Belépés
csatlakozz be a játékba!
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Walkie Talkie
a fórum kommunikációs csatornája


Galaktikus feljegyzések
legújabb hősi eposzaink

Statisztika
so many stars shining in the sky

Kasztok Nők ♀ Férfiak ♂
Föld eleműek 2 1
Víz eleműek - -
Tűz eleműek - 1
Levegő eleműek 3 1
Emberek 1 2
Telepesek 1 1
Katonaság 1 1
Flotta 10 13
Consilium - 2
Lázadók 3 1
Összesen 21 23

Stars can't shine
without darkness

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


A legtöbb felhasználó (23 fő) Kedd Jan. 02, 2018 2:01 pm-kor volt itt.

Share | 
 

 Gyengélkedõ

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
ÜzenetSzerző
 #1•• TémanyitásTárgy: Gyengélkedõ   Hétf. Jan. 01, 2018 4:07 pm

***

avatar


Alfa és Omega

Titulus :
☆ admiral ☆
Tartózkodási hely :
☆ wherever it's needed ☆
Hozzászólás száma :
429

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #2•• TémanyitásTárgy: Re: Gyengélkedõ   Kedd Jan. 02, 2018 7:19 pm

Teddy & Alex
Pride will always be the longest distance between two people

A Jola hosszú órák ellenőrzése és előkészülete után végre felszállt az anyahajóról. Az irány pontosan az ismeretlen semmi, ezúttal egy újabb naprendszer felfedezése a cél. Nyughatatlan érzéseimmel sétáltam a hajón le és fel, mintha csak ellenőrizném mindennek ezredjére is a működését. Miután már nekem is feltűnővé vált volt mindez, elindultam, hogy átessek az elkerülhetetlen találkozáson. Az első tiszt már körbevezette a monstrumon és én ezen a ponton már nem akartam erre rájátszani. Megtalálja majd a helyét köztünk, ha azt látja helyesnek, vagy kilóghat a sorból. Rá bízom, bár utóbbi bomlasztaná a családi idillt. Vagy felszínre hozná a hiányosságokat, amiket szeretettel palástolunk.
Annyi buktató van a nő jelenlétében.
De nem igyekszem már tovább húzni az időt, elindulok az orvosi szoba felé, hogy utolsóként én is átessek a szokásos, felszállást követő vizsgálatokon. Ha évekkel ezelőtt nem ragaszkodom, hogy az anyahajóról hozott orvosi jelentés nem elég és mindenkinek kötelezően át kell magát vizsgáltatni a hajón is, akkor ez a találkozás elkerülhető volna. De nem én lennék, ha megfutamodnék tőle.
Kopogok az automatikus ajtón és megvárom, míg manuálisan kinyitja nekem. Hiába a címem, egyetlen legénységi tagra sem török rá csak azért, mert megtehetném. A szobáik az otthonaik is egyben, míg az űrt járjuk a rozsdás hajóval és a magánszféra akkor is fontos, ha egy csapat része vagy. Én már csak tudom. Elvonulni a kíváncsi és kérdő szempárok elől felüdítő érzés tud lenni.
Belépek hát a kabinba és nyújtom felé kezemet egy erős kézfogásra.
- Dr. Bowman, üdvözlöm a URS Jola-n. - A tőlem már teljesen megszokott, komoly hangvétellel üdvözlöm a kézfogás közben, majd elengedem a kezét. A mintha semmi sem történt volna viselkedés nekem könnyedén megy, ezúttal izmaim sem feszülnek meg feleslegesen. Idegességnek látszata sincs.
- Ha bármire szüksége lenne a továbbiakban, az első tisztet vagy engem nyugodtan kereshet. - Teszem még hozzá. Magázódás, fegyelmezett viselkedés. Furcsa kissé így közelítenem meg, de sehogy máshogy nem tudnám a köztünk húzódó kommunikációs gátakat áthidalni. Amint nekikezdünk és túlesünk a vizsgálaton, gondolataim visszatérhetnek a helyükre majd. A kötelességeimhez.


avatar


Az URS Jola kapitánya

Karakterlap :
Titulus :
Captain of the URS Jola
Tartózkodási hely :
URS Jola, A Volentis
Hozzászólás száma :
57

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #3•• TémanyitásTárgy: Re: Gyengélkedõ   Kedd Jan. 02, 2018 7:50 pm

Alex & Teddy

Words like violence
Break the silence
Come crashing in
Into my little world
Painful to me
Pierce right through me
Cant you understand (..)

Amelie körbevezetése után, mely meglepően gördülékenyen ment, végre volt pár órácskám egyedül. Kaitlyn sipákolása után, a magány és a csend kifejezetten jól esik. S amúgy is rám fér az, hogy barátkozzak a gondolattal, hogy huzamosabb ideig itt fogok lakni. Rossz érzés csak egy picinyke van bennem, de az sem az utazásnak köszönhető. A kapitány személyével van probléma, bár be kell látni, mégsem lehet akkora az undorom irányába, hiszen voltam olyan bátor, hogy önként jelentkeztem. Azt hiszem az elején csak egy jó viccnek szántam, némi fricskának, megleckéztetésnek, aztán mikor kiderült, hogy jöhetek a Jolára, már sokkal komolyabban vettem a feladatot.

A felszállás után máris munkába álltam. Én is szerettem volna a kötelező körökön minél előbb túlesni, s szerencsére a legénység legtöbb tagja is így vélekedett. Szépen sorban jöttek, így legalább nem kellett nekem futni utánuk, s hamarabb megismerkedhettem velük, mint azt remélni mertem volna. Van itt minden, kedvesség, intrika, bájolgás és utálat. Pont, mint egy rossz sorozat, melynek a főszereplői mi vagyunk, ez az, amit én szeretek messziről elkerülni. Ezért hamar le is tisztázom magamban, hogy tényleg csak akkor megyek, ha kellek és csak azzal váltok pár szót, akivel muszáj. Jobb kimaradni a többiből. Az utolsó távoztával, visszatelepedek az asztalhoz. Már csak egy üresen árválkodó lapocska van. Gondolhattam volna, hogy ő lesz az utolsó, hiszen én is ezt tenném a helyében. Addig húznám a dolgot míg lehet, hogy még véletlenül se kelljen azzal a személlyel találkoznom, akit a hátam közepére se kívánok.
Szívem egy ütemet kihagy, ahogy a kopogást meghallom. A lapokat visszadobom az asztalra, szemüvegemet ráteszem, majd megindulok. Úgy tűnik neki még külön ajtót is nyitni kell, csak hogy ezzel is érzékeltesse, mennyivel felsőbbrendű. Nevetséges. Fejemet felemelem, szemembe pofátlankodó, rakoncátlan tincseket a fülem mögé tűröm, majd a lehető legkomorabb fapofát vágva, kinyitom az ajtót.
Egyik szemöldököm felszökken. Nem értem mi ez a hivatalos maszlag, s az erőltetett kézfogásnak is csak azért adok helyet, mert így illik. Lagymatagul szorítom, miközben tekintetemet el nem választanám az övétől. Dr. Boweman? Tényleg? Anyád. Horkantok egyet. – Köszönöm – válaszolok sután, majd odébb állok, hogy beljebb tudjon kerülni.
– Amelia már mindent elmondott, nem fogom a kapitányt keresgélni, ezt megígérem - essünk túl ezen a kötelező szarságon, amit te találtál ki, aztán húzz innen. Legközelebb csak akkor akarom látni egy az arcot, ha halálos sebeiből ömlik a vér és az élete múlik rajtam. Nem azért jöttem ide, hogy vele bájologjak, így ha nem lesz életbevágóan fontos a dolog, akkor biztosan nem futok utána..
– Ott kellene helyet foglalni – mutatok az ágyra, mely a következő percekben kénytelen lesz elviselni Alexander terhét. Reméljük nem roskad össze alatta, bár az legalább megtörné a késsel vágható feszültséget, mely a kopogása óta idetelepedett.
– Volt mostanában fejfájás, láz, hányinger, szédülés vagy bármi? – az asztalomhoz lépjek, hogy magamhoz vegyem a lapját, melyen ördögfej és minden negatív ómen ékeskedik. Hiába, le kellett foglalnom magamat, míg őfelségére várakoztam.avatar


Az URS Jola tisztje

Karakterlap :
Titulus :
sub-lieutenant of the URS-Jola
Tartózkodási hely :
Urs Jola
Hozzászólás száma :
79

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #4•• TémanyitásTárgy: Re: Gyengélkedõ   Szer. Jan. 03, 2018 8:26 pm

Teddy & Alex
Pride will always be the longest distance between two people

Kissé ellenséges viselkedése úgy pattan le vastag bőröm alkotta páncélomról, hogy szinte hallani a koppanást a padlón, miután beáll köztünk a csend. Már is kevésbé vagyok feszült, viselkedése egészen mulattat, még ha ezt arcomról nem is tudja leolvasni.
Egyetlen biccentéssel jelzem, hogy értettem. Ha inkább a húgomat piszkálná az apró-cseprő dolgaival, nem fogok útjába állni. Még mindig tartok tőle, hogy bomlasztani fogja a morált valamelyest, de Amelia-nak igaza volt. Én vagyok a hajó kapitánya és ha ahhoz tartja kedvem, a következő bolygón kitehetem.
Elméletben ez mind szép és jó. De ehhez túl jó a szívem.
Felülök az ágyra, amelyre mutatott és továbbra is a tipikusan Shepard-ös arcvonásaimmal nézek hol előre, hol őrá. A régi orvosunk titkokat őrzött rólam, amiket nem kívánok megosztani a nővel, a kérdései ellenére. Egyenes háttal ülök és várom, hogy a lapok ellenére vizsgálni kezdjen. Talán ráveszi majd magát. Hamarosan.
- Semmi ilyesmi. - Mondom rezzenéstelen arccal, elfedve az igazságot.
- Jól érzem magam. - Miért is ne tenném? Fiatal vagyok, erős, izmaim súlya alatt finoman nyekkent az ágy, ahogyan felültem rá. A kartonjaim, amiket megkapott az előző orvosunktól, hibátlanok. Minden vérkép és egyéb vizsgálat tökéletesen fedi el a titkokat, amiket őrzök. És ez így is fog maradni. Nem fészkelődök, látszólag a kellemetlen helyzet egyáltalán nem zavar és merem hinni, hogy tényleg így van. Keresem tekintetét, de azok nem akadnak véletlen sem össze. Nem néz rám, a lapot bújja én pedig elnézek és várom, hogy szóljon. Mondjon valamit, amivel belém mar. Amelia csodálkozott amiért esetlegesen tartanék tőle. De nem ismeri úgy, ahogy én. Olyan közelről, ahogyan én.


avatar


Az URS Jola kapitánya

Karakterlap :
Titulus :
Captain of the URS Jola
Tartózkodási hely :
URS Jola, A Volentis
Hozzászólás száma :
57

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #5•• TémanyitásTárgy: Re: Gyengélkedõ   Szer. Jan. 03, 2018 8:49 pm

Alex & Teddy

Words like violence
Break the silence
Come crashing in
Into my little world
Painful to me
Pierce right through me
Cant you understand (..)

– Remek – írogatok, húzogatom a vonalakat, közben pedig nem áll szándékomban feltérképezni jelenlegi ábrázatát. Elég volt az ajtóban, hogy fölém magasodott, s a ruhának köszönhetően még izmait is sikerült kivenni. Bár csak halovány emlékeim vannak róla, de azok sajnos éppen ilyenek. Elmehet a sunyiba.
– Nem sikerült semmit se összeszedni? - nemi betegségek, férgek, új gerinc, khm libák? , felesleges felnéznem a lapból, amúgy is onnan teszem fel a kérdéseket, s mivel elég régóta esik át ezeken a vizsgálatokon, úgy hiszem, nem kell végig sorolnom azt ott lévő dolgokat.
- Gondolom nem fog meglepni, de vért kell vennem – hűvös tekintettel nézek fel rá egy pillanatra. Nem kívánok bájologni, s a kötelező körökön kívül, nem áll szándékomban többet futni vele. – Kérem a kezeket - mindkét kezemre kesztyűt húzok, mintha a belőle áradó kórokozóktól tartanék, s ha ő engedelmesen előre nyújtja nekem karjait, akkor megdörzsölöm őket, hogy felmérjem, honnan is lenne érdemes vért venni.
– S milyen volt az elmúlt 48 óra?te gerinctelen rohadék. – Sikerült találkoznod a fiaddal? – lehet ostoba a kérdés, de bizony az ilyesmit nem szokta az orromra kötni a drágalátos exe. Mondjuk azt, hogy Alexander ’ én vagyok a fasza gyerek, s nem érdekelnek a női szívek’ Shepard eléggé tabu témának számított, úgy körülbelül attól, hogy elvette a nővérem. Ó micsoda űrt okozott kettőnk között, pfej. A gerinctelen.
- Remélem nem félsz a tűktől, eléggé verejtékezel – összeráncolt homlokkal nézek fel rá. Láttam én már ezt azt, de egy ilyen daliás – ahj röhög a vakbelem – emberkétől nem ezt várnám el. Ez pedig gyanút ébreszt bennem. Mint az összes szó, ami elhagyja a száját. Alexander ’ki a király, ha nem én?’ Shepard számomra manapság egy olyan férfi, akit legszívesebben szemközt köpnék. Milyen jó is lesz ez a négy hónap, még szerencse, hogy nem kell sokat kettecskén lenni vele.avatar


Az URS Jola tisztje

Karakterlap :
Titulus :
sub-lieutenant of the URS-Jola
Tartózkodási hely :
Urs Jola
Hozzászólás száma :
79

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #6•• TémanyitásTárgy: Re: Gyengélkedõ   Szer. Jan. 03, 2018 10:28 pm

Teddy & Alex
Pride will always be the longest distance between two people

Ahogy sejtettem, csak ír a papírokra és nem néz rám. Következő kérdése akármennyire is felkészültnek érzem magam a megjegyzéseire, hirtelen ér. Elmosolyodom és elfordítom a fejemet, mintha csak betalált volna, de inkább csak szórakoztatónak találom.
- Mire gondol pontosan, doktornő? - Mert bár igyekszik tegezni én szeretném a beszélgetés mibenlétét a hivatalos modorhoz visszakanyarítani. Nem mondtam neki, hogy tegezhet. De egyelőre finom jelzéssel igyekszem a tudtára adni. Türelmes vagyok, ahogyan mindig.
- De nem kell aggódnia. Nem 'szedtem' össze semmit. - Tennék pontot a célozgatások végére, amikor is olyan kérdést tesz fel, ami egyetlen másodpercre bőröm alá mászik. Mereven, komolyan nézek most rá, a kósza mosoly és szórakozottság elvész belőlem. Nyújtom közben a kezemet és a kérdés illetve kérés között cikáznak a gondolataim. Aztán enyhülnek vonásaim és karomon az izom is elernyed annyira, hogy vénát találjon. Egy vérvizsgálat még nem fog mondani neki semmit. Ha csak nem jobb orvos, mint gondolom.
- Sikerült, Bowman alhadnagy. - Válaszolom mindenfajta részletezés nélkül. Nem mondtam, hogy semmi köze hozzá. Kapitányként nem lehet mindig a gondolataimat szavakba önteni. Sőt, szinte soha. Hagyom, hogy megszúrjon és levegye a vérem, azonban a helyzettől a szoba hőmérséklete sokká válik nekem, néhány izzadtságcsepp jelenik meg a homlokomon. Ezt követően finoman megremeg a bal kezem, de ökölbe szorítom és ettől elmúlik. Igen, ez segíteni szokott.
- Meleg van itt. - Nézek fel rá ezúttal közömbösen és szabad kezemmel, amiből nem lóg ki a kanül, megtörlöm homlokomat.


avatar


Az URS Jola kapitánya

Karakterlap :
Titulus :
Captain of the URS Jola
Tartózkodási hely :
URS Jola, A Volentis
Hozzászólás száma :
57

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #7•• TémanyitásTárgy: Re: Gyengélkedõ   Szer. Jan. 03, 2018 10:48 pm

Alex & Teddy

Words like violence
Break the silence
Come crashing in
Into my little world
Painful to me
Pierce right through me
Cant you understand (..)

– Nem volt még elég vizsgálat, hogy lassan fejből menjen a menet? – összeszűkült szemekkel pillantok. Tényleg minden egyes nyamvadt kérdés fel kell tennem neki, mert az agyi kapacitása kicsi, s ki tudja hányadik alkalomra már nem egy fejből a dolog? Könyörgöm, ne már.
- Azért csak leveszem azt a vért, hogy alá támassza az állítást Bár csak lenne ott valami, amivel kínozhatnálak, te mocsok.  Egy szelíd mosolyt villantok felé, s kezeit vizslatva úgy határozok, hogy a balt szúrom meg.
– Remek Anyukád szeret? Bólintok, mintha tényleg annyira érdekelne a dolog. Ismerem annyira a nővéremet, hogy tudjam, ha éppen gyenge pillanatában érte el őt Alexander, akkor nem sokat látta a gyereket. Na, de ez már tényleg nem az én dolgom.
– Kis szúrást fogsz érezni – azért se. Nem adom meg neki azt az örömöt, hogy meghajoljak előtte. Ha zavarja, akkor majd szépen nem fog célozgatni, hanem kinyitja azt a hatalmas és mocskos száját és parancsol. Én meg fricskázva fogom tudomásul venni a kívánságát, s amint kimegy szívélyesen fogok az arcát ábrázoló képen egy stepp bemutatót tartani.
Kezem magabiztosan halad, s bár nagyon nagy késztetést érzek, hogy vagy hatvanszor szúrjak félre, nem teszem. Igazi profiként működök, s közben egy pillanatra sem engedem meg magamnak azt, hogy felnézzek rá. Hátha véletlenül tényleg arcon köpném.
- Nincs meleg – most nézek rá, s nem kerüli el a figyelmemet a sokasodó verejték. A végén még itt ájul el nekem egy kis vérvételtől, hát mindjárt lepetézek.
- Vizet? – bökök fejemmel az asztalon lévő kancsóra és pohárra. Bármennyire is utálom őt, azért azt mégsem kívánom, hogy nekem kelljen őt felnyalni a padlóról. Hát nézzük már meg, mekkora egy disznó. S a válaszát meg sem várva, felkelek, hogy töltsek neki egy keveset, majd az arcába toljam. – Már csak egy ampulla és végeztünk – címkézem a levett vért, s a megfelelő tartóba teszem. Nyilván van még pár kör, amelyet kénytelenek vagyunk lefutni, s én jó orvos révén, minél hamarabb szeretnék ezen túlesni. Az utolsó ampulla is megtelik, kihúzom a tűt, figyelve arra, hogy azért érezze a törődést, s kissé fájjon neki, majd odaszorítok egy vattát, s felkelek.
– Magasság? Súly? – háttal állok neki, ismét a lapokat bújva, s míg ő válaszra méltat elindulok a szemvizsgálathoz szükséges eszközökért.
- Bár egyértelmű, hogy egy vakegér vagy, azért megvizsgáljuk a látásod is, hátha mást bizonyítasz vele - eddig bírtam. Célozgatni sose szerettem, egyenes vagyok. Szúrni tudok, ott ahol kell, ahogy kell. Ő pedig bőven megérdemli ezt.avatar


Az URS Jola tisztje

Karakterlap :
Titulus :
sub-lieutenant of the URS-Jola
Tartózkodási hely :
Urs Jola
Hozzászólás száma :
79

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #8•• TémanyitásTárgy: Re: Gyengélkedõ   Pént. Jan. 05, 2018 9:56 am

Teddy & Alex
Pride will always be the longest distance between two people

Azért izzadok drágám, mert a viselkedésed lassan rohamot idéz elő nálam. Persze ezt nem mondom ki, csak nézek rá egykedélyűen, pedig határozottan morcos leszek a hullámzó kedvétől és a burkolt megjegyzésektől. A vér először finoman csöpög az első ampullába, majd a nyomás mentén utat tör magának és megtelik az első.
- Tegyen belátása szerint. - Egyelőre ráhagyom, hogy a formalitásokat velem szemben elhagyja. Bátorságra vall tőle, hogy bevállalta a pozíciót, pedig tudta jól, hogy egy, a szívének közel sem kedves személy fogja az utasításokat osztogatni neki. Ha ezzel palástolni tudja valamelyest a gyomrában gyűlő, alattomos gócot, akkor egészségére. Amíg nem szégyenít meg a legénység előtt, vagy vonja kétségbe parancsaimat szintén ugyan így, addig nem tesz kárt. Bennem biztosan nem. Mert lepereg, ahogyan mindig.
Érzem, ahogy melegség árasztja el az idegek mentén a testem, ahogy a gócpontok nyomják a gerincem mentén őket. Ettől kezdek el izzadni és bár szabad kezemmel igyekszem törölni az izzadtságot, Dr. Bowman nem hagyja szó nélkül a dolgot. Mire feleszmélek, már az arcomba nyomja a pohár vizet és én elveszem tőle. Két kortyot iszok és leteszem az ágy melleti fém tárolóra.
- Köszönöm. - Felelem higgadtan, mintha semmi szükség nem lett volna a pohár vízre. Gyengének igyekszik beállítani, de nem érzem, hogy bizonyítanom kellene neki. Lesz alkalmam megmutatni, mire vagyok képes.
Érzem a csípő érzést, ahogyan feltételezem szándékosan húzza ki belőlem a vastagabb tűt fájdalmasan, de nem teszem szóvá. Tudom, hogy reakciókat akar kihúzni belőlem viselkedésével. Azt akarja, hogy megmondjam, én vagyok a kapitány és viselkedjen megfelelően. De akármire nem fogok ugrani. Sosem voltam vehemens típus, akit csak úgy ki lehet hozni a sodrából. És lassan a verejtékezés is abbamarad, de a látásom kicsit homályosulni kezd. Ez sem újdonság, de jól szoktam álcázni.
- 191, 105 - Válaszolok a kérdésre és mikor háttal áll nekem, újabb megjegyzésével ezúttal meglep. Pislogok rá először finoman, majd felállok az ágyról és magabiztos állással teszem karba a kezemet.
- Meg kell kérnem Dr. Bowman, hogy a Jola-n tartsa magát a protokollhoz. Nem engedtem, hogy tegezzen és a megfelelő megszólításom nem vakegér, hanem Shepard Kapitány. Gondolja, hogy képes alkalmazkodni a rendhez, Alhadnagy? - Komoly hangot ütök meg, parancsként adom elé a mondandóm és ezt érezheti is. De düh nincs az arcomon, nem is sikerült még felidegesítenie.


avatar


Az URS Jola kapitánya

Karakterlap :
Titulus :
Captain of the URS Jola
Tartózkodási hely :
URS Jola, A Volentis
Hozzászólás száma :
57

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #9•• TémanyitásTárgy: Re: Gyengélkedõ   Pént. Jan. 05, 2018 12:54 pm

Alex & Teddy

Words like violence
Break the silence
Come crashing in
Into my little world
Painful to me
Pierce right through me
Cant you understand (..)

Csábít a kisördög. Csodás dallammal zengi nekem, hogy tegyek kárt ott és ahogy tudok. Szúrkáljam össze a karját, öntsem képen, pofozzam meg vagy csak köpjek az arcára. Ám én nem teszem, nem vagyok egy ostoba liba, tisztában vagyok azzal, hogy ő a felettesem, s mekkora hatalom van a kezében. Talán a méreg. Ó igen, az lenne az igazi. Valami olyasmi melyet nehezen mutatnak ki, mely lassan építi le, melyet hónapokig lehet adagolni neki. Tökéletes művelet lenne ez, csak a helyzet az, hogy hiába látszom felfújt, haragos kis libának, annyira nem vagyok az, mint mutatom neki.
Van mit. Csak végzem a dolgom, leragasztom a tűnek a nyomát, amit kell kidobok, s csak ezután sétálok az asztalhoz, hogy újból firkantsak pár dolgot a lapra. Elégedetten húzom ki magamat, mikor meghallom szavait. Annyira nem figyelek, hogy értsem is miről papol, de a lényeget levágom. Ő a góré, én meg hunyászkodjak meg előtte, húzzam be fülem, farkam és pitizzek pár jutalomfalatért. Elbasztad barátom. Fordulok felé, hátamat neki döntöm az asztalnak, karjaimat én is összefonom a mellkasom előtt. Szemeimet megforgatom, nyelvemen megannyi csípős megjegyzés csücsül, ám nyelek egy nagyot, s megemberelem magam.
- Nézd Alexander, elég okosnak tartom magamat és téged is - főleg magamat, merthogy te egy tahó vagy, az egyértelmű – ahhoz, hogy ezt a beszélgetést csak egyszer kelljen megejtenünk – tekintetem most először időzik tovább rajta. S mosolyogva veszem tudomásul, hogy annyira hidegen hagy a jelenléte, melyre még én sem számítottam volna. Persze van bennem düh, s csalódottság, de nem azért, mert elvált a nővéremtől. Ez sokkal mélyebben gyökeredzik.
- Nem foglak tisztelni, de nyilván ezzel nem mondok neked újat – halkan felnevetek. Ostobának titulálom, de annyira nem, hogy ezt ne tudná. – Hajbókolni sem fogok neked, ha ketten vagyunk, egye fene, a vakegér megszólítástól eltekintek, de kapitánynak nem foglak nevezni, ha nincs a környezetünkben senki – veszek egy mély levegőt, s a lehető leglassabban fújom ki. Nem kezdek ideges lenni, csupán másodlagos elfoglaltságot keresek magamnak arra, hogy ne unatkozzam, míg ez a csodálatos találka zajlik.
- Van annyi sütnivalóm, hogy mások előtt nem alázlak meg, de ne várj ennél többet – vetem oda végül neki a lényeget. Nem is megalázni akarom, még kínozni se igazán. Csak legyünk túl a kötelező szarságokon, aztán hagyjuk a másikat, amíg lehet.
- S, ha ezeket sikeresen az agyadba vésted, szemvizsgálat – ellököm magam az asztaltól, majd a táblához lépek, amelyen felnyomom a világítást. – Takard le az egyik szemed és olvasd fel a betűket – a pálcát megemelve mutatom az oszlopot, melyet hallani szeretnék.


avatar


Az URS Jola tisztje

Karakterlap :
Titulus :
sub-lieutenant of the URS-Jola
Tartózkodási hely :
Urs Jola
Hozzászólás száma :
79

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #10•• TémanyitásTárgy: Re: Gyengélkedõ   Pént. Jan. 05, 2018 1:31 pm

Teddy & Alex
Pride will always be the longest distance between two people

Karba tett kezeimet hátam mögé fogom, hogy katonai állást vegyek fel és továbbra is komoly tekintettel sújtsam az előttem álló szőke szépséget. Sóhajt és nekikezd annak a mondandónak, amit Amelia-nak is említettem. Semmi jóra nem lehetett tőle számítani, én még sem húzom fel magam viselkedésén. Értékelem, ha valaki önmaga képes maradni, de nekem is lesz hozzá néhány szavam. Erre pedig ő számíthatott.
- Ennek a hajónak a fedélzetén nincs érzelmeknek helye, Bowman alhadnagy. - Még mindig merev higgadtsággal beszélek, tartásom rezdületlen és úgy néz ki, a roham sem tört ki rajtam. Mikor érzem, hogy baj közeleg, elvonulok a kabinomba és ott várom meg, míg a gyógyszerek hatnak az idegrendszeremre és rendbe jövök. Ezért sem tud róla senki sem. Sem a húgom, sem Marc, senki, aki fontos az életemben. Nincs pátyolgatásra szükségem és bár megbízok bennük, minél többen tudnak egy titkot, annál kevésbé van esély rá, hogy titok maradhasson.
- Nincs szükségem a tiszteletére. Ha viszont képtelen rá, hogy fegyelmezze az indulatait személyes okokból kifolyólag, akkor nem tarthatom a hajón, alhadnagy. Senkinek sem engedem, hogy bontsa a morált és megkérdőjelezze a parancsaimat. Maga pedig eddig mást sem tett. - Elvonom róla tekintetemet és amíg lekapcsolja a lámpát én elindulok az ajtó felé. Remélem nem gondolta, hogy annyiban hagyom a tényt, hogy megpróbált engem a helyemre tenni. Tudom a helyem, tudom a kötelességeimet. Mindennek dacára úgy teszem a dolgom és végzem a munkám, ahogyan kevesen tennék. A hajó minden lépésének súlya az én kezemben van. Elbánok én egy felvágott nyelvű orvossal, aki nehezményezi a múltban történt ki afférunkat és emiatt képtelen elvilseni.
- Gondolkozzon, Bowman. Mikor legközelebb rákérdezek, hogyan vélekedik erről, az lesz a végső döntés. A válaszán múlik, hogy visszafordítom a hajót, vagy sem. - Mert megtehetem és ha szükséges, meg is fogom tenni. Számítottam én mindenre vele kapcsolatban és nem is kellett csalódnom, de ilyesmire azért nem voltam felkészülve. Nyomom a gombot és készülök kilépni az ajtón.
- A vizsgálatnak vége. - Szólok még vissza.


avatar


Az URS Jola kapitánya

Karakterlap :
Titulus :
Captain of the URS Jola
Tartózkodási hely :
URS Jola, A Volentis
Hozzászólás száma :
57

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #11•• TémanyitásTárgy: Re: Gyengélkedõ   Ajánlott tartalomVissza az elejére Go down
 

Gyengélkedõ

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 6 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Volentis 142 – Memento mori :: Volentis 142 FRPG :: A világûr :: Az URS Jola fedélzetén :: Legénységi fedélzet-
^
ˇ