Belépés
csatlakozz be a játékba!
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Walkie Talkie
a fórum kommunikációs csatornája


Galaktikus feljegyzések
legújabb hősi eposzaink

Statisztika
so many stars shining in the sky

Kasztok Nők ♀ Férfiak ♂
Föld eleműek 2 1
Víz eleműek - -
Tűz eleműek - 1
Levegő eleműek 3 1
Emberek 1 2
Telepesek 1 1
Katonaság 1 1
Flotta 10 13
Consilium - 2
Lázadók 3 1
Összesen 21 23

Stars can't shine
without darkness

Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs


A legtöbb felhasználó (23 fő) Kedd Jan. 02, 2018 2:01 pm-kor volt itt.

Share | 
 

 Gépház

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3
ÜzenetSzerző
 #21•• TémanyitásTárgy: Re: Gépház   Vas. Jan. 21, 2018 8:04 pm

Rejtélyes meghibásodások mióta elindultunk, probléma a kommunikációs egységgel, erre még én is megjelenek… talán nem vagyok egyedül ebben a helyiségben azzal az elgondolásommal, hogy ez elég gyanús és a kelleténél több a véletlen egybeesés. Valószínűleg lesznek néhányan, akik esetlegesen megkérdőjelezik korábbi segítőszándékomat a panellal kapcsolatban, meg úgy általában egy ilyen helyzetben történő felbukkanásomat is jóval nagyobb gondnak fogják betudni, mint egyébként, de jelenleg nincs időm tovább morfondírozni ezen, mert gondolataim mélyéről Katrina szavai rántanak vissza a gépházba.
- Értem, amit mond hadnagy, de ne haragudjon, nem tudom a jó oldalát nézni. – hangom továbbra is nyugodt, nem szeretném véleményemmel túlzottan kihegyezni ezt a vitát kettőnk között, de a részemről, a személyemet érintő dolgok miatt nem tudok más oldalú nézetet elfogadni, viszont nem gondolom, hogy itt és most, vagy akár bármikor is meg tudnánk egymást győzni. Aztán persze ki tudja…
- Örülök, ha nem okoztam túl nagy gondot. – az apró mosolyra egy kisebb mosollyal felelek, ami betudható annak, hogy Samantha tudtomra hozza, ő is élt a Földön, és ez valamiért azonnal rokonszenvessé teszi számomra a főgépészt.
- Igen, érdekes a kis fickó. – lepődök meg egy kissé, mert nem gondoltam, hogy egy tiszti feddés közepette éppen az a valaki figyeli pillantásom helyét, akit éppen Gardel hadnagy próbál helyretenni, már ami a megfelelő ruházatot és annak viselését illeti.
- Tizenhat napja ébredtem. És Ön? – válaszolom röviden, mert nem igazán szeretnék elmélyedni a miértekben, mert lassan úgy érzem a helyzet úgy alakul, hogy bármit mondok, az újabb és újabb kérdéseket vet fel, ami csak erősítheti a rossz előérzetet velem kapcsolatban.
Úgy vélem egy gyors kérdés tovább gördítheti a csevejt a még megszokott mederben, hátha mesélős kedvében találom szerelés közben Samanthat.
Segítek, ha a munkámra igény van, de F8T viselkedése, zajongása és szikravetése felkelti az én figyelmemet is, mert valami tényleg nem tetszhet neki, ha így reagál rá.

avatar


Az URS Jola tisztje

Karakterlap :
Titulus :
Közlegény
Tartózkodási hely :
URS Jola
Hozzászólás száma :
125

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #22•• TémanyitásTárgy: Re: Gépház   Hétf. Jan. 22, 2018 7:01 pm

Kat, Niko & Sam
A probléma úgy tűnik, hogy elég nagy, de első ránézésre úgy vélem, hogy a kommunikációs rendszerrel van gond. De tény, bármi mással is lehet. A létfenntartáshoz szükséges felszereléseket a kommunikációs rendszer javítása közben fogom átnézni, ahogy szépen lassan az egész hajót, de mindenhez idő kell, ezt Katrina is tudja.
- Ne aggódj, átnézem az egész hajót! - pillantok felé. De talán ha nem mondom is tudja, hiszen amikor éppen nincs semmi dolgom, akkor is el szoktam végezni némi ellenőrzést, soha se árt ugyanis biztosra menni. Nikolait se hagyom figyelmen kívül, így azért pár szót szólok a férfihez, miközben jelzem neki, hogy bár kárt nem tett semmiben, szeretném, ha nem piszkálná az Arkanon azokat a dolgokat, amik hozzám tartoznak. Nem gépész, úgy sejtem nincs is ilyen végzettsége, így jobb nem belenyúlni, mert akár komoly problémát is előidézhetne. Véleményem szerint megértette a kérésemet, ha pedig ismét hozzáér valamihez, gyanússá fog válni. Ő is tudja, Kat is itt volt, hallotta, amit mondtam neki, így jobb lesz vigyáznia, ha már potyautasként megengedjük neki, hogy szabadon mászkáljon. És ezzel a parancsal még mindig nem értek egyet. Szinte bárhova bemehet, bármihez hozzáférhet... és kárt tehet, ahogy akár ránk is veszélyes lehet. De próbálok nem paranoiás lenni, mégis, ez időnként nehezemre esik. Jobb is, hogy a hadnagy elvonja egy kicsit a figyelmemet a szokásos kérdésével, amit szerintem minden egyes találkozásunkkor lejátszunk.
- Fogok. - zárom le ennyivel a beszélgetésnek ezt a részét. Nem feleselek vele tovább, így talán békén hagy, inkább folytatom a dolgomat, miközben Nikolai tekintetét is elkapom, ahogy a kis robotunkat vizsgálja. F8T csodálatos kis segéd, bár néha az agyunkra megy, azért olykor képes feldobni az ember napját.
- Ha megismeri még milyen érdekesnek fogja találni! - de egyelőre nem megyek bele ebbe mélyebben, hiszen akad más is, amire kíváncsi vagyok. 16 napja? Az elég korai... Emlékszem, hogy én hogy viseltem az ébredésemet... Nem épp erre számítottam, nem egy ilyen világra, de most már kénytelen vagyok élni benne, nincs túl sok választásom. Fel is lázadhatnék, de vajon megérné? Egyelőre jobb nekem itt.
- Három éve ébresztettek fel az alvó programból, és Wells kapitány elég hamar a hajójára rendelt. Ön miért szökött fel az Arkanra? - őt vajon hová küldték? Mi miatt ébresztették fel? Mi lett volna a feladata? Őszintén érdekelnek a válaszai, így ismét felé tekintek, miközben felteszem a nagy kérdést, és remélem, hogy kapok rá választ is. Meséljen csak bátran, akkor talán én is fogok. Szívesen cseverészek munka közben. F8T viszont tesz róla, hogy ne legyen egyszerű dolgom és még vele is kelljen foglalkoznom, így egy halk "hmm?"-öt hallatok, amikor Kat a nevemen szólít, majd imádott kis robotunkra sandítok. Egy lemondó sóhaj, felkelek és a kis gép elé guggolok.
- Nem kéne itt lábatlankodnia, amikor ennyi zsinór van szabadon. - eltávolítom az útjából mindazt, ami zavarhatja, majd egy gyors tesztet végzek rajta, hogy vajon nem károsodott-e meg, és miközben a teszt fut, válaszolok Kat-nek is, akinek érezhetően nem tetszik az, amit mondok, az ötlete viszont nekem nem. Mégis hogy gondolta?
- Nem robot vagyok, hanem ember, így szükségem van az időre. És emlékeztetnélek rá, hogy amikor az Arkanra kerültem, nekem is meg kellett ismernem ezt a modern technológiát. Mégha Nikolai gépész is lenne, akkor se engedném a rendszer közelébe... ne vegye magára. - pillantok a férfi felé, majd visszatérek a hadnagyhoz. - Én felelek minden elektronikáért a hajón, és nem tartom a hátam egy idegenért, hogy bármit elronthasson. Ahogy eddig mindig, most is a lehető leggyorsabban meg fogom javítani a hajót, de te igazán tudhatnád, hogy miért nem fogadhatok el egy ismeretlentől külső segítséget. - láthatóan nem zavar, hogy Nikolai fültenuja lesz mindennek. Talán meg is érti, hiszen jogos az, amit mondok, ha pedig megsértődne rajta se nagyon tudok mit csinálni. Kat hozott ilyen helyzetbe, hogy előtte tette fel a kérdését, én pedig őszinte ember vagyok. Én lennék lecseszve, hogyha engednék a potyautasunknak és miatta esetleg még tovább tartana majd a javítás. A teszt idő közben elkészült, így egy picit állítok a F8T-n, melynek hála megnyugszik, majd a fejére mért apró ütésemnek hála elviharzik a gépházból. Neki nincs itt most már további keresnivalója.
- Egyébként mihez ért? Mit dolgozott a Földön? - kérdezek rá a potyautasunknál, mert nem ártana tudnom, hogy ő mire képes. Persze hazudhat is, de valamiért úgy érzem, hogy nem fog. Nekem viszont folytatnom kell a dolgomat, így ismét körbekerítem magam az elektromos zsinórokkal, majd hátat fordítva mindkettőnek folytatom a munkát. Ha most nem tenném, akkor még jobban kicsúszna a rendszer helyrehozásának ideje, és akkor már jogosan járna a lebaszás, amire nem fogok okot adni.




avatar


Az URS Jola tisztje

Karakterlap :
Tartózkodási hely :
URS Jola fedélzetén
Hozzászólás száma :
198

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #23•• TémanyitásTárgy: Re: Gépház   Kedd Jan. 23, 2018 8:32 am

Nikolai, Sammy & Katrina
Words mean nothing when your actions contradict
Hideg mosollyal az arcomon bólintok a férfira és veszem tudomásul kérsését. Nem vagyok szőrös szívű, nem fogom kitenni akkor hát kísérletnek, bármennyire is vonz eme lehetőség. Habár… Nem, nem szeretné. Először is azt kellene megtudnunk, hogy mik is a valódi szándékai, habár elég őszintének tűnik.
Csakhogy az őszinteség nekem már rég nem elég. Az ösztöneim pedig…
Nem bízhatok meg újra bennük.
Újra csak felvonom a szemöldököm a ne aggódj hallva.
- Az utóbbi időben úgy tűnik, csak aggódásra ad okot az Arkan - felelem nekik kimérten, s talán Samantha tudja, hogy mire (kire) is célzok ezzel pontosan. S honnan is tudhatnám igazából még, hogy ez mind az Ő keze munkája?
Addig is bármi lehetséges. Ismerem a nőt - legalább is a munkáját. Tudom, hogy elvégzi a feladatát, sőt mi több. Jobban ért hozzá, int bárki más. Ez az egyetlen dolog, mely megnyugvással tölt el. Tudom, hogy nála jó kezekben van a hajó.
Egy halk sóhaj csúszik ki a számon, hallva a rövid, záró szavakat. Miért van olyan érzésem, hogy nem fogja ezt megtenni? Mint minden egyes alkalommal? Ha lenne Isten néha imádkoznék hozzá, hogy adjon erőt ehhez a bagázshoz.
- Igazából F8T egy selejt gyártmány - mesélek nekik egy kis érdekességet, hátha ezt még a főgépész sem tudja. - Prototípus kísérletének maradványa, ámbár nem tudták rendesen beprogramozni. Készítőjét felettébb idegesítette, hogy folyamatosan magyaráz és mindenbe beleüti az orrát, akkor is, ha nem kérik ezt meg tőle. Engedetlen masina - ezt mondjuk alátudom írni. Azt már inkább elhallgatom, hogy az aprító elől én oroztam el, hosszadalmas úton kijárva, hogy ugyan már ne lökjék az aprítóba, nálunk jól ellesz. Egy ilyen mindenest sok mindenre fel tudunk használni. És nem tévedtem. Igaz engedetlen sokszor és tényleg az agyamra tud menni, de szürke lenne a hajó nélküle.
Csendben hallgatom a két alvó beszélgetését. Arcom rezzenetlen, de egy pillanat erejéig elmélázok azon, hogy milyen érzés lehet ez számukra. Ugyanoda lyukadok ki, mint mindig: fogalmam sincs.
Aztán jön a végítélet, Samantha újra kitör, én pedig némán, továbbra is nyugodt pillantással hallgatom. Nem szólok közbe, nem lepődök meg, valójában igaza is van, ezt nekem is be kell látnom.
- A Kapitány utasítása azonban az, hogy teljes körű taggá váljon - még ha számomra sem idilli az állapot. - Valahol pedig el kell kezdeni tanulni is. Nyilván nem a bonyolultabb rendszerek mechanikájában segíthetne - akár villanykörtét is csavarhatna. Bármi megtörténhet, még az is, hogy Samantha alá osztják be segítőnek. De még mielőtt újra kirobbanna a földi amazon, folytatom nyugodt, színtelen hangomon a kifejtést. - Azonban az áram megcsapta a kezét, elkísérem a gyengélkedőre - majd ezután félreállok az elviharzó F8T elől. Utána is kitalálhatjuk, hogy mire lehetne alkalmas egy-egy repülés alkalmával. Nem szokásunk a lábunkat lógatni, s ahogy elnézem ő sem az a típus. Valamivel le kell foglalnunk.
Ezért is fordulok én is kérdőn a férfi felé a főgépész kérdése hallatán. Kissé mégis hátrálok, ahogy a nő elkezd dolgozni. Ha válaszol a kérdésre és megelégszünk mindketten a válasszal lassan búcsúzóra fogom.
- A keze nem néz ki jól, jöjjön utánam - nézek a férfira, az szűk helyen így is alig férünk el hárman. - Samantha, megtenné, hogy tájékoztat később a hajó állapotáról? - inkább utasítom, mint kérdem tőle, ám a leheletnyi átmenet alig érezhető.

_________________
Success is not final, failure is not fatal
 
it is the courage to continue that counts

avatar


Az URS Arkan tisztje

Hozzászólás száma :
304

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #24•• TémanyitásTárgy: Re: Gépház   Vas. Jan. 28, 2018 7:58 pm

Értek én az udvarias határozottságból, mellyel Sam a tudomásomra hozza, lehetőség szerint ne nyúljak legközelebb a rá bízott berendezésekhez. Nem terveztem most sem belenyúlni, de úgy érzékeltem, ha nem cselekszem, akkor nem csupán kétnapnyi munkája lesz a rendszerrel, hanem jóval több, ha egyáltalán idefent meg lehet oldani a szervizelést.
- Semmi kétségem e felől. – egyelőre ez a kis robot jelenti számomra az információ egyetlen hiteles forrását azokról az időkről, melyek az új életem kezdetét és talán a miértekre érkező válaszokat jelentik. Nem tudom, hogy mi módon, de mindenképpen a közelébe kell férkőznöm.
- Ha F8T egy félresikerült prototípus, inkább bele sem gondolok milyen lehet az a társa, amely átmegy a rostán. – pillantásomat a szóban forgó robotról a hadnagyra emelem, miután dióhéjban tudomásunkra hozza kis segítőnk múltját, majd a főgépész szavaira figyelek fel.
- Mivel nem akartam a Consilium kísérleti egere lenni, ezért úgy döntöttem jobb, ha mielőbb távozok még a közelükből is. Az Arkan pedig jó megoldásnak tűnt. – hogy mennyire volt bölcs döntés, illetve jó megoldás, azt majd a közeljövő eldönti, bár úgy vélem, hogy a mellettem álló Katrinanak határozott véleménye van cselekedetemről. Többet egyelőre nem mondok, talán később összefutunk majd valahol és akkor tudunk kicsit kötetlenebbül beszélgetni.
- Nem veszem magamra. – szólok röviden, hangomban nincsen sértődöttség, miért is lenne, igazából abszolút megértem, amit a monológja további részében hallat, fordított helyzetben én magam is meggondolnám, hogy alkalmazom-e újdonsült potyautasunkat, egy ilyen kényes helyen, mint a gépház.
- Katona voltam. A Keleti régió pilótájaként egy bevetés során fogságba kerültem az osztagommal… utána pedig itt ébredtem. – egy pillanatig hezitáltam, ami kiérződik a mondat megbicsaklásából, de mondandóm bővebb kifejtését, mint ahogyan a többi válaszomat is, kicsit későbbre tartogatom Samanthanak.
- Igen, hadnagy! – nem ellenkezek kezeim ellátásának hallatán, hanem úgy döntök a navigátorral tartok. – Jó munkát főgépész! – búcsúzóul még egy biccentést is megejtek, majd szó nélkül követem a tisztet egészen a gyengélkedőig, ahol reményeim szerint elláthatom sérüléseimet.

avatar


Az URS Jola tisztje

Karakterlap :
Titulus :
Közlegény
Tartózkodási hely :
URS Jola
Hozzászólás száma :
125

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #25•• TémanyitásTárgy: Re: Gépház   Hétf. Jan. 29, 2018 7:23 am

Kat, Niko & Sam
Sajnálatos módon valóban egyre több a probléma a hajón, de hogyha végeztem a kommunikációs rendszerrel, akkor az egyészet át fogom nézni, nem számít, hogy mennyi időbe telik majd. De addig is, amíg még itt van dolgom, és társaságom van, némi beszélgetést kezdeményezek, ugyanis Nikolairól nem tudok jelenleg még semmit se, azon kívül, hogy fellógott az Arkanra, így szépen lassan próbálok meg információkat gyűjtenni vele kapcsolatban, és nem hittem volna, hogy Katrinatól is hallhatok majd még valami újat. F8T selejt lenne?
- Nekem úgy tűnik, hogy éppen ezért nem selejt. Egyszerűen különleges. - F8T is idegesen pittyeg párat, így jelezve, hogy nem ért egyet Kat szavaival. Senki se örülne annak, hogyha selejtnek titulálnák, még ez a kis robot sem. De Nikolai szavaira halkan hümmögnöm kell. Fogalmam sincs, hogy milyenek akkor a tökéletesen működő darabok. Szerintem nem jobbak a mi kis robotunknál. Na de térjünk vissza egy kis időre a férfire. Szavaival egyet kell értenem, még akkor is, hogyha ezt most nyíltan nem mondhatom ki, így csak egy apró biccentést kap tőlem, jelezve, hogy értem mindazt, amit mond. A hadnagy kérése viszont meglep, így még szép, hogy kifakadok. Mégis hogy gondolja, hogy egy ismeretlent engedek majd a gépek közelébe? Ez majdnem olyan, mintha Őt kérném meg arra, hogy segítsen... Fogalma se lenne róla, hogy mit kell csinálni, szerintem Nikolai-nak se lenne túl sok.
- Teljes körű taggá, de nem azonnal! - pillantok a nőre kissé szúrós szemekkel, továbbra is kitartva az mellett, amit nemrég mondtam. - De majd ha végeztem a hajó átnézésével, akkor megtanítom pár dologra. Hasznos lehet plusz két kéz. - engedek a tiszt akaratának, hiszen úgyse én döntöm el, hogy ki mit csinál a hajón, én csak egy egyszerű közlegény vagyok, hiába egyben a főgépész. De tényleg nem lehet hátrány két erős kéz, néha nekem is jól jönne, így már most tudom, hogy Nikolai-al valamilyen szinten én fogok foglalkozni. Az pozitívan érint, hogy nem sértődik meg szavaimon. Hmm... mi ketten talán még jóban leszünk. F8T idő közben ismét galibát okoz, így gyorsan megoldom a problémát, miközben még valamit kérdezek a férfitől. Nem ártana tudni, hogy mire képes. Amikor viszont hallom a történetét, kicsit tovább időzök el arcán. Több információt szeretnék tőle, ez látszik rajtam, mégis, érzem Katrinan, hogy a mostani alkalom nem megfelelő a faggatózásra, és félő, hogy veszéyes vizek felé eveznénk. Én se értek egyet a Consilium tetteivel.
- Persze, menjetek csak! És természetesen tájékoztatni foglak! Viszlát! - nem akarom feltartani őket, és akad nekem is bőven dolgom, így pillantok egy rövid időre utánuk, majd végül visszatérek a dolgomhoz. Egy rövid ideig még elgondolkodom a hallottakon, de ez után agyam már teljesen átáll a szerelésre.

//Köszönöm szépen a játékot! *-* //




avatar


Az URS Jola tisztje

Karakterlap :
Tartózkodási hely :
URS Jola fedélzetén
Hozzászólás száma :
198

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #26•• TémanyitásTárgy: Re: Gépház   Pént. Feb. 02, 2018 11:57 am

szabad játéktér

avatar


Alfa és Omega

Titulus :
☆ admiral ☆
Tartózkodási hely :
☆ wherever it's needed ☆
Hozzászólás száma :
429

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #27•• TémanyitásTárgy: Re: Gépház   



Ajánlott tartalom



Vissza az elejére Go down
 

Gépház

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
3 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Volentis 142 – Memento mori :: Volentis 142 FRPG :: A világûr :: Az URS Arkan fedélzetén :: Szerviz fedélzet-
^
ˇ