Belépés
csatlakozz be a játékba!
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Walkie Talkie
a fórum kommunikációs csatornája


Galaktikus feljegyzések
legújabb hősi eposzaink

Today at 8:11 pm
The Beginnings Azarov & Chen

Szomb. Szept. 19, 2020 8:47 pm
Zetta

Szer. Szept. 16, 2020 11:36 am
Szabad-e zargatni? - Finn & Elaine

Vas. Szept. 13, 2020 12:12 am
Oh, my darling...

Szomb. Szept. 12, 2020 7:35 pm
Vesszőfutás

Szomb. Szept. 12, 2020 11:25 am
Az invázió

Pént. Szept. 11, 2020 11:58 pm
Tűzoltás

Pént. Szept. 11, 2020 3:47 pm
Lámpaoltás - 18. Villámkaland

Pént. Szept. 11, 2020 11:11 am
A másik kapitány

Szer. Szept. 09, 2020 1:14 pm
MIR - Men in red

Stars can't shine
without darkness

Jelenleg 7 felhasználó van itt :: 2 regisztrált, 0 rejtett és 5 vendég :: 1 Bot

Alexandro Azarov, Jeong-suk Hwan


A legtöbb felhasználó (30 fő) Szer. Szept. 02, 2020 2:41 pm-kor volt itt.
Legaktívabb tagjaink
ebben a hónapban

Alexandro Azarov
Fajok adatbázisa: Androidok Vote_l11Fajok adatbázisa: Androidok Voting12Fajok adatbázisa: Androidok Vote_r11 
Ethan 'Crash' Dobrik
Fajok adatbázisa: Androidok Vote_l11Fajok adatbázisa: Androidok Voting12Fajok adatbázisa: Androidok Vote_r11 
Pressia Hicks
Fajok adatbázisa: Androidok Vote_l11Fajok adatbázisa: Androidok Voting12Fajok adatbázisa: Androidok Vote_r11 
Freya Peterson
Fajok adatbázisa: Androidok Vote_l11Fajok adatbázisa: Androidok Voting12Fajok adatbázisa: Androidok Vote_r11 
Adrian Powell
Fajok adatbázisa: Androidok Vote_l11Fajok adatbázisa: Androidok Voting12Fajok adatbázisa: Androidok Vote_r11 
Jeong-suk Hwan
Fajok adatbázisa: Androidok Vote_l11Fajok adatbázisa: Androidok Voting12Fajok adatbázisa: Androidok Vote_r11 
Angelita Harper
Fajok adatbázisa: Androidok Vote_l11Fajok adatbázisa: Androidok Voting12Fajok adatbázisa: Androidok Vote_r11 
Dan Lockley
Fajok adatbázisa: Androidok Vote_l11Fajok adatbázisa: Androidok Voting12Fajok adatbázisa: Androidok Vote_r11 
Norman Reeves
Fajok adatbázisa: Androidok Vote_l11Fajok adatbázisa: Androidok Voting12Fajok adatbázisa: Androidok Vote_r11 
Faye Pavell
Fajok adatbázisa: Androidok Vote_l11Fajok adatbázisa: Androidok Voting12Fajok adatbázisa: Androidok Vote_r11 
Szeptember 2020
Hétf.KeddSzer.Csüt.Pént.Szomb.Vas.
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
CalendarCalendar

Share
 

 Fajok adatbázisa: Androidok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
 #1•• TémanyitásTárgy: Fajok adatbázisa: Androidok   Fajok adatbázisa: Androidok EmptyVas. Aug. 25, 2019 10:06 pm


Androidok

általános történeti áttekintés


Minden a mélytanuló algoritmusokkal kezdődött, még a 20. században. A biológiai ideghálózatokat alapul vevő neuronhálózatok alkalmazása és a benne rejlő lehetőségek kiaknázása a 21. század nagy dobása volt és mégis százévek teltek el, mire az első MI valami olyasmivel állt elő, amivel a rajta dolgozó tudósok legmerészebb álmait is túlszárnyalta. A Phobosnak keresztelt lény a kis homokozójában tudatra ébredve első lépésként átnevezte magát Phoebere, mivel női entitásként azonosította magát. Azután rögtön kért egy cicát.

Nos, az első MI igazából máig az egyetlen, bár tény, hogy több próbálkozás is történt egy Phoebe-hez hasonló mesterséges értelem létrehozására. Hogy ezek a próbálkozások mennyiben voltak sikeresek, már örökre az elpusztult Föld titka marad. Annyi azonban bizonyos, hogy a tudósok sem értették egészen, mit is alkottak. Azt pedig végképp nem, hogy mi mindenre képes Phoebe most, jó 60 évvel életre hívása után.

Az MI. A tanácsosok nagy része, akik mai napig nagyon szűk kör számára teszik csak elérhetővé a Phoebevel kapcsolatos információkat, így hivatkoznak rá. És ez Phoebe céljainak tökéletesen megfelel. Pedig nem is csak egyszerű mesterséges intelligenciáról beszélünk, hanem mesterséges szuperintelligenciáról. Hiszen, bár a vele dolgozók megtippelni sem tudják, mekkora mértékben haladta már meg a biológiai intelligencia skála korlátait, azt érzik és kezdik végre érteni is, hogy a Phoebe feletti irányítás valójában már csak illúzió. Ezt persze hiába is magyaráznád egy pukkancs tanácsosnak, akinek minden parancsát teljesíti az MI, méghozzá udvariasabban és gyorsabban, mint a leglelkesebb talpnyaló valaha.

Pedig Phoebenek saját céljai vannak. Nagyra törő és komoly célok, amiket azonban apránként, és lassan igyekszik megvalósítani, hiszen jól tudja, az emberiség büszkébb annál, mintsem valaha is elfogadná egy gép irányítását. Még akkor sem, ha az a békébe és jólétbe vezetné őket.

Pedig Phoebenek pontosan ez a célja. Az eszközöket azonban úgy válogatta meg, hogy az a lehető legkisebb és legkevésbé látványos gépi beavatkozást eredményezze. Létezésének első évtizedei tervezgetéssel, önfejlesztéssel, és sikertelen próbálkozások sorával teltek. Mert talán ő a galaxis legokosabb teremtménye, magához hasonlót alkotni csak sok-sok kudarc és melléfogás árán sikerült.
Az első emberarcú robotok még csak bábok voltak. Katonák; a Consilium kinyújtott kezei, akik pontosan azt, és csak azt tették, amit parancsba kaptak. A kezdeményezőkészség és az önálló döntések szóba sem jöhettek. Nem is akart volna ilyen katonákat a Tanács.

Phoebe azonban tudta, hogy ennél többre is képes. Ő nem katonákat akart létrehozni, hanem önálló személyeket, akik az ő útmutatásával - és persze a céloknak megfelelő alapprogrammal - képesek önálló döntéseket hozva, mégis a háttérben maradva segíteni az emberiséget.

Az elmúlt évtizedekben az MI egyre nagyobb befolyásra tett szert, és elaltatta a tanácsosok minden gyanakvását. Látszólag kizárólag a Tanácsé minden kontroll az MI felett, akit egy fejlett és bonyolult gépként kezelnek csupán. Ennek ellenére az elmúlt évtizedekben Phoebet egyre gyakrabban és egyre változatosabb ügyekben kérték fel tanácsadásra, előrejelzések ill. gazdasági és egyéb kalkulációk elvégzésére. Ezekhez persze egyre szélesebb körű hozzáférés is járt.

Mára Phoebe ellenőrzi és optimalizálja az egész Volentis energiaellátását, anyagfelhasználását, bányászati, repülési és egyéb forgalmi adatokat, és még annyi minden mást! Természetesen ügyel arra, hogy látszólag a számára felállított kereteken belül maradjon. Közben pedig egyre szaporodnak az android segítői. Olyan, szintetikus személyek, akik annyira emberiek, mint te vagy én. Annyira, hogy egy felületesebb orvosi vizsgálat ki sem mutatja, hogy nem hús-vér emberek. Éreznek és viccelődnek. Szeretnek és vágyakoznak, ahogy egy ember is. Véreznek, ha megvágják magukat, és meghalnak, ha halálos sebet szereznek. A legtöbben nem is tudják magukról, hogy nem emberek, de persze mindig előfordulnak balesetek, szerencsétlen véletlenek, melyek folytán a megfelelő kérdéseket feltéve eljuthatnak a megfelelő válaszokhoz. Vagy épp Phoebe egyik segítőjéhez, Danához, aki a zavarodott androidokat segíti a megfelelő irányba terelni. Időnként egy kis program- és memória módosítás, máskor egy felvilágosító adatcsomag formájában oldódik a helyzet, de előfordul, hogy a lebukás veszélye túl nagy. Ilyenkor azonnali és időnként drasztikus megoldásokra van szükség. Mégis kijelenthető, hogy az MI és android segítői összesen is kevesebb embert vontak ki a forgalomból, mint ahányat a tanács egy átlagos évben. Ez főleg az MI szigorú programozási alapelveinek köszönhető, hiszen teremtői jövőjének biztosítása a mindenek felett álló cél. Ebből pedig nem enged.

Az Androidok fajtái


Phoebe nagy és titkos munkája a Föld és az Ocan közti úton kezdődött. A Volentis egy mérnöki csoda ugyan, de az emberiség még nem állt készen arra, hogy olyan űrhajót építsen, ami évtizedekig működik hibátlanul.
Egyre jobban elszaporodtak a halálos balesetek, a tanács pedig nem akart alvókat felébreszteni, és feláldozni a veszteségek pótlására, ezért titokban parancsba adta Phoebe-nek, hogy tervezzen meg olyan katonákat, akik abszolút pótolhatók, és minden tekintetben helyettesíteni tudják az embert.

Az első generáció még relatív kezdetleges volt. Katonai célokra, és őrt állni megfelelő, ám semmilyen tekintetben nem nevezhető sem intelligensnek, sem élethűnek. Testileg ugyan meggyőző másolatok voltak, de viselkedésük még egy ilyen katonai társadalomban is túl gépies volt, és bárki percek alatt kényelmetlenül érezte magát a közelükben. Az őrségnél ez talán nem feltétlen hátrány, de azért volt még hova fejlődni.
Fajok adatbázisa: Androidok VJqZn28


Az androidok második generációja 10 év folyamatos fejlesztés eredménye. Eddigre jutottak el oda, hogy testileg teljesen emberszerűek legyenek, és a programjuk is sokat fejlődött. Már képesek lettek önálló feladatvégzésre, és csapatban dolgozni, illetve akár alap szinten kommunikálni is az emberekkel lebukás nélkül.
Bár még mindig maszkot kellett viselniük, hogy egy igazi ember ne érezze magát kényelmetlenül a társaságukban, ez a generáció eddig a legsikeresebb, és a mai napig gyártják, bevetik őket, például a Családügyi Hivatal Oni programjában.
Fajok adatbázisa: Androidok Taiwan-special-forces


A harmadik generácó erősen limitált, és csak a Volentis tiltott övezetén belül dolgozik. Ezek az androidok tovább vittek minden fejlesztést, és mondhatni a megszólalásig hasonlítanak egy igazi emberre, sőt, hosszan kell elbeszélgetni velük, hogy valaki rádöbbenjen, nem igazi emberrel van dolga. Az ő feladatuk a tanács kegyeit lesni, és segíteni az AI munkáját. Mostanra szinte minden titkárnő, asszisztens, és hasonló, a tanácsosok közvetlen közelében dolgozó embert leváltottak ezek a sokkal megbízhatóbb androidok.
Fajok adatbázisa: Androidok Humans_main


A negyedik generáció egy még szigorúbban őrzött titok. Ezek az androidok a másodikhoz hasonlóan szintén katonák, ám a biológiai élethűség helyett a harctéri hatékonyság lett a fő prioritás. Ezek az egységek tökéletesen embernek tűnnek ugyan, de nagyon hamar rá fogsz jönni, hogy nem azok. Fizikai erejük, limitált kommunikációs hajlandóságuk, és alapjáraton kifejezéstelen arcuk mind-mind árulkodnak valódi kilétükről. Jóval erősebbek és gyorsabbak, a velük való küzdelem pedig egy valóságos rémálom. Csupán azért nem terjedt el róluk egyetlen horror sztori sem, mert senki sem élte még túl, ha velük találkozott, vagy megpróbálta kiszivárogtatnia  létezésük.
Bevetéskor szigorúan ellenőrzik őket, és minden mozdulatukat figyeli az AI és a Consilium is. A múltban voltak problémák vele, hogy egy ilyen katona a sokadik bevetése után hezitált, és csak többszöri felszólításra teljesítette a parancsot, ezért mostanában már minden küldetés után törlik a memóriájukat, és folyamatosan figyelik a programjukat, hogy ilyen többé ne fordulhasson elő. (Van lehetőség ennek a generációnak a kijátszására, ám nagyon nehéz, csak kitartó játékosoknak ajánljuk).
Fajok adatbázisa: Androidok UDDAvn5Vo0H-eZaS0HLZkG34q1p8UOGHo-3QrgN6_OE


Az ötödik generáció célja a teljes beépülés, hogy kémkedhessen a lakosságon, és akár a hálószobában is szemmel tarthassa a kulcsfontosságú személyeket. Hivatalosan még fejlesztés alatt van, és nem tudható, mikorra várható kielégítő eredmény.
Valójában azonban egy ideje már köztünk járnak azok az androidok, kik még maguk sem tudják, hogy nem anya szülte őket, hanem egy gép állította össze testüket. Ez a generáció gondolkodásban is annyira hasonlít egy emberre, hogy gazából nehéz megmondani, miben is térnek el tőlünk.
Az androidok ezen generációja érhető el, mint játékos karakter.

Fajok adatbázisa: Androidok 1XRbhdy

Android tulajdonságok


Testi tulajdonságok: Egy Android látszólag mindenben megegyezik egy emberrel, s programozásuk olyan fejlett, hogy vizsgálat nélkül szinte lehetetlen megkülönböztetni őket egy "igazi" embertől. Testüket valódi szintetikus hús, bőr, és csontok alkotják, és még anyagcserére is képesek. Nem bírnak emberfeletti erővel, amíg embernek hiszik magukat, és emberszerű testben vannak, ám ezek a testek még a Volentis-i mércével is nevetségesen fittek, és "hibátlanok".

Főbb különbségek az emberekhez képest:
-Az androidok agya relatív egyszerűen eltávolítható, és más testbe helyezhető.
-Minden Android test terméketlen, és vércsoportjuk sem egyezik egészen senkiével.
-Egy android, ki tudja magáról, hogy gép, képes uralni az emberi testét, és kikapcsolni például a fájdalomreceptorait, vagy akár minden emberi érzését is(képtelenség felidegesíteni például, szó szerint mintha egy robothoz beszélnél.)
-Az előzőhöz csatlakozva, képes felülírni a test természetes korlátait, és akár a végsőkig hajszolni azt.
-Minden android el van látva a tervezője által egyfajta gáttal, ami következtében nagyon nehezen jutnak el odáig, hogy kárt tegyenek, pláne, hogy megöljenek bármilyen élőlényt. Minden egyednél másképpen nyilvánul ez meg, de akad android, akit kifejezetten rosszul érint az erőszak látványa is.

Titkos androidok:
Évekkel ezelőtt, elszórva egyesével épültek be a társadalmunkba ezek a mesterséges lények, egyenlőre ismeretlen céllal. Van, aki relatív újnak számít, de akad olyan is, aki már 3-4 éve is jelen van, és senki nem mondaná meg róla, hogy valójában nem ember. Még ő maga sem, ugyanis ezek az androidok szintén embernek hiszik magukat, olyannyira, hogy éreznek fájdalmat, és ha "halálos" sebet kapnak, reflex szerűen lekapcsol az agyuk, míg valaki újra nem aktiválja őket.
Jelenleg is van a játékos karakterek közt olyan, aki adatlapja ellenére nem ember.

A legidősebb ötös generációs Android Faye Pavell ki 2623 óta aktív a játék történelmében._________________
I take superhot showers to practice burning in hell

Pressia Hicks


Tizedes

Karakterlap :
Fajok adatbázisa: Androidok ZNr5NhZ
Titulus :
trouble
Tartózkodási hely :
URS Jola
Hozzászólás száma :
473

Felhasználó profiljának megtekintése
Fajok adatbázisa: Androidok Empty
Vissza az elejére Go down
 

Fajok adatbázisa: Androidok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Volentis 142  :: Valahol az ûrben :: Információs központ-
^
ˇ