Belépés
csatlakozz be a játékba!
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Walkie Talkie
a fórum kommunikációs csatornája


Galaktikus feljegyzések
legújabb hősi eposzaink

Yesterday at 10:58 pm
Mini Kaland - Hadgyakorlat

Yesterday at 4:40 pm
Folyosók és Lift - Legénységi Fedélzet

Hétf. Jan. 21, 2019 9:02 pm
Raven Moor Kabinja

Hétf. Jan. 21, 2019 8:33 pm
A Konvoj

Hétf. Jan. 21, 2019 7:06 pm
Helyszínigénylés

Hétf. Jan. 21, 2019 1:01 pm
Avatarfoglaló

Hétf. Jan. 21, 2019 12:50 pm
Dr. James Vahlen kabinja

Hétf. Jan. 21, 2019 11:58 am
Csillagközi kavarodás

Hétf. Jan. 21, 2019 11:47 am
Kanyargós ösvények

Hétf. Jan. 21, 2019 7:55 am
Rakodótér

Statisztika
so many stars shining in the sky

Kasztok Nők ♀ Férfiak ♂
Föld eleműek 2 1
Víz eleműek - -
Tűz eleműek - 1
Levegő eleműek 3 1
Emberek 1 2
Telepesek 1 1
Katonaság 1 1
Flotta 10 13
Consilium - 2
Lázadók 3 1
Összesen 21 23

Stars can't shine
without darkness

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


A legtöbb felhasználó (23 fő) Kedd Jan. 02, 2018 2:01 pm-kor volt itt.

Share | 
 

 Hogyan működik?

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
 #1•• TémanyitásTárgy: Hogyan működik?   Hétf. Dec. 18, 2017 12:38 am


Kommunikáció

Minden, amit a kommunikációról tudnod kell.

1. Mi lett a telefonokkal?
Megszokott és ismert formájukban egyik sem létezik ma már, az űrben nincs térerő. A gyors és hordozható kommunikációhoz visszatértek az emberek az adóvevőre, annak walkie talkie-s és továbbfejlesztett változatához - utóbbi fülre akasztható headset, és nem csak a többi adóvevővel, hanem az űrállomással is kapcsolatban áll; illetve ott a kommunikátor, ami a telefonhoz hasonlóan jeleket sugároz, és küllemre inkább hasonlít egy nyomkodós féltéglára. Az adóvevő csak hangüzenetek átvitelére, a kommunikátor szöveges üzenetek átvitelére is alkalmas. Már elkezdték ugyan kiépíteni az adótornyokat az Ocan bolygón, de az ocantisok nem túlzottan rajongnak a telefonos hálózat kiépítésének ötletéért, úgyhogy ez még a jövő zenéje.

Ha pedig nem hordozható eszközökről beszélünk, akkor a kommunikátor alapját használják a különböző tabletekhez és kivetítőkhöz is, olyan okos táblákhoz, amivel például a telepesek bázisát és az összes űrhajót felszerelték. Ez nem csak sima hangátvitelt, hanem videoüzenetet és szöveges üzenet küldését is lehetővé teszi, és természetesen érintőképernyős.

2. Létezik még internet?
Nem, a Föld pusztulásával a google, a facebook és minden más is elpusztult, de ha azt hiszed, hogy veszni hagyták a világháló összes értékes információhalmazát, akkor tévedsz. Az internet adatbázis formájában él tovább, böngészni ugyan nem lehet már a világhálón, de elő lehet hívni az összes régi cikket, oldalt, hírportált, képeket, zenéket, filmeket. Egy nagy adatbázis, melyhez minden volentisi lakónak hozzáférése van. Persze az, hogy mennyi adatot tölthetnek le egyszerre, és milyen információkhoz férnek hozzá, korlátozott az átlag emberek számára.


3. Kik rendelkeznek telefonnal?
A hordozható mobil korszakának vége, kommunikátort és adóvevőt is csak a katonák és a magasabb rangú tisztek kapnak. Mindenki más használhatja a köztéren elhelyezett okostáblákat, vagy a központi kommunikátorokat ahhoz, hogy üzenjenek egymásnak. Olyan, hogy privát levelezgetés, sms-ezés a világ bármely pontjáról egymásnak, már nincs. A Volentis űrállomáson azonban minden kabinhoz tartozik egy saját tablet, saját postafiókkal. Ezek nem hordozhatóak, viszont üzenet küldhető rájuk bármilyen kommunikátorról. Érdemes azonban tudni, hogy ezeket az üzeneteket ellenőrzi és megszűri a Consilium.

5. Mi van akkor, ha ocantis vagyok?
Az ocantisok leragadtak a hagyományos üzenetküldési formáknál, tehát tűzjelekkel, hangokkal, papírra vetett üzenetekkel kommunikálnak, melyeket vagy levegő elemű mágusok, vagy különleges állatok kézbesítenek. Az Ocan bolygó ritka különlegességei a tűzmadarak, olyan apró, milliárdjával előforduló madárcsoportosulás, mely a főnixnél is rövidebb életet él. A rábízott üzenet kézbesítésével hamuvá ég el, hogy az üzenet biztosan ne juthasson illetéktelen kezekbe. Ez a leggyorsabb és legbiztonságosabb módja a fontos üzenetek kézbesítésének.
A levegő elemű ocantisok a fák közt kiépített "csatornájukon" dolgoznak, erejük és a szél segítségével gyorsan és könnyedén kézbesítik a pergamentekercseket. Ez azonban kevésbé megbízható, nem olyan egyszerű egyenként felkutatni minden címzettet, még a szél segítségével sem.

6. Hogyan használjam ezt a topicot?
Hogy milyen néven nyitod meg, azt a fantáziádra bízzuk. Az itteni hozzászólások nem képezik szerves részét a játéknak, tehát pontot nem kapsz a "reagjaid" után, de ettől még fontos, hogy játék- és karakterhű maradj. Chatelhettek, ám ügyeljetek rá, hogy nyíltan ne beszéljetek semmi törvénybe ütközőről, legyetek burkoltak és árnyaltak. Chatelni csak a fentiek értelmében lehet: vagy ha egy kommunikátor előtt ülsz a Volentisen vagy a telepesek táborában, vagy ha rendelkezel egy saját, hordozható darabbal, ami nem jár mindenkinek.

Consilium


Alfa és Omega

Titulus :
☆ admiral ☆
Tartózkodási hely :
☆ wherever it's needed ☆
Hozzászólás száma :
429

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 

Hogyan működik?

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Volentis 142 – Memento mori :: A végtelen univerzum :: Kommunikációs vonalak-
^
ˇ