Belépés
csatlakozz be a játékba!
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Walkie Talkie
a fórum kommunikációs csatornája


Galaktikus feljegyzések
legújabb hősi eposzaink

Statisztika
so many stars shining in the sky

Kasztok Nők ♀ Férfiak ♂
Föld eleműek 2 1
Víz eleműek - -
Tűz eleműek - 1
Levegő eleműek 3 1
Emberek 1 2
Telepesek 1 1
Katonaság 1 1
Flotta 10 9
Consilium - 4
Lázadók 3 1
Összesen 21 21

Stars can't shine
without darkness

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


A legtöbb felhasználó (23 fő) Kedd Jan. 02, 2018 2:01 pm-kor volt itt.

Share | 
 

 Readash Tanyája

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
ÜzenetSzerző
 #1•• TémanyitásTárgy: Readash Tanyája   Szer. Júl. 11, 2018 10:09 pm

...

avatar


Alfa és Omega

Titulus :
☆ admiral ☆
Tartózkodási hely :
☆ wherever it's needed ☆
Hozzászólás száma :
409

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #2•• TémanyitásTárgy: Re: Readash Tanyája   Szer. Júl. 11, 2018 10:17 pm

Sabrina & Readash
Nothing is true...

Igazából nem tudok semmit sem kivenni a szerkezetéből, mármint az ő írásmódjukból, viszont a hátasomra Onixra irányítja, nem áll ki belőle semmi , nem szúrkálja, akkor talán nem bántja nem? Hozzá se kell érinteni és máris olvas dolgokat? A válla fölött áthajolok és figyelem a szerkezetet, nekem egyáltalán nem tűnik hasznosnak, még csak kitörölni se tudom vele magam, mert elég szögletes és túl kemény… mindegy.  A kezembe veszem a gyeplőt és  csapok vele egy finomat, majd elindul a kocsi, olyan utakon megyünk amit már jobban jártunk, kevesebb a veszély. Ahogy haladunk a tanyámhoz egyre közelebb jelennek meg a kedvesebb állatok hangjai, a háztájiak, és egy kis föld út vezet a házamhoz. Fából készült, gangos, az alsó szinten van a nappalim a kandallóval, és a konyhám, ez szinte egybe is nyílik, ezen a szinten van a fürdőm is, az emeleten pedig a hálóm, és még néhány vendégszoba, mind fent foglal helyet, így az alap terület odalent is elég nagy. Hiába ha vendégségbe jön a család, akkor helyet kell adjak nekik is. A háztól külön egy kisebb épület, és távolabb pedig a jószágok épülete látható, vannak békésebb füvet legelésző állataim is,azokat egy karámmal zártam el. Onixhoz hasonló hátasom még kettő van, ők külön helyet kapnak, zártabbat a többitől. A pajtához hajtok, ott lepattanok a kocsiról és intek a nőnek, hogy szálljon le és álljon meg egy helybe, nem akarom, hogy elcsászkáljon. Remélem nem megy sehova, addig kikötöm Onixot, és bevezetem a helyére, adok neki enni, és a többieknek is , mindegyik külön vályúból eszik. Így a friss dög letudva. A kocsiról lepakolok néhány holmit és a pajta ajtaja mellé állítom, aztán így a könnyebb rakománnyal, visszanavigálok a ház felé vele, az ember nő meg se tudná mozdítani, de nekem nem nagy munka. Ezen már csak a házba való holmik maradtak, új ruhák nekem, huzatok az ágyneműkre, Nem adtam el néhány szőrös holmit, ezek takarózni jók lesznek a hidegebb időszakra, remélem velemtart ez a nő. Így hátra pillantok a vállam felett. Elgondolkodva ráncolom a homlokom, végül sóhajtva előre megyek a házba, rá érek lepakolni. Megmutatom neki a földszinti fürdőt, dézsa van, hatalmas, mert nem kis ember vagyok és ha tehetem szeretek fürdeni, hosszasan, kívülről egy kemencében lehet alágyújtani, és jó sokáig meleg a víz, rá pillantok, kelleni fog neki is egy törölköző. Majd később hozok le, de rámutatok a feketére az akasztón, majd magamra, jelezve hogy az az enyém. Ezután intek újra hogy kövessen, és felvezetem az emeletre, a velem szemben levő szobát fogja megkapni, be is nyitok, egyszerű ágy, fa keretes,  aztán ablak, ami a szántásra néz. Intek hogy ide bemehet, majd magára hagyom, és lemegyek a földszintre, hogy berámoljam a házba a szekérről a holmikat.

Waiting all night

avatar


Ocantis harcos

Karakterlap :


Only wing in winds
Titulus :
Hidden Blade
Tartózkodási hely :
Ocantis
Hozzászólás száma :
20

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #3•• TémanyitásTárgy: Re: Readash Tanyája   Szer. Júl. 18, 2018 9:41 pm

Sabrina & Readash

Szemem sarkából látom azért, hogy figyel, ahogy vizsgálni kezdem az állatát. Nem is teszek semmilyen támadó mozdulatot, egyszerűen csak olvasom, ami megjelenik róla a képernyőn. Kíváncsian néz rá a szerkezetre, de persze semmit nem ért belőle. Nem csodálom. Én se értek -még- semmit az ocantis nyelvből, vagy írásból. Miután átolvastam a kellő dolgokat, eltettem a táskámba a cuccot és figyeltem, merre haladunk. A hegy felé mentünk. Vajon mi lehet arra? Némi zötykölődés és utazás után végül a hegy egy magasabb részére jutottunk. Rövid fű és folyamatos szél a társunk idefent, no meg rengeteg állat. Egy nagyobbacska háznál állunk meg, látok arrébb egy nagy karámot, kisebb házakat, ólakat. Amint megállunk, int, hogy szálljak le, én pedig megteszem. Ezután csak fél szemmel figyelek rá, mert a tekintetem lekötik a csupasz, csőrös madarak. Amint hátat fordít én már lépek is oda ezekhez a kurlogó lényekhez. Szinte körbe rajzanak, egy helyben ruganyoznak, ugrálnak, óriási szemükkel bámulnak fel rám. Egy-kettő meg is böködi a lábamat hosszú, ragacsos nyelvével. Persze ezeket is egyből elkezdem vizsgálgatni, majdnem ki is kapják a kezemből a fehér eszközt. Épp a többi lényt nézem a karám oldaláról, mikor megjelenik újra a férfi. Figyelem, ahogy pakolgat, meg ahogy a nehéz dolgokat hozza-viszi, mintha csak pehely lenne. Végül elindul a ház felé. Egy pillanatra elgondolkodom, hogy kint maradok, de ezek a békamadarak már szinte a lábamra ugrálnak, úgy hogy inkább gyorsan utána sietek. Hátra néz, megcsóválja a fejét, ahogy utánam kuruttyolnak a békatyúkok, majd végül belépünk a házba. Körbe vezet, én pedig azt kell hogy mondjam, hogy egész.. kényelmesnek tűnik. Leszámítva azt, hogy minden fából van, és nincs olyan puha ágy, mert habár van szalma, az azért szúr kicsit. Megmutatja a fürdőt, a törülközőm, és fent egy szobát. Mivel be int, gondolom ez lesz az enyém. Beljebb is lépek, körbe nézek. Hátra fordulok, mikor hallom a lépteit. Nem intett, hogy menjek utána, szóval gondolom itt hagy. Leteszem a táskám az asztalra, ami az ajtótól jobbra van a falnál. Kinézek az ablakon, megtapogatom az ágyat, aztán bele lesek a ládába. Üres. Jó! Ebben sok dolgot fogok tudni tárolni. Felkelek, és végül lesétálok az emeletről. Nincs a házban. Kilépek az ajtón, aztán figyelem, ahogy pakol. Nem igazán akarok láb alatt lenni, szóval visszasietek a szobámba, kipakolom a táskám és megnézem a törött eszközömet. Megpróbálom szétszerelni, megnézni, hogy mi a baja. Kellene hozzá egy mágnes.. csak az a baj, hogy az nem terem minden fán. Sőt... Halkan sóhajtok. Addig akkor papírra fogok írni. Szerencsére van egy füzetem és egy tollam. Azokat felkapva megyek le és lépek ki a házból, hogy aztán a békatyúkokat kezdjem tanulmányozni, lerajzolni és írni, amit megtudok velük kapcsolatban figyelni. Szerencsére nem nehéz, mert nem csak a férfit, de engem is körbe vesznek. Éhenkórászok. Megmosolyogtat a dolog, ahogy a fűbe leülve körém gyűlnek és karattyolnak.


_________________

Only I can change my life. No one can do it for me.


avatar


Törvényen kívüli

Karakterlap :
Hozzászólás száma :
25

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #4•• TémanyitásTárgy: Re: Readash Tanyája   Szer. Júl. 18, 2018 10:37 pm

Sabrina & Readash
Nothing is true...

Jobb szerettem őt szemmel tartani, de nekem is van dolgom, ezért nem járok utána folyamatosan. Miután végeztem a bepakolással, előkészítettem a szobáját, friss huzatokat hoztam neki. majd felrakja magának azokat és utána lementem a konyhába. megnézni, hogy mi kellhet a ma esti vacsorához, nem lesz nagy lakoma, de mindenképp finom lesz, nekem legalábbis, hogy ő finnyás lesz, és mit eszik vagy sem, nem érdekel.
Amikor kimegyek az égre pillantva megállapítom, hogy az állatok etetési ideje is elérkezett, így azok csak simán növényt esznek, megkapják a friss adagot, amit az éjjeli alvó helyükre tettem be.  A makiknak egy félreesőbb részen adok enni, ők kevésbé barátságosak mint a tyúkok, akik körül a legyek rajzanak. Míg teszek veszek, és terelném be a tyúkokat a helyükre, meglátom a nőt amint ott ül köztük. Megrázom a fejem, felkötöm a hajam egy kontyba a fejem tetejére és megállok mellette, figyelem a rajzát, egész ügyes. elgondolkodva állok felette és próbálok rájönni, hogy mit akarhat.  leguggolok és megbököm a rajzot.
- Straavok. – majd az igazi állatra mutatok.- Straavok… - intek neki, a pajta előtt felveszek egy kosarat, puha anyaggal van kibélelve. előveszem a benti szekrényből a sót, és kicsit benedvesítem, majd felakasztom néhány helyre őket, mire a tündérszúnyogok kezdenek megjelenni, erdőben lakom, így hasznomra vannak ők is, éjjelha megéheznek a tyúkok, több bogarat vonzanak ide a fényükkel. Később majd bejönnek ide. Igen, a sóval lehet őket olykor közelebb csalogatni. A békatyúkoktól elkezdem elvenni a tojásaikat, csak a megtermékenyítetteket, elvégre azok a táplálóbbak.
- Straavok tojás. – mutatom fel neki és beleszedem a kosaramba, annyit amennyi kell, a maradékot meghagyom nekik, és a kotlós alá teszem, ő sosem mozdul el onnan, csak ritklán. Ha kell elismétlem neki a szót párszor, majd bezárom a stravokokat, mert nem akarom, hogy a macska megtizedelje az állományt. Teszek veszek még ezt azt, a kosarat a nő kezébe nyomom, hogy hozza. Becsukom az állatokat, ellenőrzöm, az nem járja, hogy itt lakik és nem csinál semmit, legalább a kosarat hozza. Ezután bemegyek a házba, remélem,hogy követ.  Intek, hogy oda a konyha asztalra rakja le a holmikat. Ezután elmegyek a fürdőbe és vizet kezdek hordani a dézsába, sokkal egyszerűbb lenne, ha nem lenne itt, akkor csak annyi vizet mernék ki a kútból a levegő segítségével, amennyire szükségem van, de így jó párszor megfordulok, mire megtelík a dézsa, aztán befűtök, odakintről, s újra intek neki, hogy kész vagyok, mehet fürdeni, igen törölközőt is készítettem ki neki.  Én pedig átveszem a helyem a konyhában és elkezdek főzőcskézni, tojásrántotta, és zabkása, utóbbit szeretem édesen enni, szalonna darabokkal, meg kolbásszal, érdekes kombináció, de nekem bejön. Teszek ki sajtot is, egy kis ruhába van becsomagolva. Megterítek, az asztal másik oldalán kap helyet. várom, hogy  megfürödjön, lehet hogy a szerkezetével mindent megvizsgál odaben. Furcsának találom azt, hogy így ellenőriz mindent. Igen , szerintem azt csinálja. Egyedül nem látok neki enni. Kezet mosok az egyik kis lavórban, és megtörlöm a kezem. Lássuk, hogy is hívták? Mit mondott először nagyjából amikor találkoztunk? "Kosonom"( Köszönöm)
Megköszörülöm a torkom, hát akkor... próba szerencse, hátha ez a neve, mondjuk én be se mutatkoztam neki, mindegy.
- Koooőőő....-de hülye szó ez!- Kööooo....- ki a fene talál ki ilyen hülye nevet a gyerekének?! - Kszöm! - ez az! Ez lesz az! - Kszöööm! - kiabálok neki, hátha erre felfigyel, mert én már ennék, az biztos.


Waiting all night

avatar


Ocantis harcos

Karakterlap :


Only wing in winds
Titulus :
Hidden Blade
Tartózkodási hely :
Ocantis
Hozzászólás száma :
20

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #5•• TémanyitásTárgy: Re: Readash Tanyája   Csüt. Júl. 19, 2018 9:42 pm

Sabrina & Readash

A szkeccs készen volt. Volt még mit részletezni a békacsirkéken, de ráérek. Mire felnéztem, addigra már a férfi is itt volt szinte mellettem. Rámutatott a lényekre és azt mondta straavok.
- Straavok. - ismételtem meg, majd még egyszer, egészen addig, míg nem sikerült helyesen kiejteni. Ezután gyorsan lekörmöltem a nevet a papírra. Amikor felnéztem, intett, úgy hogy felkeltem, figyeltem, mit össze nem pakolt, mialatt rajzoltam, majd követtem. A kezembe nyomott egy kosarat, és rámutatott a tojásokra és mondott valamit. A straavokot értettem. Gondolom a másik szó a tojást jelenti, szóval igyekeztem azt is megjegyezni. Ezután segítettem neki összeszedni párat, aztán ismét követtem őt a házba. Közben megfigyeltem a kissé áttetsző tojásokat. Milyen érdekes! Saját szemmel meglehet figyelni egy embrió növekedését. Fantasztikus! Egyszer időt szánok rá. A házban leraktam az asztalra intése szerint a kosarat, aztán figyeltem, ahogy a fürdőbe megy, és elkezd vizet hordani oda, megtölti a kádat, meg ilyesmi. Egy lepedőt is itt hagyott, gondolom fürdéshez. Ezután a kádra mutatott, szerintem azt akarja, hogy én fürödjek le. Itt is hagy. Nem tudok ellenállni a késztetésnek, hogy miután becsukódott az ajtó, megszagoljam magam. Ekkora bukém van, vagy micsoda? Hát mondjuk tagadhatatlan, van egy picike, hiszen lezuhantam, hegyet másztam, futottam, satöbbi... De azért ennyire nem vagyok büdös! Na mindegy. Levetkőztem, megfürödtem. Épp a füstszagú hajamat mostam ki rendesen, mikor meghallottam a kiabálását. Nem tudom, hogy mit karattyolt, de szerintem nekem szól. Kiszállok a kádból, sebtében törülközök meg, aztán nem érdekel, hogy száraz vagyok-e még teljesen, vagy sem, visszaveszem a ruháim. Kilépve fürdőből bemegyek a konyhába. Nagy meglepetésemre terített asztal vár. Tényleg meglepődök. Soha nem várt otthon sehol terülj-terülj asztalkám. Lassan leülök és végig nézek a tányéron. Most kordul meg a gyomrom. Egek, de éhes vagyok!
- Aaah... de jól néz ki! - sóhajtok fel éhesen, aztán felnézek a férfire. Megvárom, amíg ő neki kezd az evésnek, addig én se nyúlok hozzá a sajátomhoz. Megszokás... Ha ez végre megtörtént, szinte habzsolni kezdek. Nem érdekel most a nőiesség, csak ne vesszek már végre éhen!


_________________

Only I can change my life. No one can do it for me.


avatar


Törvényen kívüli

Karakterlap :
Hozzászólás száma :
25

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #6•• TémanyitásTárgy: Re: Readash Tanyája   Csüt. Júl. 19, 2018 10:07 pm

Sabrina & Readash
Nothing is true...

Fura egy népség, bár… azt hiszem én nem tettem ki neki ruhát, mit is adhattam volna neki? A nővéreim egyik ruháját? Fene se tudja. Így is csupa férfi holmit visel, legalább amikor szóltam neki, kijött. A vizes haját leszámítva tényleg nem olyan mintha fürdött volna. Mindegy. Vállrándítva kortyolok a poharamba, majd látok neki az evésnek, csendben eszünk, hiszen miről beszélgethetnénk? Úgyse értjük egymást.
Az első falat után amit villára szúrok, szinte megáll az étel a számban, ahogy megakadt a tekintetem rajta, ahogyan szinte zabálni kezd, ezek így esznek?! Az eszem megáll! Alig hiszek a szememnek, ezek biztos nem esznek, hát amilyen vékony mondjuk… A ruhájából azt se igazán tudom kivenni, hogy van –e fogható melle… szemforgatva iszok bele a kupámba újra és fordulok az evés felé. Bár a gyomor korgásából megállapítom, hogy igazán éhes lehetett.
Én szép lassan fejezem be a vacsorámat, majd amikor úgy látom,hogy nem eszik többet, szépen elkezdek visszapakolni mindent a kamrába, ami már nem kell. A tányérokat a mosogatóba teszem, a csap alá, és elmosogatok. A konyhában égett néhány gyertya, így azok közül átviszek néhányat a nappaliba, egyet meg a fürdőbe. Spórolok a vízzel így utána fürdök le. Viszonylag hamar megvagyok, és egy szál törölközőben a derekamon lépek ki a fürdőből. A szennyest én a kosárba tettem, majd ha sok lesz kimosom őket. Mezítláb csattogok a nappali felé. Egyáltalán nem zavartatom magam, otthon vagyok, így ha összefutnék vele a nappaliban, vagy akár az emeleten, nem érdekelne, lány testvéreim vannak, láttak már ők is.
Odafent felöltözöm, egy ujjatlan felső van rajtam és egy vékonyabb vászon nadrág, visszamegyek a földszintre, és átnézem az ajtókat és a reteszeket, csak a biztonság kedvéért. Majd leülök a nappaliban, ha itt van, őt figyelem és intek neki. Tényleg legalább a nevemet meg kéne mondjam neki, hogy tudjuk egymást hogyan szólítani.
- Readash. – mutatok magamra. – Read betűzőm. – Dash – mindegy melyiket fogja mondani, hallgatok mindkét szótagra.Waiting all night

avatar


Ocantis harcos

Karakterlap :


Only wing in winds
Titulus :
Hidden Blade
Tartózkodási hely :
Ocantis
Hozzászólás száma :
20

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #7•• TémanyitásTárgy: Re: Readash Tanyája   Csüt. Aug. 02, 2018 10:14 pm

Sabrina & Readash

Látom csodálkozó pillantását egy másodpercre, de nem érdekel. Nem akarok mást, csak éhet oltani. Ő amúgy se több perpillanat, mint egy vadember, ezt látom rajta. Visszamaradott nép, na. Nem tehet róla. Még is furcsa, hogy pont ő néz rám így. Na mindegy. Nem foglalkozok vele többet. Gyorsan megeszem a fehérjedús ételt. Miután befejeztük, elpakol, aztán a dézsába teszi a fatányérokat, és elmossa őket benne. Én eközben emésztek. Testem erősen emészti az ismeretlen ételt. Nyugodtan figyelem, ahogy tesz vesz, aztán eltávozik a fürdő felé. Én ezután összeszedem minden technikai tudásom, és a törött cuccaim, hogy elkezdjem őket megbarkácsolni. Először nézve a kisebb problémákat nem láttam, de most már igen, azokat könnyebben kijavítom. A mágnes akkor is hiányzik, ha a gombok oldalt a helyükön vannak. Felpillantok a hangokra, mikor hallom közeledni a férfit és hirtelen nem tudom, hogy köpjek, vagy nyeljek. Egy szál kendőben a dereka körül járkál fel alá. Kiráz a hideg, ahogy nézem, bár nem tudom eldönteni, hogy ez kellemes, vagy sem. Thomas őrnagynak voltak hasonló izomcsoportjai. Mivel azon kapom magamat, hogy bámulom, ezért gyorsan visszapillantok a kezemben lévő tárgyakra és tovább bütykölöm őket. Úgy is visszamegy a fene tudja hova. El. A lényeg, hogy visszatér, ezúttal nadrágban é egy felsőben. Sokkal többet takar belőle a dolog, mint eddig, szóval már nem kutatom annyira a pillantásommal, mikor körbe járkál, bezár mindent majd oda ül elém. Amikor beszélni kezd, még is abba hagyom a szerelést és figyelek rá. Azt hiszem, a nevét mondja.
- Readash. - ismétlem utána egyszer, kétszer. Amíg nem sikerül rendesen kimondani. Ezután magamra mutatok.
- Sabrina. Brie. - mondom a nevemet, és becenevemet. Csak hogy tudja, hogy egyszerűbb nevezni. Ezután elgondolkodva nézek rá. Még is hogy a fenébe, és mit mondjak neki? Nem fog menni ez az egész, ha legalább egyikünk nem tud beszélni a másik nyelvén. Kissé gondterhelten dőlök hátra és kezdem fürkészni az ocantis arcát. Könnyebb lesz nekem megtanulni az ő nyelvét, mert az ő környezetében vagyok. Láthatom, hogy ők hogyan kommunikálnak, bár ehhez be kellene "épülnöm".
- Ruha. - csípem meg a nadrágom és húzom meg kétszer, majd az övére mutatok, és kérdő arcot vágok. Kéne egy normális ruha. Hátha ő tud egyet.


_________________

Only I can change my life. No one can do it for me.


avatar


Törvényen kívüli

Karakterlap :
Hozzászólás száma :
25

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #8•• TémanyitásTárgy: Re: Readash Tanyája   Szer. Aug. 08, 2018 11:10 pm

Sabrina & Readash
Nothing is true...

-Egy ideig figyelem a kütyüket amiket matat, érdekesek, még sosem láttam, szerintem nem is hasznos, azt leszámítva, hogy az állataimat figyelte vele. Sokmindent szeretnék tőle megkérdezni, hogy mit keres itt, miért volt abban a lefelé pottyanó kapszulában. Amibe kis híján meghalt. Ahogy mellette ülök, és figyelem, arra hajlok, hogy jobb volna bezárni, mert nem akarom ,hogy az éjszaka közepén esetleg leszúrjon a kütyüjeivel. Vagy minimum az ágyához kötözni, igen, bizalmatlan vagyok vele, meg így utólag belegondolva, kissé elhamarkodottnak gondolom, hogy idehoztam magammal, de nincs vissza út, eldöntöttem, megteszem. Így a népemnek is kutakodhatok az ő dolgaik után. Megeshet hogy ezzel a kitaszítottságot kockáztatom, de én nem a barátja akarok lenni. Szemmel akarom tartani, és jó hogy nem egy olyan társam közelébe pottyant le, aki nem képes megvédeni magát vele szemben.
Nehéz neve van, de kimondom, és elismételgetem, többször is , végül a Brie-nél maradok. Majd biccentek, de teszek egy széles mozdulatot a kezemmel, miközben nemlegesen rázom a fejem.
- Nem hangzik úgy, mintha a népemből való lennél. – rázom a fejem. Bár tudom ,hogy nem ért semmit.
- Te, Tabrine. Ocantis. nézek rá határozottan és komolyan, miközben megisméltem párszor neki a nevét, nagyjából már ki is találtam, egy távolabbi vidékról származik, ahol egy sokk hatására, amiben megtámadták őt és a családját a farkasok, elvesztette az emlékeit, és a hangját is. Nagyon beverte a fejét, igen ez lesz a fedőtörténet, a fejsérüléseknél általában szoktak efféle dolgok történni, hogy kevés az emlék, vagy nem beszélnek úgy mint régen.
- Nadrág. – mordulok fel, és a sörényembe túrok. Ez… nehézkes lesz, pedig én is megakarom tanulni a nyelvét. Hozok magamnak papírt meg egy szén ceruzát és felírom amit mondott. Ruha=nadrág. Az ő neve Sabrina azt nem kell felírnom, ezután megfogom a felsőm és megérintem.
- Trikó – mondom, és várom ,hogy ő is mondja, felírom és így tovább, ha akar felőlem végig mehetünk a ruhákon, mindenen ami rajta vagy rajtam van, ezután a hozzánk legközelebb eső tárgyakra mutatok, asztal, stb. Az egész konyhát körbe járjuk, ha nem fáradt el, én nem, egész felélénkültem. Már jó néhány papír összegyűlt mellettem, amikor újra a konyhaasztalnál ülök, a szemeim csillognak, mégis elnyomok egy ásítást. Menni kellene aludni, mert holnap a jószágok nem etetik meg magukat, maguktól, de kitakarítani semmiképp se takarítják ki magukat.
Pedig folytatnám még, például, a testrészekkel, egész biztos hogy ő is tanult, ha kellett papír neki is adtam ,hogy tudjon írni. Teljesen másképp írunk, ezt észre vettem, mások a betűik.

Waiting all night

avatar


Ocantis harcos

Karakterlap :


Only wing in winds
Titulus :
Hidden Blade
Tartózkodási hely :
Ocantis
Hozzászólás száma :
20

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #9•• TémanyitásTárgy: Re: Readash Tanyája   Csüt. Aug. 23, 2018 7:22 pm

Sabrina & Readash

Nevemre mond valamit, de nem értem. Csak rázza a fejét. Egy szó üti meg a fülem, amit már ezelőtt is hallottam tőle. Aztán három újabb szó. Ebből csak egy ismeretlen nekem. A másik kettő, viszont ismerősebb. Tabrine... Ocantis... Ráncolni kezdem a homlokom. Nem tudom elsőre, hogy pontosan mit is akar. Van egy Tabrine nevű ocantis ismerőse? Miért ismételgeti ezt állandóan?
- Sabrina. Ember! - mutogatok magamra. -  Tabrine? - kérdezek vissza, miközben felhúzom vállam és kitárom kezem, értetlen arckifejezéssel. Mi a fenét akar? Aztán amikor a nadrágjára mutatok és kiejtem, hogy ruha, ismét mond valami szót. Aztán megemeli a felsőjét és ő mond egy szót. Jaj ne, azt hiszi, hogy ... Ajh. Bár próbálom megjegyezni a szót, mert hogy érthető, hogy tanítani akar, de most. Nah. Nem ezt akartam elérni. Látom, hogy ír valamire, így szíves engedelmével elkérem tőle, úgy, hogy felé nyújtom a kezem. Ha oda adja, rajzolok nadrágot, pólót, embert egymás alá. A nadrág mellé oda írom, hogy nadrág, a póló mellé, hogy póló, az ember mellé, hogy Sabrina. Ezután rajzolok egy teljesen más ruhát, mondjuk egy egyrészest, oda írom mellé, hogy ruha, aztán egy nyíllal a pálcika ember felé mutatok vele, míg a nadrágot és pólót ábrázoló rajzokat egy vonallal áthúzom. Ezután felemelem a lapot és mutogatni kezdek.
- Nadrág. Póló. Sabrina. Eeeeeeee. - ez az áthúzott vonal, rázom a fejem. - Ruha! - mutatok a negyedik rajzra, aztán finoman megpaskolom a mellkasom.
- Nekem! Ruha! Másik! - mutogatok újra a rajzra, remélve, hogy felfogja, mit akarok.


_________________

Only I can change my life. No one can do it for me.


avatar


Törvényen kívüli

Karakterlap :
Hozzászólás száma :
25

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #10•• TémanyitásTárgy: Re: Readash Tanyája   Vas. Aug. 26, 2018 11:38 am

Sabrina & Readash
Nothing is true...

Tanácstalanul ráncolom a homlokom, végül várok , értem hogy Sabrinának hívják, de itt ez kitűnik az ocantisiak közt, hogy nem úgy hangzik a neve, ahogy az én népem ejtené, használná. Így próbálnám rávenni arra, hogy másképp használja, de úgy tűnik, hogy egyelőre nem megyek semmire sem. Elnapolom a név problémát egy kis időre. A rajz fölé görnyedek és nézem, hogy mit csinál. Egyébként bosszant, hogy a kütyüi miatt sokkal hülyébbnek néznek minket, a tábor lakók is ilyenek, ő is szerintem, hiába jegyzetel és komolyan úgy beszél velem, mint egy pelenkással. Felfújtatok, és felkelek a széktől, majd intek neki, hogy kövessen, egy harmadik szobába megyek, ahol szekrények vannak, kiemelek belőle egy egyrészes ruhát és felé nyújtom.
Megcsípem a jelenleg rajta levő ruháját és rá pillantok komolyan.
- Sab-rina em-ber. – tagolom lassan, megérintem a ruhát. – Tabrine ocantis. – állok vele szemben és komolyan pillantok rá, remélem, hogy megérti ,hogy mit akarok tőle.
Így beolvadna, így közülünk valónak tűnne, végül beadom a derekam egy kis báb játékra.
- Sab-ri-na – a levegőbe emelem a karom és nagyjából torok magasságban szorongatom a levegőt, és morgok, eztán szembe fordulok vele. – Halál.
- Tabrine – megsimogatom a haját és rá mosolygok. – Él. – érdekes tapintású haja van,  finom és puha, majd megrázom a fejem és elindulok, ki a szobából, még menet közben szólalok meg egyeszer.
- Tabrine, ocatnis él. – remélem érti, hogy mit mutogattam neki, ami egyébként roppant kényelmetlen, hogy nem tudom másképp kifejezni magam neki, és nem is vagyok hozzászokva ehhez a kézzellábbal mutogatáshoz sem.

Waiting all night

avatar


Ocantis harcos

Karakterlap :


Only wing in winds
Titulus :
Hidden Blade
Tartózkodási hely :
Ocantis
Hozzászólás száma :
20

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #11•• TémanyitásTárgy: Re: Readash Tanyája   Ajánlott tartalomVissza az elejére Go down
 

Readash Tanyája

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next

 Similar topics

-
» Sedna tenyész tanyája (Őslakosok)

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Volentis 142 – Memento mori :: Volentis 142 FRPG :: Ocan bolygó :: Az Ocan fõváros :: Lakónegyed-
^
ˇ