Belépés
csatlakozz be a játékba!
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Walkie Talkie
a fórum kommunikációs csatornája


Galaktikus feljegyzések
legújabb hősi eposzaink

Statisztika
so many stars shining in the sky

Kasztok Nők ♀ Férfiak ♂
Föld eleműek 2 1
Víz eleműek - -
Tűz eleműek - 1
Levegő eleműek 3 1
Emberek 1 2
Telepesek 1 1
Katonaság 1 1
Flotta 10 9
Consilium - 2
Lázadók 3 1
Összesen 21 19

Stars can't shine
without darkness

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


A legtöbb felhasználó (23 fő) Kedd Jan. 02, 2018 2:01 pm-kor volt itt.

Share | 
 

 Adena & Allegra - 2622.

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
 #1•• TémanyitásTárgy: Adena & Allegra - 2622.   Hétf. Jan. 01, 2018 7:08 pm

És igen, itt vagyunk a küszöbön!
Már csak pár hónap és levizsgázhatunk az egyetemen. Hamarosan odakerül a kis dr szócska a nevem elé, amire már annyira vágyok! Apámnak is van, habár neki az ügyvédi mivolta miatt. De akkor is. Annyira jó lesz!
Rengeteg időt töltöttem a fő könyvtárban, ahol habár nincs olyan rengeteg elektronikus könyv, mégis van mit bújni. Sajnos vannak igazi könyvek, amikből csak egy, vagy két darab példány van, így néha versengeni kell a fontos tankönyvekért. Olyan könyvek ezek, amelyek furcsa módon fenn maradtak eredeti állapotukban, a Földről származnak és baromi fontosak és ritkák. Imádom az illatukat és hát... Sajnos nem sokszor jutok hozzá, hogy tényleg kézzel foghassam őket. Gyakran kell tényleg versengeni az eredeti könyvekért. De hát ez teszi izgivé a tanulást, nemde?
Ezért szoktam rá néhány hónappal ezelőtt, hogy éjszaka tanulok. Zárás előtt kölcsönzöm ki az elektronikus könyvet, és egész éjszaka tanulok. Reggel, napközben pedig alszok. Már ha éppen nincs még órám, vagy gyakorlatom. Akkor kicsit mosogató szivacs vagyok, de hát na.
Már csak pár hónap!
Lelkesen most is a könyvtár felé tartok, kivételesen egész emberi időben. Este 7 óra van és még néhány dolgot hozzá akarok fűzni a jegyzeteimhez. Illetve itt van a nyakunkon egy beadandó leadási határideje, amihez az anyagok az egyik könyvben vannak. Nem is értem, hogy ezeket miért is nem lehet normálisan digitalizálni - a könyv minden egyes részét. Vagy legalább hozzáférhetővé tenni. Lepakolom a cuccaimat az egyik asztalra és észre sem véve, hogy már van ott egy táska, határozottan az egyik polcsorhoz sétálok, ahol meglátok egy lányt.
És a könyvemet.
A kezében.
-Helló! Bocs, de nekem is az kéne... - köszönök bájos mosollyal és bökök a fejemmel a könyv felé. Elég durván orvosi beállítottságú a könyv. Talán ő is velem jár egy órára? Végig mérem és kutatni próbálok az emlékezetemben, hogy hol szokott ülni, illetve hogy igazam van-e.
Vajon tényleg egy órára járunk?

avatar


Egyike a 142 telepesnek

Tartózkodási hely :
Ocan
Hozzászólás száma :
17

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #2•• TémanyitásTárgy: Re: Adena & Allegra - 2622.   Hétf. Jan. 01, 2018 11:09 pm

When one teaches, two learn
Allegra & Adena
Néhány nap, és betöltöm a tizenhatot, ami csupán egyetlen dolgot jelenthet. Házasság. Tulajdonképpen nincs okom az aggodalomra, nem egy idegen fiúhoz megyek hozzá, de még csak nem is a félig ismerős szomszédhoz, aki mindig a favicceivel próbál elkápráztatni. Szerencsére nem, hanem a legjobb barátomhoz. Kell ennél több? Egyáltalán nem, a választás joga ugyanis olyan luxus az anyahajón, amit nem engedhet meg magának mindenki, mégis túl korai, túl valóságos, túl nagy a felelősség…
Jó adagnyi levegőt préselve ki a tüdőmből, leejtem a táskámat Volentis legnagyobb digitális és írott könyvgyűjtemény-szentélyének hófehér asztalára. Hunyorognom kell, ahogy sima felszínén visszatükrözi a plafonon nyugvó, fluoreszkáló fényforrásokat, ám nem időzök sokat a bútordarab vizslatásával; könnyed fordulattal indulok meg a polcsorok között, egyetlen orvosi kötetért pásztázva sűrűn ide-oda mozgó szemeimmel. Voltaképpen még bőven ráérnék az olvasmánnyal, a korombeliek ritkán vetik bele magukat az orvostudomány nanotechnológia témakörébe, de nincs is jobb annál, mint elmerülni egy izgalmas időutazásban egy eredeti, közel ötven éves földi könyvvel az ember kezei között. Biztos vagyok benne, hogy Jack és a házasság az elkövetkezendő órákban eszembe sem fognak jutni.
Már amennyiben megtalálom az adathordozók és egyéb, ritka példányok tömkelegében a vágyott irományt. Ráérek végül is, szóval halkan dudorászva, ujjaimat az antibakteriális felületkezelt polcok élén végighúzva lépkedek a sorok között. Molekuláris biológia, biotechnika, orvosbiológia és hopp! Megvagy!
Diadalittas ábrázattal veszem le a polcról a kötetet, amit körültekintő óvatossággal forgatok meg a kezeim között. Elképesztő, hogy volt idő, amikor az emberiség kézzel írta a könyveit, hosszú éveket pazarolva az információ leképezésére, továbbadására. Vajon milyen lehetett abban a korban élni? Egyáltalán a Földön létezni? Szeretek erről fantáziálgatni, magam elé képzelni a különböző természeti képeket, azonban ez nem az az alkalom lesz. A váratlanul felcsendülő hangra némi ijedelemmel kapom fel a fejemet, pedig semmi rosszban nem sántikálok. Talán. Azért csak nem fognak megbüntetni, hogy kiegészítem a tanulmányaimat…?
- Szia! - köszönök vissza, barátságos mosollyal viszonozva az ismeretlen lányét. - Éppen ez? - pillantok le a kezemben tartott könyvre, el sem tudva képzelni, kinek kellhet estére egy ilyen olvasmány. Nos, önző ritkán vagyok, viszont apa szerint talpraesettségből nem kell a szomszédba mennem. A lány így ránézésre idősebb lehet nálam pár évvel, ami pedig azt jelenti, hogy még tanulhatok is tőle.
- Mit szólnál hozzá, ha megosztanánk? - fordulok felé teljesen, és azt a néhány lépésnyi távolságot is letudom magunk között, ami eddig elválasztott minket. - Egyébként Adena Walker vagyok - nyújtom felé a kezemet, a másikban azért szigorúan őrizve a kincset, legalábbis, amíg nem jutunk megállapodásra.avatar


Az Ellenállás tagja

Titulus :
Felderítő
Tartózkodási hely :
Ocan bolygó
Hozzászólás száma :
11

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #3•• TémanyitásTárgy: Re: Adena & Allegra - 2622.   Kedd Jan. 02, 2018 12:20 pm


Látom, hogy megrezzen a leányzó, ahogy megszólítom. Nem akartam én megijeszteni, de talán már beszippantotta a könyv csodás illata, a tapintása és hát... Igen, a tartalma. Végigmérem és rájövök, hogy igazából még elég fiatal, úgyhogy talán valami kísérleti jellegű órán találkozhattunk. De valószínű tényleg láttam már, hiszen ismerős és azt a könyvet lapozgatja, ami nekem kell. Úgyhogy tuti, hogy valamilyen szinten közünk van egymáshoz. A kérdésére elmosolyodom. Meglepődök a visszakérdezésen, kicsit távolságtartó és talán agresszív is, kifejezi azt, hogy "Bakker, ne máár, pont eez?"
- Allegra Black vagyok, szia - fogadom el a kezet és lágyan megrázom, belenézve a lány arcába. Végigmérem, majd a könyvre pillantok.
- Az a helyzet, hogy egy beadandót kellene elkészítenem és abban vannak olyan régebbi, történelmi infók, amikkel kezdhetném a dolgot. Nem tudom hogy gondoltad a megosztást. De ha az elejét olvastad, elmesélhetnéd... - teszek fel egy költői kérdést, majd egy újabb vicces javaslatot és el is nevetem magam. Megosztani a könyvet? Ugye nem gondolta, hogy majd kitépkedjük a lapjait és elosztogatjuk? Kicsit megrémülök, de remélem, hogy ilyesmiről szó sincs és csak az én fantáziám szárnyal túlságosan. Ismét.
- Te is az egészségügyben tanulsz? - teszek fel egy elég egyértelmű kérdést, de hátha kapok néhány részletet is, hogy honnan is ismerős a leányzó és mit is tanul pontosan.

avatar


Egyike a 142 telepesnek

Tartózkodási hely :
Ocan
Hozzászólás száma :
17

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #4•• TémanyitásTárgy: Re: Adena & Allegra - 2622.   Kedd Jan. 02, 2018 9:07 pm

When one teaches, two learn
Allegra & Adena
Pusztán lágy ívben emelkedik meg a szemöldököm a javaslatát követő nevetése hallatán. Tulajdonképpen nem kötelez semmi arra, hogy osztozkodjak, és átadjam neki a példányt, én voltam itt előbb alapon… De szerencséjére nem a buta és önző bosszúszomj a védjegyem, ezért egyszerűen túllendülök a hitetlenkedésén. Újabb, türelmes mosolyt eszközölve az ábrázatomra, könnyeden ellépek mellette.
- Kövess - pillantok rá hátra a vállam felett, aztán ha jön, ha nem, elindulok a könyvtár egyik távolabbi pontjába, annak is egy egészen elkülönített szegmensébe, ahol a digitalizálás folyamatát szokták végezni. Ilyenkor már senki nem dolgozik ott, a berendezésük pedig éppen kapóra fog jönni, feltéve, ha úgy működik a technika, ahogyan azt én elképzeltem.
- Sosem értettem, mi célt szolgálnak a történelmi áttekintők. Mármint házi dolgozat formájában - javítom ki magamat sietősen. - Sok-sok név, hamis és pontatlan elmélet, nekünk a valódira van szükségünk, illetve az alkalmazás módjára. A többire ott vannak az adathordozók - magyarázom, ráérősen lépdelve az ezüstösen csillanó padlón. A kérdésére - amennyiben követ -, megállok egy pillanatra, hogy ismét végigmérhessem az arcát. Nem, még most sem rémlik sehonnét, ami annyira azért nem meglepő, az órákon ugyanis hajlamos vagyok a végletekig elmerülni az átadásra szánt tudásban.
- Igen, orvos szeretnék lenni, mint az apám - bólintok, újfent útnak indulva. - Te? Szintén követed a családi hagyományt? - érdeklődök őszinte kíváncsisággal, elvégre ideje lenne rendesen szocializálódnom és megismernem a jövőbeli kollégáimat. Kész „szerencse”, hogy éppen a jövőm elől menekülve jöttem ide, de ennyi talán még belefér.avatar


Az Ellenállás tagja

Titulus :
Felderítő
Tartózkodási hely :
Ocan bolygó
Hozzászólás száma :
11

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #5•• TémanyitásTárgy: Re: Adena & Allegra - 2622.   Csüt. Jan. 04, 2018 6:03 pm


Azt hiszem, hogy kicsit túl reagáltam ezt az egész könyves dolgot, és talán kicsit furcsán reagáltunk mind ketten. Vagy legalábbis a leányzó nézéséből erre a következtetésre jutok. Igyekszem túl lépni ezen az egész dolgon és mikor megszólal, hogy kövessem, most az én szemöldököm szökik fel egy pillanatra. Pláne, hogy nem az asztalok irányába indul el a hölgyemény, hanem valamerre hátra, ahol nem is tudom, hogy jártam-e már valaha. Kicsit felgyorsul a szívverésem, fogalmam sincs, hogy mit akar. Ahogy haladunk, folytatjuk a beszélgetést, én pedig kicsit elmosolyodom és megvonom a vállam.
-Ezek arra valók, hogy az oktatók tisztában legyenek azzal, hogy tudjuk a történelmi hátterét egy-egy mechanizmusnak, vagy technikának. Néha jól jön, hogyha tudjuk, hogy miből áll egy vizsgálat, régebben mivel helyettesítették. A Földön az emberek roppant leleményesek voltak addig, amíg nem voltak bizonyos most már alapnak tekinthető technikák - osztom meg a véleményemet a leányzóval. Valóban a történelmi áttekintés unalmas lehet, ám én mindig el szoktam képzelni, hogy régen ezeket hogy csinálták. Ettől még izgalmasabbá válik az egész dolog, úgyhogy én elég sok időt szoktam szentelni ennek a résznek és annak, hogy utána nézek, hogy régen mi is volt a világban. Persze valamilyen szinten jogos az ő érvelése is, hiszen elég sok könyv és ezzel együtt adat elveszett, lehet, hogy a fele sem igaz az itt tárolt dolgoknak. Ezen elgondolkodva nézek körbe az egész Könyvtáron lopva, majd ahogy visszafordulok, a tekintetem találkozik Adenáéval, aki végig mér. Gondolom próbálja kitalálni, hogy ki vagyok, honnan lehetek ismerős, de úgy tűnik, hogy nála még az az aprócska sejtés sincs meg, mint nálam.
A tippem jó, valóban orvos akar lenni, családi hagyományok.
- Nálam is kicsit családi hagyomány, habár engem igazából maga a Biológia érdekel mindennel együtt: emberek, növények, állatok mikrobiológia, ökológia és társai. Sejt alatt és felett is. - mosolyodom el, ahogy felsorolom a dolgokat. Lehet, hogy nagy fába vágtam a fejszémet, de úgy tűnik, hogy eddig egészen jól haladok. Vélhetőleg a lelkesedésem és a tudás vágyam hajtott előre és most már valóban itt állok a doktorság kapujában.
-Édesanyám ápoló, apám pedig ügyvéd. Úgyhogy az egészségügy és a céltudatos magabiztosság keveréke lettem én. - nevetem el magam, hiszen valóban így gondolom, ám így kimondva elég hülyén hangzik. Megérkezik, ahova jöttünk és kíváncsian pillantok körbe.
- Mit csinálunk? - suttogom összeesküvő módjára a hangomat és kíváncsian lesem a leányzót. Talán ő maga akarja bedigitalizálni a könyvet?

avatar


Egyike a 142 telepesnek

Tartózkodási hely :
Ocan
Hozzászólás száma :
17

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #6•• TémanyitásTárgy: Re: Adena & Allegra - 2622.   Szomb. Jan. 27, 2018 9:52 pm

When one teaches, two learn
Allegra & Adena
Apró hümmentéssel és biccentéssel tudatom a lánnyal a részleges egyetértésemet.
- Ez igaz. Ha egyszer találunk egy bolygót, ahol magunkra vagyunk utalva, szükségünk lesz bizonyos készségekre és tudásra, de a nanotechnológia? - emelem meg a könyvet egy pillanatra. - A megfelelő eszközök nélkül nem sokra fogunk menni a feltalálók és kutatók neveinek sorolgatásával - magyarázom nyugodtan, még ha a mondandóm némiképp szenvedélyesnek is hathat. Gyakorlatias ember vagyok, és jelenleg egy kicsit talán szarkasztikusabb az előttem álló formális esküvőnek hála. Vajon mennyi időnk lesz addig, amíg el nem kezdenek minket faggatni a gyermekáldásról? Nem, ezt most felejtsd el, Adena... Kikapcsolódni jöttél ide, nem a kötelességeiden rágódni.
- Te sem választottál könnyű hivatást - mosolyodok el, ellensúlyozandó az iménti „kirohanásomat”. - Mit gondolsz, ha élhető bolygóra akadunk, mennyire fog hasonlítani az ökoszisztémája a Földéhez? - kíváncsiskodok, úgy sejtve, hogy annak a megítélése, milyen változásokra és nehézségekre kell felkészülnünk a jövőben, az a biológusaink feladata.
Közben fény derül a szüleinek foglalkozására is, aminek hallatán újfent megállok egy pillanatra töprengeni.
- Black a családneved, ugye? Azt hiszem, hogy ismerem az anyukádat, néha találkozunk, amikor apukám mellett asszisztál a műtőben - jegyzem meg úgy mellékesen, élettelibb mosolyra húzva az ajkaimat a közvetlenebb kapcsolat felderítése okán. Közben megérkezünk végre a könyvtár egy eldugottabb szegletébe, ahol a digitalizálás szokott zajlani. Szerencse, hogy Jack apja itt dolgozik, és valamennyire már ismerem a berendezés működtetését, máskülönben lennének gondjaim a tökéletes tervem kivitelezését illetően.
- Digitalizáljuk a könyvet. Vagy ha megfelel, kivetítjük, erre is van lehetőség. Hibajavításnál szokták használni - teszem hozzá magyarázat gyanánt, miközben kényelmesen lecsüccsenek a fő monitor előtt nyugvó székbe. A fal menti kapcsolót megnyomva némi fényt is varázsolok magunknak, bár nem túl erős az itt zajló munka miatt. - Foglalj helyet, el fog tartani egy kis ideig, ha a digitalizálás mellett teszed le a voksodat - csúsztatom hozzá a másik fekete gurulós széket, amit a tanoncoknak szoktak fenntartani, vagy az olyan kéretlen kíváncsiskodóknak, mint én és Jack.avatar


Az Ellenállás tagja

Titulus :
Felderítő
Tartózkodási hely :
Ocan bolygó
Hozzászólás száma :
11

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #7•• TémanyitásTárgy: Re: Adena & Allegra - 2622.   Ajánlott tartalomVissza az elejére Go down
 

Adena & Allegra - 2622.

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Volentis 142 – Memento mori :: A végtelen univerzum :: Idõugrás :: Múlt-
^
ˇ