felismerés- Magunknak kell lelőni a steaknek valót? Az érdekes lesz!- bólogattam magam elé, miközben a liftbe léptünk. Ahogy várakozom, feltűnik, hogy két tiszt elég részletesen néz végig rajtam, vagyis a ruhámat.
- Mi van rajtam olyan furcsa?- súgom Pressinek, bár lehet, hogy csak én érzem ilyen különösnek a rám szegeződő pillantásokat.
Kezdek gyanakodni, hogy Ed-el majd le kell ülnöm, beszélgetni. Lehet, hogy a bolondját járatta velem?
Ahogy megérkezünk a HSZT- ajtajához, már több, mint gyanús, hogy nem a hangárhoz megyünk.
-Ez nem a Hangár… vagy itt leszünk? Mi ez a hely?- nézek körbe kíváncsian, de csak akkor döbbenek meg jobban, mikor vetkőzésre szólít fel a Tizedes.
- Hogyan? Vegyem le a ruhámat? Muszáj?- pislogok egy párat, mert azt hiszem, hogy viccnek szánja, de ahogy elnézem halálosan komolyan mondta. Egy percig még hezitálok, hogy mit tegyek, de aztán leveszem az inget és a nadrágot. Most már biztos, hogy Ed-et meg fogom keresni, és visszaadom neki a kedves jó tanácsait. Csak kerüljön a szemem elé, az a ….. Na, adok én neki hawaii-gatyát meg kalapot!
   avatar


Az URS Jola tisztje

Karakterlap :
Titulus :
Kutató. Hadnagy.
Tartózkodási hely :
URS Jola fedélzetén
Hozzászólás száma :
18

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #6•• TémanyitásTárgy: Re: Harci szimulációs terem   Ajánlott tartalomVissza az elejére Go down
 

Harci szimulációs terem

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Volentis 142 – Memento mori :: Volentis 142 FRPG :: A világûr :: Az URS Jola fedélzetén :: Legénységi fedélzet-
^
ˇ