Belépés
csatlakozz be a játékba!
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Walkie Talkie
a fórum kommunikációs csatornája


Galaktikus feljegyzések
legújabb hősi eposzaink

Today at 9:32 am
The Beginnings Azarov & Chen

Szomb. Szept. 19, 2020 8:47 pm
Zetta

Szer. Szept. 16, 2020 11:36 am
Szabad-e zargatni? - Finn & Elaine

Vas. Szept. 13, 2020 12:12 am
Oh, my darling...

Szomb. Szept. 12, 2020 7:35 pm
Vesszőfutás

Szomb. Szept. 12, 2020 11:25 am
Az invázió

Pént. Szept. 11, 2020 11:58 pm
Tűzoltás

Pént. Szept. 11, 2020 3:47 pm
Lámpaoltás - 18. Villámkaland

Pént. Szept. 11, 2020 11:11 am
A másik kapitány

Szer. Szept. 09, 2020 1:14 pm
MIR - Men in red

Stars can't shine
without darkness

Jelenleg 7 felhasználó van itt :: 3 regisztrált, 0 rejtett és 4 vendég :: 2 Bots

Alexandro Azarov, Dan Lockley, Ethan 'Crash' Dobrik


A legtöbb felhasználó (30 fő) Szer. Szept. 02, 2020 2:41 pm-kor volt itt.
Legaktívabb tagjaink
ebben a hónapban

Alexandro Azarov
Az Ocan élőlényei Vote_l11Az Ocan élőlényei Voting12Az Ocan élőlényei Vote_r11 
Ethan 'Crash' Dobrik
Az Ocan élőlényei Vote_l11Az Ocan élőlényei Voting12Az Ocan élőlényei Vote_r11 
Pressia Hicks
Az Ocan élőlényei Vote_l11Az Ocan élőlényei Voting12Az Ocan élőlényei Vote_r11 
Freya Peterson
Az Ocan élőlényei Vote_l11Az Ocan élőlényei Voting12Az Ocan élőlényei Vote_r11 
Norman Reeves
Az Ocan élőlényei Vote_l11Az Ocan élőlényei Voting12Az Ocan élőlényei Vote_r11 
Adrian Powell
Az Ocan élőlényei Vote_l11Az Ocan élőlényei Voting12Az Ocan élőlényei Vote_r11 
Jeong-suk Hwan
Az Ocan élőlényei Vote_l11Az Ocan élőlényei Voting12Az Ocan élőlényei Vote_r11 
Angelita Harper
Az Ocan élőlényei Vote_l11Az Ocan élőlényei Voting12Az Ocan élőlényei Vote_r11 
Dan Lockley
Az Ocan élőlényei Vote_l11Az Ocan élőlényei Voting12Az Ocan élőlényei Vote_r11 
Faye Pavell
Az Ocan élőlényei Vote_l11Az Ocan élőlényei Voting12Az Ocan élőlényei Vote_r11 
Szeptember 2020
Hétf.KeddSzer.Csüt.Pént.Szomb.Vas.
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
CalendarCalendar

Share
 

 Az Ocan élőlényei

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
 #1•• TémanyitásTárgy: Az Ocan élőlényei   Az Ocan élőlényei EmptyPént. Júl. 06, 2018 8:48 am

Az Ocan egy új, idegen, és gyakran furcsa bolygó, legalábbis az emberiség számára. Mivel lakói viszonylagos harmóniában élnek a környezetükkel, ezért az élővilág gazdag, és sokszínű, tele olyan csúcsragadozókkal, akik a Földön esélyt sem kaptak volna tőlünk az életre.
Az alábbi lista azokat a lényeket gyűjti össze, akikkel az emberiségnek volt már alkalma összefutni a bolygón. Természetesen a lista korán sem teljes, bármely erdőben, vagy barlang mélyén előfordulhatnak bizarr egyedi mutánsok, vagy akár egész eddig ismeretlen fajok. Ha valaki új élőlényt fedezne fel (mesélne be) az mindenképpen jelezze nekünk.

A leírásokért köszönet @Sabrina Steelenek.

Csőrös zöldfutó
Hossza: Farkával együtt 3 méter körül
Marmagasság: 1,5 méter
Magasság: 2 méter
Súly: 500-600 kg
Színfajták: Ismert színváltozatai között van a zöld csíkos, kék-fehér csíkos, fekete-szürke csíkos, és narancs-vörös csíkos. Alhasuk minden változatnál fehér. Lábaik változattól függetlenül barna átmenetesek. A nőstények fakóbbak a hímeknél.
Életmód: Omnivore. Alapvetően nővényevők, ez látszik csőrös fejükön is, de nem vetik meg a húst sem, ezért nyelvük fűrészesre fejlődött. Növények közül szinte mindent megesznek, csordáik gyakran dézsmálják meg a telepesek ültetvényeit, kisebb-nagyobb károkat okozva. Kíváncsi természetű állatok, de veszély érzésére támadhatnak lábaikon lévő karmaikkal, illetve meneküléskor és párzási időszakban akár a tüskévé fejlődött, hátra nyúló ujjukkal is. Egy példány élete, megfelelő körülmények között akár 100 év is lehet. A nőstények agresszívabbak, főleg, ha borjuk van. Elevenszülők, és csak egy borjú születik, azt 5 évig nevelik, ami ezután leválik az anyáról.
Füves síkokon, dombságokon találhatóak meg. Testük csupa izom, így rendkívül sokáig tudnak futni, bár nem túl nagy sebességgel.
Felhasználhatósága: Mérete, ereje és kitartása miatt remek igásállat. Jó körülmények között nevelve hűséges társ. Fenntartása nem drága, húsa ehető és finom.


Kristályhátú quadrocus
Hossza: Farokkal együtt 2,5 méter
Marmagasság: 1 méter
Magasság: 1,9 méter
Súly: 300 kg
Színfajták: Egyféle színváltozat ismert. A nőstény nehezen megkülönböztethető a hímtől. Hátuk kékesszürke, hasuk piszkosfehér.
Életmód: Herbivore. Teljes mértékben növényevők. Növények közül is főleg mohát fogyasztanak a sziklás hegyoldalakban. Lábuk tökéletesen alkalmazkodott ahhoz, hogy a sziklákon, meredek hegyoldalban manőverezzenek. A kristályszerű képződmények a hátukon a rejtőzést segítik. Magányosan élnek, párzási időszakban a gyorsabb győz. Elevenszülők. A nőstények több borjat is nevelhetnek, és ezt többnyire egyedül teszik, másfél évig. Egy quadrocus megfelelő körülmények között tartva 90 évig is élhet. Félénk állatok.
Felhasználhatósága: Könnyedsége és karcsú alkata miatt, sík, vagy lankás terepen a quadrocus nagyon jó és gyors futó, végsebessége akár a 90 km/órát is elérheti, akadálymentes sík terepen. Hátasállatnak használják, hiszen életmódjuk miatt tökéletesen közlekednek meredek hegyeken át is. Emiatt nem ajánlott a fogságban nevelésük, hanem befogni és betörni szokták őket. Tartásuk költséges kissé, mert minden párzás alkalmával el szokták engedni őket, hogy a következő generációt a sziklákon nevelhessék. A befogásuk körülményes, emiatt drága jószágok. Húsuk ehető, de nem túl finom.Rózsaköves taposó
Hossza: Farkával együtt meghaladhatja a 6 métert
Marmagasság: 1 méter
Magasság: 3 méter
Súly: 1 tonna
Színfajták: Egyféle színváltozata van, és az a földbarna.
Életmód: Carnivore. A hatalmas termetű élőlény hat lábbal áll a földön. Emberi nevét ezek formájáról kapta, lábfejei olyanok, mintha csak taposásra készültek volna. Sziklás, kopár, földes helyeken él, és nem túl gyakori látvány. Tökéletesen beleolvad a környezetébe, ha elfekszik és összehúzza magát. Prédájára így vár, hogy közelebb érjen hozzá, aztán farkát hirtelen lendítve leüti, jobb esetben egyből meg is öli az állatot, amit aztán elfogyaszt. Hetente kétszer eszik. Bármilyen mozgó dologra, amely megközelíti, rátámad. Hímnős. Peteszerű tojásokat rak le párzási időszakban, amelyet az állat önmaga termékenyít meg és hagy magára. A kikelő utódok kis része éli túl. Egy példány megfelelő körülmények között 50 évig is elélhet.
Felhasználhatósága: Nincs. Túl vad és buta ahhoz, hogy bármire meglehessen tanítani.Jégmadár
Szárnyfesztávolság: 2,4 méter
Marmagasság: -
Magasság: 1 méter
Súly: 6 kg
Színfajták: Kék és fehér színváltozatok ismertek. A nőstény színe mindig élénkebb.
Életmód: Carnivore. Hegyek jeges magaslataiban vadászik. Hidegben és szélben érzi jól magát, kisebb, vagy nagyobb élőlényekre vadászik. Fészekrakási időszakban jön csak lejjebb a hegyekben, hogy a melegebb környezetben könnyen ki tudja kelteni az akár öt tojásból álló fiókahadat. Örömmel költözik ocantisok és emberek környékére, mert így mindig talál táplálékot. Párt egy életre választ magának. A fiókákat fél évig neveli. Megfelelő körülmények között 17 évig is élhet egy példány.
Felhasználhatósága: A hegyekben maradva idomítható, és fogságban nevelhető.Mohás Kővakond
Hossza: -
Marmagasság: -
Magasság: 0,5 méter
Súly: 20 kg
Színfajták: Szürke és barna változata ismert. A nőstények nehezen megkülönböztethetőek a hímektől.
Életmód: Monofág. Csak és kizárólag szarvasférget (lsd lentebb) eszik. A vakond, nevéhez hűen a földben félig, vagy teljesen elásva vár, testéből nyálkás kukacszerű nyúlványok állnak ki, amelyeket finoman tud mozgatni. Illatuk préda állatát vonzza oda, ám a nyálka idegmérget tartalmaz. Ha a szarvasféreg ráharapott a csalira, a bénulás miatt a vakond könnyen elfogyasztja. Az állat egyébként teljesen vak. A földben kiválóan ásva halad, a csalinyúlványaival érzékeli környezetét is. Körülbelül 13 évig élnek.
Felhasználhatósága: Féregnyúlványairól a bénító váladékot felhasználhatják. Fogyasztásra nem alkalmas a húsa.

Sziklahátú vízpöröly
Hossza: 60 méter
Marmagasság: -
Magasság: 20 méter
Súly: 260 tonna
Színfajták: Egyféle variációja ismert.
Életmód: Carnivore. A leviatán méretű vízi élőlény a tengerek réme. A hatalmas élőlény szinte kizárólag csak a nagy nyomású, mély vízben él. Élettartama ismeretlen. Valószínűleg elevenszülő. Ha a felszín közelébe jön, a kisebb élőlények nem érdeklik, de nagyobb hajókat már megtámadhat. Hátán lévő, sziklás kinézetű, foszforeszkáló tüskéivel akár 10 km-es rádiuszban le tudja "tapogatni" a környezetét, hogy bemérje áldozatát. Étrendjét nagyobb halcsoportok és a neonrája (lsd lentebb) teszi ki. Ha nem sikerült élelemhez jutniuk, gyakran egymást is megtámadják, vagy dögöt esznek.
Felhasználhatósága: Nincs.

Szárazföldi piranha
Hossza: 10 cm
Marmagasság: 5 cm
Magasság: 20 cm
Súly: 50 dkg
Színfajták: Egyféle ismert. Hátuk fekete, hasuk vörös.
Életmód: Carnivore. Ők Ocan takarítói. Mindenféle dögöt megesznek. Már az egynapos, friss hullát is megérzik különösen érzékeny, szőrszálszerű szenzoraikkal, nagyjából egy km távolságból. Csapatosan gyűlnek oda a  tetemre, egymás között viaskodva habzsolják be. A tetemek, az ő munkájuk nyomán hamar eltűnnek, mert tömegük százszorosát is képesek elfogyasztani, gyors emésztésük miatt. Egyáltalán nem vadásznak. Általában nagyobb ragadozókat követnek és a maradékot zabálják fel. Rendkívül gyorsan szaporodnak, ehhez mérten alig 4-5 évig él egy példány.
Felhasználhatósága: Nem ismert. Húsa mérgező.
Neonrája
"Szárnyfesztávolság": 30 méter
Marmagasság: -
Magasság: 10 méter
Súly: 40 tonna
Színfajták: Egyféle ismert belőle, az pedig a fekete.
Életmód: Oligofág. A hatalmas méretű élőlény főleg kisebb halakat, apró, vízben élő rákokat, krilleket eszik, akár csak a régi Föld bálnái. Barátságos, nyugodt állat, főleg a vízpörölyök zsákmányállata. Nevét arról a foszforeszkáló csíkról kapta, amelyet maga után húz és amellyel egymás között kommunikálnak a faj példányai. Ennek a színeit tudja változtatni. Élethossza és párzási módja ismeretlen, olyankor a mélyebb, sötét vizekbe úszik le. Egyetlen védekezési képessége a vízpöröly ellen, hogy bőrét képes egy ideig elektromossá tenni.
Felhasználhatósága: Húsa tápértéke nagyon magas, de vadászni, halászni elég körülményes, és félő, hogy a csúcsragadozót is odavonzza.

Laposhátú csupaszáj
Hossza: 15 méter
Marmagasság: 1 méter
Magasság: 1,5 méter
Súly: 250 kg
Színfajták: Kék és zöld változatai ismertek. Hasa minden esetben fehér.
Életmód: Carnivore. A csupaszáj egyaránt él tengerek és folyók partjain. Rendkívül jó úszó, de rövid távon a földön is veszélyes tud lenni. Háromszög alakú pofája több száz fogat rejt, amelyek a torka felé merednek, ezzel is segítve az elejtett zsákmány megtartását és megevését. A vízpartokon, félig az iszapban megbújva vár, és a közelmerészkedő halakat, vagy állatokat válogatás nélkül lerántja a vízbe, hogy ott belefojtsa őket. Csak ezután lát neki a lakomázásnak. Tojásokkal szaporodik, amiket a hím nevel kikelés után. 1,5 évig. 50 évig is élhetnek.
Felhasználhatósága: Dörzsölő felületű bőrüket szokták felhasználni változatos módon az ocantisok

Kaszalábú gyíkrém
Hossza: 4 méter
Marmagasság: 1,5 méter
Magasság: 2,5 méter
Súly: 178 kg
Színfajták: Egyféle ismert, az pedig sápadt, fakó barna, kék csíkokkal.
Életmód: Carnivore. Az erdők nappali réme. Hat lába van, ebből négy kisebb mellkasánál helyezkedik el, azokkal kapja el áldozatait. A maradék két lába nagyobb és fejlettebb, futásra van kitalálva. Akár 70 km/h-val is képes szaladni sík terepen, de főleg erdőkben él. Rendkívül ügyesen manőverezik a fák és bokrok között, jó ugró, amellyel szinte minden élőlényt veszélyeztetni tud. Magassága miatt feje lefelé hajló, elkapott áldozatainak fejét, nyakát harapja le, vagy át. Szemei állkapcsa alján helyezkednek el sorban, látása így oldalra és lefelé fókuszál főleg, de sokaságuk miatt nincs vakfoltja. Rendkívül agresszív és sokáig él, bár pontos adatok nincsenek róla. Mindig csak magányosan látták, az utódokat a szülők együtt nevelik egy ideig. Agresszívak és territoriálisak. Lábaik alatt általában tucatjával futkosnak a szárazföldi piranhák (lsd fentebb).
Felhasználhatósága: Nincs. Túl veszélyes megközelíteni is.

Földtúró szarvasféreg
Hossza: 30 cm
Marmagasság: -
Magasság: 10 cm
Súly: 50 dkg
Színfajták: Sárga, barna, zöld, fekete, és néha még vörös színváltozatot is találni.
Életmód: Polifág. Egyfajta parazita, amely egyaránt eszik férgeket és növények gyökereit. Emiatt rendkívül nagy károkat tud okozni, ha néhány példánya beszabadul egy ültetvényre. Életideje elég rövid, csupán fél évig él, azonban egy nőstény egy párzási időszak után akár 100-150 petét is lerakhat. A természetben a kővakondok természetes zsákmányállatai. A földben él, abban fúr magának alagutakat.
Felhasználhatósága: Nincs, ellenben rendkívül kártékony.

Ugró jeti
Hossza: -
Marmagasság: 5 méter
Magasság: 7 méter
Súly: 190 kg
Színfajták: Csak a fehér ismert.
Életmód: Carnivore. A magas, havas hegycsúcsok ragadozója. Minden, kutyánál nagyobb élőlény megtámad. Nevét vadásztechnikájáról kapta: egy magasabb hódombról les és vár az áldozatára. Amennyiben azt meglátja, megvárja, vagy követi, míg elég közel nem ért hozzá. Az elég közel jelenesetben akár 20-30 méter is lehet, ugyan is az ugró jeti nevetségesen nagy távolságokat is képes átugrani. Zsákmányát így tulajdonképpen a földbe döngöli érkezéskor, azonnal halálra ítélve azt. Az ocantisok jégmaadarakat (lsd fentebb) használnak, hogy felfedjék a veszélyt. Egy ugró jeti idális körülmények között akár 70 évig is élhet. Elevenszülő, párzási időszak alatt extra veszélyes és territoriális, de érdekes módon, mikor lekölykedzik, az anya békésebb lesz és nem támad, csak ha elkerülhetetlen a kölykök védelmében. A hím agressziója ezen időszak alatt is változatlan, segít a nősténynek nevelni azt az 1-2 csemetét.
Felhasználhatósága: Meleg bundája tökéletes védelem a hegyi fagyok legrosszabbika ellen is. Takaró, vagy kabát formájában szokták használni az ocantisok, illetve a tanácsosnék és esetleg magas rangú tisztfeleségek tehetik rá a kezüket egy-egy szőrmebundára. Befogni nem érdemes, mert fogság alatt depressziós lesz és végez magával.

Bagolyfejű majom
Hossza: 1,5 méter
Marmagasság: 50cm
Magasság: 1 méter
Súly: 30 kg
Színfajták: Csak a tollainak színeiben találtak változatokat. Ezek lehetnek sötétkékek, feketék, vagy barnák. A nőstények minden esetben fakóbbak.
Életmód: Carnivore. Szárazföldi piranhák teszik ki főbb táplálékát, így mindig látni dögök felett üldögélni a faágakon. Nem túl jó repülő, szárnyai hamar elfáradnak, így gyakran látni a földön futni, vagy a fákon mászni. Koponyájából egy hátranyúló szarv áll ki, amelyek a ragadozók ellen van. Ideális körülmények között 30-45 évig él. A fiatalabb egyedek akár csoportokba is verődhetnek, de ez az idősebb példányokra nem jellemző.
Felhasználhatósága: Nem ismert. Házi kedvencként tartható, mert könnyen befogható és hozzászoktatható a civilizációhoz. Ilyenek miatt egyébként már az ocantisok falvai környékén találni belőlük sokat.

Tülkös arcmaró
Hossza: Farkával együtt 2,5 méter
Marmagasság: 1 méter
Magasság: 1,5 méter
Súly: 50 kg
Színfajták: Zöld és szürke
Életmód: Carnivore. A hegyoldalak és hegyi fennsíkok lakója. Egyszerre pikkelyes és szőrös, pofája már-már arcszerű, ami miatt elég riasztó a külseje. Mancsain karmok találhatóak, ezekkel támad és ragadja meg az áldozatát; főleg quadrocusokat (lsd fentebb) és hegyi juhot (lsd lentebb) eszik. 70 évig is elélhet, falkákban vadászik. Egy falkában két hím és általában kettő, vagy három nőstény van. Párzási időszakban az alfahím párzik, a nőstények pedig 2-3 kölyköt szülnek. Mozgásra, prédára agresszív.  táborőrzőként előfordulhat ocantisoknál és a telepesek is próbálkoznak velük.

Hegyi juh
Hossza: 1 m
Marmagasság: 40 cm
Magasság: 1,3 m
Súly: 65 kg
Színfajták: Barna-fehér, fehér, és barna változatai ismertek.
Életmód: Herbivore. Bármilyen növényt megeszik. Szinte minden éghajlaton látták már valamilyen formában. A havasokban fehér példányai, a síkságokon barna fajtái találhatóak. Egyaránt vadja a jetinek (lsd fentebb) és az arcmarónak (lsd fentebb) is. Csoportosan él a hegyi fennsíkokon. A sziklákon nem annyira ügyes, mint a quadrocus, de jól megél azon a területen. 40 évig is élhet egy példánya ideális körülmények között. Elevenszülő, párzási időszak esetén a hímek a tülkeik méretével és hangos "énekükkel" próbálják elcsábítani a nőstényt.
Felhasználhatósága: Húsuk, bundájuk, és tejük miatt tartják a telepesek, de előfordul egy-két magasabban, a hegyek közelében táborozó ocantis faluban is.

Földparazita
Hossza: Farokkal együtt 2 m
Marmagasság: 30 cm
Magasság: 60 cm
Súly: 0. 7kg
Színfajták: Csak szürkésbarna színük ismert.
Életmód: Carnivore.  Elnevezését vadászati módjáról kapta. Beássa magát a földbe merőlegesen, csak a szája van kint. Amint a közelébe ér egy zsákmányállat, arra hirtelen ugrik ki és ragadja meg, majd húzza be a földbe, az odújába. A földben egyébként nem tud közlekedni, ha valami miatt nem lett biztonságos a hely, ahol "él", elhagyja a lyukat és máshol újat fúr magának. Hímnős, petékkel szaporodik, amelyeket magának is meg tud termékenyíteni.
Felhasználhatósága:

Peadfly
Tündérszúnyog
Szárnyfesztávolság: 15 cm
Marmagasság: -
Magasság: 6-8cm
Súly: 30 gramm
Színfajták: Csak fehér változata ismert.
Életmód: Monofág. Csak és kizárólag más élőlények bőrére kirakódott sót eszik. A fura, humanoid alkatú, apró élőlény alig érzékelhető súllyal száll rá tulajdonképpen bármilyen élőlényre, amelynek nincs szőre, hogy testéről lenyalogassa a sót. Kárt nem tesz semmiben. Prédaállatnak nem alkalmas, de szépsége miatt a telepesek kedvelik őket. Éjszaka fehéren foszforeszkálnak.
Felhasználhatósága: Befogva nem túl hasznosak, azonban éjszaka, a sötét erdőben járva felfedhetik a veszélyes ragadozókat.


Kerek fülű kékhiúz
Hossza: Farkával együtt 90 cm
Marmagasság: 40 cm
Magasság: 60 cm
Súly: 20 kg
Színfajták: Csak kék fajtája ismert.
Életmód: Carnivore. A kékhiúz a földi macskafélékre hasonlít. Éjszakai állat, az egyik legkiválóbb vadász az Ocanon. piranhák, és tündérszúnyogok (lsd fentebb) és békacsirkék (lsd lentebb) teszik ki táplálékát. Ők képesek még a mérgező, vagy rohadt húst megemészteni. Dögöt is esznek, ha éppen találnak, a zöldfutók tetemeinek gyakori fektakarítói is ők. Képesek bundájuk színét a füves környezethez igazítani, így szinte láthatatlanok lesznek élőhelyükön. Rendkívül félénkek, nappal az ösvényektől félreeső helyeken alszanak, a környezetükbe olvadva. Fülük elég jó, könnyen meghallják még a legjobban settenkedő ocantist is. Kis családokban élnek, de minden éjjel csak az egyikőjük vadászik. A nőstények elevenszülők, és akár öt kölyköt is nemzhetnek. Nagyjából 30-40 évig élnek
Felhasználhatósága: Befogásuk szinte lehetetlen feladat, de csak szinte. Az elfogott egyedek gyorsan hozzászoktathatóak a falusi környezethez.  

Rémfarkas
Hossza: 1,5 m
Marmagasság: 80 cm
Magasság: 1 m
Súly: 75 kg
Színfajták: Fehér, szürke, barna.
Életmód: Carnivore. Ha azt hitted, hogy a kaszalábú gyíkrém legnagyobb gondod az erdőben, el kell, hogy keserítselek. A rémfarkas az előbb említett csúnyaság riválisa, de a füves dombokon és pusztákon is látták már őket. A farkasszerű lény hasonlóan a kékhiúzhoz tudja a bundája színét változtatni, ám csak feketére, ekkor fehéren izzó szemei is kékre változnak. Éjjel és nappal egyaránt vadászik, méghozzá elég nagy falkában. Egy falka lehet akár 10 egyedből álló is, amelyet mindig egy nőstény vezet. Rendkívül intelligens vadászok, gyakorta szemük színét és foszforeszkálását használják fel az áldozatok magukhoz csábítására. Állkapcsuk brutális erővel bír, kitartóak és fent tudják tartani az iramot egy csőrös zöldfutóval (lsd fentebb) is, amely gyakori zsákmányállatuk. Kb 50-70 évig élnek. Emberre, ocantisra egyaránt veszélyes.
Felhasználhatósága: Mivel mindig falkában járnak, rendkívül nehéz őket befogni, ráadásul a leellett nőstények mellett mindig van egy "testőr", így a kölyköket sem könnyű eltulajdonítani. Nem ismert fogságban nevelt egyed.  

Méregképû sárkány
Hossza: 50-60 m
Marmagasság: 30 m
Magasság: 40 m
Súly: Változó
Színfajták: Méregzöld, fehér és szürke.
Életmód: Carnivore. A hegyek királya, vagy inkább zsarnoka. A hatalmas gyíkszerű lény plusz két végtaggal, hátából kiálló két szárnnyal rendelkezik, és ez a hegyek kiváló ragadozójává teszi. Kéthetente eszik, és ugró jetire (lsd fentebb) vadásznak. A náluk kisebb lényeket ritkán támadják meg, legalább is étkezés szempontjából... Ugyan is rendkívül agresszívek és territoriálisak, ha valaki csak véletlenül is egy lépéssel beljebb kerül területére, akkor azt gondolkodás nélkül megtámadja. Képesek mérget köpni. Élethosszuk több száz év is lehet, általában 50 évenként nemzenek egy fiókát, amelyet a szülők ketten nevelnek 10 évig.
Felhasználhatósága: Nincs, nem is ajánlott a közelébe menni. Ugyanakkor, húsvétkor néha iderejtjük a tojást. Az Ocan élőlényei 5M9JyWT

Kaszalábú síkrém
Hossza: Nincs pontos adat
Marmagasság: Nincs pontos adat
Magasság: Nincs pontos adat
Súly: Nincs pontos adat
Színfajták: Nincs pontos adat, eddig csak fekete színűt láttak.
Életmód: Carnivore. A kaszalábú síkrém erdőbéli rokonához híven csúcsragadozó, csak éppen a síkságokban és sivatagos éghajlatokon. Az adatok azért hiányosak, mert közelről sose látták még ezt a lényt, legalább is úgy, hogy mesélni tudjanak róla. Futásra született, kitartóan képes a 170 km/h-át tartani így konkrétan képes bárkit és bármit levadászni. Nem tudni meddig él, kiváló szaglása miatt túl nehéz és veszélyes megfigyelni.
Felhasználhatósága: Nincs, kerülendő lény.

Hegyteknős
Hossza: 50 m
Marmagasság: 30 m
Magasság: 32 m
Súly: 380 tonna körül
Színfajták: Földbarna
Életmód: Geofág. Ez a megtermett óriás nem csak úgy néz ki, mint egy hegy, de igazából azt is eszik. Az vagy, amit megeszel, szokás mondani. Nála ez szó szerint értendő. Több száz évig elél. Étkezési szokásai miatt dombságok és hegyek alakítója. Ritka egyébként alig látni őket az Ocan felszínén. Hímnősek, egy tojást raknak le és ássák a földbe majd a kikelő kölyök szó szerint kieszi magát a föld alól. Ezután nagyjából, 50 évig együtt vándorolnak, majd elválnak. Békés teremtmények, nem vadásznak rájuk, így ők se bántanak mást. Réges-régen még a seretonok (lsd fentebb) zsákmányállata volt, ma már más éghajlaton élnek.
Felhasználhatósága: Az elpusztult állat tüskés, óriási páncélját házként is szokták használni az ocantisok, sőt, egy lázadó csoport egy néhány teknőből álló fennsíkon táborozik az év nagy részében.

Galléros békacsirke
Hossza: 25 cm
Marmagasság: 30 cm
Magasság: 40 cm
Súly: 5 kg
Színfajták: Csak a gallérjuk színe szokott változni, az pedig sárga hím esetén és vörös nőstényeknél.
Életmód: Insectivore. tündérszúnyoggal (lsd fentebb) és sok más rovarral táplálkozik. Bőre folyamatosan izzadságot termel, hogy a prédáit magához csalja. 20-25 évig is elél egy példány. Rendkívül gyorsan szaporodik, áttetsző, gömb alakú tojásokkal, amelyekből lerakhat akár egy tucatot is. A hím külsőleg termékenyíti meg tojásokat, amikből aztán kikelnek a fiókák. Amíg el nem érik a szaporodóképességhez szükséges kort, együtt maradnak. Egy csirkecsoportban akár egyszerre három vagy négy generáció is lehet. Szinte az összes ragadozó zsákmányállata.
Felhasználhatósága: Húsa és tojása miatt a telepesek tenyésztik és vadásszák is.

Szivárványmaki
Hossza: Farkával együtt 30 cm
Marmagasság: -
Magasság: 10 cm
Súly: 5-10 dkg
Színfajták: Mindenféle színben előfordulnak
Életmód: Herbivore. Leveleket, gombákat és gyümölcsöket esznek. Lassú, kíváncsi és aranyos élőlények, amíg veszélyt nem érzékelnek. Egy sor hegyes foguk van, amiken keresztül egy harapással képesek irritációt okozó mérget juttatni a bőr alá. Nem életveszélyes, de égető és viszkető érzést hagy maga után órákig a harapásuk. Elevenszülők, nagyjából 10 évig élnek és a kölyköt együtt nevelik 1 évig.
Felhasználhatósága: Háziállatként tartható, de nincs egyéb haszna.Szivárványszarvas yalk
Hossza: 4 m farokkal együtt
Marmagasság: 60 cm
Magasság: 2 m
Súly: 300 kg
Színfajták: Barna színű változat ismert, a nőstény világosabb
Életmód: Herbivore. Füvet és leveleket eszik. Nevét hatalmas, csavart, szivárványos szarvairól kapta. Szinte bármilyen környezetben megél. Zömök testű, nem jó futó, viszont meglehetősen erős. Egy példány akár 80 évig is élhet. Csoportosan élnek, nyájakban. Egy hím szokott a nyáj élén állni.
Felhasználhatósága: Bundája, teje és ereje miatt mezőgazdaságban használható.Fénylőhasú fülesgyík
Hossza: 10 cm
Marmagasság: 3 cm
Magasság: 6 cm
Súly: 5 dkg
Színfajták: Zöld, ezüst és barna színárnyalatai ismertek. A nőstények élénkebbek.
Életmód: Geofág. Hasonlóan a hegyteknőshöz, a fülesgyík sem eszik organikus dolgokat. Ő ellenben nem földet, hanem az ocant gazdagon beterítő kristályokat eszi. Ezekre fénylő hasával talál rá, mert különleges színkibocsátása miatt a különleges kristály fényleni fog alatta. Párzási időszakban nem esznek, a hímek megverekednek a nőstényekért. Tojással szaporodnak, amelyből egyszerre egy tucatot tesz le a nőstény. 30 évig élhetnek.
Felhasználhatósága: Az értékes kristályok és ékkövek felkutatására használják.
Elum
Hossza: 2,5 méter
Marmagasság: 1,8 méter
Magasság: 2 méter
Súly: 110 kg
Színfajták: A barna szín minden árnyalata.
Életmód: Harbivore. Békés, együgyű állat, kit csupán a természet gyümölcseinek elfogyasztása érdekel, és az, hogy távol tartsa magát a ragadozóktól, és azok áldozataitól. Képes több méteres ugrásokra, és egy felnőtt emberrel a nyakában is simán fel tud gyorsulni 30 km/óra sebességre.
Intelligenciája sokat vitatott téma. Sajnos minden igyekezete ellenére sem tudja időben kiszúrni ellenségeit, sem pedig elfutni előlük, ezért a természetben mindig az emberek, vagy a bennszülöttek körül tanyáznak.
Felhasználhatósága: Húsa emberi fogyasztásra alkalmatlan, azonban furcsa módon zokszó nélkül hagyja, hogy a hátára üljenek, és meglovagolják. Magától arra szalad, amerre a "lovasa" dől, új dolgokat viszont képtelenség megtanítani neki.

 


[/center]

Ethan 'Crash' Dobrik

Online
Az URS Jola kapitánya

Karakterlap :
Az Ocan élőlényei 2019-09-05
Titulus :
Captain Crash
Tartózkodási hely :
URS Jola
Hozzászólás száma :
914

Felhasználó profiljának megtekintése
Az Ocan élőlényei Empty
Vissza az elejére Go down
 

Az Ocan élőlényei

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Volentis 142  :: Valahol az ûrben :: Információs központ-
^
ˇ