Belépés
csatlakozz be a játékba!
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Walkie Talkie
a fórum kommunikációs csatornája


Galaktikus feljegyzések
legújabb hősi eposzaink

Statisztika
so many stars shining in the sky

Kasztok Nők ♀ Férfiak ♂
Föld eleműek 2 1
Víz eleműek - -
Tűz eleműek - 1
Levegő eleműek 3 1
Emberek 1 2
Telepesek 1 1
Katonaság 1 1
Flotta 10 9
Consilium - 4
Lázadók 3 1
Összesen 21 21

Stars can't shine
without darkness

Jelenleg 3 felhasználó van itt :: 2 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Angelique Cartier, Samantha Lewis


A legtöbb felhasználó (23 fő) Kedd Jan. 02, 2018 2:01 pm-kor volt itt.

Share | 
 

 SR-29 Aszteroidatörő sikló. A Rasa Rendszer meteor övében sodródva.

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next
ÜzenetSzerző
 #1•• TémanyitásTárgy: SR-29 Aszteroidatörő sikló. A Rasa Rendszer meteor övében sodródva.   Vas. Szept. 02, 2018 7:30 pm

Az elveszett aszteroidatörő

2 héttel a küldetést megelőzően a Jola legénysége részt vett egy mentőakcióban, mely során 4 katonát sikerült evakuálni a lázadók karmai közül, köztük Raven Moor tizedest, ki lábadozása alatt is az űrszondák felvételeit vizsgálgatta, különösképpen azokat, melyeket a legutóbbi két küldetés során hagyott a Jola legénysége a Rasa Rendszer aszteroida övében.


Munkája során felfedezett egy anomáliát. Egy űrben sodródó, működésképtelen roncsot, mely első látásra egyetlen jelenleg is aktív űrhajóra sem hasonlít.
Az archívummal, és a kapitánnyal egyeztetve végül kiderült, hogy egy rég elveszett kísérő siklóról van szó, az SR-29-es széria feltehetően utolsó egy darabban maradt tagjáról.A Consilium elrendelte a roncs kivizsgálását, és megmentését. Az akcióra a kapitány magával együtt 6 embert jelölt ki, s már csak arra vár, hogy mind megjelenjenek az eligazításon.

avatar


Alfa és Omega

Titulus :
☆ admiral ☆
Tartózkodási hely :
☆ wherever it's needed ☆
Hozzászólás száma :
409

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #2•• TémanyitásTárgy: Re: SR-29 Aszteroidatörő sikló. A Rasa Rendszer meteor övében sodródva.   Vas. Szept. 02, 2018 8:16 pm

Ethan mérgesen dobol a PDA-n, bár ezt igyekszik nem kimutatni. Az eligazító nagy kijelzője bármit is tesz, nem hajlandó reagálni, mígnem egy cérnavékony hang a fal mögül azt mondja, "most", és egyszerre lőn világosság, végre megjelenik a célpont tervrajza a képernyőn. Még épp időben, az eligazítás perceken belül kezdődik.
-Köszönöm pajti. Most menj, a felnőtteknek dolga van.
Kisterpeszben állva várja meg, amíg egy ember elhagyja a termet, öt másik pedig megérkezik helyette, és amint az utolsó is megjött, hozzákezd az eligazításhoz.


-Hölgyeim és uraim! A Consilium újabb fontos küldetéssel bízott meg minket! A célpontunk ezúttal egy régi, de némi felújítással abszolút ütőképes fegyver megszerzése.
Pár gombnyomással előhozza a hajóról készült felvételeket, illetve annak alaprajzát is, bár ez utóbbi gyanúsan úgy fest, mintha valaki kézzel rajzolta volna.
-Sajnos pontos alaprajzunk nincs a gépről, szerencsére azonban ez a sikló annak a csapatszállító madárnak a módosított változata, amivel még én is repültem, szóval nagyjából tudom mire számíthatunk. Mint láthatják a rajzon, az üzemanyag tartályok elfoglalják a legtöbb helyet, így belül csak szűk szerviz folyosókon tudunk közlekedni, melyeken 2 ember épphogy elfér egymás mellett. 5 főbb teremre hívnám fel a figyelmet. A reaktor szoba, a vezérlő terem, a hajtómű terem, és a két fegyver kezelő terem.
Beszéd közben felvillan minden szoba amit éppen említ.
-Az előzetes mérések alapján a hajó üzemanyaga rég kifogyott. Legfeljebb egy minimális tartaléka lehet, illetve még a vésztartalék generátorok működhetnek. Automatizált hajó, de biztos ami biztos megnéztük, és nincs élet rajta. Emellett nincs se fűtés, se levegő, se gravitáció, és sugárzás sem, így több mint valószínű, hogy az atomrakéták sincsenek már a fedélzeten. Elméletben nem leselkedik ránk semmilyen veszély, de ha mégis, harcedzett katonák vagyunk mind, megoldjuk.
Újabb képernyő váltás, ezúttal két szobát emel ki, a reaktort vörössel, a vezérlőt pedig arany színnel.
-A szondák megtették a dolguk, a további felderítés már a mi feladatunk. Két küldetésünk van, behatolni a reaktor terembe, és felmérni a károkat, illetve a vezérlőbe, és letölteni a navigációs gép adatait. Emellett azt is meg kell állapítani, repülésképes-e még a gép, minimális javítással, vagy vontatnunk kell. A vörös csapatot én vezetem, Moor tizedes, és Denisov közlegény tart velem, ki egyben a gépészünk is lesz most.
Nem mondja ki, de talán mindenkinek egyértelmű, hogy miért nem a főgépészük, és egyben a  tanácstag menyasszonya tart velük, még akkor is, ha ez a küldetés annyira lehet veszélyes, mint dokkolni az állomással legfeljebb.
-Az arany csapatot Peterson parancsnok vezeti. Hicks közlegény lesz a fegyveres kísérete...illetve Darklighter kadétnak szüksége van terep tapasztalatra, hogy átengedjék az alapképzésen, így most ő is, mint közkatona vesz részt.
Szétnéz az emberein, majd megakad a tekintete, aztán még halkan hozzáteszi:
-Mindkét csapat a gép hasán található egyik rejtett szerelőaknán fog behatolni, két oldalról. A sikló fala blokkolja a rádióadást így a Jola-t nem tudjuk majd elérni, csak egymást. A feladat végrehajtására legfeljebb fél óránk van, aztán vissza kell térnünk a Jola-ra. Van valakinek kérdése?
Szigorúan néz végig a csapaton. Ha sikerül mindent tisztázni, kikapcsolja a kijelzőt, és bólint.
-Gyülekező a hangárban 5 percen belül. Mindenki hozzon magával egy PG-09 pisztolyt. Más fegyverhez úgyis túl szűk lesz a hely. Leléphetnek!

avatar


Az URS Jola kapitánya

Titulus :
Captain Crash
Tartózkodási hely :
URS Jola
Hozzászólás száma :
279

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #3•• TémanyitásTárgy: Re: SR-29 Aszteroidatörő sikló. A Rasa Rendszer meteor övében sodródva.   Pént. Szept. 07, 2018 9:55 pm

Újabb hihetetlenül izgalmas feladatot kaptunk. Kissé fáradtan, unottan sétálok bel az elsők között az eligazítóba és foglalom el a helyem, mitán illedelmesen köszöntöttem a Kapitányt. Érdeklődve hallgatom a Kapi beszámolóját a hajóról. Egy mosoly kúszik arcomra, majd csak kinyögöm. Tudom nem illő, de nem bírom visszatartani.
-Szóval naaaaaaaaaaaaaaagyon öreg!-Kacsintok rá a felettesemre. Tudom tudom nem pont ilyen helyzetekben kellene poénkodni, de azt hiszem megszokta ezt már tőlem. Sőt szerintem az ilyen kis apró beszólásoknak köszönhetően sokkal izgalmasabb egy-egy küldetés.
De a továbbiakban jókislány módjára csendben hallgatom végig, majd csak bólintok egyet a szavaira. Valahol örülök annak, hogy velem lesz Pressi. Legalább megpróbálhatja visszaszerezni a bizalmamat. Bírom őt nagyon, de azért tőle is elvárom, hogy az adott helyzetben vegye figyelembe a rangomat. Nem gyakran szoktam azzal élni. Szeretem inkább átbeszélni, meghallgatni az ötleteket, de sajnos van mikor erre nincs lehetőség.
-Hicks közlegény, Darklighter kadét. Szerezzék be a fegyvereket, majd jöjjenek a hangárba. A feladat nem tűnik bonyolultnak, de ne becsüljük alá rendben? Legyünk nagyon óvatosak! A parancsaimat tartsák be. Véleményt, ötletet mindig szívesen fogadok, de ha azonnal kell dönteni nincs erre időnk. Én sem vagyok tökéletes, de igyekszem a legjobb megoldásokat kitalálni.-Kacsintok rájuk egyet, majd miután én is megszereztem a fegyvert a megadott helyre megyek.

_________________

"A világot élvezni kell, nem pedig félni tőle."


avatar


Az URS Jola tisztje

Karakterlap :
Titulus :
Parancsnok
Tartózkodási hely :
URS Jola
Hozzászólás száma :
88

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #4•• TémanyitásTárgy: Re: SR-29 Aszteroidatörő sikló. A Rasa Rendszer meteor övében sodródva.   Szomb. Szept. 08, 2018 8:13 am

SR-29 Aszteroidatörő
sikló
*Először azt gondoltam magamról, mikor elárultam, hogy mit találtam, mekkora egy elcseszett barom vagyok. Hogy miért kell nekem mindig jártatni a számat…de végül sikerült úgy eladnom a sztorit, hogy csak véletlenül bukkantam rá arra az elveszett aszteroidatörőre mikor egészen mással foglalkoztam, egyszóval nem derült ki a zsenialitásom amivel minden rendszerbe be tudok törni. Arra persze nem gondoltam, hogy véletlen felfedezőként a kereső csapat tagja leszek. Szóval, most itt ülök az eligazítóban és nem sokára arkani tisztként a Jolán ténfergek majd, míg meg nem érkezünk a célponthoz. Az egész eligazítás rém unalmas, elvégre szinte minden infót én szereztem meg, kivéve amit nem, de azt meg már előre elolvastam. Először akkor nevetek fel amikor Peterson parancsnok beszól. Mindig is tudtam, hogy jó fej, Crash-el szemben.  A helyzet akkor kezd igazán komikussá válni mikor a kapitány a harcedzettségről beszél. Mind harcedzett katonák? Na ja! Én mint harcedzett, nos ez olyan távol áll tőlem mint mi a Földtől és ezt bizonyítottam az Ocanon. Mit mondjak? Nem a harcedzettségemmel mentettem ki Gardel parancsnokot a lázadók karmaiból. Fel is nevetek ezen a ponton (megint), nem szándékos, nem szándékos…csupán önkéntelen reakció. A másik pillanat ami felkelti a figyelmemet és az előzővel ellentétben a szart is megfagyasztja bennem, az a csapatbeosztás. Hát kell ennél rosszabb? Szem előtt lenni, a nagyfejes szemei előtt…brrrr! *-Utálom a vöröset. *Jegyzem meg fennhangon, ártatlan arckifejezéssel, mintha az egész nem is arra irányult volna amire. Kérdésem nincs, helyette jól megnézem magamnak Denisovot, ő az én fekete lyukam, a kíváncsiságom Alfája és Omegája. Na, legalább jó is van a csapatbeosztásban. Legalább ennyi. A lelépő parancs után hozzá is lépek és picit közelebb is hajolok. A kérdéshez fintor is társul, majd egy elgondolkodó arckifejezés, végül a bizonytalan felismerés.* -Melyik az a PG-09-es? ….Ja, persze gondolom a legkisebb. *Ha nincs más neve, mint a Nagypapinak, akkor számomra érdektelen fegyver. *-Á, csak vicceltem, tudom melyik! *Fenéket. De a mosoly amit felé indítok talán összezavarhatja. Nem tudható, hogy vicceltem a kérdésemmel, vagy épp azzal, vicceltem, hogy vicceltem.  Aztán nőiesen hátba vágom, majd megindulok kifelé.* -Na, menjünk akciózni.  
_________________

Úgy sem kapsz el


avatar


Az URS Arkan tisztje

Karakterlap :
Titulus :
Flotta, Tizedes (Planetológia)
Tartózkodási hely :
URS Arkan
Hozzászólás száma :
109

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #5•• TémanyitásTárgy: Re: SR-29 Aszteroidatörő sikló. A Rasa Rendszer meteor övében sodródva.   Vas. Szept. 09, 2018 11:47 pm

Mint mostanság mindig, ma is nagyon ügyelek rá, hogy sehonnan se késsem, és minden feladatot maradéktalanul elvégezzek. Mondjuk korábban sem ez volt a gyenge pontom, de azért legutóbbi kis kiruccanás óta érzem, hogy bőven van mit jóvá tennem. Épp ezen filózom, míg az eligazító előtt álldogálok, de szerencsére nincs túl sok időm a merengésre. A termet  éppen elhagyó KicsiE futólag megölel, én pedig megborzolom a haját, mielőtt belépek a terembe.

Szerencsére úgy tűnik, senki sem szeret elkésni, így gyakorlatilag rögtön kezdhetünk is. Figyelmesen hallgatom Ethan előadását, és már előre dörzsölgetem a tenyerem. Bár nem hangzik túl izgalmasan a feladat, azért biztos vagyok benne, hogy szórakoztatóbb lesz, mint a Jolát sikálni. A pari utalásán csak elvigyorodom. Mindenki érti az utalást, és hát valljuk be, ő talán az egyetlen, aki megteheti ezt egy elig közepén. Nem úgy az arkanos kiscsaj, akinek az első beszólását csak egy fintorral díjazom. Mégis miből gondolja, hogy bárkit érdekel, megy-e a szeme színéhez vörös? megrázom a fejem és inkább lenyelem, amit élből felelni készültem erre.
Az oszoljt követően, ahogy Peterson  megtalál, összeütöm a bokáimat, és kihúzom magam, úgy hallgatom végig az utasításokat, és tudom, hogy  kizárólag miattam csapja az utasításhoz a helyzethez képest túlságosan is kedves figyelmeztetést. - Igenis, Parancsnok! - szalutálok, és futólépésben elkocogok a felszerelésért, megelőzve Denisovékat is. Ha Jin követ, akkor elsőként érkezünk a hangárba, ahol én le is ülök az egyik szerszámosra és nyugisan betolok egy energiaszeletet, mielőtt a tisztek érkeznek. Ha van idő, akkor átnézem a fegyvert és elpakolom a tartalék tárakat, amiből bőséggel hoztam. Elvileg nem lesz mire lőni, de ezt ugye nem tudhatjuk biztosan.

avatar


Az URS Jola tisztje

Karakterlap :
Titulus :
trouble
Tartózkodási hely :
URS Jola
Hozzászólás száma :
109

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #6•• TémanyitásTárgy: Re: SR-29 Aszteroidatörő sikló. A Rasa Rendszer meteor övében sodródva.   Hétf. Szept. 10, 2018 10:24 am

Mivel a legutóbbi kalandot követően finoman szól sem vágódtam be a feletteseimnél és magammal meg aztán főleg nem voltam kibékülve a küldetés után, úgy döntöttem, hogy most ha törik, ha szakad, de követni fogom a parancsokat, még akkor is, ha ezzel egyáltalán nem értek majd egyet.
Pontosan érkezek az eligazítóba, az ajtóban még találkozok a Kapitány kifelé viharzó kisfiával is, akivel méregetjük két szempillantás erejéig egymást, majd egy-egy katonás biccentést követően mindketten szó nélkül megyünk saját utunkon tovább. Kész katona ez a kis legény.
Nem sokat agyalok azon, hogy mi a feladat, egyébként is mérlegelés nélkül vállaltam el az első percben, mikor üzenet érkezett erre a munkára. Hasznos tagja szeretnék lenni a Jola-nak, ha már befogadtak és ehhez az kell, hogy kompromisszumok nélkül vegyek részt egy-egy kiküldetésen. Vázlatok, alaprajzok, amennyire tudom megjegyzem őket, de képtelenség minden információt a fejembe vésni, ezért szorítkozok a lényegi dolgokra, a többit pedig majd az osztag vezetői kézben tartják. Nem tűnik túl nehéz küldetésnek, bár tény, ami tény, első terepi megbízásom, amolyan gépészsegédként, úgy, hogy eddig csak könyvből tanultam az anyagot, illetve javarészt a múltban, a Földi gépeken végzett munkálatok vannak tapasztalatként tarsolyomban. És ugyebár ez a Consilium megbízása… egy pont, ami némi gyanakvással tölt el, de itt sajnos minden körülöttük forog, mi pedig kiszolgáljuk őket annak rendje és módja szerint. Nem is tehetnénk mást.
A csapatomból Moor tizedes neve nem mond semmit, habár egy kis informálódás és tilosban járós utána olvasást követően megtudhattam volna ezt-azt róla, de az utóbbi időben a folyamatos, sokszor tizennyolc órás tanulást követően már nem maradt szabad percem még ezt is kinyomozni. Viszont várom már a közös munkát. A Kapitányt már úgy, ahogy ismerem, bár nem voltunk még együtt terepen, de nem hiszem, hogy túl nagy meglepetést okozna ottani jelenléte. Érdekes lesz új arcokkal, egy Hicks közlegény nélküli csapatban nekivágni az útnak, de jöjjön, aminek jönnie kell. És már jön is az a valami, vagyis inkább valaki, méghozzá Moor tizedes személyében.
- Azt hiszem jól gondolja Tizedes. – pillantok a nőre, hogy készítsek egy gyors scant az arcáról, mégis tudjam ki az akivel egy csapatban vagyok.
- De könnyen lehet, hogy van kisebb fegyver is a hajón… - fejezem be végül a mondatomat, mert nem igazán osztották meg velem a Jola erre vonatkozó adatbázisát, a jogosultságom pedig kis túlzással a takarítószertár és társai helyiségek eléréséhez elegendő.
A nőies hátbavágást nem tudom hová tenni, egy pillanatra megtorpanok és figyelem az elhaladó nőt. Lehet, hogy én vagyok túl jeges, de sosem szerettem a bratyizás ilyesféle módját.
- Ha megbocsát Moor tizedes, előbb hozom a technikai felszerelésemet és utána megyek a fegyvertárba. – az eligazítóból kilépve, azonnal a már gondosan összekészített gépészeti eszközökért indulok, végül pedig kérvényezem a nevezett fegyvert és a hangárba sietek.

avatar


Az URS Jola tisztje

Karakterlap :
Titulus :
Közlegény
Tartózkodási hely :
URS Jola
Hozzászólás száma :
90

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #7•• TémanyitásTárgy: Re: SR-29 Aszteroidatörő sikló. A Rasa Rendszer meteor övében sodródva.   Szer. Szept. 12, 2018 9:27 pm

Mint a mérgezett egér futok végig a folyóson, néha neki menve egy, egy embernek, akitől sűrű bocsánatot kérek. Pár perce még a kabinomban olvastam, most pedig futok egy eligazításra, mert lesz valami küldetés féle, amin én is részt veszek, s naná persze, hogy pont akkor mikor épp egy könyv segítségével egy messzi, messzi galaxisban kirándulok. Az egyik fordulóban, majdnem fel lökök egy fiút, aki ismerős a hangárból. A srác lélek jelenlétének köszönhetően nem gázolom el. Azt ugyan még hallom, hogy motyog valamit, de nem értem, s tovább szaladok. Az eligazítás fele már lemegy, mikor betoppanok. Igyekszem csendben szenvedni, míg nem normalizálódik a légzésem, s igyekszem meghúzni magam. A többieket figyelve, van akit fel ismerek, például a kapitányt, Freyát, Pressiet, s lám még Raven is itt van. S egy fickó, akit most látok először. Mint kiderül, két csapatra oszlunk, S megtudom, hogy én az aranyba kerültem, Freya parancsnoksága alá. Freya még poénkodik egyet, s Raven is megjegyez valamit a vörössel kapcsolatban, majd a fickó is mond valamit. Pressiának nincs kérdése, s lássuk be nekem sincs. Pressihez hasonlóan én is szalutálok, illetve tisztelgek.
- Igen is parancsnok. - Mondom, majd Pressit követem a fegyver raktárba, ahol magamhoz veszek egy pisztolyt, s még néhány tárat is a zsebembe teszek, majd irány a hangár.

_________________

avatar


Az URS Jola kadétja

Karakterlap :
Titulus :
sikló pilóta, 3. éves kadét
Tartózkodási hely :
URS Jola
Hozzászólás száma :
43

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #8•• TémanyitásTárgy: Re: SR-29 Aszteroidatörő sikló. A Rasa Rendszer meteor övében sodródva.   Pént. Szept. 14, 2018 10:01 pm

Jaina késésére kicsit szúrós szemmel néz ugyan a kapitány, de nem szól érte. Egy alkalom jár mindenkinek, amikor megússza ezt, és mivel ez az első éles bevetése, amúgy sem szeretné jobban stresszelni őt, amíg nem muszáj.
-Igen, őskori lelet, mint egy T-rex. És ha rossz napja van egy is kettéharap. - Ezt még szinte játékosan mondja, aztán Raven felé fordul. - Szomorúan hallom, de akkor is szükségem van magára a reaktornál, Vörös egyes.
Távozóban  még pont hallja Niko-t, de nem szól közbe a beszélgetésébe a tizedessel. Freya sosem tett hivatalos jelentést arról, mi történt a Shax-on, de persze ha valakinek, hát neki feltűnik, hogy azóta a legénység néhány tagjának jóval kevesebb a szabadideje. Főleg a 3 fős értekezlet után. Örül, hogy ezek szerint hatott a dolog.

Miután magra öltötte a taktikai páncélozott szkafandert, ő is a hangárba sétál, egyenesen Pressi-hez, és közel hajolva hozzá sok szerencsét kíván neki, illetve megkéri, vigyázzon magára, majd amikor elkezdenek szállingózni a többiek, elengedi a nő kezeit, és ellép tőle. Elsőre Jaina-n akad meg szeme.
-Maga nem alacsony rohamosztagosnak? - Kérdi vigyorogva, és megpaskolja a nő taktikai sisakját. - Fel a fejjel kadét. a képzése csak egy terepküldetést kíván meg. Ma túl lesz rajta, és aztán soha többé nem kell kiszállnia a siklóból.
Megvárja a többiek érkezését. Idő közben az egyik kadét egy nagyobb ládát is elé tol, amit azonnal felnyit. Az első tárgyat belőle Niko kezébe adja. Egy kocka alakú fekete tárgyat.
-STD akkumulátor. Miniatűr változat. az ön dolga lesz a reaktorhoz csatlakoztatni. Ezzel az energiaforrással lesz pár óránk. Ha ütemanyag is van, talán haza is repülhetünk vele.
A következő tárgy egy tiszti PDA. Ezt Moor tizedes kezébe nyomja.
-Ideiglenesen felhatalmazom egy ilyen használatára. Már fel van rá töltve az alaprajz.
-Újra kihangsúlyozom, hogy ezt a tervrajzot én rajzoltam, kézzel, emlékezetből. A folyosóknak stimmelnie kell. Talán a szobáknak is, de nem tudom milyen átalakításokon esett át ez a hajó. Mindenki legyen résen.
Freya-nak van sajátja, így az a csapat nem kap. Az utolsó tárgy egy nagyobb szerszám, ami kicsit egy futurisztikus ütvefúróra emlékeztet, és többé kevésbé az is. Ezt a kapitány Pressia kezébe adja.
-A te dolgod az arany osztagban felnyitni a gépet.
Beszéd közben megérkezik a pilóta is, így nincs más hátra, Ethan kiadja a parancsot az indulásra.


A siklóból a hosszú, köldökzsinórnak keresztelt cső lóg ki, mely egyenesen az aszteroidatörőhöz csatlakozik. Ezek az átlátszó, műanyagfóliából álló összehajtható folyosók segítenek az embereknek közlekedni két űrhajó körül.  Nagyjából minden 2 méteren egy fémgyűrű tagolja, ami épp elég nagy ahhoz, hogy valaki beleállva utánozza Da Vinci Vitruvius-tanulmányát, közlekedni benne viszont valóságos rémálom, ha valaki tengeri beteg. Kapitány sisakjáról visszatükrözi szikrák elhalnak, amint kikapcsolja a gépét, és belöki a fémlemezt.
-Rendben, az enyém kész. Vörös 1, vörös 2, jöhetnek!
Ezzel bemászik a lyukon, és nyomban egy számára ismeretlen szobában találja magát. A szoba két falán két nagy dokkoló foglal helyet. Nyilván valami újratöltésére szolgálnak, de, hogy miére az nem derül ki.

Percekkel az után, hogy a csapat minden tagja útnak indul, egy nagyobb kődarab repül el a két sikló felett. Bár földi mértékben irtó messze volt tőlük, viszonyítási alap híján úgy festett, mintha egy "mindössze"  ember méretű rög szállt volna el, nagyon közel. Mielőtt azonban tovább állhatna, szembe találja magát egy másik, valamivel kisebb égitesttel, az eredmény pedig magáért beszél:
Aszteroida szilánkok ezrei indulnak meg a kis csapat felé.
-Mozgás,mozgás,mozgás!!!
A köldökzsinórt számos találat éri. Mivel eleve atmoszféra nélkül használták, a kis lyukak miatt nincs gond eleinte, ám a sok találat végül összeadódik, és a két köldökzsinór végül elszakad. Ethan karon ragadja mindkét csapattársát, aki elér hozzá, és berántja őket a szobába. Így pont látja, ahogy az egyik nagyobb kő pont eltalálja a siklót.
-Powell. Powell!? Rendben van?
A sok statikus zörej után felcsendül a pilóta hangja is, de nem lehet érteni amit mond. a kapitány végül kiadja a parancsot, hogy térjen vissza a Jola-ra. Csak ez után néz szét újra a szobában a zseblámpával, fél méterre lebegve a földtől. Két ajtó vezet ki innen. Jobbra a hajtómű szoba felé, előre pedig a folyosókhoz.

Ami az arany csapatot illeti, a köldökzsinór másik végén rájuk is egy hasonló szoba vár, ám Ethan csapatával ellentétben itt a dokkolókon kívül lebeg is valami a padlótól egy méterre.
A gépezet nem tűnik aktívnak jelenleg. A feje mérete megegyezik egy ember fejével, és karjai teleszkóposak. Jelenleg csak pár méteresek. Senki sem látott még ehhez hasonlót a csapatból, legfeljebb a filmekben.

avatar


Az URS Jola kapitánya

Titulus :
Captain Crash
Tartózkodási hely :
URS Jola
Hozzászólás száma :
279

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #9•• TémanyitásTárgy: Re: SR-29 Aszteroidatörő sikló. A Rasa Rendszer meteor övében sodródva.   Vas. Szept. 23, 2018 12:56 pm

Csak elmosolyodom a kapitány reakciójára. Nem is szólok már bele a monológjába. Végig hallgatom azt, majd a csapatomhoz sétálok. Egy rövidke megbeszélést tartok velük, hogy már az elején tisztázzam velük a dolgokat.
-Kadét legközelebb inkább előbb érkezzen. Mi nem szeretjük a késéseket. Ha nem akarja a Kapitány haragját megismerni erre figyeljen oda! Rendben?-Nem lehordani szeretném őt, csak figyelmeztetni. Ő még nem ismeri olyan jól a kapitányt és nem örülnék neki, ha ilyen apróságok miatt rúgnák ki. Tehetséges pilótának tűnik. Kár lenne érte.
Miután én is felszerelkeztem elfoglalom helyem. Kissé fura számomra, hogy most nem én vagyok a pilóta. Nem sűrűn utaztam így az űrben. Bár megbízom a kollégában mégis van egy kis feszültség bennem. Többször kellene így utaznom, mert biztosan nem ez lesz az utolsó alkalom.
Hamar megérkezünk az aszteroidatörőhöz. Felsorakozunk várva, hogy a folyosók a helyükre kerüljenek.
–Hicks közlegény most kivételesen Ön megy előre. Ön fogja megnyitni nekünk a bejáratot. Utána a Kadét és én zárom a sort.-Nem akarom hátul hagyni a kis zöldfülűt. Mondjuk elvileg nincs ok az aggodalomra, de jobb, ha két tapasztaltabb katona között. Amint Pressi jelzi, hogy mehetünk intek egyet Jainának, hogy induljon.
Óvatos léptekkel megyek. Nem számítok arra, hogy bármi baj is történjen, ezért is lep meg annyira az előttem átsuhanó aszteroida szilánk. Nem kell sok idő és egymás után érkeznek a testvérei. Azonnal elkiáltom magam, majd futásnak eredek.
-Jaina Futás!-Az utolsó pillanatban ugrom el, hogy végül megkapaszkodjam a Pressi által készített bejárat szélében. Reményeim szerint a csapattársaim segítenek nekem berángatni. Ha ez megtörténik kifújom magam, majd elmosolyodom.
-Nos akkor azt hiszem megvolt az izgalom mára. Bízzunk benne, hogy több nem lesz!-Ahogy megfordulok észre is veszem a különös „robotot”.
-Ehm… Lehet, hogy valami őrszem lehetett? Óvatosan! Úgy tűnik ártalmas, de ki tudja mi ébreszti fel… Bár ennyi év után csoda lenne, ha működne. Szerintem egyelőre hagyjuk békén és kerüljük meg, de figyeljetek rá! Én megyek elől! Darklighter kadét maga maradjon kettőnk között rendben? Hicks közlegény maga védi a hátunkat!-Biccentek egyet felé és ha senkinek sincs semmi mondandója elindulok a megadott irányba.

_________________

"A világot élvezni kell, nem pedig félni tőle."


avatar


Az URS Jola tisztje

Karakterlap :
Titulus :
Parancsnok
Tartózkodási hely :
URS Jola
Hozzászólás száma :
88

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #10•• TémanyitásTárgy: Re: SR-29 Aszteroidatörő sikló. A Rasa Rendszer meteor övében sodródva.   Hétf. Szept. 24, 2018 5:57 pm

SR-29 Aszteroidatörő
sikló


*Nem gondoltam, hogy bárkit meghatna a vörös iránti ellenérzésem, nem is azért jegyeztem meg, hogy utálom. Csak kicsúszott a számon, mint oly sok minden, aminek nem kellene. Persze fontos dolgokat, titkokat nem osztok meg ilyen könnyedén, még a végén az Ocanon találnám magam egy batyuval. Annak azonban még nem jött el az ideje. Ám azt sem gondoltam, hogy a kapitány ennyire beleéli magát az én ugratásomba. Tócsányira kerekedett szemekkel nézek rá, de csak az orrom alatt motyogom a véleményem.* -Vörös egyes. Ezt ugye nem komolyan gondolta?! *Gyilkos egy humora van.  Valami rémlik egy régi filmről ami az akkor élő embereknek nagy szám volt és álmodozhattak egy olyan jövőről, vagy világról ami végül sosem jött el. El is húzom a számat, de nem szegi kedvemet ami Denisov jobban megismerését hivatott beindítani. A barátkozás sajátos stílusú, nem én lennék ha másképp láttam volna neki.* -Hogy a fenébe ne bocsátanék meg?! Csak nyugodtan turkáljon a fegyvertárban, majd a jobb alsó sarokba eldugok valamit, nehogy a maradékkal kelljen beérnie. *Elhúzok, nem azért mert elsőként szeretnék fegyvert választani, valójában egyáltalán nem szeretnék, de muszáj. Legalább mutatóba. Denisovot pedig ráérek később is megismerni. Az a fránya szkafander ami siettet, egy örökkévalóság lesz felvenni és persze nem sokkal később rá kell jönnöm, hogy nem túloztam. Leizzadok mire magamra öltöm, ami tovább nyúzza az utolsó megmaradt idegszálamat.
Nem tudom nem megjegyezni az érzést, ami bennem kavarog, amikor mindenki összegyűlt már.* -Ad némi vigaszt, hogy mindenki egyformán idétlen ebben a ruhában. *Állok ott mint egy két lábon járó szerencsétlenség, nem először van rajtam ilyen, de mindig utálni fogom. Ilyenkor együtt tudok érezni Bruce-szal aki legalább ugyanennyi páncélt visel magán. *-A remény hal meg utoljára. *Fűzöm a kapitány szavai mellé, én már most hazavágyom. Még a tiszti PDA sem villanyoz fel. Naná, mert az enyém sokkal jobb annál amit a kezembe kapok, de nem árulhatom el magam, extázist játszom el.* -Fúúúú! Nahát! Ez igazán….csodálatos! Örök hálám kapitány! *Meg is nézem az alaprajzot, hogy az emlékezetembe véssem, meg azt is, hogy ő rajzolta.* -Maga kivételes tehetség, ha szabad megjegyeznem. *Én öt évesen rajzoltam így, de az más. Az Arany osztag emlegetésénél már szemet forgatok. Lehet, hogy a kapitány fantasztikus kapitány, de kreativitásnak híján van. *-Csak ön után Denisov…közlegény. ~Vagy mi a szösz.~ *Előzékeny vagyok, csak mert nincs kedvem elindulni, ám az időhúzás sem sokkal jobb. A csapat kettéválik, és mondhatni magamra maradok, a szkafander és a távolság elválaszt a többiektől, de csak a testemet, a hangomat nem.* -Ez olyan mint egy hosszú koporsó. Tudták, hogy a Földön fából készült dobozokba rakták a halottakat és a földbe temették? A Föld tele volt oszladozó testekkel, lyukakkal. *A cső közepén már sikítófrász kerülget, amikor az első aszteroida szilánk a cső falának ütközik, hangot adok az érzésnek. Konkrétan sikoltok. A pánik szerencsére nem ragaszt le, hanem inkább előrelök és mivel Denisovot előreengedtem, magam előtt tolom ha kell, hogy minél előbb átjussak. Egyik kezemmel a PDA-t ölelem magamhoz, míg a másikkal próbálok valami szilárdat megfogni, miután a kapitány a csőből abba a valamibe rántott, amit magam körül érzékelek és ami csak az ovis rajzból  tudható, hogy egy terem, falakkal és néhol folyosóval. *-Mi a frászt keresek én itt? Én planetológus vagyok, ez az izé pedig, a legnagyobb túlzással sem nevezhető bolygónak. *Dohogom lihegve, vagy inkább cérnavékony, pániktól fűtött hangon, miután nekiütköztem az egyik falnak. *-Oké. Fel kell kapcsolni a világítást és nem ártana lezárni ezt a zsilipet. Aztán irány a pilótafülke. Ott több adatot találhatunk. *Nézek még mindig pánikolva Denisovra, elvégre ő a főgépészünk és nála van az energiaforrás. Már ha nem dobta el ijedtében.*
_________________

Úgy sem kapsz el


avatar


Az URS Arkan tisztje

Karakterlap :
Titulus :
Flotta, Tizedes (Planetológia)
Tartózkodási hely :
URS Arkan
Hozzászólás száma :
109

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #11•• TémanyitásTárgy: Re: SR-29 Aszteroidatörő sikló. A Rasa Rendszer meteor övében sodródva.   Ajánlott tartalomVissza az elejére Go down
 

SR-29 Aszteroidatörő sikló. A Rasa Rendszer meteor övében sodródva.

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 4 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next

 Similar topics

-
» Akari Tenshi
» Prefektusi rendszer
» Hoshigakure Shinobi kódex

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Volentis 142 – Memento mori :: Volentis 142 FRPG :: A világûr-
^
ˇ