Belépés
csatlakozz be a játékba!
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Walkie Talkie
a fórum kommunikációs csatornája


Galaktikus feljegyzések
legújabb hősi eposzaink

Today at 11:31 am
Viharsziget

Yesterday at 5:52 pm
Simon lakrésze

Kedd Okt. 16, 2018 6:59 pm
Sabrina & Markus

Kedd Okt. 16, 2018 7:37 am
SR-29 Aszteroidatörő sikló. A Rasa Rendszer meteor övében sodródva.

Vas. Okt. 14, 2018 7:13 am
Töltőállomás

Szomb. Okt. 13, 2018 9:04 pm
Selyna Silver

Csüt. Okt. 11, 2018 8:02 pm
Sürgősségi ellátó

Csüt. Okt. 11, 2018 6:10 pm
Lezártam a játékom!

Csüt. Okt. 11, 2018 5:09 pm
Orvosi vizsgáló

Csüt. Okt. 11, 2018 2:16 pm
Hangár

Statisztika
so many stars shining in the sky

Kasztok Nők ♀ Férfiak ♂
Föld eleműek 2 1
Víz eleműek - -
Tűz eleműek - 1
Levegő eleműek 3 1
Emberek 0 2
Telepesek 1 1
Katonaság 1 1
Flotta 7 5
Consilium - 3
Lázadók 3 1
Összesen 17 16

Stars can't shine
without darkness

Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs


A legtöbb felhasználó (23 fő) Kedd Jan. 02, 2018 2:01 pm-kor volt itt.

Share | 
 

 Fegyverraktár

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
 #1•• TémanyitásTárgy: Fegyverraktár   Csüt. Dec. 28, 2017 12:22 am

***

avatar


Alfa és Omega

Titulus :
☆ admiral ☆
Tartózkodási hely :
☆ wherever it's needed ☆
Mentális erõ :
370
Képességpontok :
303

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #2•• TémanyitásTárgy: Re: Fegyverraktár   Vas. Feb. 11, 2018 7:43 pm

Press & Simon

A mai kifejezetten érdekes napnak ígérkezik. Végre felderítésen vehetek részt a bolygó még ismeretlen területein egy kisebb csapattal. Ebből a szempontból kapóra jön  - az amúgy komoly konfliktusokkal, ha nem egyenesen háborúval fenyegető tény -, hogy a Consilium kevesli a rendelkezésünkre bocsátott területeket.
Ráadásul a csapatot felszerelhetem egy-két új fejlesztéssel. Ez az oka, hogy teljes menetfelszerelésben várom a többieket a fejlesztési részleg bejáratánál.
Az expedíció parancsnoka érkezik elsőként – tőle nem is vártam mást -, és már a mozgásán látszik, hogy roppant türelmetlen.
Nathan Essex csak egy évvel idősebb nálam, átlagos magasságú, szikár fickó sötét szemekkel, fekete hajjal, és rövid körszakállal. Jó katona, de hajlamos az önteltségre, és most szemmel láthatóan roppant büszke, és nagyon fontosnak érzi magát, amiért parancsnok lehet.
Hamarosan Press is be fog futni, én pedig roppantul örülök ennek. Ha valami, az ő jelenléte biztosÍt róla, hogy remek hangulatú felderítésnek nézünk elébe. És persze nem utolsósorban bízhatok benne, hogy van aki fedezze a hátam, ha melegszik a helyzet.
A többiek is megérkeznek, néhány lépéssel egymás után.
Eric Cooper még zöldfülűnek számít, nemrég végzett az akadémián, magas, vörös hajú csupa izom fiú, és általában folyamatosan vigyorog. Most azonban idegesen összepréseli az ajkait, és a kölcsönös üdvözlésen kívül nem igazán lehet belőle kihúzni semmit. Borzalmasan izgulhat. Bírom a srácot, úgyhogy majd ha Essex nem méregeti szúrós tekintettel megpróbálom kicsit megnyugtatni.
Az utolsó csapattagunk, David Hendricks a marcona katona prototípusa. Barna haját rövidre nyírva viseli, nem beszélget, az „Igen, Uram!”, „Értettem, Uram! mondatokra korlátozódnak a közlései, és szemmel láthatóan nem örül neki, hogy ezen a küldetésen kell részt vennie. Még látásból is alig ismerem, így nem igazán tudom, mire számíthatok tőle.
Ha mindenki rendben befutott, és túl vagyunk a kölcsönös üdvözléseken, a néhány szavas beszélgetéseken, Essex türelmetlen morgására a tenyeremet az ajtónyitó lapra fektetem, és megvárom, míg mindenki belép a fejlesztési részleg előterébe, ahogy egy acélos csillogású asztalon már kikészítve hevernek a nekünk szánt fegyverek, mellettük pedig öt, vékony, nagyjából hétszer hét centis fekete dobozka.

avatar


A Volentis katonája

Mentális erõ :
119
Képességpontok :
105

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #3•• TémanyitásTárgy: Re: Fegyverraktár   Hétf. Feb. 26, 2018 2:28 pm

Amikor tegnap megkaptam a parancsot, hogy csatlakozzam egy expedícióhoz, ami az Ocanre indul, kicsit sem voltam lelkes. Eddig csak egyszer voltam odalent, ami nem gyakorlat volt, és az is csak abból állt, hogy a kicseszett dzsungelt jártuk, lázadók után kutatva. Mikor szóvá tettem a parancsnokunknak, mekkora faszság ez, annyit mondott, nem logikát kell keresni, hanem lázadókat. Mindenki tudta, hogy nekünk, újoncoknak, akiknek jó esetben- 5-6 alkalommal volt lehetőségünk a bolygóra lépni, nem sok esélyünk van lázadókat fogni. Lázadókat, akik már hónapok óta odalent kénytelenek élni és a terület adottságait kihasználva rejtve maradni a Consilium vizslató szemei elől.

A írásos parancs persze, ahogy lenni szokott, nem sok támponttal szolgált, és Bower , aki beajánlott, is csak annyit mondott, az eligazításon majd mindent megtudok. Ő egyébként talán az egyetlen felettesem, aki csak ritkán szokott kicseszni velem, mert állítása szerint kedvel. Most nem pont ezt érzem, de egye franc, neki elhiszem.

Mindennek tudatában nem túl sok kedvvel öltözködöm a reggeli ébresztő után, de azért figyelek rá, hogy ne késsem. Ez olyan jól sikerül, hogy még csak nem is utolsóként érkezem a fegyverraktárhoz. Amikor meglátom Simont, úgy felvidul a képem, mintha előrehozták volna a karácsonyt. Ez így már sokkal -sokkal szórakoztatóbb lesz. Örömöm ellenére azonnal feltűnik az is, hogy karót nyelt alak, aki Simon társaságában várakozik, már szinte várja, hogy vigyázzba vágjam magam. Meg is teszem, méghozzá úgy, ahogy kell, abban hiba nincs, de amint pihenjt int, azonnal Simonhoz lépek és diszkréten a karjába bokszolok köszönésképp.- Tudom, nem látszik, de belül ujjongok, hogy te is jössz, hadnagy! - tökéletesen komolyan gondolom, amit mondok, bár, aki nem ismer, a vigyorom alapján azt is hihetné, csak gúnyolódom. Ki is faggatnám, mit tud a mai napról, de közben befut a látványosan ideges Répafej közlegény és a halálnyugodt GI Joe is. Ennyit a bennfentes infókról. De nem sokáig bosszankodom, mert hamarosan nyílik az ajtó, ahová eddig csak sóvárogva leshettem be, úgyhogy a többieket megelőzve szökkenek át a nem létező küszöbön. Mire a többiek beérnek, én már nyálcsorgatva végig is húztam a kezem a sor félig-meddig ismerős, de inkább ismeretlen típusú fegyveren és már az egyik kis fekete dobozkát vizsgálgatom. Hát... ebbe nem fér bele az ujjam, ha véletlenül ... elhagynám valamelyik csodafegyver tesztelése közben. Elvigyorodom. kissé sajnálom, hogy ezt nem mondtam ki hangosan, de egyelőre nem akarok nagyon kilógni. A végén még itthon hagynak. - Kinyithatom, vagy ez egy későbbre tartogatott meglepi? - fordulok Simon felé, és érzem, hogy a parancsnok tekintete szinte lyukat fúr a hátamba; hallom, ahogy nagy levegőt vesz, hogy kioktathasson, de gyorsan hozzáteszem: - Uram?- hátha megelőzöm a problémát. Igaz, ha nagyon akarja, akkor jöhet az énvagyokaparancsnok dumával is. Hozzá még nem volt szerencsém, így nem tudhatom, nála meddig lehet feszíteni a húrt. Van egy olyan érzésem, hogy nem nagyon.

avatar


Az URS Jola tisztje

Karakterlap :
Titulus :
trouble
Tartózkodási hely :
URS Jola
Mentális erõ :
97
Képességpontok :
86

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #4•• TémanyitásTárgy: Re: Fegyverraktár   Pént. Márc. 09, 2018 10:47 pm

Press & Simon

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem várom az indulást, de van bennem egy enyhe aggodalom, ahogy Essexet elnézem. Túlságosan is bizonyítani akar majd, és ezzel könnyen meglehet, hogy zűrbe kever mindannyiunkat. Nem tudok teljesen megbízni benne, ez pedig igen kellemetlen tény, tekintve, hogy ő a parancsnokom erre a küldetésre.
Mindenesetre a sötét gondolatokat Press érkezése úgy elfújja egy pillanat alatt, mint hajnali ködöt a könnyű szellő.
Essex morgásával mit sem törődve rávigyorgok.
- A szemeden is látom, nyugi. – Szívem szerint beleborzolnék a hajába, csak hogy kicsit bosszantsam, de kénytelen vagyok kihagyni, mert Essex dühösen fúj egyet. – Örülök, hogy itt vagy! Jó móka lesz…
A végét már csak suttogom, nehogy ránk ripakodjon a parancsnok úr. A többiek számára talán el is tűnik a mondandóm az ajtó szisszenése miatt.
Pressben nem kell csalódnom, ahogy az ajtónyílás szabaddá válik, ő már bent is van. Mint egy gyerek, mikor nem tudja kivárni az ajándékbontást. Hát még ha tudná, mit tartogatok neki!
Engem különösebben nem zavar, hogy hozzáér a kikészített eszközökhöz, de Cooper mintha a csuklását próbálná elfojtani a látványtól, Hendricks pedig karba fonja maga előtt a kezeit, és a homlokát ráncolva zárkózik el Press minden cselekedetétől.
Ami Essexet illeti, észrevettem, hogy szóra nyitotta a száját, de végül mégis becsukta egyelőre anélkül, hogy megszólalt volna.
Mikor a kérdés elhangzik már Press mellett állok, és bólintok is neki, bár mielőtt válaszolhatnék, Essex megelőz.
- Katona, viselkedjen fegyelmezetten! Greymare… - itt kicsit túl sokáig tart szünetet, mintha le akarná hagyni a rendfokozatomat – hadnagy vezeti az eligazítást a felszereléssel kapcsolatban!
Biccentek, de mikor nem látja cinkos, bátorító félmosolyt villantok a mellettem álló lányra.
- Igen, nyisd ki! Ami azt illeti mind niyssanak ki egyet! Ez az eszköz lesz a mai küldetésünk szíve-lelke. Egy helymeghatározó, terepfelismerő scannert, a legújabb térképkészítő eszközünket látják. Jobbkezesek a bal kulcscsontjuk alá, balkezesek a jobb kulcscsontjuk alá tűzzék az egyenruhájukra, igyekezzenek biztosítani az eszköznek a tiszta kilátást, és vigyázzanak rá, mint a szemük fényére!
Hogy jó példával járjak elöl felerősítem az alig hüvelykujjnyi, matt terepzöld kis eszközt a bal kulcscsontom alá az egyenruhámra. Az egyetlen csillanás a rajta elhelyezett objektívtől származik.
- Az oldalán találnak egy gombot amivel be tudják kapcsolni, de ezt majd csak odakint, Essex parancsnok utasítására tegyék meg. Van valakinek kérdése az eszközzel kapcsolatban?
Kimondottan izgalmasnak ígérkezik az éles tesztkör. Kíváncsi vagyok mennyire pontos térképet tud készíteni egy felderítésen a helymeghatározó és a scanner segítségével öt különböző jel alapján.
Ha senkinek nem akad kérdése, jöhet a komolyabb rész, mikoris kiosztom a fegyvereket.
Hendricks az első, ő az erősségét figyelembe véve mesterlövész puskát kap, megmutatom neki, milyen kiegészítő újításokkal láttuk el a fegyvert, melyek megnövelik a hatótávot, a pontosságot, és sokkal könnyebbé, rövidebbé tették az egész fegyvert. Egyelőre nem tűnik lenyűgözöttnek tőle, de megjegyzést sem tesz rá.
Essex két nagyjából sima kézifegyvert kap, neki nem sok újdonságot tudok mondani, hacsak nem a kibővített tárat. Neki fontosabb feladata lesz, mint új fegyvereket tesztelni. Ez teljesen elégedetté is teszi.
Cooper kap egy lézerpengés, STD-kristálymotoros bozótvágót, és egy kétkezes, nagy tűzerejű puskát, ami pedig minket illet Pressel?
- Gyere, Press, ez tetszeni fog!
Először egy fejpántot kap, ha a helyére illeszti a jobb szeme elé tud hajtani róla egy kör alakú kis plexilapot, ezen fognak felvillanni a hozzá tartozó fegyver célkeresztje, és egyéb adatai, korlátozott távolságra még távcsóként is használhatja, noha nagy távolságok befogására nem alkalmas, mint a mesterlövész puska. Ezután jön az érdekesebb rész.
- Kérem az ügyesebbik kezed!
Beszéd közben felemeltem az asztalról egy alkarnyi hosszú, szintén matt, terepzöld, rendhagyó kinézetű fegyvert, és egy kesztyűt.
- Először a kesztyűt vedd fel, szenzoros cucc, ezzel tudod majd irányítani a fegyvert…
Ha azt felvette, megtartom a fegyvert, hogy az egész alkarját bele tudja dugni. Ha nehéznek látszott, most rájöhet, hogy valóban nem könnyű holmi, ahogy beledugta a karját, és én összecsattintottam a kesztyű érintkezőjét a fegyverrel, a kényelmesre párnázott henger méretre állítja magát az alkarja körül, és elmozdíthatatlanul szorosan, de nem fájdalmasan öleli körbe az alkarját, én pedig elengedem a fegyvert. Ha erre nem készült fel, valószínűleg az alkarját megrántja lefelé az immár karjához fixált gépfegyver.
- Adok egy kódot, amivel élesíteni tudod, és megmutatom milyen mozdulatokkal mit tudsz csinálni vele. Csak figyelned kell, hogy a tenyeredet ne hagyd a cső előtt…
Amíg barátkozik a fegyver súlyával, és rögzítésével, én is felveszem a sajátomat.
- Ha arra kerül a sor nyugodtan üthetsz is vele, a burkolata kibírja…

avatar


A Volentis katonája

Mentális erõ :
119
Képességpontok :
105

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #5•• TémanyitásTárgy: Re: Fegyverraktár   Ajánlott tartalomVissza az elejére Go down
 

Fegyverraktár

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Volentis 142 – Memento mori :: Volentis 142 FRPG :: Volentis ûrállomás :: Tiltott zónák-
^
ˇ