Belépés
csatlakozz be a játékba!
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Walkie Talkie
a fórum kommunikációs csatornája


Galaktikus feljegyzések
legújabb hősi eposzaink

Szer. Szept. 16, 2020 11:36 am
Szabad-e zargatni? - Finn & Elaine

Vas. Szept. 13, 2020 12:12 am
Oh, my darling...

Szomb. Szept. 12, 2020 7:35 pm
Vesszőfutás

Szomb. Szept. 12, 2020 11:25 am
Az invázió

Pént. Szept. 11, 2020 11:58 pm
Tűzoltás

Pént. Szept. 11, 2020 9:16 pm
Zetta

Pént. Szept. 11, 2020 3:47 pm
Lámpaoltás - 18. Villámkaland

Pént. Szept. 11, 2020 11:11 am
A másik kapitány

Szer. Szept. 09, 2020 1:14 pm
MIR - Men in red

Szer. Szept. 09, 2020 11:54 am
Szolgálatra jelentkezem III.

Stars can't shine
without darkness

Jelenleg 5 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 5 vendég

Nincs


A legtöbb felhasználó (30 fő) Szer. Szept. 02, 2020 2:41 pm-kor volt itt.
Legaktívabb tagjaink
ebben a hónapban

Ethan 'Crash' Dobrik
Szabályzat Vote_l11Szabályzat Voting12Szabályzat Vote_r11 
Alexandro Azarov
Szabályzat Vote_l11Szabályzat Voting12Szabályzat Vote_r11 
Pressia Hicks
Szabályzat Vote_l11Szabályzat Voting12Szabályzat Vote_r11 
Freya Peterson
Szabályzat Vote_l11Szabályzat Voting12Szabályzat Vote_r11 
Norman Reeves
Szabályzat Vote_l11Szabályzat Voting12Szabályzat Vote_r11 
Adrian Powell
Szabályzat Vote_l11Szabályzat Voting12Szabályzat Vote_r11 
Angelita Harper
Szabályzat Vote_l11Szabályzat Voting12Szabályzat Vote_r11 
Dan Lockley
Szabályzat Vote_l11Szabályzat Voting12Szabályzat Vote_r11 
Faye Pavell
Szabályzat Vote_l11Szabályzat Voting12Szabályzat Vote_r11 
Irina Carter
Szabályzat Vote_l11Szabályzat Voting12Szabályzat Vote_r11 
Szeptember 2020
Hétf.KeddSzer.Csüt.Pént.Szomb.Vas.
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
CalendarCalendar

Share
 

 Szabályzat

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
 #1•• TémanyitásTárgy: Szabályzat   Szabályzat EmptySzomb. Nov. 11, 2017 8:57 pm


Szabályzat

A Szabályzat az oldal Szentírása, pontjai segítenek megismerkedni a fórumon felállított szabályokkal, bevett szokásokkal, viselkedési normákkal és elvárásokkal. A Szabályzat áttanulmányozása és betartása kötelező, nem ismerete nem mentesít a felelősségre vonás alól!

Regisztráció

- Regisztráció előtt ajánlatos átfutni az avatarfoglalót, mely tartalmazza a már lestoppolt play by-ok mellett a foglalt kereszt- és vezetékneveket is. Érdemes egyedi névvel regisztrálni, melyet még senki sem használ.
- Ne regisztrálj ismert személyek, ismert hősök nevével! (Sem a közéleti média (belföldi vagy külföldi), sem pedig könyvek, filmek hősének teljes átültetése nem elfogadott! Ne hozz Kirk kapitányt a Star Trekből, sem Gandalfot A Gyűrűk Urából!) A neved legyen egyedi és kitalált, akkor is, ha a története, személyisége esetleg már létező/mások által kitalált figurára hasonlít.
- Érvényes névvel regisztrálj, a nickneveket kerüld! Ha a regisztráció után meggondolnád magad, lehetőséged van a név megváltoztatására, írj az adminoknak és ők segítenek benne!
- Fontos, hogy létező email címet használj, mert a reagokról, privát üzenetekről kérhetsz értesítést az email címedre, és hidd el, ez jelentősen megkönnyíti a mindennapokat.
- Az avatarképed mérete 200x320 lehet! Ha nem értesz a képszerkesztéshez, szívesen segítünk!


Karakteralkotás

- A karakterlapod megírására saját karakter esetén bármennyi idő a rendelkezésedre áll. A karakterlap sablont ITT találod, a kész vagy félkész előtörténetnek pedig ITT nyiss új témát a karakter nevével.
- Nem foglalunk előre PB-t! Ha egyidőben véletlenül két ugyanolyan pb-vel rendelkező karakter készülne, akkor az kapja a kiszemelt arcot, aki előbb elkészül (és el is fogadjuk). Kérlek, gondoljatok egymásra is, és ha látjátok, hogy valaki már készül egy adott arccal, ne próbáljatok bevágni elé!
- Félkész karakterként nem használhatod az oldal helyszíneit, leszámítva bizonyos topicokat: a kapcsolatkeresőbe írhatsz úgy is, hogy még nincs karakterlapod. Itt kérhetsz segítséget kapcsolataid, ötleteid kiteljesítéséhez.
- Csak azután kezdhetsz játékba, hogy elfogadtuk a karakterlapodat!
- Amennyiben elkészültél a karakterlapoddal, jelezd felénk az adott topicban! (Ne a chatbe írj, mert ott könnyen elkallódhat a jelzésed!) Az adminok is emberek, előfordulhat, hogy nem tudjuk azonnal megnézni a karaktered. Ha 24 órán belül nem fogad el téged senki (és nem kapsz visszajelzést sem), írj nekünk üzenetet!
- Elfogadás után ne felejtsd el használni az avatarfoglalót!
- Kérjük, ne pakold tele túl sok giffel az adatlapodat, mert megnehezíti az oldal betöltését!

Karakterek

- Az igényelhető karakterek típusairól a leírásoknál olvashatsz, ha pedig bármiféle korlátozás lépne életbe, arról itt és a főoldalon is értesítünk.
- Ügyelj az összetett jellemekre! Ne legyen a karaktered szupererős, aki a kisujja pöccintésével legyőz nyolc katonát. Ne legyél halhatatlan, sem sebezhetetlen, mert senki sem az! Ha meglőnek, vérzel és fáj. Vannak rendszeresen harcolós kalandok, ahol elengedheted kissé a képességeidet, de igyekezzetek normális keretek között mozogni!
- Az avatarod alanya csakis hús-vér ember lehet, mégpedig teljesen normális, emberi küllemmel! Nem fogadunk el fantasy vagy rajzolt képeket, festményeket, sem pedig zöld bőrű vagy pikkelyes alanyokat. Az oldalon igényelhető fajok külsőre emberiek, így a saját karaktered arcát is ehhez igazítsd!
- Keresett és canon karakter esetén előzetesen vedd fel a kapcsolatot a hirdetővel, a staffal! Beszéld le az érkezésed a hirdetést kiíró emberrel, hogy tudja, hogy jössz, és hogy egyeztethessétek ötleteiteket. Ha a hirdetőd nincs megelégedve veled, azzal, ahogyan a keresettjét hozod (canonok esetén az adminok), akkor elveheti tőled a karaktert, hogy újra meghirdesse.
-Android karakter regisztrálása esetén feltétlen keresd fel az adminokat. Van lehetőség titkos android karaktert regisztrálni(tehát emberi csoportba írni, mintha halandó lenne) de erről szólnod kell előtte.
- Ha valamilyen oknál fogva nem tudsz huzamosabb ideig reagot írni, írj a Hiányzásnaplóba! Ha szó nélkül eltűnsz, nem tudunk utánad rohangálni: a karaktered inaktivitásra kerül. Kérjük, mindig jelezd a távolmaradásod idejét és okát!

A multi karakterek

- Nem szabjuk meg, hány karaktered lehet, de csak annyit vállalj, amennyivel el is bírsz!
- A multikat nem kötelező egymás előtt felvállalnotok, de az adminoknak mindig jelezd, ha multiznál! (Vagy azáltal, hogy feltünteted az adatlapodon, vagy pedig írj egy pm-et, hogy titkos multit hoznál)
- A főkaraktereden kívül két karaktert korlátozás nélkül hozhatsz. A negyedik karaktert azonban csak akkor alkothatod meg, ha minden meglévő karaktereddel elérted az 50 reagot.
- Az ötödik karakteredhez az kell, hogy a negyedik karaktereddel írj 50 reagot.
- A hatodik karakteredhez az kell, hogy az ötödik karaktereddel írj 50 reagot - és így tovább. A lényeg, hogy a legújabb karaktereddel meglegyen az 50 reag, mielőtt még egyet igényelnél. Ezért is fontos, hogy az adminok tudjanak minden karakteredről!
- Tévedni szabad, csalni nem érdemes - a trükközés szankciója törlés és karakterstop az adott userre.

Természetesen az 50 reagnak mind játékos hozzászolásnak kell lennie!


Inaktivitás

- Keresett, illetve canon karakter esetén a hirdető elveheti/újra meghirdetheti az adott karaktert, ha az adott user 1 hónapja inaktív (azaz nem születnek játéktéri reagok és nem szól, hogy nem tud írni).
- Keresett, illetve canon karakter akkor is visszavehető, ha nem telt le az egy hónap, de a hirdető nem elégedett az adott játékossal akár tempó, akár stílus tekintetében. A döntését mindenképpen köteles indokolni!


A játéktér

- Kérjük, kerüljétek a színes, összetett reagkódokat, mert diziváltás után elüthetnek az új külső színeitől vagy akár olvashatatlanná is válhatnak! Erre valók az oldal alapkódjai, melyek külcsíne külsőváltáskor automatikusan változik és idomul az új színekhez (épp ezért más oldalon nem is működnek!).
- A játéktér korszakokra van bontva, melyek a valós időben, és a fórum időszámításában is 3 hónapig tartanak. Minden korszak nevében benne van a játéktéri évszám, a korszak neve, és mögötte zárójelben a való életbeli évszám, és az évszak, amiben játszódik. Új játékot csak a jelenben(éppen futó korszakban) lehet kezdeni.
-Topic-ot mindenki magának hozhat létre. Minden korszakban megtalálható a témanyitás szabályai és helyszínek topic, ahol ez bővebben ki van fejtve, az éppen elérhető helyszínekkel együtt. Amennyiben nincs kedvedre való helyszín, kérd az adminok segítségét!
- A játéktér használatához elengedhetetlen a világunk ismerete. Az adminoknak nem célja felügyelni minden egyes játékot, de beleolvashatnak mindenbe, ezért kérünk, csak olyasmit játssz ki, ami illeszkedik a világleíráshoz! Ne mesélj sorsfordító eseményeket! (Kisebb csatákat kitalálhattok magatoknak, de pl. ne dőljön el a lázadás sorsa!)
- Ne mozgasd mások karaktereit! Használj inkább feltételes módot. (Pl. ahelyett, hogy leteríti, írd úgy, hogy megpróbálja leteríteni, és ha sikerül/nem sikerül...) továbbá azt se feltételezd, hogy a világ többi szereplője ölbe tett kézzel nézi végig amit csinálsz. Ha például egy marcona fegyveres elé állsz, hogy felolvasd neki "top 10 ok, hogy miért nem mersz agyonlőni engem, bármennyire is primitív vagy" című listádat, feltehetően kár kiírni mind a 10-et.
- Más karakterét engedély nélkül megcsonkítani, megölni tilos.
-Kerüljétek az időparadoxonokat. Ne alakuljon ki olyan helyzet, hogy valaki egy időben két külön helyen van, vagy többször veszti el a szüzességét, esetleg olyan dolgot követ el a múltban, ami valamilyen módon lehetetlenné teszi a jelenbéli eseményeket.
- Nincs minimum vagy maximum szószám a reagoknál, ahogy kötött szám/személy sem. Úgy és annyit írsz, amennyit szeretnél.


Kalandok

- Nagyobb kalandokat az oldal adminjai által kinevezett Mesélők/Kalandmesterek vezényelhetnek le. Ennek témája és megírása, levezetése a Mesélő feladata.
- A fórum világát érintő mérföldkövek, fordulatok mesélése játékosoknak tilos! Lehetőséget adunk mindenkinek, hogy formáljátok és alakítsátok a világot, a cselekményt, de magatoktól ne kezdjetek el ilyeneket játszani. Bízzátok ezt a staff elképzeléseire!
- Kisebb kalandokat azonban lemesélhettek egymásnak. Pl. közös vadászatot, egy elveszett gyermek felkutatását stb. Ezek nem befolyásolják az oldal cselekményszálát, sztorivonalát, ezért ezekhez nem szükséges admini hozzájárulás.
- A fórumon lehetőség van a dobókocka funkció használatára.


Netikett gyorstalpaló

- Kerüljétek a caps lock túlzott használatát, mert SENKI SEM SZERETI, HA KIABÁLNAK VELE! Ha csupa nagy betűvel írsz, olyan, mintha üvöltöznél a másikkal. Ugyanezen alapelvet követve ne használjatok halmozott írásjeleket! Ne ekkora mennyiségben!!!!!!!!! Akkor is hangsúlyossá teheted a mondandód, ha csak kettő, maximum három írásjelet raksz!! Ugye?? Hosszútávon a halmozott írásjelek bosszantóvá válnak, mintha egy beredbullozott energizer nyuszi lenne a karaktered.
- Az obszcén szóhasználat megengedett, de csak a jóízlés határain belül! Törekedj az irodalmi nyelvezetre, a minél választékosabb szókincsre!
- 18+ avagy erotikus tartalmú játékok, brutális, véres játékok és minden egyéb felnőtt tartalom megengedett, amennyiben jelzed a reag elején! Figyelmeztesd az olvasóidat, milyen tartalom vár rájuk a reagban! Ha nagyon polgárpukkasztó a téma, inkább játsszátok ki privát üzenetben!
- Az adott karakter (vagy akár user) szexuális beállítottsága nem képezheti vita vagy gúny tárgyát. Befogadó, de legfőképpen elfogadó közösség vagyunk, fórumunk legfontosabb alapelve a tolerancia. Nyitottak vagyunk homoszexuális, leszbikus, pánszexuális és bármilyen egyéb karakter iránt, szabadon és megkötések nélkül alkothatóak. Kéretik azonban odafigyelni azokra, akik érzékenyebbek az ilyesmire! Akár heteroszexuális a karaktered, akár meleg, mozogjanak a játékok a jóízlés határain belül! Ne dörgöljük mások orra alá (pl. chaten) azt, ami nem feltétlenül érdekli. Legyen ez egy vica-verza dolog: fogadjuk el, hogy valaki szeret meleg karakterekkel játszani és ne ítéljük el érte, de ha ilyen karaktert hozunk, ne erőszakoljuk rá magunkat arra, aki esetleg nem szereti az ilyesmit!
- Kritizálás helyett törekedj tanácsot adni!
- Hisszük, hogy aki szerepjátékra adja a fejét, korától függetlenül értelmes és intelligens ember, épp ezért, ha konfliktusod adódna egy másik játékossal, ne kezdj el rögtön árulkodni! Igyekezzétek egymás közt, békésen lerendezni, hiszen egymással van bajotok. Ha viszont ez nem megy, mert a másik nem elég nyitott, vagy nem sikerül megbeszélnetek a vitás kérdést, írjatok az adminoknak!

A staff értetek van, úgyhogy bármilyen kérdéssel, kéréssel, óhajjal-sóhajjal bátran forduljatok hozzánk! Igyekszünk mindig segíteni, amiben csak tudunk!

Jó játékokat kíván,
a staff

Consilium


Alfa és Omega

Titulus :
☆ admiral ☆
Tartózkodási hely :
☆ wherever it's needed ☆
Hozzászólás száma :
551

Felhasználó profiljának megtekintése
Szabályzat Empty
Vissza az elejére Go down
 

Szabályzat

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Volentis 142  :: Valahol az ûrben :: Információs központ-
^
ˇ