Belépés
csatlakozz be a játékba!
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Walkie Talkie
a fórum kommunikációs csatornája


Galaktikus feljegyzések
legújabb hősi eposzaink

Statisztika
so many stars shining in the sky

Kasztok Nők ♀ Férfiak ♂
Föld eleműek 2 1
Víz eleműek - -
Tűz eleműek - 1
Levegő eleműek 3 1
Emberek 1 2
Telepesek 1 1
Katonaság 1 1
Flotta 10 9
Consilium - 4
Lázadók 3 1
Összesen 21 21

Stars can't shine
without darkness

Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs


A legtöbb felhasználó (23 fő) Kedd Jan. 02, 2018 2:01 pm-kor volt itt.

Share | 
 

 Hangár

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next
ÜzenetSzerző
 #1•• TémanyitásTárgy: Hangár   Szer. Dec. 27, 2017 11:49 pm

***

avatar


Alfa és Omega

Titulus :
☆ admiral ☆
Tartózkodási hely :
☆ wherever it's needed ☆
Hozzászólás száma :
409

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #2•• TémanyitásTárgy: Re: Hangár   Szomb. Jan. 06, 2018 1:47 pm

Two captains walk into a bar...
Alex & Hespera
A hátam mögé rejtett kézzel közelítem meg a Kapitányt. Órákon belül újra útra kelünk az Arkanon, míg ők még csak az imént érkeztek. Hiába űzzük ugyanazt a hivatást, a két űrhajó legénysége elég ritkán találkozik csak, hiszen az, hogy mikor érünk vissza az űrállomásra, képlékeny. Mindig közbejön valami, ami miatt lekéssük a tervezett időpontot, vagy épp túl könnyen és gyorsan érünk haza. Haza. Érdekes. Nem igazán tekintem a Volentist otthonomnak. Valakinek, aki a fél életét az űrben tölti, ez inkább csak egy kötelező állomás, egy ellátmányos hajó, ahol 48 órát pihenhetünk, 48 órára eljátszhatjuk, hogy normálisak vagyunk, mielőtt újból hónapokra elszigetelnénk magunkat a való világtól. Számomra az Arkan az otthon, az, ahova újra és újra hazatérek, és tudom, sejtem, hiszem, hogy ezzel Shepard is így van.
Ezúttal nem a hajót jöttem ellenőrizni, azt már háromszor megtettem ma reggel és mindent rendben találtam. Ellenben az egyik tiszt szólt, hogy a Jola sikeresen dokkolt, és állítólag a Kapitány még idelent van. Határozott, sietős léptekkel szelem át a hangárt, amíg meg nem pillantom őt.
- Shepard! - üdvözlöm már messziről, kezemet még mindig sunyin a hátam mögé rejtve, és igyekszem a lehető legártatlanabbul megközelíteni a férfit. - Üdv újra a fedélzeten, Kapitány! Mi tartott eddig? Lemaradtatok az évszázad pókermeccséről, Jonssont lealázta egy kadét. Azt reméltem, megint lenyerhetem rólad a gatyát, mint legutóbb - megállok előtte, legszélesebb és legpofátlanabb vigyorommal üdvözölve a férfit. Természetesen legutóbb nem adta oda a nadrágját, sőt, nem hiszem, hogy valaha bárkinek odaadná, függetlenül attól, veszít-e vagy sem. Alex Shepard valahogy túlságosan merevnek tűnt nem csak a pókerhez, de bármiféle egyéb csapatépítő játékhoz. Pontosan ezért szerettem annyira ilyeneket játszani vele, már amikor őfelsége hajlandó volt beadni a derekát.
- Hallottam, hogy dokkoltatok. Mi este már elindulunk, találtunk néhány érdekes nyomot, amit talán érdemes lehet kivizsgálni. - lopva körbenézek, de mivel az összes gépész elfoglaltnak látszik, előhúzom a hátam mögé rejtett kezem, benne a két üveg palackozott itallal. Már az állaga és a színe is mutatja, hogy bizony nem desztilált víz van benne. - Azt reméltem, elfogyasztasz velem valamelyik sarokban egy-két kortyot, amolyan "üdv itthon, Jola és jó utat, Arkan" módon. - vonok végül vállat, hiszen az alkohol, főleg számunkra, főleg ebben a napszakban, nem feltétlenül nevezhető a Consilium hatmillió szabálya szerint legálisnak. Az, hogy kettőt is szereztem a ritkaságnak számító üvegből, egyrészt a zsenialitásomat mutatja, másrészt a vakmerőségemet, harmadrészt azt, hogy már megint a saját fejem után járok.
- Nekem az is jó, ha nézed, ahogy megiszom a tiédet is. - teszem hozzá sietve, mielőtt még az orrom alá dörgölné bármelyik paragrafust.avatar


Az URS Arkan kapitánya

Karakterlap :
Titulus :
captain of the URS Arkan 2600
Tartózkodási hely :
beyond the stars
Hozzászólás száma :
76

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #3•• TémanyitásTárgy: Re: Hangár   Hétf. Feb. 19, 2018 10:44 am

Hespera & Alex


A Jola lustán dokkol az anyahajón és néhány percbe telik csak bele, hogy a legénység útjára induljon és vissza se nézze. Én már lelkiekben felkészültem a volt nejem lesújtó pillantásaira és szúrós megjegyzéseire, ennek ellenére odázom a látogatást még egy kis ideig. A hangár egyik pultjánál állok meg és a szokásos "papírmunkában" merülök el, ami egy táblagépen való pötyögést jelent pontosan. Egészen addig, míg egy ismerős arc elém nem toppan és nevemen szólít. Azonnal elvigyorodom.
- Wells kapitány. Üdv itthon. - Ismerem valamennyire Hespera múltját és tudom, ő a Földön született, majd elaludt egészen addig, míg szükségét nem érezték, hogy felébredjen. Az ő hanglejtéséből érződik, nem feltétlenül tekinti a Volentist otthonának, de én itt születtem. És azt kell mondjam, sehol sem érzem magam igazán otthon az elmúlt évek történései miatt. De a bőrömben még a betegség ellenére is jól vagyok. És ez a fontos.
Halkan felnevetek és átnyújtom a pult mögött álló tisztnek a táblagépet, hogy felvigye az adatokat az adatbázisba.
- Volt egy kis csúszás, csak a szokásos. És csak azért, mert egyszer sikerült megverned, ne vegyél rá mérget, hogy ez mindig így lesz. - Vigyorgok a nőre szemeit vizslatva. Van a két hajó között egy egészséges versengés, amit én személy szerint teljesen természetesnek tartok. Ha már a Consilium képtelen motiválni minket, akkor megtesszük mi magunk. A játékos csipkelődés pedig emberien tart minket, mikor a hatalom gépeket akarna belőlünk varázsolni.
Előhúzza a két üveget és a mosoly egy pillanatra lefagy az arcomról. Ha szemfüles, kiszúrhatja ezt a néhány másodpercet, de a vonások hamar rendeződnek. Szívesen innék vele, mert ezt a 48 órát én is ki szoktam használni a lazulásra, a betegségem miatt azonban nem tehetem. Kiváltója lehet egy esetleges rohamnak és amilyen hosszú ideje sikerült már elkerülnöm, nem szeretném ezt kockáztatni.
- Csatlakozom, de bizony magányos lerészegedés lesz, kolléga. - Vigyorgok rá ismét, majd intek neki és az egyik sarokban egy padra telepszem le vele.
- Mesélj, milyen nyomon fogtok elindulni? -Mert nem kerülte el figyelmemet a finoman elejtett célzás. Ha akarja, megosztja velem, de az sem zavar, ha inkább megtartaná magának.


avatar


Az URS Jola kapitánya

Karakterlap :
Titulus :
Captain of the URS Jola
Tartózkodási hely :
URS Jola, A Volentis
Hozzászólás száma :
57

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #4•• TémanyitásTárgy: Re: Hangár   Kedd Jún. 12, 2018 1:34 pm

szabad játéktér

avatar


Alfa és Omega

Titulus :
☆ admiral ☆
Tartózkodási hely :
☆ wherever it's needed ☆
Hozzászólás száma :
409

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #5•• TémanyitásTárgy: Re: Hangár   Szer. Júl. 25, 2018 8:38 am

A hangár bejárata mellett állok, egyenes háttal, kezemben a szinte már hozzám nőtt PDA-val, melyen a legénység jelentéseit olvasom. Szoborszerű ábrázatom arról árulkodhat, hogy épp türelmetlenül várom azt, akivel találkozni fogok, pedig valójában erre semmi okom. Még megvan az esélye a hölgynek, hogy időben ide érkezzen.
Mögöttem épp a helyére húzza egy óriási gépkar a Jola 7-es siklóját, melyet karbantartásra hagytunk itt, ami jobban hangzik, mint az, hogy vissza kellett rá hegeszteni az egyik szárnyát. A jelentések után elérek végre a kadét személyes aktájához. Jaina Darklighter. Harmadéves a repülő akadémián. Az oktató szerint kivételes tehetség, ezért is bólintott rá, hogy a további szimulációs gyakorlatok helyett élőben végezhesse el az utolsó éveket. Nekünk pedig szükségünk van pilótákra, túl sokat vesztettünk el az utóbbi időben.
Ahogy meglátom őt, leeresztem az eszközt, és keresem a tekintetét. Természetesen felismerem képről. Hülye érzés, hogy meg kell várnom, amíg rám köszön, és tiszteleg, de az állomáson sajnos túl sok a kamera.

avatar


Az URS Jola kapitánya

Titulus :
Captain Crash
Tartózkodási hely :
URS Jola
Hozzászólás száma :
279

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #6•• TémanyitásTárgy: Re: Hangár   Szer. Júl. 25, 2018 7:46 pm

Magam mögött hagytam a liftet, s vissza se néztem így nem tudni, hogy Tom kiszállt-e vagy sem. Ahogy a hangár felé tartok, a folyóson a barátnőm apját pillantom meg, s indulok felé.
- Jó napot tábornok úr! - Köszöntöm őt, s közben vigyázba vágom magam, s tisztelgek. A barátnőm apja viszonozza a köszönésem, majd engedi, hogy pihenjek. ekkor egy lapot veszek elő a zsebemből, s oda adom neki, hogy juttassa el a lányához. A tábornok bólint egyet, majd elköszönünk egymástól, s én is megyek tovább az utamra. A hangár, ahova tartok, egy férfit pillantok meg, aki ott álldogál. Ahogy közelebb érek, már a rang jelzését is jól felismerem, a kapitány az.
- Jó napot kapitány úr! - Köszönök neki, közben megint vigyázba állok, és tisztelgek.
- Jaina Darklighter kadét szolgálatra jelentkezik uram! - Mondom, s a kezeim már mögöttem vannak össze rakva, s úgy várok. Kicsit izgatott vagyok, ami valahol érthető, hisz nem sokaknak adatik meg az ami nekem.

_________________

avatar


Az URS Jola kadétja

Karakterlap :
Titulus :
sikló pilóta, 3. éves kadét
Tartózkodási hely :
URS Jola
Hozzászólás száma :
43

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #7•• TémanyitásTárgy: Re: Hangár   Szer. Júl. 25, 2018 9:51 pm

Visszatisztelgek a fiatal pilótának, és egy kapitánytól elvárható erélyességgel szólok hozzá:
-Pihenj! Örülök, hogy megismerhetem kadét! Jókat hallottam önről. Remélem nem füllentettek, és hamarosan aktív állományba helyezhetem. Addig is azonban...
Hátra lépek egyet, és megpaskolom a sikló orrának oldalát, ami eben a pillanatban áll meg teljesen.
-Az ön feladata lesz, hogy rendben tartsa ezt a madarat, felügyelje a takarítását, és elvégezze a teszteket minden műszaki ellenőrzés után. Illetve alkalmanként repülni is vele, például most!
Pár ujjmozdulat a PDA-n, és a gép ajtaja feltárul előttünk, én pedig felé biccentek.
-Csak ön után kadét, mielőtt meggondolom magam. A Jola messze jár, sietnünk kell, ha utol akarjuk érni.

avatar


Az URS Jola kapitánya

Titulus :
Captain Crash
Tartózkodási hely :
URS Jola
Hozzászólás száma :
279

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #8•• TémanyitásTárgy: Re: Hangár   Hétf. Júl. 30, 2018 10:13 pm

A kapitány viszonozza a tisztelgést, majd rám szól, hogy pihenjek, ami nekem annyiból áll, hogy lábaim távol vannak egymástól, s kezeim magam mellett. Hallom tőle, hogy jókat hallott rólam, s reméli nem csak mese. Igyekszem fa arcot vágni, majd érkezik egy meglepetés, egy sikló formájában, amit a kapitány megis paskol, s mint kiderül, ennek a szépségnek én leszek a... pilótája, s vezethetem is a Jolaig. Ennél a pontnál már nem tudom magam türtőztetni, és amint kinyílik a sikló ajtaja, arcom fel derül, magamhoz veszem a cuccom, előbb még megköszönöm a bizalmát, majd nem kell kétszer mondani nekem, máris a siklóba rohanok, öröm sikolyok közepette. A cuccomat az egyik ülésbe dobom, és egyenesen a pilóta fülkébe rohanok, ahol már a megfelelő gombokat kezdem el nyomkodni, hogy a nagy lány életre keljen.

_________________

avatar


Az URS Jola kadétja

Karakterlap :
Titulus :
sikló pilóta, 3. éves kadét
Tartózkodási hely :
URS Jola
Hozzászólás száma :
43

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #9•• TémanyitásTárgy: Re: Hangár   Kedd Júl. 31, 2018 3:00 pm

Kicsit meglep a szótlansága, de ugyanakkor csinálja amit mondok, és nem támad rám, vagy ilyesmi, szóval akár még a kis kedvencem is lehet, ha így folytatja. Követem őt, és helyet foglalok az egyik székben, a pilóta helye mögött.
-Szóljon be a rádión, hogy felszállunk. Már elintéztem mindent, szóval rögtön ki fognak engedni. A radaron látnia kell a Jola jelenlegi helyzetét. Amint elhagytuk az állomást, teljes sebességgel tartson arra felé.
Aztán hátra dőlök, és csak élvezem az utat. Mások lehet csodálkoznának, hogy ilyen nyugodt vagyok egy mazsola pilóta mögött, de mégis mit tennék, ha szétesik alatt a hajó? Kinyújtom a kezem, és visszarepülök az állomásra, mint Mary Poppins? Hogyne...
-A fegyverek kezelésére kapott már kiképzést? Úgy értem a sikló ágyújára, nyilván.

avatar


Az URS Jola kapitánya

Titulus :
Captain Crash
Tartózkodási hely :
URS Jola
Hozzászólás száma :
279

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #10•• TémanyitásTárgy: Re: Hangár   Kedd Júl. 31, 2018 9:33 pm

Nagy boldogságomban, a siklóval foglalkozom, ami egyenlőre rám van utalva, amit nem bánok. Alig foglalom el a pilóta ülést, mikor a kapitány megint megszólal mögöttem, mire kicsit össze rezzenek.
- Igen is Kapitány. Irányító központ, itt a Jola hetes siklója, felszállunk.
- Vettem Jola hetes, jó utat.
- Köszönjük, és az Erő legyen önökkel. - Mondom, majd elemelkedem a földtől, s eleinte lassan indulok neki, hogy a zsilip kapunak legyen ideje kinyílni. Az űrben viszont már felgyorsítok, majd a kapitány egy kérdést tesz fel, amit valahogy nem tudok értelmezni.
- Mire gondol kapitány? Kézi fegyverekre, vagy egyéb száraz földi járművek fegyverzetére? - Kérdezek inkább vissza, minthogy valami ökörséget mondanék.

_________________

avatar


Az URS Jola kadétja

Karakterlap :
Titulus :
sikló pilóta, 3. éves kadét
Tartózkodási hely :
URS Jola
Hozzászólás száma :
43

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
 #11•• TémanyitásTárgy: Re: Hangár   Ajánlott tartalomVissza az elejére Go down
 

Hangár

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next

 Similar topics

-
» Hangár

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Volentis 142 – Memento mori :: Volentis 142 FRPG :: Volentis ûrállomás :: Hajómûhely és rakodószint-
^
ˇ