Belépés
csatlakozz be a játékba!
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Walkie Talkie
a fórum kommunikációs csatornája


Galaktikus feljegyzések
legújabb hősi eposzaink

Statisztika
so many stars shining in the sky

Kasztok Nők ♀ Férfiak ♂
Föld eleműek 2 1
Víz eleműek - -
Tűz eleműek - 1
Levegő eleműek 3 1
Emberek 1 2
Telepesek 1 1
Katonaság 1 1
Flotta 10 13
Consilium - 2
Lázadók 3 1
Összesen 21 23

Stars can't shine
without darkness

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


A legtöbb felhasználó (23 fő) Kedd Jan. 02, 2018 2:01 pm-kor volt itt.

Új téma nyitása   Hozzászólás a témáhozShare | 
 

 Fogalmi kisokos

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
 #1•• TémanyitásTárgy: Fogalmi kisokos   Szomb. Nov. 11, 2017 9:10 pm


Fogalmi kisokos

Ha gondod akadna a szakzsargonnal...

Alvó: Azon 5000 ember egyike, akit még a Föld pusztulása előtt lehibernáltak. Ide nem feltétlenül mindenki önszántából került, a hajóra való elhozatalukat a Consilium is elrendelhette. Fiatalok, jó génekkel ellátottak, okosak, tehetségesek, olyan emberek alkotják, akik a legjobb tulajdonságokkal rendelkeznek, és akikben látták a lehetőséget arra, hogy egy új bolygót benépesítsenek.

Consilium: Az embereket irányító, tíz főből álló tanács megnevezése. Élet és halál urai, ők a hatalom, ők irányítják az emberek hétköznapjait a Volentis űrállomáson, törvényeket hoznak és szankciókat szabnak ki, ha kell.

Fekete pirula: Ahogy a neve is mutatja, fekete színű, hosszúkás kapszula, gyógyszer, ami speciális méregkeveréket tartalmaz. Egy kapszulányi dózis elég hozzá, hogy az illető fájdalommentesen örök álomba merüljön. A Volentis űrállomáson szokták bevetni, a "célzott öngyilkosság" eszköze, illetve erősen ajánlott minden 77. életévét betöltött idős ember számára, ha nem akar csúnyább véget halni.

Ilmin: az Ocan bolygó fővárosa és egyetlen városa egyben.

Kriogenetika: Az anyagok alacsony hőmérsékleten való tanulmányozása.

Krionika: A krionika a görög κρύος (kryos) szóból származik, melynek jelentése jéghideg. A krionika a test (vagy csak a fej) halál utáni lefagyasztása azokra az időkre, amikor talán gyógyíthatóvá válik a halált okozó betegség, s az elhunyt visszatérhet az élők közé. A krionika jelenleg kísérleti orvosi eljárás: a holttesteket krionikus hibernálással lefagyasztják, és felélesztik ha eljön az ideje.

Kriosztázis: A kirosztázis kifejezést az élő biológiai tárgyak reverzibilis megőrzési technológiájának megnevezésére vezették be, amely a clathrate- formázó gáz-halmazállapotú anyagok alkalmazásán alapul, megnövelt hidrosztatikus nyomás és hipotermikus hőmérsékletek mellett. Gyakorlatilag az a fagyott állapot, melyben az emberi testet folyadékban tartósítanak hosszú időre. A hibernáció egyik fajtája.

Ocan: az Új Föld, amit 2624-ben fedeztünk fel. Lakói emberszerű, mégis különleges képességek birtokában álló lények. Az egész bolygó egy hatalmas városból áll. Két Holdja és egy Napja van.

Ocantis: az Ocan bolygó lakói, akik különleges képességek birtokában születnek. Képesek uralni a négy elem közül egyet. Vannak, akikből harcosok, mágusok lesznek, sokan azonban semmit sem kezdenek erejükkel.

Ocantin: az ocantisok által beszélt nyelv, mely teljesen különbözik bármelyik emberi nyelvtől. A kommunikáció a fül mögé beültetett chipen keresztül zajlik, ez a szerkezet az, mely lefordítja a nyelvüket, viszont ez a kiváltság nem mindenkinek adatik meg. A diplomaták és a consilium tagjai részére elérhető, illetve pár embernek a katonai részlegből. Ezen kívül természetesen jó pár olyan embernek, akiket a bolygóra küldtek, vagy épp azoknak, akik sikeresen megbütykölték a saját chipjüket.

Parotoxis: A parotoxis, latin nevén parotitis venenum epidemica, vagy salivitis nervi epidemica, egy rendkívül agresszív és fertőző vírusos betegség, ami elsősorban a nyálmirigyeket támadja meg miközben méreganyag termelésére kényszeríti a szervezetet. A gyerekek mellett a fogékony felnőtteket is megbetegíti. A túlélők élethossziglani immunitást szereznek.

Shravana/Sceptri: az ocantisok vezetője (női/férfi megnevezés), az a nagyhatalmú mágus és harcos, aki rendelkezik mind a négy elem feletti kontrollal (tűz, víz, föld, levegő), és képes kombinálni is őket. Halála után ereje átszáll az általa kiválasztott és megjelölt utódra. Minden száz évben egy uralkodásra alkalmas kiválasztott születik csak. Jelenleg Dou Xiu sceptri uralkodik.

STD: Stardust, a csillagok pora. 2450-ben felfedezett anyag, melyről lényegében még mindig nincs halvány lila gőzünk se, hogy mi is tulajdonképpen. Az URS Jola felvételei szerint akkor kapaszkodott a hajóba, mikor egy igen közeli meteorraj mellett haladt el. A kéken világító és gomolygó gömb tele van energiával, mintha a nap erejének sokszorosát hordozná. Jó pár év kutatómunkájával sikerült annyit megtudnunk, hogy képes szinte mindennel kölcsönhatásba lépni valami módon, és hogy olyan összetevői vannak, melyet nem tudtunk ezidáig beazonosítani. Az azonban bizonyos, hogy összeköttetésbe lehet kapcsolni a gépekkel, és képes arra, hogy a napelemek helyett ez legyen az, mely az energiát szolgáltatja mindenre. A használatából kiindulva lassan fakul, valószínűleg van egy bizonyos élettartama, melyet még nem sikerült megtudnunk hogy hány év is. Arra azonban elegendő volt, hogy mikor a Föld elpusztult, az anyahajót még majd 50 évig kiszolgálja.

ULENN: Ocantine szó. Jelentése az emberi nyelvben nagyjából úgy fordítható le, hogy borzasztó, idegen, embertelen, más. Eredetileg egy régi, több ezer éves legendában tűnik fel, ahol az alvilágból feltörekvő szörnyetegek összefoglaló neve volt ez, kik a szó legszorosabb értelmében letarolnak mindent amerre járnak, és csak sivatagot hagynak maguk után.

Manapság egyre elterjedtebb az emberiséget illetni ezzel a szóval, olyan Ocantisok körében, akik szerint a mi képünkben vált valóra ez a régi-régi dajkamese.

URS Arkan 2600: az anyahajót kísérő két űrhajó egyike, feladata az univerzum bejárása további bolygók felkutatása céljából. Kapitánya: -

URS Jola 2401: az anyahajót kísérő két űrhajó egyike, feladata az univerzum bejárása további bolygók felkutatása céljából. Kapitánya: Ethan 'Crash' Dobrik

URS Volentis 142: az anyahajó, melyen a Föld 1500 túlélője az 5000 alvóval az Ocantis bolygóra érkezett.

Volentis: a játék és az űrállomás neve, amit a megnövekedett helyigény miatt építettek ki, mivel a Volentis 142 már nem volt elegendő az emberek életteréhez.

A topic folyamatosan bővül...

avatar


Alfa és Omega

Titulus :
☆ admiral ☆
Tartózkodási hely :
☆ wherever it's needed ☆
Hozzászólás száma :
429

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 

Fogalmi kisokos

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Volentis 142 – Memento mori :: Valahol az ûrben :: Információs központ-
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához
^
ˇ