Volentis 142 – Memento mori
Belépés
csatlakozz be a játékba!
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Walkie Talkie
a fórum kommunikációs csatornája


Galaktikus feljegyzések
legújabb hősi eposzaink

Today at 2:48 pm
Avatarfoglaló

Today at 2:08 pm
Dr Ava Cole

Today at 12:38 pm
Az erdőből kivezető ösvény

Today at 9:15 am
Aranyszín erdő - A nap és Hold útja

Today at 7:16 am
Bruce, nem Willis :)

Yesterday at 11:16 pm
Elkészültem!

Yesterday at 9:41 pm
Játékostársat keresek!

Yesterday at 9:33 pm
Josephine Allard

Yesterday at 9:26 pm
Raven Moor

Yesterday at 6:34 pm
Peremvidék

Statisztika
so many stars shining in the sky

Kasztok Nők ♀ Férfiak ♂
Föld eleműek 2 0
Víz eleműek 2 1
Tűz eleműek 1 1
Levegő eleműek 4 1
Emberek 1 1
Telepesek 4 1
Katonaság 0 2
Flotta 9 3
Consilium - 2
Lázadók 4 5
Összesen 27 17

Stars can't shine
without darkness

Jelenleg 3 felhasználó van itt :: 2 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Grigorij Zverskys, Marc Wells


A legtöbb felhasználó (23 fő) Kedd Jan. 02, 2018 2:01 pm-kor volt itt.

Share | 
 

 Analitikai laboratórium

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
TémanyitásTárgy: Analitikai laboratórium   Kedd Jan. 09, 2018 6:49 pm

Valami kutyulda, ahol érdekes színű lében érdekes dolgok úsznak. Nem sokan járnak ide. Leginkább a szagok miatt...

avatar


Alfa és Omega

Titulus :
☆ admiral ☆
Tartózkodási hely :
☆ wherever it's needed ☆
Mentális erõ :
206
Képességpontok :
200

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
TémanyitásTárgy: Re: Analitikai laboratórium   Szer. Jan. 10, 2018 10:11 am

Valeria & Katrina
Words mean nothing when your actions contradict
Egyedül vagyok a hídon. Ritka pillanatok egyike. A robotpilóta megy egyedül is, a radar pedig semmi rendellenességet nem jelez. Sem kósza meteorokat, sem kósza csillagokat, bolygókat. A székembe helyet foglalva figyelem a végtelen ürességet.
Valamiért a kint elterülő sötétség, pár apró fényponttal megnyugtat. Ilyenkor tudok a legjobban gondolkodni.
Vagy épp nem. Most nem is akarnék. Kezembe ott pihen egy kisebb eszköz, melynek képernyője áttetsző. Fekete betűk rondítanak bele. Egy újabb könyv. Idefent sok ideje van az embernek ilyennel foglalkoznia, ha nem a legénység többi tagjával van. Mint a többiek.
Azonban csendes magányomat a híd ajtajának halk súrlódása vet véget. Határozatlan léptek közelítenek felém. Nem tekintek hátra, sem pedig fel, amikor a kék egyenruhában lévő katona mellém áll. Kezem felemelve engedélyezem neki a beszédet.
- Hadnagy, az Alhadnagy látni kívánja. Üzeni, hogy ezúttal ne húzza el a találkozót, hanem mihamarabb járuljon elé - közli nyugodt hanggal, ő maga is az űrt bámulva. Enyhén felvont szemöldökkel tekintek végül mégis fel. A katona szeme megrebeg egy pillanatra. - Ő fogalmazott így, Asszonyom - mondja végül, s aztán csendben állva marad ott.
Mintha nem tudná, hogy számomra idő kell, amíg átáll az agysejtem az ő nyelvezetére. Igaz, bármennyit is készülök előtte, sose értek meg semmit elsőnek abból, amit mondd. De azt is aláírom, hogy van, hogy órákig váratom meg, ha nem sürgős dologról van. Nem rohanunk sehova, úgyse tudnánk elmenni sehova.
Sóhajtva állok fel és küldöm el a katonát. Ő megfordulva masírozz ki a hídról. Halántékom megdörzsölve állok egy pillanatig s igyekszem magam lelkileg felkészíteni: esélytelen.
Így hát nem várakoztatom kedvenc tudósom és elindulok felé.
Számos fotocellás ajtón haladok keresztül, mielőtt a labor elé érkeznék. Gyors mozdulatokkal ütöm be a kódot, hogy aztán szabad utat kaphassak odabentre.
- Kerestetett Valeria? - lépek be az ajtón, megállva ott, lesve, hogy merre is van, sárga egyenruhámba pompázva.
Ha esetleg megtalálom lassan indulok el felé, szelíd mosollyal az ajkamon.
- Mit szeretnél? - kérdezem előzékenyen. Még hangom sem annyira parancsoló, mint máskor.

_________________
I'm a soldier. I fight where I'm told.
 
I win where i fight.

avatar


Az URS Arkan tisztje

Mentális erõ :
63
Képességpontok :
54

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
TémanyitásTárgy: Re: Analitikai laboratórium   Yesterday at 1:03 am

Katrina & Valeria
Arcomon már a sokadik órája tükröződik a monitor képernyőjének szemrongáló, kék fénye, mégsem tudom levenni róla a pillantásomat. Alsó, vörösre rúzsozott ajkamat rágcsálva várom a teszt ismételt lefutását, körmeimmel fáradhatatlanul kopogok közben a hófehér, hűvös üvegasztalon, egészen addig, amíg a rendszer csipogásának kíséretében fel nem villan az eredmény. Ugyanaz, mint a korábbi tíz alkalommal. Mellkasomban hevesen kezd dobogni a szívem, már emelem is a kezeimet, hogy újabb feltételek megadásával pontosítsam a befutott adatok értelmezését, csakhogy koncentrált figyelmemet megszakítja a laborba vezető ajtó nyitógombjainak jól ismert pityegése. Felhagyva a munkával, érdeklődően fordulok egyet a gurulós székemben, inkább számítva a nemrég útjára engedett katona jelenlétére, mint a hadnagyéra.
- Hadnagy! Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar megérkezel - mosolyodok el szélesen, nyomban az enyém közelébe húzva egy másik széket, hogy ülőhellyel kínálhassam. Biztosan különleges nap van ma, ugyanis Katrina nem csak, hogy időben érkezett, de még mosolyog is! Ennél jobb pillanatában nem is zargathatnám a felfedezésemmel, hiszen máskor biztonságos távolságban szokott maradni az Arkan eme piciny szegletétől. Nem hibáztathatom érte, a magafajta katonák jobb szeretik kerülni a felesleges társalgást, a fesztelen hangulatot, az esélyt arra, hogy netalántán az érzelmeikről beszéljenek, márpedig nálam ezt senki sem kerülheti el. Szeretem ápolni a legénység lelkivilágát, szóval Katrina is biztosra veheti, hogy nem pusztán az űr újabb hírei miatt csalogattam az oroszlán barlangjába.
- Foglalj helyet! Remélem, nem szedted le szegény John fejét, őt ismerve mindent szóról szóra adott tovább - szertelen vigyorral mérem végig a hajónk egyik legjózanabb tagját, akinek kemény kötésével még a parancsnokunk sem vetekedhet. Tisztelem benne ezt a fajta elhivatottságát, és azt, hogy szükség helyzetben mindig képes tiszta fejjel gondolkodni, ellenben velem vagy még jó néhányunkkal.
- Úgy hallottam nemsokára visszafordulunk a Volentishez. Lenézel majd a bolygóra? Ha igen, feltétlen szólj nekem is - társasági pillangóként epekedek aziránt, hogy megismerjek néhányat az ocantiszok közül, de eddig nem igazán adódott lehetőségem erre. Talán majd most.
- Biztos vagy benne, hogy felkészültél a tudomány újabb rejtelmeire? Beszélgethetünk előtte egy kicsit - dőlök hátra a székemben, kezeimet kényelmesen elterítve a karfáin, míg lábaimat átvetem egymáson. Ide-oda ringatózva figyelem a hadnagy arcának markáns, vonzó szegleteit, hátha még a szavai előtt kitalálhatom, melyik részétől is óvakodik leginkább a találkozónknak. Olcsó játék, bűnös élvezet…
avatar


Az URS Arkan tisztje

Titulus :
Alhadnagy
Mentális erõ :
4
Képességpontok :
2

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
TémanyitásTárgy: Re: Analitikai laboratórium   Yesterday at 7:07 am

Valeria & Katrina
Words mean nothing when your actions contradict
Sokszor elgondolkoztam már azon, hogy mi értelme van egy nőnek egy olyan helyen, mint ez a flotta, sminkre szüksége. Ami azt illeti, Valeria kapcsán gondolkodok el ezen mindig. Nem találsz oly napot, hogy haja zsíros lenne, sminkje elfolyna. Akár az éjszaka közepén kelted, akkor is makulátlanul látod. Szinte sosem kenceficéi nélkül.
Meglehet, hogy nem akar ráijeszteni az első űrlényre, kivel összefutunk idekint?
- Sürgősen hivatott, Valeria - emlékeztetem hidegen, miközben lassan sétálok mellé. Nem ülök le a székre, melyet felém lendít. Gurulása meggátolásában megfogom a háttámláját és magányosan hagyom ott.
Inkább állnék, eleget ültem már ma. Az orvos utasítására pedig egy darabig nem is erőltethetem meg magam. Nonszesz, a karomat érte a lövés a testem többi része tökéletesen működik. Az Alhadnagy egyszerre vonz és taszít is magától. Mindig feszélyezve érzem magam közvetlen személyisége mellett. Üde, akár a korai tavasz. Mindenkivel tökéletesen jól kijön és a magunkfajta különös mufurciság sem hat rá. Vállát rándítva tart ki jelleme mellett. Nem mondom, Hespera mellett nincs is nehéz dolga.
- Valóban tökéletesen érzékeltette a maga szóhasználatát - engedek meg egy mosolyt miközben megállok mellette és onnan tekintek le rá. Arra inkább nem reagálok, hogy nem haraptam le a fejét.
Nem mintha olyan sűrűn megesne, szívesebben alkalmazom az úgynevezett csendes gyilkos fagyosságomat. Némaságommal és hideg jellememmel is elég jól tudom érzékelteti a katonákkal, ha épp nincs tetszésemre valami. Ezt rögtön tapasztalhatja is, amint szóba hozza, hogy visszatérünk. Igaza van Hesperának, amúgy is lassan vissza kellene fordulunk, de…
- Még nem tudom - válaszolom tömören, miközben arcizmaim megfeszülnek.
Amíg a hajón tudom… addig meglehet, hogy kisimulni sem fognak izmaim, görcsbe lesznek, készenlétbe. Bármi megtörténhet. Habár senki sem látogathatja meg, ki tudja, hogy… Fejem megrázva tekintek újra a nőre, feszült mosolyommal ismertetem meg.
- Mit találtál Valeria? - térek inkább a tárgyra. Ritka személyek egyike, hogy nem magázom. Ritkán esik meg velem, ám eme állapotot ő élvezheti. Még. Pontosan ismerhet, hogy nem szokásom a felesleges köröket járni. Az nem az én módszerem és mindannyiszor megpróbálja felemészteni minden türelmem és energiámat.
De persze én vagyok mindig oly balga, hogy hagyom magam belevinni egy beszélgetésbe, melynek igazából köze sincs ahhoz, amiért jöttem. Karjaimat mellkasomon vonom keresztbe, s úgy várom, legújabb felfedezését.

_________________
I'm a soldier. I fight where I'm told.
 
I win where i fight.

avatar


Az URS Arkan tisztje

Mentális erõ :
63
Képességpontok :
54

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
TémanyitásTárgy: Re: Analitikai laboratórium   Yesterday at 12:43 pm

Katrina & Valeria
Mosolyom egy percre sem lankad, ahogy jó kedélyűségem összetalálkozik a hadnagy fagyos feleletével, jól tudom ugyanis, hogy mindez nem több mint a hosszú évek során az arcára fagyott hűvösség, nem pedig őszinte harag vagy távolságtartás. Azzal is szembesültem már, s ha ő nem is tudja magáról, de jól érezhető a különbség. Enyhén oldalra billentve a fejemet, leheletnyire megemelem a szemöldökeimet, amolyan „mindketten tudjuk, hogy ez nem szokott nálad biztosíték lenni” ívben, aztán megvonva a vállaimat, túllépek a tárgyon, elvégre nincs mit rajta ragozni.
Na igen, a bolygó említésekor viszont már összetéveszthetetlenül kiütközik rajta a valódi feszélyezettség és hűvösség, amin nem segít sokat, hogy úgy áll mellettem, mint feljebbvaló a megregulázni való beosztottja mellett, várva, megéri-e a beharangozott információ a figyelmét, vagy inkább most vegye le a balga fejét. Tulajdonképpen nem sok minden hibádzik a hasonlatomban.
- Pedig jót tenne a friss levegő. Állítólag az Ocanon édeskés íze van a mesterségesen előállítotthoz képest - mosolyodok el gyengédebben, jól tudva, mikor kell visszább vennem a harsány tolakodásomból. Nem sokat, csupán egy egészen picit. - Főleg azután, ami a beosztottaddal történt. Határoztak már a sorsáról? - érdeklődöm meg, azért sem tágítva a munkán túlmenő társagásunktól, szentül hiszem ugyanis, hogy mindenkinek szüksége van olykor ha nem is a lelkének a kiöntésére, ellenben a gondolatainak szabad kinyilatkoztatására. A Consilium és az elvei nem éppen erről híresek. Nem vagyok ellenük, betartom a szabályokat, és elfogadom az emberiség fenntartásáért meghozandó áldozatokat, de azt sem felejtem el, hogy a vezetőség is emberekből áll, ennek okán képesek hibázni. Hajlamosak arra, hogy elfeledjék az emberi természet alapvető vonásait.
- Rendben, már is a tárgyra térek - legyintek egyet, majd az orrom alatt somolyogva, s fejemet csóválva fordulok vissza a monitoromhoz, hogy sebtében beállítsam az újabb elemzés feltételeit.
- Nemrég befutott egy érdekes adathalmaz. A hídon nagyot legyintve elkönyvelték pulzárnak a hasonló jellegek miatt, pedig én úgy látom, hogy többről van itt szó. Azonban a kapitány és én is hajlamosak vagyunk belelovallni magunkat egy újabb civilizáció ábrándjába, szóval szükségem van egy józan koponyára - pillantok fel rá, a fülem mögé tűrve egy kósza, hullámos tincset. - Mit tudsz az űrben előforduló rádióhullámokról? - érdeklődöm meg, mielőtt igazán belekezdenék a nagy felfedezés ecsetelésébe, csak hogy tudjam, mennyire kell elmélyülnöm a magyarázatom során a részletekben. Hajlamos vagyok elfelejteni, hogy nem mindenkinek egyértelmű az a tudás, ami a fejemben kavarog.
avatar


Az URS Arkan tisztje

Titulus :
Alhadnagy
Mentális erõ :
4
Képességpontok :
2

Felhasználó profiljának megtekintése
Vissza az elejére Go down
TémanyitásTárgy: Re: Analitikai laboratórium   Sponsored contentVissza az elejére Go down
 

Analitikai laboratórium

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

 Similar topics

-
» Összesítés [Bestiárium]
» Danee
» Boszorkánykonyha-a fekete mágusok laboratóriuma

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Volentis 142 – Memento mori :: Volentis 142 FRPG :: A világûr :: Az URS Arkan fedélzetén-
^
ˇ